Μετάβαση στο περιεχόμενο


Φωτογραφία

Format χωρις να χασω τα αρχεια μου,γινεται?


Το θέμα αυτό έχει αρχειοθετηθεί επειδή είναι αρκετά παλιό. Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορείτε να απαντήσετε σ'αυτό το θέμα.
10 απαντήσεις σ'αυτό το θέμα

#1 sniper man

sniper man

    Senior Member

  • Members
  • 135 μηνύματα

Δημοσίευση 17 April 2008 - 04:18 PM

χαιρετε,απο τον τιτλο καταλαβαινετε τι θελω να κανω,γινεται αυτο?και αν ναι πως?εχω μονο εναν σκληρο δισκο και αν κανω ολικο format θα τα χασω ολα,να σημειωσω πως θελω να κανω
format λογω μολυνσεως απο ιους.
ευχαριστω

Ad Bot

Ad Bot

#2 Manosdoc

Manosdoc

    Senior Member

  • Members
  • 273 μηνύματα

Δημοσίευση 17 April 2008 - 04:32 PM

χαιρετε,απο τον τιτλο καταλαβαινετε τι θελω να κανω,γινεται αυτο?και αν ναι πως?εχω μονο εναν σκληρο δισκο και αν κανω ολικο format θα τα χασω ολα,να σημειωσω πως θελω να κανω
format λογω μολυνσεως απο ιους.
ευχαριστω


Δεν θα λεγόταν φορμάτ.
Δυστυχώς η λύση είναι να τα περάσεις σε έναν εξωτερικό USB σκληρό, και μετά να τα ξαναπεράσεις αυτά που θες. Ή να τα σώσεις σε DVD.

Γι αυτό την επόμενη φορά, όταν διαμορφώσεις τον σκληρό να τον χωρίσεις σε 2 κομμάτια να μπορείς να ελιχθείς καλύτερα.

#3 washcloud

washcloud

    Senior Member

  • Members
  • 11799 μηνύματα

Δημοσίευση 17 April 2008 - 06:39 PM

Αν κατά τύχη έχεις τον δίσκο χωρισμένο τουλάχιστον σε 2 partition, και υπάρχει αρκετός ελέυθερος χώρος, μπορείς να μεταφέρεις τα αρχεία που δεν θες να χάσεις, και απλά να κάνεις φορμάτ στο partition των windows. Aν πάλι είναι ένα και μόνο το partition, το μόνο που μπορεί να γίνει είναι αυτά που ανέφερε ο προηγούμενος. Να τονίσω πως μιας και οι δίσκοι δεν είναι αιώνιοι (κάθε άλλο παρά μάλιστα), καλό είναι αν μπορείς να πάρεις είτε έναν εσωτερικό ή εξωτερικό (μέσες τιμές από 50-100?) και να έχεις αντίγραφα εκεί , ΟΥΤΩΣ Ή ΑΛΛΩΣ.
Αν αυτό είναι το επιθυμητό, αλλά το πορτοφόλι λέει άλλα, το τελευταίο που μπορείς να κάνεις είναι :
κατεβάζεις το avast antivirus (είναι δωρεάν) και κάνεις 1 scan.
To ίδιο και με το AD-AWARE
και το Ccleaner
Στη συνέχεια μέσω του cd των windows πας για εγκατάσταση, αλλά αφού την επιλέξεις και πατήσεις f8 για αποδοχή των όρων, θα σου δώσει επιλογή για επιδιόρθωση υπάρχουσας εγκατάστασης. Την αποδέχεσαι, και ξαναπερνιούνται τα windows "πάνω από τα παλιά", χωρίς να χαθούν αρχεία. Μάλιστα, δεν χάνεις καν τις ρυθμίσεις που είχες (ίσως κάποια προγράμματα χρειαστούν απλά επανεγκατάσταση- για την ακρίβεια ξαναπέρασμα πάνω στα παλιά).
Το καλύτερο απ' ολα βέβαια ΕΙΝΑΙ πάντα ένα φορμάτ, αλλά μπορείς να δοκιμάσεις αυτή την διαδικασία εάν όπως είπαμε δεν υπάρχει άλλος δίσκος
(αν μπορούσες να πας τον δίσκο σ' ενός φίλου και ν' αντιγράψεις τ' αρχεία σου εκεί ίσως ; )

#4 antonl

antonl

    Senior Member

  • Members
  • 13410 μηνύματα

Δημοσίευση 17 April 2008 - 06:44 PM

Πάντως αν κάνεις format και κρατήσεις κάποια απ' τα αρχεία σου (με τον α ή β τρόπο), κοίτα μην ξανακολλήσεις τον ιό όταν τα αντιγράψεις πάλι στον δίσκο σου.

#5 sniper man

sniper man

    Senior Member

  • Members
  • 135 μηνύματα

Δημοσίευση 18 April 2008 - 11:55 AM

καλημερα,μαλλον το καλυτερο που εχω να κανω ειναι να παρω εναν σκληρο,αν παω τον σκληρο δισκο μου σε φιλο ισως μολυνθει και αυτος ετσι?πως γινεται να χωρισω τον σκληρο
σε 2 μερη?εχω ολα τα προγραματα που αναφερεις φιλε,ολα αρχισαν απο την στιγμη που κατεβασα(torrent)το nero8 εκανα εγκατασταση και τωρα δεν βγαινει με τιποτα,και ενα
τελευταιο εχω τα xp sp1 και οι ενημερωσεις των windows εχουν κατεβασει το sp2 να το εγκαταστησω?
ευχαριστω

#6 tzotzo

tzotzo

    Senior Member

  • Members
  • 735 μηνύματα

Δημοσίευση 18 April 2008 - 12:09 PM

θα κανεις 2 partition με το acronis disk director
Θα βαλεις τα αρχεια στο ενα.
Μετα θα κανεις καθαρη εγκατασταση και θα βαλεις ενα antivirus.θα κανεις και εναν ελεγχο στα αρχεια πρωτου ανοιξεις καποιο

#7 sniper man

sniper man

    Senior Member

  • Members
  • 135 μηνύματα

Δημοσίευση 18 April 2008 - 12:13 PM

αυτο φιλε tzotzo γινεται οταν κανω format η μπορω να το κανω και τωρα,οταν λες καθαρη
εγκατασταση τι εννοεις?

