Προς το περιεχόμενο

Αναγεμισμενα μελανια προβλημα!


maverickanos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
κάνε μία δοκιμή να το βγάλεις από την πρίζα για μία ώρα και βάλτον πάλι. (δοκίμασε με τα μελάνια όλα πάνω και χωρίς τα μελάνια)

 

(μερικά autoreset chip συμβατών resetαρουν έτσι)

 

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 16:02 ----------

 

Έχω διαβάσει πάρα πολλές σελίδες από το παρόν θέμα και πάνω κάτω έχω βγάλει τα συμπεράσματα μου (σε συνδυασμό με την εμπειρία μου από διάφορα μηχανήματα που έχουν περάσει από τα χέρια μου), παρόλα αυτά θέλω την βοήθεια σας!!!

 

Όταν μιλάμε για φθηνά μηχανάκια ή έστω μέση κατηγορία τα canon είναι πολύ καλή περίπτωση αλλά όταν τα λεφτά υπάρχουν άφθονα;;;;

 

Συγκεκριμένα θέλω να πάρω ένα πολύ καλό πολυμηχάνημα (250-350 euro) εκεί παρατηρώ πως το σκηνικό αλλάζει αφού δεν έχουν όλες οι εταιρίες τόσο μεγάλα μηχανήματα και η HP που έχει ολόκληρη γκάμα αλλάζει "νοοτροπία" και δεν ενσωματώνει την κεφαλή πάνω στο μελάνι.

 

Συγκεκριμένα ζαχαρώνω το L7680 (No 88 μαύρο μελάνι) και το 8500 (940 μαύρο μελάνι). Τα μελάνια τους (ειδικά οι xl εκδόσεις) έχουν τόσο καλή σχέση απόδοσης τιμής που "ίσως" να μην μπω καν στην διαδικασία της αναγομώσεις.

 

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.450130

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.450158

 

Οπότε το ερώτημα αξίζει;

 

1)το μηχάνημα θα αγορασθεί με επιδότηση οπότε το κόστος έρχεται σε δεύτερη μοίρα

2)Αν και πάντα γέμιζα τα μελάνια μου τα αυθεντικά θεωρώ πως είναι ένα κλικ πάνω

 

Μακρια απο L7680 με το 88. Το 88 ειναι μια παραλλαγη του παλιου 10. Εχουν τσιπακι και αναγραφουν ημερομηνια ληξης μετα την οποια, εχει δεν εχει μελανη μεσα το δοχειο, σου ειναι αχρηστο. Προσεξε ομως το σοβαροτερο. Σε αυτα τα μηχανηματα η HP εχει κανει ενα συστημα, το οποιο μεταφερει με σωληνακια το μελανι απο το δοχειο στην κεφαλη. Αν τον παρεις, να αναμενεις μαξιμουμ διαρκεια ζωης τους 18 μηνες. Γνωριζω αρκετους που την πατησαν ετσι. Τα σωληνακια φραζουν, ακομα και αν χρησιμοποιεις μονο γνησια μελανοδοχεια. Τα ιδια χαλια ειχαν και τα μηχανηματα που χρησιμοποιουσαν τα 363 της HP. Εν τω μεταξυ, η κεφαλη ειναι κατα το ημισυ μηχανικη κεφαλη και οχι 100% θερμικη. Εχει 2 λαστιχιενιες μπαλες μπρος και πισω της, και χρησιμοποιει ενα ελασμα σε μορφη V. Με 2 γραναζια, κινειται το ελασμα δινοντας πιεση ποτε στη μια λαστιχιενια μπαλα και στην επαναφορα του στην αλλη δημιουργοντας ροη. Αν το καλοσκεφτεις, παραξενο μελανη να μην εχει φυσικη ροη, αυτο συμβαινει γιατι μεσολαβουν γυρω στα 30 εκατοστα σωληνακια...

Επισης, οι κεφαλες τους δεν ειναι αφαιρεσιμες, οπως (ξαναλεω) της Canon. Αυτο αφιερωμενο στον κυριο πιο πανω που λεει πως οτι βουλωνει, ξεβουλωνει...Να δω πως θα την βγαλεις για να το κανεις και πως θα ξεβουλωσεις τα σωληνακια!

