Μετάβαση στο περιεχόμενο


Φωτογραφία

Τι ταχυτητα εχω τελικα????


  • Παρακαλούμε συνδεθείτε για να απαντήσετε
6 απαντήσεις σ'αυτό το θέμα

#1 fe31h

fe31h

    Senior Member

  • Members
  • 723 μηνύματα

Δημοσίευση 04 July 2008 - 06:51 AM

Γεια σας παιδια!
Λοιπον... ειχα 1 Mbit και εκανα αιτηση στον οτε να παω στα 4 γιατι το μοντεμ που ειχα τα ειχε παιξει κανονικοτατα!!!!
Οποτε λοιπον την εκανα και μου ειπαν οτι θα μου στειλουν ενα philips ρουτερ το οποιο θα ειχε 4 θυρες ethenet... οταν πηρα καποια στιγμη το 1242 (τηλ. κεντρο ADSL ΟΤΕ) μου ειπαν οτι με τον νεο μηνα μπηκα και στα 4Mbit... εγω εν το μεταξυ ειχα μεινει χωρις ιντερνετ για 3 μερες και θα εμενα για αλλες 5!:mad::mad: ο λογος? το SAGEM μοντεμ που ειχα τα ειχε παιξει αλλα καπως κουτσα στραβα δουλευε, οταν ομως πηρε τα 4 τοτε... παει η μανα του!!!! :devil::devil: (εν το μεταξυ οταν ειχα παρει για την αναβαθμιση μου ειπαν οτι ισως να δουλεψει στα 2!!! αλλα ουτε εκει δουλεψε!!!!
Τελως παντων... πηγα και πηρα εγω ενα ρουτερ! παω σε ενα OTESHOP και μου λενε οτι πρεπει να το πληρωσω!!:cry: και σαν να μην εφνανε αυτο ειχε και μια θυρα ethenet!!!! ξερεται τι τους ειπα??? ''αφηστε το καλυτερα'':devil::devil: (μα γινεται να μου λεει το 134 οτι το philips εχει 4 ενω εχει μια????:mad::mad:)
οποτε και εγω παω στο eshop (το ποιο καλο κατα την γνωμη μου!!!!:-D:-D) και παιρνω ενα ρουτερ (αυτο εδω για την ακριβια http://www.e-shop.gr...l?id=PER.612341) το οποιο τελικα δεν ηταν και πολυ δυσκολο να το συνδεσω!!:-) τελως παντων τα καταφερα να το συνδεσω με επιτυχια και με τρεις υπολογιστες ταυτοχρονα!!
Τωρα στο θεμα μας ομως... τι ταχυτητα εχω τελικα???
το 1242 μου λεει οτι εχω 4, εδω λεει οτι εχω 700(+)-1600(+) http://www.dslreport...eedtest?flash=1 (απο το μ torrent το ειδα!) υπο συνθηκες κατεβασματος! (ο firefox με 40-100 ε καμια φορα παει και κατι 120! και το μtorrent με 15-20 (τι στον... τετοια ταχυτητα ειχα με το ενα!!) με το κιτρινο τριγωνακι να λεει διαφορα!!)
τι γινεται εδω περα?? υποψιν οτι οι αλλοι δυο υπολογιστες απλως ειναι συνδεδεμενοι (αλλα και οταν δεν ειναι παλι τα ιδια!) μηπως το ρουτερ μοιραζει την ταχυτητα στα 3? εγω δεν εχω καλες ρυθμισεις??(για το μtorrent μιλαω...) τι να φταιει???? μπορειτε να με βοηθήσετε λιγακι???

Ευχαριστώ εκ των προτερων για τις απαντησεις σας!!!
Φιλικά Νίκος...

#2 zatara

zatara

    Senior Member

  • Members
  • 150 μηνύματα

Δημοσίευση 04 July 2008 - 12:37 PM

καλησπερα φιλε

1) δεν "παιζει" το γεγονος το router να μοιραζει την ταχυτητα στα 3 ενω τα αλλα 2 pc ειναι κλειστα αρα επομενως οτι ταχυτητα εχεις τοτε την παιρνει ολη ο υπολογιστης που ειναι ανοιχτος και συνδεδεμενος στο internet

2) μην κοιτας απο το utorrent την ταχυτητα σου γιατι εκει ειναι αναλογα με το ποσο σου δινουν οι αλλοι (seeds & leechers)

3) μην κοιτας την ταχυτητα απο site που κανουν μετρησεις γιατι ειναι αναξιοπιστα(οπως www.speedtest.net κτλ)

4) για μενα ο καλυτερος τροπος ειναι να πας στο site της mozilla(www.mozilla.com) και να κατεβασεις τον firefox και εκει θα δεις πραγματικα ποση ταχυτητα πιανεις. Αν δεις μεχρι 100~120 τοτε η ταχυτητα που εχεις ειναι 1mbps , αν απο την αλλη δεις περιπου 400 τοτε η ταχυτητα που εχεις ειναι 4mbps...