#8 johnpap

johnpap

    Senior Member

  • Members
  • 302 μηνύματα

Δημοσίευση 18 April 2008 - 12:48 PM

Ότι θες να κάνεις το έχουν πει άλλοι, απλά σου τα βάζω εδώ όλα μαζί

1. Εγκατέστησε έναν partition manager. Κάποιος ανέφερε το acronis disk director, το συστήνω ανεπιφύλακτα αλλά δεν κυκλοφορεί free και δεν ξέρω αν η δοκιμαστική έκδοση εκτελεί όλες τις λειτουργίες κανονικά. Η άλλη λύση είναι να βρεις το Paragon Partition Magic. Τώρα πια ανήκει στη Symantec αλλά οι προηγούμενες εκδόσεις του έχουν δοθεί κατά κόρον από τα περιοδικά free. (Το Computer Για Όλους πρέπει να το δίνει 3-4 φορές το χρόνο)
2. Δημιούργησε ένα partition αρκετά μεγάλο ώστε να χωράει όλα τα αρχεία που πρέπει να αποθηκεύσεις (καλό θα είναι να μην τον μοιράσεις ακριβώς στη μέση αλλά δώσε μια αναλογία πχ 60%-40% θα σου εξηγήσω αργότερα γιατί). Εγκατέστησε και ένα antivirus να κάνεις έναν έλεγχο. Απέφυγε να σώσεις αυτά που έχεις κατεβάσει με torrents κλπ εκτός και αν ξέρεις στα σίγουρα ότι δεν είναι μολυσμένα.
3. Αφού τελειώσεις τώρα πρέπει να έχεις δύο partitions c: και πχ d: (ή e: κλπ).
4. Ξεκινάς τη διαδικασία του format όπως θα έκανες κανονικά. Σε κάποια στιγμή θα ανιχνεύσει τυχόν προηγούμενες εγκαταστάσεις, θα πεις ότι δεν θες να κάνεις επιδιόρθωση αλλά εγκατάσταση. Ακολουθείς τα βήματα του οδηγού κανονικά μέχρι που πρέπει να επιλέξεις δίσκο. Εκεί επιλέγεις τον c: και για να μην έχεις απολύτως καμία αμφιβολία μπορείς να δεις ποιος είναι ο σωστός κοιτάζοντας το μέγεθός του (γι' αυτό είπα πριν την αναλογία 60-40).
5. Με το πέρας της εγκατάστασης έχεις δύο partitions ένα με τα windows και ένα με τα αρχεία σου. Αν θες μπορείς να ξαναεγκαταστήσεις τον partition manager και να ξαναενώσεις τα δύο κομμάτια αν σε βολεύει αν και είναι προτιμότερο να το αφήσεις έτσι ούτως ώστε σε επόμενη επανεγκατάσταση δεν θα έχεις το ίδιο πρόβλημα.

Πάντως πολύ σωστά αναφέρθηκε παραπάνω ότι το κόστος ενός δεύτερου σκληρού δίσκου είναι γελοίο σήμερα οπότε θα ήταν και μια καλή αναβάθμιση. Και μην ξεχνάτε να παίρνετε backup!!!!

#9 sniper man

sniper man

    Senior Member

  • Members
  • 135 μηνύματα

Δημοσίευση 18 April 2008 - 12:59 PM

ευχαριστω φιλε johnpap οπως και τους αλλους φιλους,σιγουρα θα παρω εναν σκληρο δισκο ειναι αλλωστε πολυ φθηνοι,οσον αφορα το sp2 να το εγκαταστησω?

#10 johnpap

johnpap

    Senior Member

  • Members
  • 302 μηνύματα

Δημοσίευση 18 April 2008 - 01:04 PM

ΟΠΩΣ και ΔΗΠΟΤΕ! Η διαφορά των XP χωρίς sp2 με αυτά με sp2 είναι η μέρα με τη νύχτα!

#11 washcloud

washcloud

    Senior Member

  • Members
  • 11799 μηνύματα

Δημοσίευση 19 April 2008 - 05:15 AM

..κι επειδή η εγκατάσταση του sp2 ΠAΝΩ από winxp sp1 είναι σε σχέση με "ατόφια" winxp sp2 το καλοκαίρι με τη βαρυχειμωνιά, αν μπορείς βέλε αυτό. ΣΤΟΝ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΣΟΥ ΔΙΣΚΟ.Γιατί αν έχεις τα χρήματα, είναι μαζοχισμός να προσπαθείς να κάνεις αλλαξοπαρτισιονιές (άσε που μπορεί να μην έχεις τον απαιτούμενο χώρο).
Επίσης, ΟΧΙ, δεν θα μολυνθεί ο δίσκος του φίλου σου απλά με αντγραφή των αρχείων σου στον δίσκο του. Αλλά αν έχεις τα χρήματα, πάρε δίσκο για backup.-