Επισης σκεψου οτι αυτο το συστημα το καταργησε με την εμφανιση του η HP και πηγε σε δοχεια αντιγραφη αυτων της Canon με απ' ευθειας εκχυση πανω στην κεφαλη, αλλα παλι ΜΗ αφαιρεσιμη κεφαλη...

Οσο για το κοστος...Χμμμ...Κοιτα να δεις που στο τελος καποιος θα μου πει οτι δουλευω και στην Canon και της κανω διαφημιση. Εστω...Βλεπω προς τα που παει το πραγμα σιγα-σιγα...

 

 

@inkfilling.net

Ρε φιλε, εσυ που λες οτι ειναι πιο ακριβες οι κεφαλες απο τα δοχεια, δεν μου λες, αν πληρωσεις κεφαλη και πανω σε αυτα τα χρηματα, πληρωσεις και την HP που θα την αντικαταστησει (γιατι δεν βγαινει αλλιως), ποσο φτανει να κανει η κεφαλη? Καμια σχεση με την αξια της κεφαλης της Canon, που την αλλαζεις μονος σου. Οπως επισης και ΚΑΜΙΑ σχεση η ποιοτητα εκτυπωσης των κεφαλων της Canon, με οποιοδηποτε μηχανημα της HP. Αλλα και παλι, κοστος. 17.1 ml τα 88XL τα χρωματα, 20 ευρω το ενα. 60 ευρω δηλαδη CMY. Και 30 ευρω το 88XL το μαυρο, 90 ευρω συνολο που θα τα δωσεις βρεξει χιονισει γιατι το μηχανημα ΔΕΝ θα ερθει με τα XL. Οποτε το μηχανημα κοστιζει οσο κοστιζει +90 ευρω (για αρχη). Συνολικα τα ml ειναι 109. Στον Canon ειναι 77ml με CMY+Black+Photo Black. 4 μικρα των 13ml και ενα των 25. Κοστος 11x4=44 ευρω και 13 το 25αρι, συνολο 57 ευρω. Και δεν χρειαζεται να τα αλλαξεις με μεγαλυτερα γιατι τα εχει απο τη μανα του.

Οποτε που ειναι τα μεν και που ειναι τα δε σε τιμη?

60% ακριβοτερα ειναι τα δοχεια της HP για 40% παραπανω μελανι. Αν προσθεσεις σε αυτο και την αναγκαστικη αγορα των XL, τοτε εχεις ηδη κερδισει περισσοτερα απο την αξια μιας κεφαλης της Canon. Και εδω δεν θα προσθεσω και το ρισκο με τα σωληνακια, ουτε τα εργατικα της HP για να σου αλλαξει την κεφαλη!

Οσο για την προτιμηση σου στα δοχεια της HP με τα τελευταια 3χρωμα των 20 ευρω και των 3.5 ml (351 για παραδειγμα), πες μου ρε φιλε τι πληρωνεις 20 ευρω. Το μελανι ή το δοχειο? Οπως και να εχει, και ΜΟΝΟ το μελανι που θα πεταξεις, χωρις να το εχεις ποτε χρησιμοποιησει (λογω του τριχρωμου τυπου), σε 5 αγορες νεων δοχειων, παλι εχεις βγαλει με το παραπανω μια κεφαλη της Canon ολοκαινουρια, που θα την αλλαξεις και μονος σου, χωρις εργατικα. Και επισης δεν θελω να προσθεσω το ποσα θα σου μεινουν στα χερια επειδη περασε η ημερομηνια που αναγραφει πανω του (τα 88) και ποσα θα σου καταληξουν καμμενα (οσα εχουν ενσωματωμενη κεφαλη τριχρωμα και μαυρα) με το μηνυμα "βγαλτε και ελεγξτε το μελανοδοχειο" με το λαμπακι να αναβοσβηνει και τον εκτυπωτη νεκρο μεχρι την αλλαγη του με νεο.

