Προς το περιεχόμενο

Αναγεμισμενα μελανια προβλημα!


maverickanos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Σε ποιο ακριβώς post αναφέρεσαι φίλε Vaggelovich ; (αυτό για τον epson ; )

 

Για τους Canon που χρησιμοποιουν τα μελάνια (RGI-5,CLI-8B,CLI-8C,CLI-8M,CLI-8Y) αναφερόμουν. τα γεμίζεις ,με το resetter φλασαρεις το chip και το ξαναβάζεις στον εκτυπωτή,που το βλέπει σαν αυθεντικό και συνεχίζει να λειτουργεί η παρακολούθηση της στάθμης.

 

-Διαδικασια φλασαρισματος-

>http://www.youtube.com/watch?v=J9Pfh3L-Exw&feature=related]

Επεξ/σία από Vaggelovich
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 429
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

  • Moderators

....

[/color]Προσωπικά παίρνω μελάνι με το λίτρο για Μαύρο και 200ml Περίπου για το έγχρωμο από το Internet κυρίως. To λίτρο κάνει περιπου 70ευρω και τα 200 ml 30εως 40. Όταν το μέσο μπουκαλακι χωράει 10 ~ 15 Ml , μου΄έρχεται κάθε αναγόμωση γύρω στο 0.10 εως 0.30 ευρώ. ΔΗΛΑΔΗ ΤΣΑΜΠΑ !!!

....

 

Εγω γιατι οταν κανω την διαιρεση βγαινει 1-2 ευρω (μαλιστα ανα χρωμα) χοντρικα και οχι 0.10 ως 0.30 ευρω? Καποιο λαθος στη διαιρεση πρεπει να εκανες.

 

Ακριβως οπως τα λες ειναι, αλλα σκεψου οτι και οι αναγομωτες δουλεια κανουν. Δεν θα πληρωθουν; Δηλαδη αν σκεφτεις οτι εναν φραπε τον πληρωνεις 4-5 ευρω και εχει κοστος 10-20 λεπτα?? Εκει τι να πεις?!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

...βασικα θέλω ένα φθηνό πολυμηχάνημα.

 

Οι εκτυπώσεις που θα κάνω θα είναι ελάχιστες (...καμια φωτοτυπία,άντε καμια φωτογραφία...), και θα ήθελα να γεμίσω τα μελάνια όταν τελειώσουν (..σε κάποιο κατάστημα).

 

Έχει ο φίλος (...και δάσκαλος) Candlebox ή όποιος άλλος με βάση την εμπειρία του να μου προτείνει κάτι;

 

Θα αντιμετωπίσω κάποιο πρόβλημα (γέμισμα,reset στο chip κ.τ.λ.(δεν με πηράζει αν δεν δείχνει την ποσότητα της μπογιάς)) με CANON PIXMA MP190 , CANON PIXMA MP540, HP DESKJET F2280 CB683A ,HP PHOTOSMART C5380 Q8291B ; (..ποιον προτείνετε;)

(Ο εκτυπωτής μπορεί να μένει για καιρό χωρίς εκτύπωση)

 

Επειδή δεν κατάλαβα (...παρότι διάβασα τα προηγούμενα) αν γεμίσω τα μελάνια του π.χ MP540 και δεν κάνω reset στο chip o εκτυπωτής δεν θα δείχνει την ποσότητα της μελάνης ή δεν θα εκτυπώνει καθόλου ;

Με κάποια διαδικασία συντήρησης - καθαρισμού της κεφαλής μέχρι πόσο μπορεί να φθάσει η ζωή του εκτυπωτή ; (π.χ. MP 540 με ελάχιστη χρήση)

Στο Inkcenter μου πρότειναν τον HP F2280 .

Αν αποφασίσεις να γεμίζεις μόνος σου τα μελάνια έχει σημασία αν αυτά είναι ξεχωριστά ;

 

...ευχαριστώ

 

ΞΕΚΑΘΑΡΙΖΩ ΓΙΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΦΟΡΑ (εμπεδωστε το, ειναι πραγματικα η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ).

Οτι εχω ηδη απαντησει, δεν θα μπαινω καν στον κοπο να το ξανασχολιαζω.

 

 

Πανο, Canon Mp540 ή ακομα και τον Mp520 που θα τον βρεις στα MAKRO, 1000 φορες. Αυτος που σου ειπε HP F2280 ειναι τουλαχιστον ΑΣΧΕΤΟΣ. Αυτος παιρνει τα 21+22 των 5ml εκαστο. Αντε να αγορασεις τα XL. Ναι μεν αυτοι τα γεμιζουν με 12ml το καθενα αλλα πες μου τωρα...Και θα μου πεις, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ αυτα που γραφω. 12ml + 12ml=24ml συνολικα. Στον Canon θα παρεις αν ειναι με 4 δοχεια (1 μαυρο και 3 χρωματα) αντιστοιχα, 25ml μαυρο + 13 + 13 + 13 το καθε χρωμα = 64ml. Αν εχει 2 μαυρα θα παρεις +13 πανω στα 64, δηλαδη 77ml. Η συνολικη αξια των γνησιων ειναι σχεδον η ιδια με τα 21+22XL. Καταλαβες? Επισης, αποκτας πλεονεκτημα γιατι γεμιζεις το χρωμα που αδειασε και δεν πετας 1 ή 2 απο τα 3 χρωματα του τριχρωμου. Γιατι οπως εχω ΞΑΝΑΠΕΙ, απαξ και αδειασει ενα απο τα 3 χρωματα, το εγχρωμο θα στα τυπωνει λαθος, οποτε πας για αναγομωση ΟΛΟ το δοχειο.

 

Και επειδη ΔΕΝ διαβασες, γι' αυτο δεν καταλαβες, εχω γραψει και εχω βαλει και φωτο της διαδικασιας απενεργοποιησης του ελεγχου της σταθμης σε τετοιους εκτυπωτες της Canon. Οποτε ΔΕΝ στην ξαναλεω, να ψαξεις να την βρεις. Μπορω παντως να σου πω οτι ο εκτυπωτης τυπωνει μια χαρα οταν αναφερει οτι τα δοχεια ειναι αδεια.

