Προς το περιεχόμενο

επιλογη σκυλου


manic

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Συμφωνώ ότι πολλές από τις ράτσες σκύλων έχουν διάφορα χαρίσματα αλλά πιστεύω ότι πρέπει να προηγηθεί μια βόλτα από μια φιλοζωική. Εκεί πιστεύω ότι θα βρεις μια μουρίτσα να σου κάνει κλικ και δεν θα χρειαστεί να το ψάξεις άλλο. Εγώ αν είχα τη δυνατότητα να έχω στο σπίτι μου σκύλο δεν θα μπορούσα να αντισταθώ σε αυτές τις απίστευτες φάτσες:

http://www.stray.gr

http://strayshelp.blogspot.com/

http://www.my-pet.gr/component/option,com_myblog/Itemid,116/lang,el/

http://www.kazshelter.org/adoptions.htm

http://www.love4pets.gr/

 

Είναι και πολλά άλλα sites, απλά κάνε αναζήτηση στο google για επιπλέον αποτελέσματα. Επίσης στα καταφύγια μπορείς να βρεις ακόμα και καθαρόαιμα σκυλιά ράτσας που εγκαταλήφθηκαν από τους ιδιοκτήτες τους.

Αν πάλι σε ενδιαφέρει να αγοράσεις σκύλο σκέψου ότι αγοράζοντας από pet-shop συμβάλεις στο να συνεχίζεται ο άθλιος βασανισμός τους κατά τη μεταφορά και κατά τη φιλοξενία τους. Καλύτερα να βρεις ένα υπεύθυνο και σωστό εκτροφέα ο οποίος να πληρεί τις προϋποθέσεις.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 40
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

1. Η αγορα σκυλου απαιτει να εισαι 110% σιγουρος. Εχει υποχρεωσεις οπως σωστα ειπαν πολλοι. ΣΟυ αλλαζει τη ζωη

2.Για το αυτοκινητο: αν ειναι μικρο το σκυλι το βαζεις σε ενα κλουβακι, του δινεις emetostop και μπορει να ταξιδεψει. Μετα τις δυο τρεις πρωτες φορες θα εχει συνηθισει. Αν ειναι μεγαλο (που δεν ενδυκνειται για διαμερισμα) ειναι αρκετα δυσκολη ημετακινηση με αυτοκινητο. Ακομη και με λεωφορειο μπορεισ να μεταφερεις μικρα σκυλια

3. Για το γαβγισμα: οπως το μαθεις. Βεβαια δεν γινεται να μην γαβγιζει καθολου αλλα αν του δωσεις να καταλαβει ("μαλωνοντας" το οταν γαβγισει) θα μειωθει πολυ. Εξαρταται βεβαια και απο το περιβαλλον στο οποιο αν επικρατει ενταση σιγουρα το σκυλι θα γινει πιο νευρικο.

4. Τριχες: ισως,για μενα, το μεγαλυτερο προβλημα. Ολα τα σκυλια μαδανε αλλα περισσοτερο αλλα λιγοτερο. Μπορεις να το μειωσεις με σπρει και αλλα παρομοια σκευασματα αλλα παντα θα υπαρχει και θα εχεις ενα... δευτερο χαλι στο πατωμα ιδιαιτερα την ανοιξη. Μπορεις βεβαια να το κουρεψεις:)

5. για τη ρατσα παρε ενα μικρο για διαμερισμα γιατι τα μεγαλα μαθαινουν πιο δυσκολα σε κλειστο χωρο.

6. Πιστευω οτι τα εξοδα του σκυλου δεν ειναι και τοσο τραγικα. Απαιτει βεβαια χρηματα αλλα δεν ειναι οικονομικη αιμοραγια

7. τα σκυλια μπορουν να μενουν καποιες ωρες μονα τους. Συνηθιζουν. Οχι βεβαια για μερες αλλα για καποιες ωρες.

8. Για το κατουρημα μεχρι και 6 μηνων μπορει να τα κανει μεσα στο σπιτι. Ισως και αργοτερα. Θελει αρκετη υπομονη

9. Η συντροφια του σιγουρα θα σε αποζημιωσει. Οταν θα αγανακτεις πχ σε περιπτωση που τα... κανει ενα βλεμμα του θα σε σκλαβωσει.

10. Μπορεις να παρεις ακομη και κοπρο. Για το μεγεθος καποιος που ξερει θα σε βοηθησει.

11. Και κυριως: οπως ειπαμε πρεπει να εισαι 110% σιγουρος οτι θελεις σκυλο. Μην παρεις αν ειναι τρελα της στιγμης

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πάρε μια γάτα.Μπαίνει στον αυτόματο μόνη της.Βρες και μία που να μην μαδάει και είσαι κομπλέ.Δεν θέλει βόλτες , άμα έχεις και μπαλκόνι καλό θα παίζει με τα περιστέρια.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 2 εβδομάδες αργότερα...