Παιρνεις 5χ351 της HP, πληρωνεις 100 ευρω, παιρνεις συνολικα 17,5 ml (6ml ανα χρωμα δηλαδη ΣΥΝΟΛΙΚΑ), πετας το 25% στα σκουπιδια και πρεπει να εισαι ευχαριστημενος πληρωνοντας αυτα τα 5 περισσοτερο απο μια κεφαλη της Canon ή περισσοτερο απο τα 5 δοχεια των 77 ml με 57 ευρω? Οχι, εγω δεν ειμαι και δεν προκειται να ειμαι, οταν πληρωνω 20 ευρω το δοχειο με μηδεν μελανι μεσα.

Ασε να μη συνεχισω τις συγκρισεις, δεν θελω να μαυρισω ψυχες...

 

Εχω κατι δοχεια της HP, δεν ειναι βουλωμενα γιατι βγαζουν μια χαρα μελανι. Απλα κανουν καποιες ασπρες ανεπαισθητες γραμμες που πρεπει να τα παρατηρησεις καλα για να τις δεις. Να κανω μια εκτυπωση πριν και να την κρατησω, και μετα να τα "ξεβουλωσεις" οπως λες και να μου τα ξαναστειλεις για να κανω αλλη μια και κατοπιν να τις δημοσιευσω και τις 2?

Δεν σε αμφισβητω, αντιθετως αν κανεις πραγματικα καλη δουλεια, πρεπει να μαθευτει. Αντιθετως, εσυ με αμφισβητεις, οποτε σε προκαλω φιλικα να αποδειξεις το αντιθετο. Στειλε μου PM με διευθυνση ή ταχυδρομικη θυριδα αν εχεις προβλημα, και εγω θα σου στειλω τα 2 δοχεια για να τα ξεβουλωσεις. Εαν το καταφερεις, εδω θα ειμαι να το δημοσιοποιησω. Α, υπ' οψιν, θα κρατησω τα serial numbers των δοχειων για να ξερουμε τι λεμε και τι κανουμε.

Ειναι αντιφατικο να με ρωτας πως θρυματιζονται τα σφουγγαρια οταν λες οτι τα ξεβουλωνεις. Δεν μπορεις να τα ξεβουλωσεις σωστα χωρις να τα ανοιξεις. Αν τα ανοιγεις, δεν μπορει να μην τα εχεις δει να θρυματιζονται, γιατι αναγκαστικα θα υποθεσω οτι η πειρα σου ειναι αρκετα μικρη.

Το πως θρυματιζονται? Σφουγγαρι που δεν το βλεπει ο ηλιος και δεν τριβεται, δεν εχεις δει ποτε να θρυματιζεται οταν παλιωνει? Εκτος και αν εσυ μιλας μονο για δοχεια του τελευταιου εξαμηνου, οποτε αλλη ιστορια αυτο. Εδω ομως μιλαμε για ατομα που θελουν επι χρονια να γεμιζουν τα ιδια δοχεια, αυτη ειναι η διαφορα...Να το παμε κι αλλιως? Νομιζεις οτι βαζοντας μια βελονα σε ενα σφουγγαρι παλαιοτητας ενος ετους, δεν εχει κανενα αντικτυπο πανω του? Μηπως βυθιζεις τη βελονα παντα στο ιδιο σημειο? Για παρε ενα σφουγγαρι στα χερια σου και ανεβοκατεβασε τη βελονα αρκετες φορες να μου πεις αν βλεπεις τα κομματια να πεφτουν απο κατω, ειδικα στην εξοδο της βελονας απο το σφουγγαρι...

Επεξ/σία από candlebox71
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 429
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

candlebox71 είχα κάποιες ελπίδες....ακριβώς επειδή μοιάζουν στα παλιά 10αρια τα μελάνια όπως ανέφερες και εσύ....και τα παλιά δεκάρια είναι μελάνια για plotter τα οποία τα έχω δουλέψει και δεν έχουν παρουσιάσει κανένα πρόβλημα μέχρι στιγμής (και εύχομαι να μην παρουσιάσουν ποτέ γιατί τα plotter δεν είναι καθόλου φθηνά).