Η κεφαλες εχουν ονομαστικη διαρκεια ζωης 1 χρονο, οσο και η εγγυηση καλης λειτουργιας. Οποιος ξεπερνα το χρονο, μπορει να θεωρει τον εαυτο του ευλογημενο. Στους Canon η κεφαλες ειναι πιο ποιοτικες απο οποιαδηποτε αλλη κεφαλη αλλου κατασκευαστη εχει πεσει στα χερια μου, συντηρηση θα χρειαστει μονο εαν μεινει για μεγαλο (πραγματικα μεγαλο) διαστημα ανενεργος, μεχρι το σημειο να γινει το μελανι πισσα και να σου φραξει τις διοδους του μελανιου και τα ακροφυσια. Σε αυτο δεν εχει ΚΑΜΙΑ σημασια αν χρησιμοποιεις γνησια ή αναγομωμενα.

 

Απεφυγε οποιοδηποτε πολυμηχανημα Pixma της Canon με μαυρο και τριχρωμα (συνηθως 40 + 41) γιατι πολυ απλα πεφτεις στην ιδια λουμπα με τον 2280 της HP. Ασε που παρουσιαζουν προβληματα στο 41 επειδη το βραχυκυκλωνει ο εκτυπωτης και πρεπει καθε 1-2 αναγομωσεις να αγοραζεις καινουριο. Αν ομως μιλαμε για εκτυπωτη ΜΟΝΟ, χωρις σκανερ και λοιπα, Pixma με χωριστα δοχεια ανα χρωμα, παρτον με τα ματια κλειστα.

 

Εκτυπωτες με παλαιου τυπου δοχεια (25+13ml) θα βρεις μονο στο ebay και πουθενα ξεχασμενους. Μεχρι στιγμης ξεχασμενο δεν εχω βρει εδω και 6 μηνες σε κανενα καταστημα, Online ή μη. Στο ebay για παραδειγμα υπαρχει ο Mp610 με τα παραπανω δοχεια, η τιμη του πριν την κυκλοφορια του Mp620 (με τα μικροτερα δοχεια) ηταν γυρω στα 140 ευρω. Στο ebay θα τον βρεις καινουριο απο 200 εως 220 (!!!), οσοι τους εχουν τους βαρανε γιατι εχουν ζητηση και δεν μπορεις να τους βρεις πουθενα. Οποτε το να βρεις παλιοτερο μηχανημα ειναι κατι πολυ σχετικο...

 

Χρησιμοποιώ εδώ και πολλά χρόνια τον Canon i560 4χρωμος και έχω ξαναγεμίσει τα μελανοδοχεία του πάνω από 50φορές χωρίς να τα πετάξω. Το μυστικό είναι μόλις αδειάσει να το γεμίζεις αμέσως και να το ξαναβάζεις στον εκτυπωτή. Άντε να ΄χεις ένα εφεδρικό για να μην μένει η κεφαλή χωρίς μελάνι για πάνω από 3-5 λεπτά όσο διαρκεί το γέμισμα με μελάνι. Ανοίγω μία τρύπα με ένα λεπτό κατσαβίδι στο διαφανές δοχείο και μετά την κλείνω με πιστόλι ζεστής σιλικόνης. Εϊναι πόλύ α΄πλό και καλύτερο από το σελοτέιπ (που καταστρέφεται από το μελάνι).

 

Οι νέοι εκτυπωτές της Canon έχουν τσιπ που σε αποτρέπει από το να ξαναγεμίζεις το ίδιο μελανοδοχείο. Έχω τον Canon i4500 και κάθε φορά που τον γεμίζω μου βγάζει κάτι φοβεριστικά μυνήματα ότι το δοχείο είναι άδειο και θα χαλάσει ο εκτυπωτής, δεν συνίσταται, δεν μπορεί να ανιχνεύσει την ποσότητα μελανιού κλπ κλπ. ΤΑ ΑΓΝΟΟΥΜΕ ΟΛΑ. Βάζουμε το γεμισμένο και τυπώνει ΘΑΥΜΑΣΙΑ.

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ : ΟΙ ΝΕΟΙ ΕΚΤΥΠΩΤΕΣ της CANON έχουν ακόμα μικρότερα μελανοδοχεία. ΦΑΙΝΕΤΑΙ η CANON μόλις καθιερώθηκε με τα ανεξάρτητα μελάνια, αποφάσισε να πλουτίσει όπως και οι EPSON, και HP.

 

ΠΡΟΤΙΜΗΣΤΕ ΚΑΠΟΙΟ ΠΑΛΙΟΤΕΡΟ ΜΟΝΤΕΛΟ. H ποιότητα εκτύπωσης είναι η ίδια, αν συγκρινουμε τον i560 και τον ip4500 Μαζί με έναν καινούργιο ΙΧ4000 (Α3 Πλάτος) που αγόρασα πρόσφατα. Μόλις μου χαλάσει η κεφαλή του I560 θα πάω να πάρω μία ανταλακτική από το internet (~60euro) γιατί δεν είναι τσιπωμένη.

 

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 18:35 ----------

 

Σήμερα ένας αξιοπρεπέστατος εκτυπωτής με ανεξάρτητα μελάνια (π.χ. CANON, ή EPSON ?) έχει περίπου 70-90 ευρώ. Τα μελάνια που περιλαμβάνει η συσκευασία του κάνουν 4 χ 12 ευρω = 48 ευρώ περίπου. Μπορείτε άνετα να τον πετάξετε αν δεν σας πετύχει η αναγόμωση (δοκιμάστε την και μόνοι σας έχει πλάκα). Εξάλλου αν δεν τα αναγομώσετε τα 4 ή 5 καινούργια που θα πρέπει να αγοράσετε κάνουν περίπου όσο και ο εκτυπωτής.

 

Οι εκτυπωτές που πουλιούνται σήμερα είναι προορισμένοι για 2 το πολύ τρία χρόνια χρήσης (εντατικής ή μη). Μετά από αυτό το διάστημα αρχίζουν να ξερένονται τα σφουγγάρια τους εσωτερικά, χαλάνει οι μηχανισμοί καθαρισμού κεφαλής, χάνεται η ευθυγράμισή τους κλπ κλπ.

 

ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ. Το άπειρο μελάνι που καταναλώνεται στους καθαρισμούς κεφαλής δεν εξατμίζεται αλλά ΑΠΟΘΗΚΕΥΕΤΑΙ σε ένα τεράστιο ΣΦΟΥΓΓΑΡΙ στην βάση του ΕΚΤΥΠΩΤΗ>

 

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 18:43 ----------

 

Προσωπικά παίρνω μελάνι με το λίτρο για Μαύρο και 200ml Περίπου για το έγχρωμο από το Internet κυρίως. To λίτρο κάνει περιπου 70ευρω και τα 200 ml 30εως 40. Όταν το μέσο μπουκαλακι χωράει 10 ~ 15 Ml , μου΄έρχεται κάθε αναγόμωση γύρω στο 0.10 εως 0.30 ευρώ. ΔΗΛΑΔΗ ΤΣΑΜΠΑ !!!

