Προς το περιεχόμενο

Laser printer, αξιζει;


LordArthas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γεια χαρα σε ολους. Ηθελα να σας ρωτησω αν πιστευετε οτι αξιζει η αγορα ενος εκτυπωτη laser.

Οι εκτυπωσεις που θα κανω δε θα ειναι πολλες, απλα επειδη εχω ηδη εναν inkjet Canon, ελεγα μηπως θα ηταν καλυτερο να εχω κι εναν laser. Πρεπει να προσεξω κατι στις μαρκες; Τα toners παντως, ειναι ακριβουτσικα, ετσι; Υπαρχουν και no name ή μονο original;

 

Τα χρηματα που σκεφτομαι να χαλασω ειναι 70-80ευρω και μαλλον λογω συμβατοτητας με mac κλινω προς Samsung ή HP (αν και εμπιστευομαι πολυ τα προιοντα Canon, στο φθηνο μοντελο δεν βγαζει drivers για macintosh).

 

Ευχαριστω πολυ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Για τα λεφτα που θελεις να διαθεσεις μαλλον δεν αξιζει να πας σε lazer.

Με αυτα παιρνεις καποιο απο τα μικρα μηχανηματα που η υποτιθεμενη οικονομια θα το μικροτερο κοστος εκτυπωσης δεν προκειται να βγει.

Αν θες απλα να πας σε κατι καλυτερο απο αυτον που εισαι δινοντας 90 ευρω πας σε καποιον οπως ο HP Deskjet 6940 που περα απο τις δυνατοτητες ξερω απο προσωπικη χρηση οτι ειναι και αρκετα οικομικος σε λειτουργεια και εχει μεγαλο δοχειο (αυτο).

Συμβατοτητα με mac λεει αλλα δεν τα γνωριζω και καλα, υπαρχουν και στις μαρκες που ειπες αξιολογοι εκτυπωτες μελανης

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

O Canon που εχω (i560) ειναι ηδη καλουτσικος, τον ειχα αγορασει γυρω στα 100ευρω πριν 2 χρονια. Οποτε αν παω σε inkjet θα παρω κατι πολυ φθηνο, απλα να κανω τη δουλεια μου. Τα 70-80 ελεγα να τα χαλασω, με την προυποθεση οτι αξιζει η αγορα ενος lazer ;)

 

Ευχαριστω παντως για την προταση.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

η φιλοσοφια μου ειναι, που ειναι και φιλοσοφια των εταιριων που βγαζουν εκτυπωτες, στα μικρα μοντελακια-οικονομικα να βαζουν περα απο παλιες κεφαλες και μικρα αρχικα δοχεια.Και το ακομα χειροτερο ειναι οτι και τα επομενα ειναι μικρα δοχεια.

Θεωρω αλητεια να παρω δοχειο μαυρου με 5ml ου εχουν τα περισσοτερα και 9 ml καποια λιγο παλιοτερα.

Σαν να σου λενε, αμα το προσεξεις βεβαια, παρε τον εκτυπωτη φθηνα και θα στα παρω μετα εγω απο τα μελανια.

Οποτε αν θες την γνωμη μου, που μπορεις να εξακριβωσεις παντα αν βρεις τι αρχικα μελανια φορανε(μαλλον απο κοντα στο καταστημα και το κοιτας στο κουτι), παρε καποιο μεγαλυτερο μοτελο που θα εχει και μεγαλυτερο αρχικο(19ml εχει αυτο που ανεφερα πριν) αλλα και μετα θα εχει και μεγαλα ανταλακτικα.Απεφυγε τα μικρα μοντελα στο τριτο μελανι θα εισαι χαμενη σιγουρα, ενω στο μεγαλο μπορει να μην εχεις αλλαξει ακομα το πρωτο δοχειο, και φυσικα τα μεγαλα εχουν καλυτερες κεφαλες για οικονομια στο μελανι.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Οκ, τωρα ειναι πιο ξεκαθαρη η λογικη σου και η διαφορα ενος inkjet φθηνου με εναν ακριβο.