 

Υπέθεσα πως αφού το σύστημα αυτό το βάζει σε plotter θα είναι κάτι αξιόπιστο.

 

Τέσπα οπότε πάμε σε cannon, εκεί υπάρχει καμία παγίδα; (μιλάμε πάντα για την μεγάλη κατηγορία inkjet πολυμηχανημάτων που ενσωματώνουν και αυτόματο τροφοδότη για scanner αλλά και fax.)

 

ουσιαστικά βρήκα αυτά τα δύο

 

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.450714

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.450715

 

Το δεύτερο έχει και την "νέα" πατέντα με το clear ink (λέει τπτ;)

 

Το νέα μελάνια που έχει αντιγράψει η hp από την canon τα βάζει σε κανένα μεγάλο πολημηχάνημα της (ποιο είναι το model number τους). (είναι πολύ πιο ωραία τα μεγάλα μηχανήματα της hp :P)

 

 

Για την ιστορία έχω δύο μικρά πολυμηχανήματα hp, epson και έναν canon ip4300.

 

1)Hp απαράδεκτα μικρά μελάνια

2)Epson μικρά μελάνια και αν τελειώσει κάποιο δεν σε αφήνει να τυπώσεις τπτ (και τα chip (των συμβατών) όλο κολλάνε και κάνουν διάφορα)

3)Canon εντός εγγύησης χάλασε ένα chip μελανιού και μου αντικατέστησαν το μελάνι, κάθε φορά που έχεις καιρό να στείλεις μία εκτύπωσή αργεί να ξεκινήσει κάνοντας άπειρες κινήσεις στις κεφαλές. ΑΛΛΑ τα μελάνια του είναι μεγάλα και δεν σε κόβουν ποτέ τα chip απλά σε προειδοποιούν πως έχουν τελειώσει.

 

Τα παραπάνω ισχύουν για τα μηχανήματα που έχω εγώ στην κατοχή μου (συγκεκριμένα μοντέλα) οπότε μην καλό είναι να μην κάνουμε γενικεύσεις....δηλ αν πάει κάποιος και πάρει canon με τα μελάνια 3σε1 πάλι ότι και με την hp θα πάθει.

 

Για εμένα πλέον η επιλογή μηχανήματος γίνεται βάσει των αναλώσιμων του και όχι το ίδιο το μηχάνημα.

Επεξ/σία από deathlok
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Θα συμφωνισω σε ολα με τον candlebox71 εκτος απο την τεχλολογια στο ΗΡ 88.Ειναι ακριβως η ιδια τεχνολογια με τα plotter της ΗΡ τα οποια δεν εχουν κανενα απολυτως προβλημα στην λειτουργια τους , και ειναι πανακριβα μηχανηματα. Επισεις οι κεφαλες τους ειναι αποσπωμενες.Το μονο ισως μειον ειναι οτι οι κεφαλες ειναι προγραμματισμενες για αλλαγη σε ορισμενες χιλ. σελιδες οποτε και σε αριστη κατσταση να ειναι θα αναγκαστεις να τις αλλαξεις.Εχω εκτυπωτη με 88 που εχει γεμιστει με πανω απο 1 λιτρο μελανι εχει εκτυπωσει πανω απο 10000σελ και ειναι σε αριστη κατασταση.

 

Μανετ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Candlebox είδα ότι ξερεις απο εκτυπωτές και από μελάνια.... Να σε ρωτήσω και εγω... Θέλω πολυμηχάνημα που να τυπώνει σε cd/dvd.. Είδα τον canon pixma ip4600 kai ip4700... Τα μελάνια τους ξαναγεμίζουν?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Βασικά το fax δεν με ενδιαφέρει.. Αυτό που θέλω είναι να τυπώνει σε cd/dvd και να γεμίζουν τα μελάνια του αν γίνεται... από ότι φαίνεται αυτό το canon pixma ip 4700 kai 4600 ξαναγεμίζουν.... ε?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Βασικά το fax δεν με ενδιαφέρει.. Αυτό που θέλω είναι να τυπώνει σε cd/dvd και να γεμίζουν τα μελάνια του αν γίνεται... από ότι φαίνεται αυτό το canon pixma ip 4700 kai 4600 ξαναγεμίζουν.... ε?