 

Τα καταστήματα αναγόμωσης βγάζουν τρελά λεφτά (κιας πουλάνε στην μισή τιμή τα μελάνια). ΣΚεφτειτε πόσα λεφτά βγάζουν οι επίσιμες εταιρίες.

 

Αν το καλοσκεφτεί κανείς ένα Original μελανοδοχείο κοστίζει γύρω στα 20ευρώ, και περιέχει 20 ml μελάνι, τότε με απλά μαθηματικά το 1 λίτρο μελάνι κοστίζει 1.000 ευρώ !!!!!!!

 

Μάλλον πληρώνουμε τα μελάνια μας που φτιάχνονται από ευτελή υλικά παράγωγα πετρελαίου , διαλύτες και νερό, ΧΡΥΣΑΦΙ !!!!

 

Ούτε η πιο ακριβή γαλλική σαμπάνια δεν κοστίζει τόσο....

 

Και υποτίθεται ότι τα μελανοδοχεία είναι ένα βιομηχανικό προϊόν που προορίζεται για επαγγελματική χρήση.

 

Ειλικρινα μενω αναυδος! Πιο γελοια μεθοδο και μεγαλυτερες ανακριβειες σε ποστ δεν εχω ξαναδει.

Δεν υπαρχει κανενα μυστικο και δεν συμβαινει τιποτα αν βγαλεις τα μελανια απο τον εκτυπωτη σου! Δεν υπαρχει ουτε ενος εκατομυριοστου διαφοροποιηση με τη μεθοδο που ακολουθεις. Σε προκαλω να βγαλεις τα δοχεια σου για 3 μερες απο τον εκτυπωτη σου και να τα ξαναβαλεις μετα, και αν αντιμετωπισεις οποιοδηποτε προβλημα, δημοσιευσε το εδω, εγω θα σου αγορασω αλλο εκτυπωτη, αφου εσυ μου στειλεις τον παλιο σου. Σε προκαλω δημοσια, αρα το εννοω.

 

Δεν σε αποτρεπουν τα τσιπ απο το να γεμιζεις τα δοχεια της Canon! Τωρα θα μου πεις οτι διαβασες και τα υπολοιπα που εχουν γραφτει! Φοβεριστικα μηνυματα εχουν ολοι, εξαρταται ποιος χεζεται πανω του και ποιος οχι. Ο ιδιος λες οτι σε αποτρεπουν απο το γεμισμα και μετα λες οτι τα αγνοεις ολα και τυπωνει θαυμασια....Εεε, μηπως να το ξαναδουμε?

 

Εχεις δικιο οτι οι νεοι Canon εχουν μικροτερα, αλλα και παλι συγκρινε το με τον απο πανω φιλο που του προτειναν τον HP F2280 των 24ml μετα την αναγομωση και των 10 συνολικα της αγορας γνησιων.

19ml το μαυρο + 9ml το καθε ενα απο τα 3 χρωματα = 46ml. Αν εχει και δευτερο μαυρο, +9ml=55ml συνολο...Που ειναι τα 24 του HP?

 

H Canon εκανε ενα τεραστιο χρονικο διαστημα με αξιολογα μηχανηματα, με αφθονο μελανι και δεν πηρε μεριδιο αγορας γιατι καταστηματα και καταναλωτες προτιμουν οτι διαφημιζεται πιο πολυ. Οποτε γιατι να συνεχισει να δινει τα ιδια πραγματα σε ελαχιστο συγκριτικα κοστος. Αρχισε να "βαραει" και αυτη, καπου της δινω δικιο, αν και θα προτιμουσα να διατηρησει τα ιδια δοχεια. Αλλα προς θεου, μην την συγκρινουμε ακομα μα HP και Epson, με δοχεια των 4.5 και 3.5 ml, απεχει κατι ετη φωτος απο αυτες τις ποσοτητες ακομα η συγκεκριμενη εταιρια.

 

Σιγουρα ενα παλιοτερο μοντελο ειναι καλυτερα γιατι εχετε μεγαλυτερα δοχεια. Σε τιποτα αλλο (εκτος απο διαφορα ηλεκτρονικα μπιχλιμπιδια) δεν θα δειτε αλλη διαφορα.

 

Λες οτι θα παρεις μια αλλη απο το ιντερνετ γιατι δεν ειναι τσιπωμενη. Ποια κεφαλη ειναι τσιπωμενη για να μαθουμε και εμεις οι ασχετοι? Ανεφερε μια, μοναδικη και παω πασσο. Ασε που δεν κανει 60 ευρω, η φθηνοτερη τιμη που βρισκω ειναι 75 λιρες, δηλαδη χονδρικα 100 ευρω!

 

Οσο για τους αξιοπρεπεστατους εκτυπωτες. Επετρεψε μου, Epson και Lexmark αξιοπρεπης δεν υπαρχει ΟΣΑ και να κανει.

Canon ανω των 90 ευρω, παραπανω απο αξιοπρεπης. HP, μετρια πραγματα, ΟΣΟ και να κανει.

Για τους περιορισμους της χρησης, απλα να σου πω οτι εχω γραμμα απο την HP. η οποια υποστηριζει οτι η διαρκεια ζωης του καθε εκτυπωτη που παραγει δεν υπερβαινει το ΕΝΑ ετος. Μιλαμε για επισημη επιστολη σε μενα μετα απο καταγγελια που τους εκανα στην Γενικη Γραμματεια Καταναλωτη.

Οποτε τα 2-3 χρονια ειναι ΤΕΡΑΣΤΙΑ διαφορα.

Επισης, λες...

 

"Οι εκτυπωτές που πουλιούνται σήμερα είναι προορισμένοι για 2 το πολύ τρία χρόνια χρήσης (εντατικής ή μη). Μετά από αυτό το διάστημα αρχίζουν να ξερένονται τα σφουγγάρια τους εσωτερικά, χαλάνει οι μηχανισμοί καθαρισμού κεφαλής, χάνεται η ευθυγράμισή τους κλπ κλπ."

 

Ρε φιλε, εχω πεσει σεκος! Ξεραινονται τα σφουγγαρια των εκτυπωτων? Ποια σφουγγαρια? Μηπως εννοεις μεσα στα δοχεια, γιατι ετσι που το λες "ξεραινονται τα σφουγγαρια τους", το "τους" παει στον εκτυπωτη, αυτο ειναι το αντικειμενο της προηγουμενης σου προτασης...

