Προς το περιεχόμενο

επιλογη σκυλου


manic

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Σκεφτομαι σοβαρα να αγορασω ενα σκυλο ομως λογο κατοικιας θελω να ειναι μικρο, ισυχο (ειδικα οταν λοιπο περιπου 10 ωρες την μερα) επεισης το τριχομα ειναι ενα μικρο προβλημα δεν θελω να πολυ μαδαει. Δεν εχω καμια ιδεα απο ρατσες γι αυτο θελω να μοθ προτινεται καποια

 

υ.γ.1: το σκυλι δεν θα μενει εκτος απο τα πρωινα μονο του (παντα θα υπαρχει καποιος μετα της 3)

υ.γ.2: δεν θελω κανενα σκυλακι σαν αυτες τις σκατουλες που βλεπω στο δρομο ποιο πολυ ψαχνω για εναν σκυλο σαν του "ten-ten" αλλα σε ασπρο

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 40
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Επειδη βλεπω οτι δε θες να σε πολυδεσμευει το σκυλι να εχεις υποψην οτι ειναι μεγαλη δεσμευση. Για να σου φερω ορισμενα παραδειγματα. Θες να πας ενα Σαβατοκυριακο μια εκδρομη. Το σκυλι τι θα το κανεις? Να το βαλεις στο αμαξι χλωμο. Λιγα σκυλια συμβιβαζονται με την ιδεα του αμαξιου, ασε που ειναι ταλαιπωρια και για σενα και για το σκυλι. Να το αφησεις κλεισμενο σπιτι χλωμο. Αρα ή αφηνεις κλειδι σε γειτονα/συγγενη και του λες να το ταιζει/βγαζει βολτα καθημερινα, πραγμα που συνεπαγεται μεγαλη υποχρεωση για εσενα απεναντι του ή το πας σε ξενοδοχειο ζωων οπου οι τιμες ειναι τσιμπημενες, οποτε για καθε εξορμηση σου μαζι με βενζινες διοδια διανυκτερευσεις θα εχεις να σκεφτεσαι και τα εξοδα της διαμονης του σκυλου. Να μη συζητησω την περιπτωση που θες να φυγεις διακοπες για κανα 10ημερο το καλοκαιρι/πασχα/χριστουγεννα. Τοτε καταλαβαινεις οτι ειναι πολυ ζορικα τα πραγματα.

 

Στη καθημερινοτητα επισης να ξερεις οτι ο σκυλος εχει πολλες απαιτησεις οπως να τον ταιζεις συγκεκριμενες ωρες της ημερας και να εισαι συνεπης με τις ωρες αυτες, δηλαδη να μη το ταιζεις παραπανω η διαφορετικες ωρες καθε μερα. Επισης θα πρεπει να το βγαζεις καθημερινα βολτα σε καποια πλατεια/πεζοδρομο. Να ειναι απολυτα ησυχο ξεχνα το, οτι ρατσα κ αν ειναι θα γαυγιζει για διαφορα που του τη βαρανε. Το 90% των σκυλων στραβωνει απτη μοναξια, αν λειπει αρκετες ωρες το αφεντικο τους και γαυγιζουν σαν τρελα, κατι που αποτι βλεπω θετεις ως προυποθεση για το σκυλο σου. Επισης ετοιμασου για αρκετες νυχτες αυπνιας ειδικα στην αρχη. Το βραδυ ειναι ωρα που νιωθουν αρκετη μοναξια και δεν ησυχαζουν ειδικα οσο ειναι σε μικρη ηλικια, μεχρι να μαθουν μονα τους.

 

Οσο για τη ρατσα που πρεπει να διαλεξεις, εμφανισιακα ο σκυλος του τεν τεν μοιαζει με κυνηγοσκυλο αν δεν απατωμαι, αλλα τα κυνηγοσκυλα δεν φημιζονται για την ηρεμια τους, το αντιθετο ειναι πιο νευρικα κι απο λυκοσκυλα. Μεγαλυτερο απο κυνηγοσκυλο δεν πρεπει να παρεις με την καμια γιατι αποτι καταλαβαινω θα το εχεις μεσα σε σπιτι χωρις κηπο η ταρατσα. Αρα μενουν τα μικροσωμα, στα οποια δεν ξερω να σου προτεινω καποια ρατσα γιατι δεν εχω ασχοληθει με αυτη τη κατηγορια σκυλων :P Τριχα οτι ρατσα και να παρεις θα αφηνουν ανοιξη-καλοκαιρι. Απλα αν δεν εχει φουντωτο τριχωμα οι τριχες του θα εχουν μικροτερο ογκο, αλλα να εισαι προετοιμασμενος για ΠΟΛΛΗ ΤΡΙΧΑ και ΠΟΛΥ σκουπισμα και καθαρισμα αυτες τις εποχες οτι ρατσα και να παρεις.

