Προς το περιεχόμενο

Επιδιόρθωση κατεστραμμένου κειμένου στο Word 2007


accipio

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Έστω ότι κάνετε copy ένα τμήμα κειμένου (π.χ. από pdf αρχείο) και paste στο Word, και αντί των ελληνικών βλέπετε κάτι μεταξύ αραβικών και κινέζικων.

Τι κάνετε; Πολύ απλό. Στο Word 2003/XP υπάρχει η πολύ χρήσιμη εντολή Fix Broken Text (Eπιδιόρθωση κατεστραμμένου κειμένου). Όχι όμως και στο Word 2007...

Xθες λοιπόν εγκατέστησα το Office 2007 και διαπίστωσα (με έκπληξη αρχικά και θυμό στη συνέχεια) ότι λείπει αυτή η εξαιρετικά χρήσιμη δυνατότητα. Για ποιο λόγο άραγε την αφαίρεσε η Microsoft; Για να μας κάνει τη ζωή δύσκολη;

Αφού έψαξα (μάταια) για κάποια λύση στο Διαδίκτυο, τη βρήκα τελικά μόνος μου. Είναι βέβαια λίγο μπελαλίδικη, αλλά δουλεύει. Απαιτεί την εγκατάσταση ενός δωρεάν προγράμματος, του Antioch (χρησιμοποιείται κατά κύριο λόγο για τη γραφή πολυτονικού κειμένου, αλλά και εβραϊκού). Αφού λοιπόν το εγκαταστήσουμε (απαιτεί και μία επανεκκίνηση), ακολουθούμε τα εξής βήματα:

  1. Πηγαίνουμε, στο Word, στην ενότητα «Πρόσθετα» και ενεργοποιούμε το ελληνικό πληκτρολόγιο του Antioch πατώντας το κόκκινο γράμμα «α».
  2. Στη συνέχεια πατάμε Greek > Text re-encoders > Rewrite bad coding...
  3. Ακολούθως στο Target Font επιλέγουμε μια unicode γραμματοσειρά (η προεπιλεγμένη είναι η Vusillus, αν θέλουμε την αφήνουμε ως έχει).
  4. Στο πεδίο Codepage of the source font κάνουμε κλικ στην επιλογή CP 1253.
  5. Δεν χρειάζεται άλλη ρύθμιση - αφήνουμε τα υπόλοιπα όπως έχουν και πατάμε ΟΚ.

Σε λίγο (ή... αρκετό, ανάλογα με το μέγεθος του προς επιδιόρθωση κειμένου και την ισχύ του επεξεργαστή μας) χρόνο, θα έχουμε έτοιμο το διορθωμένο κείμενο.

 

Όσο για την αφαίρεση αυτής της λειτουργίας, η εξήγηση που βρήκα είναι αυτή:

 

Fix broken text

Description: The ability to open Word 6.0 documents and fix broken text (that is, to turn 8-bit characters into 16-bit characters) is removed.

Reason for change: This is a low-use feature for a legacy issue.

Migration path: This tool will remain available online.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ναι, έχει σχέση με την κωδικοποίηση και τη γραμματοσειρά που έχει χρησιμοποιηθεί. Ωστόσο απορώ γιατί έχει αφαιρεθεί αυτή η δυνατότητα από την έκδοση 2007 του Word.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...