Χαλαει ο μηχανισμος καθαρισμου κεφαλης? Ποιος μηχανισμος? Διαβασε προηγουμενα ποστ να μαθεις τι ειναι και πως λειτουργει ο μηχανισμος καθαρισμου! Χανεται η ευθυγραμμιση τους? Μα φυσικα! Γι' αυτο αλλωστε υπαρχει και στο μενου η δυνατοτητα νεας ευθυγραμμισης! Δηλαδη τι νομιζες? Οτι θα παρεις ενα εκτυπωτη και θα ειναι ολα τελεια για παντα? Ειναι σαν να μου λες οτι αγοραζεις αυτοκινητο και 1) θελει αλλαγη το φιλτρο αερα, 2) τα τζαμια λερωνονται και οι καθαριστηρες τους θελουν αλλαγμα! 3) αναγκαστηκες να κανεις ζυγοσταθμιση!

Καλα, ειμαστε σοβαροι τωρα?

 

Και ΜΗΝ ΧΕΧΝΑΣ εσυ! Αν ειχες διαβασει θα εγραφες καλυτερα. Καθε φορα που ξεκινας τον εκτυπωτη σου κανει καθαρισμο κεφαλης, θες δεν θες. Οι υπολοιποι χειροκινητοι ειναι ΕΞΤΡΑ.

Και ποιος ειπε οτι εξατμιζεται το μελανι? Ημαρτον!

 

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 23:14 ----------

 

ήθελα και εγώ βοήθεια έχω το hp 930c

Κάποιο link για τέτοια προϊόντα?

 

Τι ακριβως ζητας?

 

Αυτο το βιντεακι δειχνει πως με απλο τροπο μπορουμε να καθαρισουμε τη θηκη του μελανιου πριν την ξαναγεμισουμε.Εγω αγορασα και ενα κιτ για επαναπρογραμματισμο και ειμαι μια χαρα με τον IP4300 μου.

>http://www.youtube.com/watch?v=aPZugv4Wu3w

Redsetter και Μελανια

>http://www.patronenhandel.de/shop/index.php/cat/c20097_iP-4300.html

 

Οσο για καθαρισμα κεφαλης Canon,καλυτερη λυση ειναι αυτη με το βραστο νερο που ειπε και ο φιλος παραπανω.Εχω καθαρισει πολλες κεφαλες φιλων.Αν δεν καθαρισει με τη πρωτη,αφηστε το ενα βραδυ σε βραστο νερο και το πρωι με μια συριγγα δοκιμαστε να ρουφηξετε νερο αντιθετα απο τη κανονικη φορα του μελανιου.Πατεντες με χημικα τυπου Αζαχ και διαλυτες περισοτερο προβλημα δημιουργουν

 

Βραστο νερο=Θανατος, αυτο απο προσωπικη μου εμπειρια. Ξανα θεμα μελετης. Εχω αναφερει οτι αναμεσα στα ακροφυσια και στο κυριο μερος της κεφαλης, υπαρχει λαστιχενια φλαντζα, μαξιμουμ παχος 2 χιλιοστα. Βραστε την και θαυμαστε αποτελεσματα, οποιος εχει ορεξη και χρημα για αγορα νεας κεφαλης, μπορει να το κανει αφοβα.

Διαλυτες κανουν αλλα συγκεκριμενα πραγματα, οχι οτι βρουμε, για παραδειγμα εχω δει καποιον να βαζει διαλυτικο (περιττο να πω οτι διαλυσε την κεφαλη)! Δεν πρεπει να πειραζουν λαστιχο για να μη διαλυσει η φλαντζα. Σε διαλυτη για ενα 24ωρο, ΟΛΟΚΛΗΡΗ η κεφαλη μεσα, μετα απορροφηση απο τα ακροφυσια αλλα και απο το σημειο εισοδου του μελανιου και ετοιμο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

 

Βραστο νερο=Θανατος, αυτο απο προσωπικη μου εμπειρια. Ξανα θεμα μελετης. Εχω αναφερει οτι αναμεσα στα ακροφυσια και στο κυριο μερος της κεφαλης, υπαρχει λαστιχενια φλαντζα, μαξιμουμ παχος 2 χιλιοστα. Βραστε την και θαυμαστε αποτελεσματα, οποιος εχει ορεξη και χρημα για αγορα νεας κεφαλης, μπορει να το κανει αφοβα.

Διαλυτες κανουν αλλα συγκεκριμενα πραγματα, οχι οτι βρουμε, για παραδειγμα εχω δει καποιον να βαζει διαλυτικο (περιττο να πω οτι διαλυσε την κεφαλη)! Δεν πρεπει να πειραζουν λαστιχο για να μη διαλυσει η φλαντζα. Σε διαλυτη για ενα 24ωρο, ΟΛΟΚΛΗΡΗ η κεφαλη μεσα, μετα απορροφηση απο τα ακροφυσια αλλα και απο το σημειο εισοδου του μελανιου και ετοιμο.

 

Εγω το εχω κανει τουλαχιστον 5 φορες και ο IP4300 μου εκτυπωνει μια χαρα.Σε καμμια περιπτωση δεν πρεπει να το βρασεις,αρκει να βαλεις σε ενα δοχειο με καυτο νερο εχω φτιαξει και εναν ανταπτορα για να ρουφαω με μια συριγγα.Αυτο που θελει προσοχη ειναι η πιεση,θελει σιγα σιγα και μαλακα.Τωρα αν καποιος φοβαται μπορει να δοκιμασει με 50/60 βαθμους απιονισμενο νερο,σε τελευταια αναλυση αν σου εχει φρακαρει η κεφαλη ειναι για πεταμα,δεν εχεις να χασεις τιποτα.Φιλικα Βαγγελης

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Για πείτε ρε παιδιά τί κάνουμε και για τον HP930 ?.Γνωρίζετε που μπορούμε να βρούμε μελάνια-σύριγγες για να κάνουμε μόνοι μας αυτή την δουλειά ?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

....φίλε candlebox71 ευχαριστώ για τον κόπο και τον χρόνο σου.

 

Πολλές φορές η ασχετοσίνη μας κάνει να ξαναρωτάμε πράγματα ώστε να επιβεβαιώσουμε κάτι που δεν έχουμε καταλάβει επακριβώς ( ...πχ τώρα κατάλαβα ότι όλα όσα έχεις γράψει παλαιότερα (διαδικασια απενεργοποιησης του ελεγχου της σταθμης),ισχύουν το ίδιο και για τον Canon Mp540).

...έχω πειστεί για την ανωτερότητα των canon αλλά θέλω να εστιάσω ιδιαίτερα στην ελάχιστη χρήση που θα έχει ο εκτυπωτής.