αυτα για αρχη (επισης κανε και μια δοκιμη στο http://ftp.ntua.gr/p...esktop-i386.iso να κατεβασεις αυτο το αρχειο οχι ολο αστο 2~4 λεπτα να δεις τι ταχυτητα σου δινει και πες μας τα αποτελεσματα τα σου)...

Ad Bot

Ad Bot

#3 Mpohalos

Mpohalos

    Junior Member

  • Members
  • PipPip
  • 18 μηνύματα

Δημοσίευση 04 July 2008 - 01:46 PM

Πρέπει να πάς στο panel του router σου και να δεις σε τί ταχύτητα κλειδώνει η γραμμή σου.
Δηλαδή :πήγαινε στον browser σου και πάτησε στο address bar 192.168.1.1
Άν σου ζητήσει username και password ειναι admin και στα δύο(εκτός αν το έχεις ήδη αλλάξει).
Αμέσως θα σε βγάλει στην Login screen οπου εκεί λέει για Line rate(downstream/upstream). Εκεί θα καταλάβεις τί γραμμή έχεις.

#4 fe31h

fe31h

    Senior Member

  • Members
  • 723 μηνύματα

Δημοσίευση 04 July 2008 - 07:14 PM

καλησπερα φιλε

1) δεν "παιζει" το γεγονος το router να μοιραζει την ταχυτητα στα 3 ενω τα αλλα 2 pc ειναι κλειστα αρα επομενως οτι ταχυτητα εχεις τοτε την παιρνει ολη ο υπολογιστης που ειναι ανοιχτος και συνδεδεμενος στο internet

2) μην κοιτας απο το utorrent την ταχυτητα σου γιατι εκει ειναι αναλογα με το ποσο σου δινουν οι αλλοι (seeds & leechers)

3) μην κοιτας την ταχυτητα απο site που κανουν μετρησεις γιατι ειναι αναξιοπιστα(οπως www.speedtest.net κτλ)

4) για μενα ο καλυτερος τροπος ειναι να πας στο site της mozilla(www.mozilla.com) και να κατεβασεις τον firefox και εκει θα δεις πραγματικα ποση ταχυτητα πιανεις. Αν δεις μεχρι 100~120 τοτε η ταχυτητα που εχεις ειναι 1mbps , αν απο την αλλη δεις περιπου 400 τοτε η ταχυτητα που εχεις ειναι 4mbps...

αυτα για αρχη (επισης κανε και μια δοκιμη στο http://ftp.ntua.gr/p...esktop-i386.iso να κατεβασεις αυτο το αρχειο οχι ολο αστο 2~4 λεπτα να δεις τι ταχυτητα σου δινει και πες μας τα αποτελεσματα τα σου)...


τα αποτελεσματα μου ε? ε λοιπον το αρχειο που μου εδωσες το κατεβαζει με 250-310... αυτο σημαινει οτι εχω 3 Mbit????

Πρέπει να πάς στο panel του router σου και να δεις σε τί ταχύτητα κλειδώνει η γραμμή σου.
Δηλαδή :πήγαινε στον browser σου και πάτησε στο address bar 192.168.1.1
Άν σου ζητήσει username και password ειναι admin και στα δύο(εκτός αν το έχεις ήδη αλλάξει).
Αμέσως θα σε βγάλει στην Login screen οπου εκεί λέει για Line rate(downstream/upstream). Εκεί θα καταλάβεις τί γραμμή έχεις.


οπως λεει και εδωπερα Δημοσιευμένη Εικόνα εχω σχεδον 3Mbit????:cry::cry::cry:

#5 Mpohalos

Mpohalos

    Junior Member

  • Members
  • PipPip
  • 18 μηνύματα

Δημοσίευση 04 July 2008 - 09:26 PM

Όπως πολύ καλά καταλαβαίνεις λοιπόν η αναβάθμιση έχει γίνει απλά λόγω γραμμής, λόγω DSLAM ή κάποιον άλλο που δεν μου έρχεται στο μυαλό δεν μπορείς να πιάσεις 4mbit αλλά 3. Τι να κάνουμε... "cest la vie"
:-D

#6 fe31h

fe31h

    Senior Member

  • Members
  • 723 μηνύματα

Δημοσίευση 04 July 2008 - 11:16 PM

οκ...αυριο θα παρω τον ΟΤΕ τηλεφωνο ωστε να δουν τι τρεχει με την γραμμη μου! δεν μπορει να πληρωνω 4 και να εχω 3!!!! μετα το τηλεφωνο θα σας ενημερωσω...

#7 nickzilas

nickzilas

    Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 76 μηνύματα

Δημοσίευση 05 July 2008 - 10:44 AM

Ο καλυτερος server για να κατεβασεις και να τσεκαρεις την ταχυτητα σου ειναι http://www.nvidia.com/page/home.html
Κανε download driver στο πρωτο tab, μετα πατησε search, μετα βαλε tick στο τετραγωνακι
και κανε download.
Αυτα αφου κλεισεις οτι αλλο αφορα το internet. Video, μουσικη, αλλα downloads τα παντα. Καντο και θα με θυμηθεις.