 

ΥΓ. Με οσα περιγραφεις νομιζω οτι σου καλυτερα να παρεις μια γατα η οποια ειναι 100 φορες πιο ανεξαρτητη απο τα σκυλια. Και δεν τιθεται θεμα ησυχιας, ειναι οτι πιο ησυχο υπαρχει σε κατοικιδιο. Και μπορεις να την παρατησεις και κανα 10ημερο εξω, να πας διακοπες και να επιστρεψεις.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

...Στείλε ένα pm στο μέλος De@th L0rd. Έχει στο avatar του έναν σκύλο, όπως αυτόν που χρειάζεσαι. Ίσως σε βοηθήσει με το που μπορείς να βρεις έναν τέτοιο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εγώ θα σου προτινα να μην αγορασεις σκυλάκι απο pet shop.Για πολλους λόγους..

Οι γονείς των κουταβιών αυτων ζουν σε αθλιες συνθηκες, μέσα σε μικρα κλουβακια που μόλις χωρανε, τα ταίζουν ισα για να ζούν και υπαρχουν μονο για αναπαραγωγή!Πολλα ειναι άρρωστα. Απο τα κουταβια που θα γεννηθουν οσα ειναι αρρωστα τα σκοτώνουν η τα παρατανε στο δρομο. Οσα ειναι καλα τα δινουν στα pet shop για να τα βαλουνε σε κατι γυάλες στην βιτρινα και να περασουμε εμεις να τα λυπηθουμε κ να αγορασουμε. Φυσικα θα πληρώσεις περιπόυ 500 με 600 ευρω.

 

Ταυτοχρονα στις φιλοζωικες και στα καταφυγια με αδεσποτα υπαρχουν τοσα πολλα παρατημενα σκυλακια που πλεον δεν υπαρχει χωρος για ολα. Αν θελεις λοιπον να παρεις ενα σκυλακι οχι απλα για να εχεις μια ρατσα..(λες και ειναι αντικειμενα) πηγαινε μια βολτα να δεις αν υπαρχει καποιο καταλληλο για το σπιτι σου! Συγουρα αξιζει πολυ περισσοτερο! :)

Οσο για τις τριχες και την υσηχια, σκυλος ειναι οχι αρκουδακι! Ελπιζω αν τελικα δεν πληρει τις προυποθεσεις να μην καταλειξει στο δρομο οπως συνηθιζεται.. :-s

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σκεφτομαι σοβαρα να αγορασω ενα σκυλο ομως λογο κατοικιας θελω να ειναι μικρο, ισυχο (ειδικα οταν λοιπο περιπου 10 ωρες την μερα) επεισης το τριχομα ειναι ενα μικρο προβλημα δεν θελω να πολυ μαδαει. Δεν εχω καμια ιδεα απο ρατσες γι αυτο θελω να μοθ προτινεται καποια

 

υ.γ.1: το σκυλι δεν θα μενει εκτος απο τα πρωινα μονο του (παντα θα υπαρχει καποιος μετα της 3)

υ.γ.2: δεν θελω κανενα σκυλακι σαν αυτες τις σκατουλες που βλεπω στο δρομο ποιο πολυ ψαχνω για εναν σκυλο σαν του "ten-ten" αλλα σε ασπρο

 

ενα ολοκληρο νημα που σφυζει απο φιλοζωια! αν θες και να μην αναπνεει ουτε να θελει ταισμα ουτε να σου κατουραει τον τοπο να εναι κατοικιδιο http://support.sony-europe.com/aibo/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εγώ ζω με σκυλάκι μέσα στο σπίτι τα τελευταία 11 χρόνια! Είναι μαλτέζικο και προφανώς δε θα σου το συνιστούσα γιατί μαδάει υπερβολικά!! Από την άλλη πλευρά απο εξυπνάδα είναι απίστευτό. Βέβαια δε θεωρώ ότι το συγκεκριμένο σκυλάκι είναι πολύ έξυπνο, απλά μεγάλωσε με ανθρώπους και έχει μάθει να καταλαβαίνει τι λέμε ακόμα και από τον τόνο της φωνής. ;)

 

Από πλευράς ράτσας, θα σου συνιστούσα ένα μπάσετ. Έχει κοντή τρίχα, και είναι απίστευτα όμορφο.