 

Θέλω να πω ότι , αν είναι ο εκτυπωτής να σταματήσει να τυπώνει μέσα στο χρόνο ( ...άντε 2 χρόνια ) ίσως δεν αξίζει να τον αγοράσω για τις τόσο λίγες εκτυπώσεις που θα κάνω.

 

(θα λειτουργεί μετά από 5 χρόνια ; ή αλλιώς θά μπορέσουμε να εξασφαλίσουμε με κάποιες κινήσεις/ενέργειες πχ.καθαρισμός ,ότι η κεφαλή δεν θα τα παίξει ; )

 

(Μήπως είναι καλύτερα να αγοράσω έναν πολύ φθηνό εκτυπωτη, ότι να'ναι ,και μετά από 2 χρόνια άλλον ένα ; ή να αλάξω τα μελάνια σε ένα hp αλάζοντας ταυτόχρονα και την κεφαλή ή ανανεώνοντας την ημερομηνία λήξης; (ανάλογα) )

 

Βασικά ,πιστεύω ,ότι μου ταιριάζει ένας Canon Mp540 ,που δε θα χαλάσει για μια πενταετία (μπορώ να ελπίζω ; }

 

 

...πραγματικά σε ευχαριστώ και πραγματικά συγνώμη αν σε ρωτάω ,για πράγματα ,στα οποία με τον ένα ή τον άλλο τρόπο έχεις αναφερθεί (..πίστεψέ με ,πράγματα που εσύ θεωρείς αυτονόητα ,για άλλους μπορεί να είναι δύσκολα.)

 

...τελικά πήρα τον canon mp540 95e από το e-shop

...ελπίζω στις συμβουλές σας για να τον κρατήσω ζωντανό όσο πιο πολύ γίνεται..

Επεξ/σία από PANOS G
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Για πείτε ρε παιδιά τί κάνουμε και για τον HP930 ?.Γνωρίζετε που μπορούμε να βρούμε μελάνια-σύριγγες για να κάνουμε μόνοι μας αυτή την δουλειά ?

 

Θα βρεις refill kits σε καταστηματα της 123refills που περειεχουν τα παντα για να γεμισεις τα μελανακια σου μαζι με οδηγιες...ζητα οδηγιες και απο τον υπαλληλο του καταστηματος.Αν μπεις στο site της 123refills θα βρεις ποιο καταστημα ειναι κοντα σου.

 

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 18:18 ----------

 

...τελικά πήρα τον canon mp540 95e από το e-shop

...ελπίζω στις συμβουλές σας για να τον κρατήσω ζωντανό όσο πιο πολύ γίνεται..

 

Στην αρχη το σκεφτοσουν καλα σχετικα με το να παρεις εκτυπωτη με την κεφαλη επανω στα μελανια αλλα τελικα εκανες τη λαθος επιλογη εφοσον δεν τον θες για συχνη χρηση.

Οτι εγινε εγινε πηρες ενα καλο μηχανημα αλλα θελει προσοχη.

τουλαχιστον μια εκτυπωση το μηνα με ολα τα χρωματα ειναι απαραιτητη για να μην φραξουν οι ποροι στην κεφαλη και αναγκαστεις να ζεστενεις νερα και αλλες τετοιες βλακειες σα μικρα παδια...αν ειχες παρει εκτυπωτη με την κεφαλη επανω στα μελανια θα ησουν ησυχος τουλαχιστον απο το θεμα μην στεγνωσει η κεφαλη γιατι τοτε τα πετας παιρνεις αλλα και τελειωσε το θεμα.

Δεν διαφωνω σιγουρα πιο οικονομικα αυτα που πηρες αλλα για συνεχη χρηση.

Καλοριζικος και προσοχη!

 

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 18:25 ----------

 

Ομολογώ ότι έχω μείνει speachless με τις γνώσεις του μέλους candlebox71, αλλα και ζαλισμένος γιατι στη προσπάθειά μου να μάθω για το δικό μου εκτυπωτή, σκάναρα οπτικά όλες τις σελίδες του συγκεκριμένου thread. Παραμένω όμως μπερδεμένος και αναποφάσιστος.

Έχω εναν canon pixma ip3000 (στο thread γίνεται λόγος για μεταγενέστερα μοντέλα) και θέλω να του βάλω όλα τα μελάνια και τα 4 δηλ. γιατι έχουν τελειώσει, (παίρνει: μαύρο BCI-3ebk, cyan bci-6c, magenta bci - 6m και yellow bci - 6y.).Μέχρι τώρα - τον έχω από τον οκτωβρη του 2004- δεν μου έχει παρουσιάσει κανένα απολύτως πρόβλημα (φτου φτου σκόρδα!!) αν και η χρήση που του κάνω ειναι normal του στυλ οτι δεν έχει χρειαστεί να τυπώσω και κανένα σύγγραμα π.χ. για το αποχετευτικο σύστημα του Βυζαντίου!! Όμως θα χρειαστεί σύντομα να τυπώσω μια διπλωματική εργασία. Από ότι είδα και σύμφωνα με τις αναφορές σας τα μελάνια μου δεν έχουν smartchips. (για ημερομηνία λήξεως ή άλλες περίεργες ενδείξεις δεν ξέρω που να κοιτάξω)

Και τα 4 μελάνια θα μου κοστίσουν γύρω στα 40+ ευρω περίπου ( όλα τα αυθεντικά μελάνια που έχω πάρει έως τώρα αναγράφουν οτι ειναι made in japan (μα εκεί τα φτιάχνουν:;;;;)–κάτι που μου προκαλει δικαίως ή μη μια ανακούφιση). Λόγω οικονομικής δυσπραγίας τα σκέφτομαι πλέον αυτά τα 40 ευρώ (αυτό σημαίνει επίσης ότι δεν θέλω να μπώ σε έξοδα αγοράς καινούριου εκτυπωτή λόγω κεφαλής κλπ γιατι αν είναι έτσι τότε πάω κατευθείαν για αυθεντικά.. Άσε που τον γουστάρω αυτό τον εκτυπωτή. Είναι ο πρώτος μου και έχω τρελό love affair μαζί του!). Ρώτησα σε ενα κατάστημα (συγκεκριμένα το 123refills) και μου είπαν πριν κανα χρόνο 5ευρώ το κάθε χρώμα όχι ομως γέμισμα τα δικά μου (διαφανή δοχεία) αλλα αγορά μη αυθεντικού μελανιού το οποιο φτιάχνεται ειπαν στο ίδιο εργοστάσιο που φτιάχνει η canon τα δικά της "αυθεντικά" μελάνια!!!!!! Η άλλη λύση είναι να πάω σε ένα μικρό μαγαζάκι στη στουρνάρη όπου πήγαινα παλιά και έπαιρνα μελάνια σε μπουκαλάκια για το γαμπρό μου (ή να πάω σε κάποιο άλλο επώνυμο μαγαζί- απλά αυτό στη στουρναρη το ξέρω).

