Προς το περιεχόμενο

Εναλλακτικοί τρόποι ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ


IOCTL

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Κονβέκτορα. Πρόσεξε να πάρεις κάτι καλό κι όχι τα φτηνιάρικα των 30-40€ που στην ουσία είναι αερόθερμα. Ο πραγματικός κονβέκτορας είναι οικονομικός στη χρηση και δεν ξηραίνει την ατμόσφαιρα.

 

εχεις να μου προτείνεις κάποιον ?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 669
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Πρόσεξε να είναι κατασκευασμένος σε ευρωπαϊκό εργοστάσιο, να υφίσταται πολλά χρόνια σαν μάρκα, να έχει ηλεκτρονικό θερμοστάτη και αντιστάσεις με πτερύγια αλουμινίου.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εγώ αγόρασα 2 Atlantic (γαλλικοί) και λίγο που τους δοκίμασα μου φάνηκαν πολύ καλοί. Υπάρχουν και οι νορβηγικοί που είναι όμως αρκετά πιο ακριβοί.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Λοιπόν θα βάλω air condition

 

βρήκα 4 μηχανήματα ποιο λετε να βαλω, αν εχετε και καποια αλλη πρόταση σε αυτην την τιμη και inverter ok

http://www.skroutz.gr/s/1871875/Carrier-42RUVH026K-38RUVH026K.html

http://www.skroutz.gr/s/385458/Hitachi-RAS-RAC-E10H3.html

http://www.skroutz.gr/s/445743/Samsung-Maldives-AQV09PSCN.html

http://www.skroutz.gr/s/79909/Panasonic-CS-CU-UE9JKE.html

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Παιδιά εγώ έχω το air condition της lg :/ εδώ και 6-7 χρόνια http://www.lg.com/gr/air-conditioning/lg-C18AWR-inverter-ac.

Δυστυχώς είναι class B στη θέρμανση.Παλιά έβαζα πετρέλαιαο αλλά φέτος δεν αξίζει.. Θα αντέξει το χειμώνα ή θα χρειαστώ κάτι άλλο;Αθήνα είμαι ~60m2 αλλά όχι με πολύ καλή μόνωση.Υπάρχει κάτι άλλο που να με συμφέρει καλύτερα χωρίς μεγάλο αρχικό κόστος;

Σαν επιπλέον για τις δύσκολες θερμοκρασίες τι να πάρω;

 

Για τις μπρικέτες http://www.energostar.gr/xilimpriketa.html ξέρει κανείς τπτ;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εγώ έχω τον θερμοστάτη στο 20 το βράδυ αλλά και πάλι κρυώνω ρε γμτ.. Εξαέρωση έκανα, ο θερμοστάτης νιώθει, μόνωση μέτρια δυστυχώς (έβαλα τις αφρώδεις μαλακιούλες στα παράθυρα πόρτες κλπ). Παραπάνω αν πάω να το βάλω με κράζουν (λολ).. Θέρμανση = φυσικό αέριο, ατομική θέρμανση.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλή η οικονομία, αλλά:

Θεσσαλονίκη: αύξηση της ρύπανσης από καυσόξυλα λόγω κρίσης

 

Ρεκόρ έχει σημειώσει τις τελευταίες ο αριθμός των αιωρούμενων σωματιδίων τόσο στο κέντρο της πόλη , όσο στο Πανόραμα και την Καλαμαριά.

Η μέση ημερήσια τιμή των αιωρούμενων σωματιδίων άγγιξε τα 220 μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο αέρα ,όταν το όριο επιφυλακής είναι τα 90,

Οι τιμές αυτές ,που καταδεικνύουν ότι βρισκόμαστε στα όρια του επεισοδίου ατμοσφαιρικής ρύπανσης, οδήγησαν στην λήψη αμέσων μέτρων, στο πλαίσιο των οποίων :η ρύθμιση της κυκλοφορίας θα γίνεται από τροχονόμους , ώστε να εξασφαλιστεί η ομαλή ροή της κυκλοφορίας , ενώ παράλληλα, οι δήμοι θα μεριμνήσουν για τον νυχτερινό καθαρισμό των δρόμων, οι δημόσιες υπηρεσίες θα πρέπει να φροντίσουν για τη μείωση της κυκλοφορίας των οχημάτων τους ενώ οι βιομηχανίες καλούνται να μην αυξήσουν για το παραπάνω χρονικό διάστημα την παραγωγή τους.

Τέλος, συνιστάται στους πολίτες να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, ενώ την ίδια στιγμή θα αυξηθούν οι έλεγχοι για τον εντοπισμό ανοιχτών εστιών καύσης, κυρίως ελαστικών, και ο Οργανισμός Λιμένος θα πρέπει να απαγορεύσει για λίγες μέρες τον εκκαπνισμό των πλοίων.