 

Αυτό όμως που θα ήθελα να σε συμβουλεύσω είναι ΠΡΟΣΟΧΗ πρωτου πάρεις την οριστική απόφαση να αποκτήσεις σκύλο, και μάλιστα σκύλο του στυλ ότι θα μένει στο σπίτι σου. :shifty:

 

Έπειδή όπως σου είπα ζω με σκύλο 11 χρόνια, θα το περιέγραφα σαν να έχεις ένα μωρό περίπου 6 μηνών, το οποίο ομως δε μεγαλώνει. Δηλαδή συμπεριφέρεται σαν άνθρωπος, καταλαβαίνει τι του λες, σε αγαπάει σα μάνα του..Αλλά εξαρτάται από εσένα. Δε γίνεται να λείπεις. Το σκυλί είναι δέσμευση. Εμείς δε μπορούμε να λείψουμε ούτε ένα σαβ/κυρ!! Πού θα μείνει το σκυλί? Τι θα φάει? Τι θα πιει? Πού θα κάνει τα κακά????Και το χειροτερο είναι ότι επειδή έχει συνηθίσει να ζει με ανθρώπους, με το που το αφήνεις μόνο του κλαίει..:cry:

 

Ένα σαβ/κυρ του βάλαμε μπόλικο φαί και νερό και φύγαμε. 7-8 ώρες αργότερα μας πήραν οι γείτονες τηλέφωνο ότι δε σταματάει να κλαίει!!! :confused:

 

Για να μην αναφέρω ότι κάποτε που πήγαμε εξωτερικό αναγκαστήκαμε να το πάρουμε μαζί..Πάμε στη disneyland στο Παρίσι, σε ένα γρήγορο τρενάκι, μας λένε απαγορεύονται οι σκύλοι. Αλλά άμα το δέναμε για ένα τέταρτο θα έκλαιγε απίστευτα. :confused: Το κρύψαμε λοιπόν σε μια σακούλα και το πήραμε μαζί..στο τρενάκι του τρόμου :-D

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

παντως θα βαρεθεις να μαζευεις κατουρα τον πρωτο μηνα και θα τα κανει παντου ομως!εμενα εκανε μεχρι και στο κρεβατι μου!εκτος και αν εχεις χρηματα να πληρωσεις εκπαιδευτη!!!επεισης πρεπει να ξερεις οτι εχει αρκετα εξοδα φαγητο κτηνιατρος...καλα τριχα βγαζουν ολα τα σκυλια και θα πρεπει να σφουγγαριζεις και σχεδον καθε μερα!επεισης με το που το αφησεις μονο στο σπιτι αρχιζει να κλαιει και οταν γυρισεις κανει σαν τρελο και ξεσηκωνει ολη την πολυκατοικια!!!εγω οταν πηγα διακοπες τον πηρα μαζι μου αφου τον δεκτηκε το ξενοδοχειο που πηγα!!!και σημερα που πηγα μονοημερη λουτρακι το εβαλα στο αυτοκινητο και πηγαμε το ειχα στα ποδια μου και ο πατερας μου οδηγουσε!!!αλλα να ξερεις οτι ειναι ενας πολυ καλος φιλος και μπορω να σου πω οτι ειναι πιο πιστος και απο ανθρωπους και οτι θα τον αγαπησεις πολυ αμα παρεις!!!εγω εχω σκυλακι και στα λεω αυτα τους τελευταιους δυο μηνες και τωρα πια ειναι ολα οκ δεν κατουραει στο σπιτι ακουει στο ονομα του ειναι ενταξει με τα αλλα σκυλια απλα γαυγιζει αρκετα οταν ειναι μονο!!!

 

edit:εγω παντως δεν το ταιζω συγκεκριμενες ωρες απλα του εχω ξηρα τροφη στο μπολ και παει και τρωει οποτε θελει και το μεσημερι του βαζω μαγιρευτη γιατι ο κτηνιατρος μας ειπε αμα θελουμε να του δινουμε μιση μιση και ξηρα και μαγιρευτη!επεισης του πεταμε και κανα τυρακι γαλοπουλα που και που και τρωει και το πρωι του βαζουμε και ενα μπολ γαλα!!(ειναι λιγο περιεργος ομως τρωει μονο κρεας και γαλακτοκομικα)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εμένα ευτυχως δεν κλαίει οταν μένει μόνο του αλλά μόνο το βλέμμα της όταν καταλαβαίνει οτι ντυνόμαστε για να φύγουμε, φτάνει να σε στεναχωρήσει. Και εμένα δεν κάθεται και στο αυτοκίνητο. Μια φορά είπαμε να πάμε μονοημερη και να δοκιμάσουμε να την πάρουμε και τα ποδια μου βγήκαν κόκκινα και γραντζουνισμένα, τοσο παλευε ολη την ώρα μεσα στο αμάξι.

