Προς το περιεχόμενο

νεκρανασταση με λίνουξ ενός Compaq Armada 100s


hasodikis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Διανομή :

Κατέβασα από εδώ

 

http://mirror.slitaz.org/iso/2.0/flavors/

 

το Slitaz και συγκεκριμένα την έκδοση

 

slitaz-loram.iso

 

που είναι για μηχανήματα με λίγη μνήμη.

Μπουτάρει κανονικά σε live και από εκεί έκανα την εγκατάσταση.

 

 

Keyboard change layouts :

Για τα ελληνικά πρόσθεσα στο /etc/X11/xorg.conf τα παρακάτω

 

Option "XkbLayout" "us,gr"

Option "XkbOptions" "grp:alt_shift_toggle"

 

Το μόνο πρόβλημα είναι ότι ακόμα δεν υπάρχει εικονίδιο για την ένδειξη της γλώσσας στο LXDE.

 

 

USB Wireless Adapter (TL-WN620G) :

Κατέβασα από εδώ

 

http://ftp.nluug.nl/pub/os/Linux/distr/slitaz/packages/cooking/

 

το tazndis που είναι αντικαταστάτης του ndiswrapper με gui.

Δεν έχει όλες τις επιλογές που έχει το ndiswrapper αλλά έκανε για την εγκατάσταση των .inf αρχείων.

Στη συνέχεια εγκατέστησα τα .inf αρχεία του usb με το tazndis (το help του είναι κατατοπιστικό).

Τα .inf αρχεία είναι δύο και τα κατέβασα από το επίσημο site της TP-LINK.

 

Συμπέρασμα το μηχάνημα πάει μια χαρά και έχει και wireless!

 

Επόμενος στόχος.....ένα Compaq Contura Aero με 4 ΜΒ RAM!

 

Σκέφτομαι δοκιμάσω minix3, basic linux, muLinux και άλλα παρόμοια (αν και το κόβω για μία αναβάθμιση μνήμης για να πάει στα 20ΜΒ).

 

Καμιά ιδέα; :-D

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 2 μήνες μετά...
  • Απαντ. 31
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Ενημερώνω απ' τη δική μου πρόσφατη εμπειρία.

 

Έβαλα το Absolute Linux 13.1.5. Κατ' αρχήν το απορρίπτω επειδή δεν έχει τρόπο να αλλάζει πληκτρολόγιο μεταξύ ελληνικού και αγγλικού (εν κινήσει). Μπόρεσα να τ' αλλάξω σε ελληνικό αλλά η αλλαγή ισχύει απ' την επόμενη επανεκκίνηση και δεν αλλάζει εν κινήσει. Το αποτέλεσμα ήταν πως δεν μπορούσα πια να κάνω login (το username μου ήταν στα αγγλικά αλλά το πληκτρολόγιο έβγαζε μόνο ελληνικά). Το διόρθωσα με το Ubuntu Rescue Remix. Δεύτερο πρόβλημα ήταν οτι δεν μπόρεσα να συνδεθώ με wireless. Αυτό ίσως διορθώνεται.

 

Μετά έβαλα το puppy (lupus-511). Αρχικά ενθουσιάστηκα. Είχε τη δυνατότητα αλλαγής πληκτρολογίου εν κινήσει και συνδέθηκε με το wireless μετά από μερικές προσπάθειες. Ο πρωτοποριακός τρόπος λειτουργίας του με τα sfs αρχεία, unionfs, frugal install, με εντυπωσίασε. Όταν όμως το εγκατέστησα στον δίσκο όπως μια συνηθισμένη εγκατάσταση λίνουξ, απογοητεύτηκα. Στο τέλος της εγκατάστασης μου εμφάνισε ένα μήνυμα πως λείπουν κάτι πακέτα και πρέπει να τα εγκαταστήσω αμέσως. Προσπάθησα αλλά δεν τα κατάφερα. Συνέχισα με το να κατεβάσω τις πληροφορίες για τα πακέτα του Ubuntu (άλλο ένα σημείο που μου άρεσε στο Puppy). Προσπάθησα να εγκαταστήσω το OpenOffice και στο τέλος μου είπε πως λείπαν αρκετά πακέτα ακόμα (είχε τσεκάρει τα dependencies). Δεν με ενημέρωσε πως να τα εγκαταστήσω και το OpenOffice δε δούλεψε. Δεν μ' αρέσει που δεν χρησιμοποιεί logins. Τα πάντα τα κάνεις ως root. Απ την άλλη μεριά, το Firefox εγκαταστάθηκε μια χαρά και με το live CD και με την "κανονική" εγκατάσταση. Μ' αρέσει που έχει και το gparted, με το οποίο διαμέρισα το δίσκο

 

Προς το παρόν το πιο χρήσιμο ήταν το Ubuntu Rescue Remix. Μ' αυτό έσωσα μερικά αρχεία απ' τον δίσκο του laptop που τα είχα χαμένα εδώ κι ένα χρόνο.

 

Το laptop (Toshiba satellite A65) είχε Windows XP μέχρι που έσκασε. Έτρεξα το Ubuntu memtest και βρήκα πως η πρόσθετη 1G μνήμη είχε προβλήματα. Την έβγαλα και προσπάθησα να τρέξω ή να εγκαταστήσω το desktop Ubuntu, αλλά η 192Μ μνήμη δεν ήταν αρκετή. Το πήγα για διάγνωση και μου είπαν πως ο δίσκος είναι χαλασμένος. Τελικά ο δίσκος νομίζω πως είναι μια χαρά, αλλά είχε διεφθαρθεί από την χαλασμένη μνήμη. Μου έκανε όμως εντύπωση πως όταν χρησιμοποίησα το rsync για να αντιγράψω τα αρχεία μου σε άλλο δίσκο, το filesystem στον άλλο δίσκο εμφάνισε πολλά λάθη και χρειάστηκα να τα διορθώσω με fsck. Το rsync αντιγράφει και τα λάθη του αρχειοσυστήματος;

 

Τελικά μου φαίνεται πως πρέπει να ξανα-αγοράσω μνήμη (60 ευρώ) αν θέλω να χρησιμοποιώ το laptop, και αν το κάνω αυτό μπορώ να βάλω το λίνουξ της αρεσκείας μου.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.


  • Δημιουργία νέου...