Anyway, ακούω προτάσεις του τι να αγοράσω (αυθεντικά; Αντικατάσταση με μη αυθεντικά; Ή γέμισμα με χύμα ; κάτι άλλο; ) και από ποιο μαγαζί (αξιζει το 123refills; Ή καλύτερα κάποιο άλλο π.χ. το inkCenter ).

 

 

Αναμφισβητητα φιλε μου απο καταστημα της 123refills.

Κατασκευαζονται στο εργοστασιο τους στο Los Angeles και ειναι δοκιμασμενα.

Σιγουρα θα μεινεις πολυ ικανοποιημενος...Η μονη εταιρια που εχει κατασκευασει δικο της αδιαβροχο μελανι που στεγνωνει αμεσως...καλυτερο και απο αυτα της canon hp κλπ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ήθελα και εγώ βοήθεια έχω το hp 930c

Κάποιο link για τέτοια προϊόντα?

 

το φτιαχνω ακόμα αλλα δινω το λινκ

 

οδηγιες γι γεμισμα 78

 

οδηγιες για γεμισμα νο 45

 

το βιντεο ειναι στα αγγλικα αλλα αν πατησετε το τριγωνακι κατω δεξια (οπως μπαινουμε) εχει υποτιτλους και tranlate των υποτιτλων

 

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 19:26 ----------

 

Χρησιμοποιώ εδώ και πολλά χρόνια τον Canon i560......

ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ. Το άπειρο μελάνι που καταναλώνεται στους καθαρισμούς κεφαλής δεν εξατμίζεται αλλά ΑΠΟΘΗΚΕΥΕΤΑΙ σε ένα τεράστιο ΣΦΟΥΓΓΑΡΙ στην βάση του ΕΚΤΥΠΩΤΗ>

.

 

Γενικα καποια ποσοτητα μελανιου παει στην "αποχετευση" waste tank και αυτο καποια στιγμη γεμιζει ή δειχνει γεματο και δεν σε αφηνει να εκτυπωσεις, μια λυση ειναι εδω

 

http://www.fixyourownprinter.com/forums/inkjet/53482

 

(δειτε το ποστ by Geofff (3/25/08 4:16 AM))

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

....φίλε candlebox71 ευχαριστώ για τον κόπο και τον χρόνο σου.

 

Πολλές φορές η ασχετοσίνη μας κάνει να ξαναρωτάμε πράγματα ώστε να επιβεβαιώσουμε κάτι που δεν έχουμε καταλάβει επακριβώς ( ...πχ τώρα κατάλαβα ότι όλα όσα έχεις γράψει παλαιότερα (διαδικασια απενεργοποιησης του ελεγχου της σταθμης),ισχύουν το ίδιο και για τον Canon Mp540).

...έχω πειστεί για την ανωτερότητα των canon αλλά θέλω να εστιάσω ιδιαίτερα στην ελάχιστη χρήση που θα έχει ο εκτυπωτής.

 

Θέλω να πω ότι , αν είναι ο εκτυπωτής να σταματήσει να τυπώνει μέσα στο χρόνο ( ...άντε 2 χρόνια ) ίσως δεν αξίζει να τον αγοράσω για τις τόσο λίγες εκτυπώσεις που θα κάνω.

 

(θα λειτουργεί μετά από 5 χρόνια ; ή αλλιώς θά μπορέσουμε να εξασφαλίσουμε με κάποιες κινήσεις/ενέργειες πχ.καθαρισμός ,ότι η κεφαλή δεν θα τα παίξει ; )

 

(Μήπως είναι καλύτερα να αγοράσω έναν πολύ φθηνό εκτυπωτη, ότι να'ναι ,και μετά από 2 χρόνια άλλον ένα ; ή να αλάξω τα μελάνια σε ένα hp αλάζοντας ταυτόχρονα και την κεφαλή ή ανανεώνοντας την ημερομηνία λήξης; (ανάλογα) )

 

Βασικά ,πιστεύω ,ότι μου ταιριάζει ένας Canon Mp540 ,που δε θα χαλάσει για μια πενταετία (μπορώ να ελπίζω ; }

 

 

...πραγματικά σε ευχαριστώ και πραγματικά συγνώμη αν σε ρωτάω ,για πράγματα ,στα οποία με τον ένα ή τον άλλο τρόπο έχεις αναφερθεί (..πίστεψέ με ,πράγματα που εσύ θεωρείς αυτονόητα ,για άλλους μπορεί να είναι δύσκολα.)

 

...τελικά πήρα τον canon mp540 95e από το e-shop

...ελπίζω στις συμβουλές σας για να τον κρατήσω ζωντανό όσο πιο πολύ γίνεται..

 

Οσο με αφορα, εκανες τη καλυτερη επιλογη. Δινω σαφως διπλασιες πιθανοτητες σε ενα Canon με χωριστη κεφαλη να ζησει σε βαθος χρονου απο οτιδηποτε αλλο.

Το να πεταξεις τα μελανια ενος HP μπορει να εχει κοστος απο 30 ευρω εως και πανω απο 70, σε βαθος χρονου, χαμενος εισαι με τον HP γιατι οταν θα αλλαζεις το τριχρωμο επειδη 1 απο τα 3 χρωματα αδειασε (αρα θα πετας μελανι που θα μπορουσες να χρησιμοποιησεις στον Canon που τα εχει χωριστα), τοτε τα 70 ευρω ειναι κατα σχεδον 50% πεταμενο μελανι. Αν λοιπον προσθεσεις το κοστος του μελανιου που πληρωσες και πεταξες στο κοστος της αγορας νεων, φτανεις το κοστος της καινουριας κεφαλης. Αν μαλιστα προσθεσω και τη συχνοτητα βραχυκυκλωματος των κυκλωματων των δοχειων της HP, το κοστος εκτοξευεται! (θα πετας μελανια που δεν θα τα εχεις χρησιμοποιησει πληρως, ενω με τα Canon δεν υπαρχει τετοιο προβλημα γιατι δεν εχουν πανω τους κυκλωμα).

Εαν δεν το εχετε καταλαβει, ολα ειναι υπολογισμενα, τα ιδια χρηματα θα πληρωσετε.