Αυτο ομως που δεν καταλαβα, ειναι γιατι δεν αξιζει η αγορα του laser σε αυτη την τιμη; Ουτως η αλλως μονο text θα εκτυπωνω...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν δουμε τα μοντελα που ανεφερες και ας εστιασω στο samsung Που εχει γνωστος.

Σαν ποιοτητα στο απλο κειμενο ισως ειναι καλυτερο και σε 70γρ χαρτι δειχνει πιο ωραιο το κειμενο.

Οταν τον αγορασεις εχει μεσα τονερ 1000 σελιδων.Μεχρι εδω πολυ καλα και ειναι σαν να εχει 1,5 φορες το μελανι του Inject που σου ανεφερα.

Παμε στην πρωτη αλλαγη τονερ.

Θα χρειαστεις 70 ευρω για 3000 κατι που σαφως ειναι πιο οικονομικο απο 3 μελανακια αυθεντικα που βγαζουν και λιγοτερες σελιδες.

Εδω το 70 ας πουμε εμενα με χτυπαει λιγο επειδη απλα ειναι μεγαλο ποσο, ενω τα μελανια θα ειναι σαν να το παιρνεις με "δοσεις".

Αν παμε σε αναγομωση ή συμβατα, εκει στα hp μηχανηματα εχεις γενικα πιο πολλες επιλογες(στα συμβατα που ειναι ιδιας ποιοτητας με τα αυθεντικα) και εδω γινεται η οικονομικη διαφορα.

Ενα γεμισμα 21ml θα σου κοστιζει 10 ευρω και η κεφαλη δεν θα πεθανει πριν τα 2 γεμισματα, τα συμβατα τα βρισκεις απο 18 ευρω και ισως και πιο κατω, ή μπορεις να παρεις και την διπλη συσκευασια αυθεντικων που βγαινει γυρο στα 40 ευρω.Οποτε βγαινει πιο οικονομικος ο Inject.

Για αναγομωση τονερ δε γνωριζω να πω την αληθεια το κοστος και ειδικα σε samsung ζορικα για συμβατο.Οσο για το Hp πρεπει αναγκαστικα να παρεις ενα μεγαλο και μετα να αρχισεις το γεμισμα αν πας για αναγομωση.

Εν κατακλειδι επειδη με επιασε η "παρλα" Θα επαιρνα Inject για να εχω μικροτερα ποσα να δινω(σαν δοσεις οπως ειπα) και ισως να πεσω και κατω απο το κοστος του lazer.Αν πας για "αλλαγη" σε lazer καλυτερα εναν hp που μπορεις να βρεις συμβατο τονερ, αν και αυτος ο samsung κερδιζει και στο κοστος αποκτησης τον hp.

Μην ξεχνας οτι ο Inject εχει και εγχρωμο μεσα και φυσικα απο ταχυτητα και αναλυση σκιζει, εχει και συνδεση με ethernet για να τον βαλεις πιο ευκολα σε δικτυο αν εχεις