 

Οπως σου είπαν και οι άλλοι. Σκέψου οτι είναι σαν να έχεις μωρό. Ακριβώς το ίδιο. Ούτε να φύγεις, ούτε να το ταιζεις οτι να'ναι, ουτε να αφήνεις επικίνδυνα αντικείμενα στο πάτωμα ή οπουδήποτε αλλού που μπορεί να φτάσει.

 

Αλλά μόνο και μόνο οι χαρές που σου κάνει και το πως σε καταλαβαίνει, φτάνουν για να ξεχάσεις και τρίχες (ΠΟΛΥ τρίχα, ειδικα αυτή την εποχή) και μαζέματα περιττωμάτων κλπ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μποξερ,καλη λυση.Ουτε τριχωμα πολυ καλος φιλος,ομως πρεπει να καταλαβεις οτι ο σκυλος οτι παιρνωντας ενα σκυλί βαζεις ευθυνες στις πλατες σου και εξοδα.πρεπει να ασχοληθεις μαζι του και θα πρεπει να εισαι σιγουρος οτι θα μπορεις να του αφιερωσεις τον χρονο που χρειαζεται και οτι οι ανθρωποι που ζουν μαζι σου θα μπορουν να τον αποδεχτουν.Οποτε πριν παρεις την αποφαση να αναλαβεις μια τετοια ευθυνη εξετασε προσεκτικα τις απαραιτητες παραμετρους

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

το μέγεθος και η ράτσα του σκύλου δεν έχει να κάνει με το ποσο θα γαυγίζει..εγώ έχω ένα rottweiler και ένα...chihuaha (όχι δεν είμαι gay!) και το μικρό γαυγίζει πιο πολύ. έχει πιο πολλά νεύρα γενικά

αν μένεις σε διαμέρισμα θα σου πρότεινα να πάρεις ένα teacup σαν αυτό http://moonbeammcqueen.files.wordpress.com/2007/08/teacup-pup.jpg. και αν θες να πας κάπου ταξίδι το βάζεις στη τσέπη:lol:

αλλα όντως σκέψου πριν αποφασίσεις είναι λίγο μαρτύριο ο σκύλος

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν υπάρχει σκύλος που να μην μαδάει ή να μην γαυγίζει.

Επίσης δεν υπάρχει σκύλος που να ξέρει από την πρώτη μέρα να κατουράει έξω.

 

Σκέψου καλά τι υποχωρήσεις μπορείς να κάνεις εσύ για τον σκύλο και μετά αποφάσισε.

 

Θα σου πρότεινα να έρθεις σε επικοινωνία με κάποιο φιλοζωικό σωματείο για να μπορέσεις να φιλοξενήσεις για λίγες ημέρες κάποιο σκύλο. Έτσι θα δεις και εσύ πως είναι η συμβίωση με σκύλο, θα βοηθήσεις και το σωματείο για λίγες ημέρες.

 

Σίγουρα πάντως μην πλησιάσεις petshop για αγορά σκύλου.

Προτίμησε κάποιον εκτροφέα ή αν δεν είσαι διαθέσιμος να κάνεις υποχωρήσεις, τότε προτίμησε τα jumbo.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πρέπει να το σκεφτείς πολύ καλά πριν πάρεις σκύλο.Μπορεί στην αρχή να σου φαίνεται ωραία ιδέα και πως όλα θα είναι εύκολα αλλά μετά να βαρεθείς και να μην ξέρεις τι να κάνεις.Έτσι κάνουν πολλοί και τα πετάνε στο δρόμο.Όταν μέναμε σε μονοκατοικία,που είχαμε και αυλή είχαμε ένα σκυλάκι μικρό και ακόμα και υπό αυτές τις συνθήκες δεν ήταν εύκολο.Τελικά αναγκαστήκαμε και το δώσαμε,αλλά σταθήκαμε τυχεροί.Το δώσαμε σε κυνηγό,οπότε ξέραμε ότι θα είναι σε καλά χέρια.

 

Σε καμία περίπτωση μην πράξεις επιπόλαια.Σκέψου το πολύ καλά.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.


  • Δημιουργία νέου...