Επισης, με τον Canon δεν προκειται να εχεις nozzles που δεν θα τυπωνουν. Αν αφησεις καιρο τον Canon, δεν προκειται ενα χρωμα να τυπωνει συνολικα, το να τυπωνει μερικως ειναι σπανιο. Στα HP ομως, θα σου κανει γραμμες στις οποιες δεν θα πεταει καθολου μελανι.

Και τελευταιο πλεονεκτημα. Οι κεφαλη της Canon, ειναι κατα τη δικη μου αποψη, 10 κλασεις ποιοτικα πανω απο τις κεφαλες που εχουν ενσωματωμενες τα δοχεια της HP. Αυτο κανει και τον καθαρισμο τους ποιο ευκολο, και τη ζωη τους μεγαλυτερη. Αυτο εχει σαφως να κανει και με την ποιοτητα δοχειων. Εχω ξαναπει, τα μελανακια της HP εχουν σφουγγαρι, με τον καιρο θρυμματιζεται, ενω στα Canon οι ινες ποτε! Αρα στο Canon οι διοδοι της κεφαλης θα φραξουν μονο απο πηγμενο μελανι, ενω της HP και απο πηγμενο αλλα και απο κομματια σφουγγαριου, τα οποια δυστυχως δεν βγαινουν, οτι και να κανεις.

Εκτυπωτης Canon με χωριστη κεφαλη ειναι κατα τη γνωμη μου η ΙΔΑΝΙΚΗ λυση για αραιες εκτυπωσεις. Τον συνιστω για την ιδια χρηση ΚΑΙ με αναγομωμενα δοχεια, οχι ομως συμβατα αλλα αναγομωση των γνησιων δοχειων.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

...για άλλη μια φορά σε ευχαριστώ...

..το τελευταίο που θα ήθελα να σου ζητήσω είναι κάποια link που θεωρείς ότι περιέχουν τις κατάλληλες οδηγίες καθαρίσματος της κεφαλής , αν και όταν χρειαστεί,και ίσως κάποιο για το γέμισμα των μελανιών.

 

Πρόσβαση έχω μόνο σε κάποιο inkcenter : αν γεμίσω εκεί τα δοχεία πρέπει μήπως να ζητήσω κάποιο συγκεκριμένο τύπο μελανιών,και νομίζεις ότι θα καταφέρουν να μου καθαρίσουν με σωστό τρόπο την κεφαλή αν χρειαστεί;

.. τέλος , την κεφαλή την καθαρίζουμε ίσως προληπτικά μετά από κάποιο διάστημα ή περιμένουμε πρώτα να παρουσιάσει κάποιο πρόβλημα ;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

...για άλλη μια φορά σε ευχαριστώ...

..το τελευταίο που θα ήθελα να σου ζητήσω είναι κάποια link που θεωρείς ότι περιέχουν τις κατάλληλες οδηγίες καθαρίσματος της κεφαλής , αν και όταν χρειαστεί,και ίσως κάποιο για το γέμισμα των μελανιών.

 

Πρόσβαση έχω μόνο σε κάποιο inkcenter : αν γεμίσω εκεί τα δοχεία πρέπει μήπως να ζητήσω κάποιο συγκεκριμένο τύπο μελανιών,και νομίζεις ότι θα καταφέρουν να μου καθαρίσουν με σωστό τρόπο την κεφαλή αν χρειαστεί;

.. τέλος , την κεφαλή την καθαρίζουμε ίσως προληπτικά μετά από κάποιο διάστημα ή περιμένουμε πρώτα να παρουσιάσει κάποιο πρόβλημα ;

 

Δεν χρειαζεται να ζητησεις συγκεκριμενο μελανι. Ο εκτυπωτης σου παιρνει τη δικη του σειρα μελανιου, αυτη και θα παρεις αναγκαστικα.

Δεν γνωριζω αν αναλαμβανουν να σου καθαρισουν κεφαλη. Εγω το κανω μονος, κατεστρεψα μια, αλλα εχω κερδισει στις αλλες.

Μην αποπειραθεις να καθαρισεις κατι που δεν σου εχει παρουσιασει προβλημα. Ειναι ανοητο να κανεις κατι προληπτικα, οταν γνωριζεις οτι δεν μπορεις ουτε να ελεγξεις, ουτε να προσδιορισεις, το χρονο και το ειδος του προβληματος. Οσο λειτουργει ικανοποιητικα, κανε χρηση. Οταν θα αντιμετωπισεις, αν αντιμετωπισεις προβλημα, τοτε θα σκεφτεις τι να κανεις...Αυτο ισχυει για τα περισσοτερα πραγματα. Πιστευω οτι ενα 30% βλαβων προερχεται απο ασκοπες αποπειρες προληπτικης συντηρησης.

Αν φιλε σου δουλεψει 3-4 χρονακια απροβληματιστα (τυχαιο νουμερο το 3-4), τοτε τα χρηματα του θα τα εχει βγαλει, οποτε αν τοτε παρουσιασει προβλημα, βλεπεις και κανεις.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Παιδιά οπώς έχω ξαναπεί τα hp ειναί πολύ προβληματικά στο να ξαναγεμιστούν.Επειδή όμως μου έχουν λήξει κάποια μελάνια σας τα δίνω 45% κάτω από την τιμή του πλαισίου και με εγγυησή αντικατάστασης σε περίπτωση που δεν παίζουν.Οποιός ενδιαφέρεται ας στείλει π.μ. με τον κωδικό του μελανιού που θέλει και το μοντέλο του εκτυπωτή.Η προσφορά ισχύει για ολές τις μάρκες μελανιών & Για όσα έχουν λήξει

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Παιδιά έχω το πολυμηχάνημα Epson dx4450 και αγόρασα 2 συμβατά μελάνια (μαύρο και μπλε) και τα άλλα 2 είναι τα γνήσια. Μόλις έβαλα τα συμβατά δεν έδειχνε την στάθμη και δεν εκτύπωνε ότι έστελνα από τον υπολογιστή. Έβγαλε μόνο μια εκτύπωση από το scanner και μετά τέλος. Τα δείχνει άδεια όλα τα μελάνια. Έβαλα πάλι τα γνήσια τα άδεια και δεν δείχνει πλέον στάθμη ούτε σε αυτά. Υπάρχει περίπτωση να χάλασε επειδή έβαλα συμβατά?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Οσο με αφορα, εκανες τη καλυτερη επιλογη. Δινω σαφως διπλασιες πιθανοτητες σε ενα Canon με χωριστη κεφαλη να ζησει σε βαθος χρονου απο οτιδηποτε αλλο.