 

Με ενδιαφέρει εμένα το fax όμως! :P

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Θα συμφωνισω σε ολα με τον candlebox71 εκτος απο την τεχλολογια στο ΗΡ 88.Ειναι ακριβως η ιδια τεχνολογια με τα plotter της ΗΡ τα οποια δεν εχουν κανενα απολυτως προβλημα στην λειτουργια τους , και ειναι πανακριβα μηχανηματα. Επισεις οι κεφαλες τους ειναι αποσπωμενες.Το μονο ισως μειον ειναι οτι οι κεφαλες ειναι προγραμματισμενες για αλλαγη σε ορισμενες χιλ. σελιδες οποτε και σε αριστη κατσταση να ειναι θα αναγκαστεις να τις αλλαξεις.Εχω εκτυπωτη με 88 που εχει γεμιστει με πανω απο 1 λιτρο μελανι εχει εκτυπωσει πανω απο 10000σελ και ειναι σε αριστη κατασταση.

 

Μανετ

 

1λιτρο μελανης για 10.000 σελ?

Εαν μιλαμε για κειμενο κανονικα δεν επρεπε να χρειαστεις πανω απο 3 xl88 για τις ιδιες σελιδες...

Οσο για τον candlebox,δεν αρνουμε πως εχεις ασχοληθει αρκετα με το αντικειμενο αλλα προσωπικα επειτα απο αρκετο ψαξιμο εχω τσιμπησει εναν L7480 (100ευρω) και εναν l7590(130ευρω) και τα 2 τα πηρα την περιοδο που ετρεχε η προσφορα με δωρεαν 3χρονια on-site εγγυηση.

Υστερα απο ~6500σελ ασπρομαυρο κειμενο(με το αρχικο + ενα 88xl μονο)στον l7480 μονο καλα λογια εχω να πω, και τον εχω προτεινει αρκετες φορες στο forum.

Παμφθηνο κοστος εκτυπωσης και ταχυτατος με μονα μειον το τεραστιο μεγεθος + το κλασικα "εκκεντρικο" software της hp.

Τελος αξιο λογου το πραγματικο αψογο τηλεφωνικο support της hp.

 

Oσο για τις κεφαλες εκτυπωσης ειναι αφαιρουμενες και εχουν ενα λογικοτατο ευρος ζωης-50.000 εκτυπωσεις.

 

Οποτε και εγω για ημιεπαγγελματικες απαιτησεις(1000-2000 σελιδες/μηνα) προτεινω ανεπιφυλλακτα το hp L7590 στα 130 ευρω...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

φιλε @topos φυσικα δεν τις μετρησα τι σελιδες αλλα πραγματικα δεν θυμαμαι ποσες κουτες Α4 εχω εκτυπωσει με τις αναγεμισμενες κασετες και το μελανι που αγορασα.Κατα τα αλλα συμφωνω σε ολα μαζι σου.

 

Μανετ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

φιλε @topos φυσικα δεν τις μετρησα τι σελιδες αλλα πραγματικα δεν θυμαμαι ποσες κουτες Α4 εχω εκτυπωσει με τις αναγεμισμενες κασετες και το μελανι που αγορασα.Κατα τα αλλα συμφωνω σε ολα μαζι σου.

 

Μανετ

 

Eαν πατησεις εκτυπωση (απο το πανελ πανω στο πολυμηχανημα) διαγνωστικης σελιδας (η καπως ετσι) σου εμφανιζει ποσες σελιδες εχεις εκτυπωσει,την κατασταση των κεφαλων εκτυπωσης και την σταθμη της μελανης...

 

Υ.Γ Εαν μπορεις στειλε pm με πληροφοριες για το συμβατο μελανι που ειχες παρει..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

γιατι εμενα που εχω το hp f4180 δε μαφηνει να εκτυπωσω κ ας εχω γεμισει ξανα τα μελανια? πως φευγει αυτο το ηλιθιο μηνυμα που κανει τα λαμπακια να αναβοσβηνουν συνεχεια?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...