η ευθυνη ενος κατοικιδιου ειναι πολυ μεγαλη

εγω εχω ενα πεκινουα και 2 αγιου βερναρδου

 

το πιο βασικο που πρεπει να εχει καποιος στο μυαλο του ειναι οτι ο σκυλος ειναι ζωντανος οργανισμος και οχι κουκλα

θελει παρεα, φαγητο, βολτα

για το φαγητο ιδιαιτερα θελει καλη τροφη ειδικα μεχρι να ενηλικιωθει ετσι ωστε να παρει ολες τις βιταμινες κτλ για να εχει σωστη αναπτυξη

η δεσμευση οπως ειπαν και τα αλλα παιδια πιο πανω ειναι μεγαλη. δεν μπορεις να το παρατας και να φευγεις

τα εξοδα του δεν ειναι αμελητεα οσο μικρο και να ειναι το μεγεθος του σκυλου (εμβολια, χαπια για εχινοκοκκο, χαπια για σκουληκι καρδιας, αποπαρασιτωση, παιχνιδια για τα δοντια του, αλυσιδες, λουρι, μπωλ φαγητου, λιχουδιες και ενα σωρο αλλα)

 

πριν παρεις την τελικη αποφαση δες αν σου φτανουν τα λεφτα για τα εξοδα του σκυλου, και αν θα εχεις καποιον για να το προσεχει οσο θα λειπεις

 

η εκπαιδευση ειναι μια δυσκολη διαδικασια αλλα πρεπει να ειναι συνεχης γιατι αλλιως το εχασες το παιχνιδι. οσον αφορα για τις αναγκες του οσο ειναι κουταβι παρε απο ενα Pet shop πανες και ενα ειδικο υγρο (ενζυμο ειναι και μολις το μυρισουν πανε εκει) το οποιο θα ριχνεις στην πανα. λογικα παντα θα παει εκει για την αναγκη του (τις περισσοτερες φορες)

 

η εκπαιδευση για την αναγκη του δεν διαφερει απο αυτη ενος μικρου παιδιου. καθε 2-3 ωρες θελει βολτα και επιβραβευση μολις τα κανει εξω. αν τα κανει μεσα μαλωμα αλλα του δειχνεις και που ειναι το σωστο

 

οτι αλλη απορια εχετε εδω ειμαστε

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 1 χρόνο αργότερα...

καλησπερα παιδια!ειμαι καινουργιος στο insomnia και δεν ηξερα που να απευθηνθω για το θεμα μου ετσι συγνωμη εκ των προτερων για το ''πεταγμα'' μου στην συζητηση σας!λοιπον,εχω εναν γερμανικο ποιμενικο με κανονικα ολα τα χαρτια του και ενδιαφερομαι να τον κατεβασω σε αγωνες μορφολογιας!και αναρωτιεμαι αν μπορω να τον εκπαιδευσω-προετοιμασω με την βοηθεια καποιου ειδικου βιβλιου,μεσω καποιας ιστοσελιδας η περνωντας καποιες συμβουλες, αποφευγωντας τον εκπαιδευτη λογω ....οικονομικης κρισης!εχω εμπειρια πανω στην βασικη εκπαιδευση απλα δεν γνωριζω τι απαιτειτε?ευχαριστω και παλι συγνωμη!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

καλησπερα παιδια!ειμαι καινουργιος στο insomnia και δεν ηξερα που να απευθηνθω για το θεμα μου ετσι συγνωμη εκ των προτερων για το ''πεταγμα'' μου στην συζητηση σας!!

 

 

μπα ετσι κ αλλιος η συζητηση εχει ληξει εχω παρει μαλτεζακι

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

καλησπερα παιδια!ειμαι καινουργιος στο insomnia και δεν ηξερα που να απευθηνθω για το θεμα μου ετσι συγνωμη εκ των προτερων για το ''πεταγμα'' μου στην συζητηση σας!!

 

 

μπα ετσι κ αλλιος η συζητηση εχει ληξει εχω παρει μαλτεζακι

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 2 εβδομάδες αργότερα...

Πρέπει να μάθεις πολλά πράγματα από πριν που αφορούν την εκπαίδευση, την φροντίδα και την υγεία ένος σκύλου. Είναι μια απόφαση που πρέπει να τη λάβεις συνειδητά και όχι αψήφιστα...

Αν χρειάζεσαι πληροφορίες για φυλές σκύλων δες εδώ http://dogschool.gr/category/dogs/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.


  • Δημιουργία νέου...