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σε ευχαριστω παρα πολυ για τη λεπτομερεστατη αναλυση! Μολις γυρισω απο διακοπες θα δω τι θα κανω. Και παλι, σε ευχαριστω.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εγώ που έχω laser ασπρόμαυρο δεν πρόκειται να ξαναγυρίσω σε inkjet... Τον άφηνα τον inkjet αχρησιμοποίητο 2 μήνες (διακοπές) και ξεραινόταν το μελάνι! Οι laser είναι σκυλιά δεν παθαίνουν τίποτα. Μπορείς να πας σε ένα κατάστημα και να κάνεις αναγόμωση με τα μισά λεφτά κανένα 40άρι ευρώ ή μόνη σου με 10-15 ευρώ...Πάρε τον Samsung 2010 που είναι φτηνός,δοκιμασμένος και πανεύκολος στην αναγόμωση (ξεβιδώνεις 2 βίδες στο πλάι του τόνερ ανοίγεις το καπάκι και γεμίζεις...σκόνη μπορείς να βρεις από κατάστημα ή ακόμα φθηνότερα από το ebay - με 6 ευρώ έβγαλα πάνω από 2000 σελίδες κείμενο... και συνεχίζω!). Και οι HP γεμίζουν αλλά θέλουν μια τρυπούλα στο τόνερ με κολλητήρι... Καλές διακοπές!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πάρε τον Samsung 2010 που είναι φτηνός,δοκιμασμένος και πανεύκολος στην αναγόμωση (ξεβιδώνεις 2 βίδες στο πλάι του τόνερ ανοίγεις το καπάκι και γεμίζεις...σκόνη μπορείς να βρεις από κατάστημα ή ακόμα φθηνότερα από το ebay - με 6 ευρώ έβγαλα πάνω από 2000 σελίδες κείμενο... και συνεχίζω!).

 

Αμα μιλαμε για τετοια ευκολια νομιζω οτι δεν χρειαζεται πλεον να κοιτας Inject.

Οσο για το ξεραμενο μελανι δεν νομιζω οτι ισχυει, ή και αν ξεραθει λιγο επανω το μελανι με λιγο οινοπνευμα και βαμβακι το καθαριζεις και ειναι ετοιμο παλι το μελανι.

 

Αληθεια μιας και το εχεις θα βοηθουσε αν ελεγες και για το τυμπανο αν σου κανει κανενα προβλημα και αν εχει χρειαστει να το αλλαξεις.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το μελάνι που στέγνωσε δεν επανερχόταν με τίποτα (και ήταν και Lexmark των 30 ευρώ - αλλά καβάντζα από τη δουλειά όχι πληρωμένο από μένα ευτυχώς) μετά από αυτό είπα άι σιχτίρ τέρμα οι inkjet...

 

Περιστασιακά εκτυπώνω, πρέπει να είμαι στις 6-7.000 σελίδες κανένα πρόβλημα μέχρι στιγμής...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

μιας και εχεις τον εκτυπωτη ας σε ρωτησουμε τοτε

Απο ποιοτητα σε σχεση με αλλους που εχεις δει πως παει?

Πραγματικη ταχυτητα?

Και κατι σημαντικο για μενα, απο ρευμα τρωει πολυ το ατιμο?Εννοω εκει που παει να ζεσταθει εχεις προσεξει να ριχνει ελαχιστα το φωτισμο ή κατι αντιστοιχο?Γιατι αν ειναι με το καλημερα να τραβαει 600-800watt για μενα θα ηταν απαγορευτικος(για τον αδερφο μου για την ακριβεια)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.406510

 

320 Watt γράφει στην εκτύπωση... Εμένα δε μου κάνει πρόβλημα στην ίδια μπρίζα με το pc που έχει 450W τροφοδοτικό...

 

Η ταχύτητα και ποιότητα είναι παρόμοια με άλλους αυτής της κατηγορίας, με τη διαφορά ότι αυτός είναι φτηνότερος από τους άλλους της κατηγορίας και αναγομώνεται πολύ πιο εύκολα (μη φανταστείτε όμως ότι θα γεμίσετε το τόνερ 10 φορές, ειδικά αυτό που έχει μέσα το δοκιμαστικό τόνερ, νομίζω όμως ότι μέχρι 2-3 τουλάχιστον αντέχει άνετα...)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Χρησιμες πληροφοριες furious99. Ημουν πιο πεπεισμενος για τον hp, λογω της ευκολιας να βρω συμβατα toner, οπως ειπε ο koprodogis, αλλα και γιατι το toner του ειναι πιο φθηνο απο του Samsung, αλλα μετα απο τη δικη σου παρεμβαση η ιδεα του Samsung δε με χαλαει καθολου, λογω της ευκολιας αναγομωσης του toner...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...