Ενώ αν ο μέσος όρος των ρύπων ξεπεράσει στο μέλλον τα 170 μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο και το φαινόμενο επιμείνει, τότε θα εφαρμοστεί κλείσιμο των σχολείων και μικρός δακτύλιος στην περιοχή που περικλείεται από τις οδούς Εθνικής Αμύνης, Ολυμπιάδος, Ηφαιστίωνος, Αγίου Δημητρίου, Δραγουμάνου, Καλού, Ταντάλου, 26ης Οκτωβρίου, Κουντουριώτου και τη Λεωφόρο Νίκης.

Το φαινόμενο της θερμοκρασιακής αναστροφής, δηλαδή της αδυναμίας των ρύπων να διαφύγουν από την ατμόσφαιρα της πόλης, παρατηρείται λόγω άπνοιας κάθε Νοέμβριο .

Φέτος, ωστόσο, συνέβη σε πιο έντονο βαθμό λόγω της χρήσης ξύλου ως καύσιμης ύλης σε πολλά νοικοκυριά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σήμερα ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα της Θεσσαλονίκης για «Ευρωπαϊκή Πράσινη Πρωτεύουσα» του 2014!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κι εγώ πλέον ψήνομαι τρελά για κονβέκτορα, συγκεκριμένα για τον C4F20 της Nobo (με ροδάκια). Το μόνο πρόβλημα που έχω είναι το ρημαδοπλάτος του, αφού στα 132cm θα έχω θέμα χώρου. Μήπως τον έχει κάποιος για να μου πει πόσο ύψος έχει από το πάτωμα όταν χρησιμοποιούμε τα ροδάκια; Να υποθέσω ότι δεν είναι καλή ιδέα να τον στηρίξω στο όρθιο (άρα να πιάνει μόνο 40cm πλάτος).

 

Ο convector θα συμπληρώσει ένα αρκετό καλό inverter (18άρι Mitsubishi Heavy Industries), που όμως δεν επαρκεί για να ζεστάνει και την κρεβατοκάμαρα. Επίσης έχω ήδη αρχίσει να προετοιμάζομαι για Κορυδαλλό, επειδή είναι βέβαιο ότι φέτος θα δολοφονήσω κάποια από τις γριές της πολυκατοικίας που θα ανάβουν την "αυτόνομη" θέρμανση επί 15ωρα (και θα πληρώνω τα κερατιάτικα πάγια). Δυστυχώς στη συνέλευση δεν πήραν την μόνη λογική -πλέον- απόφαση, να μην βάλουν πετρέλαιο και να τελειώσει η υπόθεση.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Να υποθέσω ότι δεν είναι καλή ιδέα να τον στηρίξω στο όρθιο (άρα να πιάνει μόνο 40cm πλάτος).

 

Καθόλου καλή ιδέα! Ο κονβέκτορας τραβάει κρύο αέρα από το κάτω μέρος και αφού θερμανθεί, τον εκπέμπει από το πάνω. Εάν τον γυρίσεις στο πλάι τα διάλυσες όλα.

 

:P

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η σωστή απόσταση θα είναι το ύψος των μαμήσιων "ροδακίων" του. Απ' ότι κατάλαβα είναι τουλάχιστον 15 πόντοι και άρα μου αρκεί (στο σημείο που θέλω να το βάλω έχει ένα μικρό εμπόδιο στο πάτωμα αλλά είναι σημαντικά χαμηλότερο).

 

Το επόμενο δύσκολο βήμα θα είναι να πείσω τη γυναίκα ότι τόσο ο κονβέκτορας, όσο και ο ινβέρτορας ζεσταίνουν περισσότερο από τη σόμπα αλογόνου που μού έχει αναμμένη μέρα-νύχτα...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

γεια και χαρα σας.εχω ενα σαλονι περιπου 30 τετρ.και σκεφτομαι παραδοσιακο τζακι.βεβαια εχω και λεβητα πετρελαιου για το πολυ κρυο,αλλα αυτος θα δουλεψει με οτι εχει απομεινει απο περυσι.τι λετε θα πιανει μια καλη θερμοκρασια το τζακι σε αυτο τον χωρο η να μαζεψω κανα δυομισαρι του χρονου και να βαλω ενεργειακο(γιατι φετος δεν παιζουν αυτα τα λεφτα).

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Στο πατρικο μου εχουμε ενεργειακο το οποιο έχει μποιλερ και το συνδεασαμε με τα καλοριφερ. Επισης του εχουμε ριξει μονοση απο προπερσι (μονοκατοικια). Στα μεγαλα κρυα ( Γιαννιτσα) ειμαστε με τα κοντομανικα. Για ολο το χειμωνα περσι καψαμε 6 τονους ξυλα. Εχουμε και ενα 24αρι ινβερτερ αλλα ουτε που χρειαστηκε να λειτουργισει.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...