Το να πεταξεις τα μελανια ενος HP μπορει να εχει κοστος απο 30 ευρω εως και πανω απο 70, σε βαθος χρονου, χαμενος εισαι με τον HP γιατι οταν θα αλλαζεις το τριχρωμο επειδη 1 απο τα 3 χρωματα αδειασε (αρα θα πετας μελανι που θα μπορουσες να χρησιμοποιησεις στον Canon που τα εχει χωριστα), τοτε τα 70 ευρω ειναι κατα σχεδον 50% πεταμενο μελανι. Αν λοιπον προσθεσεις το κοστος του μελανιου που πληρωσες και πεταξες στο κοστος της αγορας νεων, φτανεις το κοστος της καινουριας κεφαλης. Αν μαλιστα προσθεσω και τη συχνοτητα βραχυκυκλωματος των κυκλωματων των δοχειων της HP, το κοστος εκτοξευεται! (θα πετας μελανια που δεν θα τα εχεις χρησιμοποιησει πληρως, ενω με τα Canon δεν υπαρχει τετοιο προβλημα γιατι δεν εχουν πανω τους κυκλωμα).

Εαν δεν το εχετε καταλαβει, ολα ειναι υπολογισμενα, τα ιδια χρηματα θα πληρωσετε.

Επισης, με τον Canon δεν προκειται να εχεις nozzles που δεν θα τυπωνουν. Αν αφησεις καιρο τον Canon, δεν προκειται ενα χρωμα να τυπωνει συνολικα, το να τυπωνει μερικως ειναι σπανιο. Στα HP ομως, θα σου κανει γραμμες στις οποιες δεν θα πεταει καθολου μελανι.

Και τελευταιο πλεονεκτημα. Οι κεφαλη της Canon, ειναι κατα τη δικη μου αποψη, 10 κλασεις ποιοτικα πανω απο τις κεφαλες που εχουν ενσωματωμενες τα δοχεια της HP. Αυτο κανει και τον καθαρισμο τους ποιο ευκολο, και τη ζωη τους μεγαλυτερη. Αυτο εχει σαφως να κανει και με την ποιοτητα δοχειων. Εχω ξαναπει, τα μελανακια της HP εχουν σφουγγαρι, με τον καιρο θρυμματιζεται, ενω στα Canon οι ινες ποτε! Αρα στο Canon οι διοδοι της κεφαλης θα φραξουν μονο απο πηγμενο μελανι, ενω της HP και απο πηγμενο αλλα και απο κομματια σφουγγαριου, τα οποια δυστυχως δεν βγαινουν, οτι και να κανεις.

Εκτυπωτης Canon με χωριστη κεφαλη ειναι κατα τη γνωμη μου η ΙΔΑΝΙΚΗ λυση για αραιες εκτυπωσεις. Τον συνιστω για την ιδια χρηση ΚΑΙ με αναγομωμενα δοχεια, οχι ομως συμβατα αλλα αναγομωση των γνησιων δοχειων.

 

Τα Hp εχουν σφουγγάρι οπως λες φίλε μου αλλα εχουν και μια σιτα 3 micro που δεν υπαρχει περιπτωση να περάσει στην κεφαλή, ουτε το πυχτο μελανι, οχι κομματια σφουγαριου.. :)

παρεπιπτόντως το σφουγγάρι γιατι θρυμματιζεται .. το βλέπει ο ηλιος η μήπως τρυβεται απο κατι ???

 

Δεν μπορώ να κατηγορίσω καποια εταιρεία πλην οσων εχουν τις καφαλές χωρια διοτι το κόστος της κεφαλής ειναι μεγαλύτερο απο του εκτυπωτή

 

PS

οτι βουλώνει ξεβουλώνει

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Παιδιά έχω το πολυμηχάνημα Epson dx4450 και αγόρασα 2 συμβατά μελάνια (μαύρο και μπλε) και τα άλλα 2 είναι τα γνήσια. Μόλις έβαλα τα συμβατά δεν έδειχνε την στάθμη και δεν εκτύπωνε ότι έστελνα από τον υπολογιστή. Έβγαλε μόνο μια εκτύπωση από το scanner και μετά τέλος. Τα δείχνει άδεια όλα τα μελάνια. Έβαλα πάλι τα γνήσια τα άδεια και δεν δείχνει πλέον στάθμη ούτε σε αυτά. Υπάρχει περίπτωση να χάλασε επειδή έβαλα συμβατά?

 

 

κάνε μία δοκιμή να το βγάλεις από την πρίζα για μία ώρα και βάλτον πάλι. (δοκίμασε με τα μελάνια όλα πάνω και χωρίς τα μελάνια)

 

(μερικά autoreset chip συμβατών resetαρουν έτσι)

 

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 16:02 ----------

 

Έχω διαβάσει πάρα πολλές σελίδες από το παρόν θέμα και πάνω κάτω έχω βγάλει τα συμπεράσματα μου (σε συνδυασμό με την εμπειρία μου από διάφορα μηχανήματα που έχουν περάσει από τα χέρια μου), παρόλα αυτά θέλω την βοήθεια σας!!!

 

Όταν μιλάμε για φθηνά μηχανάκια ή έστω μέση κατηγορία τα canon είναι πολύ καλή περίπτωση αλλά όταν τα λεφτά υπάρχουν άφθονα;;;;

 

Συγκεκριμένα θέλω να πάρω ένα πολύ καλό πολυμηχάνημα (250-350 euro) εκεί παρατηρώ πως το σκηνικό αλλάζει αφού δεν έχουν όλες οι εταιρίες τόσο μεγάλα μηχανήματα και η HP που έχει ολόκληρη γκάμα αλλάζει "νοοτροπία" και δεν ενσωματώνει την κεφαλή πάνω στο μελάνι.

 

Συγκεκριμένα ζαχαρώνω το L7680 (No 88 μαύρο μελάνι) και το 8500 (940 μαύρο μελάνι). Τα μελάνια τους (ειδικά οι xl εκδόσεις) έχουν τόσο καλή σχέση απόδοσης τιμής που "ίσως" να μην μπω καν στην διαδικασία της αναγομώσεις.

 

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.450130

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.450158

 

Οπότε το ερώτημα αξίζει;

 

1)το μηχάνημα θα αγορασθεί με επιδότηση οπότε το κόστος έρχεται σε δεύτερη μοίρα

2)Αν και πάντα γέμιζα τα μελάνια μου τα αυθεντικά θεωρώ πως είναι ένα κλικ πάνω

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...