Μετάβαση στο περιεχόμενο


Μεγάλος Διαγωνισμός
Κερδίστε 3 κορυφαία τροφοδοτικά

Φωτογραφία

Βοήθεια στο excel!!!!


Το θέμα αυτό έχει αρχειοθετηθεί επειδή είναι αρκετά παλιό. Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορείτε να απαντήσετε σ'αυτό το θέμα.
7 απαντήσεις σ'αυτό το θέμα

#1 Ngiatras

Ngiatras

    Junior Member

  • Members
  • PipPip
  • 27 μηνύματα

Δημοσίευση 28 Δεκέμβριος 2007 - 07:47 μμ

Καλησπέρα σε όλους.

Μια βοήθεια.Μπορώ σε αρχείο του excel με κεφαλαία γράμματα να τα κάνω όλα μικρά χωρίς να το ξαναγράψω από την αρχή..
Please help me...

Ad Bot

Ad Bot

#2 FocusX

FocusX

    Senior Member

  • Members
  • 465 μηνύματα

Δημοσίευση 28 Δεκέμβριος 2007 - 08:06 μμ

Απευθείας στο excel όχι, μπορείς όμως να αντιγράψεις το κείμενο στο word και να χρησιμοποιήσεις εκεί τη σχετική εντολή. Μετά το αντιγράφεις πίσω στο excel. Ίσως είναι λίγο σπαστική διαδικασία αλλά καλύτερα από το να το γράφεις απο την αρχή αν πρόκειται για μεγάλο κείμενο

#3 agapornis

agapornis

    Senior Member

  • Members
  • 366 μηνύματα

Δημοσίευση 28 Δεκέμβριος 2007 - 08:26 μμ

Έχω την εντύπωση πως μόνο από μικρά σε μεγάλα γίνεται η μετατροπή.

#4 FocusX

FocusX

    Senior Member

  • Members
  • 465 μηνύματα

Δημοσίευση 28 Δεκέμβριος 2007 - 08:58 μμ

Το word έχει διάφορες επιλογές για αλλαγή case, μικρα->μεγάλα αλλά και το αντίστροφο. Το excel από την άλλη δεν είναι φτιαγμένο για κείμενο ...

#5 savabk

savabk

    Senior Member

  • Members
  • 200 μηνύματα

Δημοσίευση 30 Δεκέμβριος 2007 - 01:28 μμ

Πριν να κάνεις οτιδήποτε κράτα backup από το αρχείο σου.
ΔΕΝ ΦΕΡΩ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΥΧΟΝ ΖΗΜΙΕΣ

Πηγαινε στα ΕΡΓΑΛΕΙΑ -> ΜΑΚΡΟΕΝΤΟΛΗ -> ΑΣΦΑΛΕΙΑ και τσεκαρε ΜΕΣΑΙΟ.
Πηγαινε στα ΕΡΓΑΛΕΙΑ -> ΜΑΚΡΟΕΝΤΟΛΗ -> ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΝΕΑΣ ...
Πηγαινε στα ΕΡΓΑΛΕΙΑ -> ΜΑΚΡΟΕΝΤΟΛΗ -> ΔΙΑΚΟΠΗ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗΣ
Πατα Αλτ+F8 ->επεξεργασεια
Αντικατεστησε την μακροεντολη που μολις κατεγραψες με το εξής:

Sub ChangeCase()
Dim Rng As Range
On Error Resume Next
Err.Clear
Application.EnableEvents = False
For Each Rng In Selection.SpecialCells(xlCellTypeConstants, _
xlTextValues).Cells
If Err.Number = 0 Then
' Rng.Value = StrConv(Rng.Text, vbUpperCase)
Rng.Value = StrConv(Rng.Text, vbLowerCase)
' Rng.Value = StrConv(Rng.Text, vbProperCase)
End If
Next Rng
Application.EnableEvents = True
End Sub

Γυρνα στο EXCEL και Πατα Αλτ+F8 -> ΕΚΤΕΛΕΣΗ

#6 oirgas

oirgas

    Junior Member

  • Members
  • Pip
  • 3 μηνύματα

Δημοσίευση 31 Δεκέμβριος 2007 - 06:38 πμ

Καλησπέρα σε όλους.

Μια βοήθεια.Μπορώ σε αρχείο του excel με κεφαλαία γράμματα να τα κάνω όλα μικρά χωρίς να το ξαναγράψω από την αρχή..
Please help me...


το κειμενο σε ενα κελι (ας πουμε A1)
...και μετα σε ενα αλλο κελι,
βαζω τον τυπο:

=UPPER(A1)


@

#7 Sellers

Sellers

    Newbie

  • Moderators
  • 4.569 μηνύματα

Δημοσίευση 08 Μάρτιος 2009 - 04:35 μμ

Μιας που είναι σχετικός ο τίτλος ας μην ανοίγω καινούργιο θέμα.

Πως μπορώ να κάνω μια γραφική παράσταση στο excel αλλά να βάλω και στους δύο άξονες αυτά που θέλω εγώ??
Γράφω τις μετρήσεις σε δύο στήλες, τις τσεκάρω, πηγαίνω στις γραφικές παραστάσεις και όταν διαλέγω να μου την φτιάξει μου εμφανίζει δύο καμπύλες. Την μία για την μία στήλη και την δεύτερη για την άλλη. Ενώ εγώ θέλω μονο μία καμπύλη που στο έναν άξονα θα μετράει την μία στήλ μου και στον άλλον την δεύτερη.

Ευχαριστώ προκαταβολικά...

#8 Physics_Rulez

Physics_Rulez

    Senior Member

  • Members
  • 4.130 μηνύματα

Δημοσίευση 08 Μάρτιος 2009 - 08:57 μμ

Έχεις τις 2 στήλες με τα δεδομένα, έστω Α (Α1:Αχ) και Β (Β1:Βψ).

Χωρίς να επιλέξεις καμία στήλη και καμία περιοχή δεδομένων, πηγαίνεις εισαγωγή γραφήματος, έστω "διασπορά με ευθείες γραμμές και δείκτες".
Εμφανίζεται ένα κενό γράφημα στη μέση του excelόφυλλου. Δεξί κλίκ μέσα στο γράφημα, "επιλογή δεδομένων", "προσθήκη"
Όνομα σειράς: Οι mogwai γάμησαν στο live
Τιμές σειράς Χ: πατάς το εικονιδιάκι στα δεξιά (επιλογή περιοχής) και επιλέγεις τα δεδομένα της πρώτης (δεύτερης) στήλης -> enter.
Τιμές σειράς Ψ: πατάς το εικονιδιάκι στα δεξιά (επιλογή περιοχής) και επιλέγεις τα δεδομένα της δεύτερης (πρώτης) στήλης -> enter ->ok

στο office 2007 είναι ακριβώς έτσι. Το 2003 υποθέτω πως θα έχει ίδια μενού.