Μετάβαση στο περιεχόμενο


Φωτογραφία

Tι φταει και δεν ανοιγει ο υπολογιστης....


Το θέμα αυτό έχει αρχειοθετηθεί επειδή είναι αρκετά παλιό. Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορείτε να απαντήσετε σ'αυτό το θέμα.
31 απαντήσεις σ'αυτό το θέμα

#1 ALXIOA

ALXIOA

    Senior Member

  • Members
  • 623 μηνύματα

Δημοσίευση 10 September 2008 - 02:33 PM

προχτες το βραδυ και ενω εγραφα μια ταινια στον σταθερο υπολογιστη που εχω στο σπιτι εσβησε ξαφνικα η οθονη μου ενω το κουτι δουλευε κανονικα...δουλευαν τα ανεμιστηρικια εβλεπα την θερμοκρασια του(εξω απο το κουτι μου εχει μια μικρη οθονιτσα)και ετσι το εκλεισα τελειως...την αλλη μερα το πρωι εβγαλα την οθονη και την δοκιμασα στο λαπτοπ μου και σε εναν αλλον σταθερο υπολογιστη και δουλευε κανονικοτατα....εφερα στο σπιτι μια αλλη οθονη που ξερω οτι παιζει να την δοκιμασω και παλι δεν ανοιγε η οθονη ενω μεσα στο κουτι φαινονται να λειτουργουν ολα τελεια....εβγαλα το ρευμα-εβγαλα την μπαταρια την ξαναεβαλα και παλι τα ιδια σκατα...δοκιμασα επισης και αντικατεστησα την καρτα γραφικων μου με μια καινουργια και παλι το ιδιο προβλημα....εποικηνωνισα με το e-shop οπου απο εκει ειναι αγορασμενος ο υπολογιστης αλλα ακομα περιμενω να με παρουν τηλ....οι αργοσχολοι....

για πες τε μου τι αλλο μπορει να φταει και να μην ανοιγει η οθονη....ενω το κουτι δειχνει να δουλευει...δηλ η οθονη παραμενει σε κατασταση αναμονης ....αναβει με το που συνδεω το βυσμα στην καρτα το πορτοκαλι λαμπακι και μενει αναμενο....δοκιμασα επισης να μπω σε ασφαλης λειτουργια του υπολογιστη αλλα τιποτα...λεω μπασ και γινει τιποτα....αλλα τιποτα...και παλι!!!!

αλλαξα μητρικη βρηκα μια ακριβως ιδια με την δικια μου την συνδεσα...και αρχισα και εβαζα ενα-ενα τα κομματια του....και παλι τιποτα....η οθονη συνεχιζει να μου γραφει power saving mode...ενω το τροφοδοτικο λειτουργει κανονικα...η μητρικη παιρνει ρευμα...αναβει ενα λαμπακι κιτρινο που εχει και γενικα ολα παιρνουν ρευμα...τα ανεμιστηρακια δουλευουν,θερμοκρασια του κουτιου μου εμφανιζει στη οθονιτσα εξω....
1)αν ηταν προβλημα τροφοδοτικου ...το τροφοδοτικο θα λειτουργουσε....
επισης αλλαξα καρτα γραφικων και παλι το ιδιο πραγμα συμβαινει...
μονο τροδοτικο και μνημες ραμ δεν αλλαξα....
εχω 2 του 1 γιγα η καθεμια...εβγαλα την μια και αφησα την αλλη και παλι τιποτα...υστερα εκανα το αντιθετο και ξανα το ιδιο μηνυμα στην οθονη...τωρα για να καηκαν και οι 2 μνημεσ μαζι δεν νομιζω να παιζει κατι τετοιο...
υπαρχει περιπτωση να τα φτυσε ο επεξεργαστης....και πως αλλιως μπορω να το διαπιστωσω αυτο....πριν το παω στον τεχνικο....
δεν ξερω τι αλλο να καστω να δοκιμασω...παιδευομαι 5 μερες τωρα..για βοηθηστε και σεις λιγακι ρε παιδια....

Ad Bot

Ad Bot

#2 notios7

notios7

    Banned

  • Banned
  • 879 μηνύματα

Δημοσίευση 10 September 2008 - 02:37 PM

καρτα γραφικων κοιτας? συγνωμη τωρα το προσεξα! για μνημες και επεξεργαστη δεν πιστευω παντως,θα εκανε τα μπιπ στο μπουταρισμα.

#3 notios7

notios7

    Banned

  • Banned
  • 879 μηνύματα

Δημοσίευση 10 September 2008 - 02:50 PM

κατα ενα περιεργο τροπο ετσι παθαινα με μια asus p5e3-deluxe,και μου λυθηκε με αναβαθμιση στο bios.αλλα οταν εβγαζα την μπαταρια εμπαινα παντα στα σβιστα.

#4 ALXIOA

ALXIOA

    Senior Member

  • Members
  • 623 μηνύματα

Δημοσίευση 10 September 2008 - 02:51 PM

ουτε η δικια μου μητρικη που ειχα αλλα ουτε και η καινουργια που την εβαλα εκανε μπιμπ στο ξεκινημα...εννοειται τωρα που εχει το προβλημα...για πριν που επαιζε κανονικα ο υπολογιστης δεν θυμαμαι αν εκανε...

#5 ALXIOA

ALXIOA

    Senior Member

  • Members
  • 623 μηνύματα

Δημοσίευση 10 September 2008 - 02:54 PM

κατα ενα περιεργο τροπο ετσι παθαινα με μια asus p5e3-deluxe,και μου λυθηκε με αναβαθμιση στο bios.αλλα οταν εβγαζα την μπαταρια εμπαινα παντα στα σβιστα.


ναι φιλε μου αλλα πως θα μπω στο bios...δεν βλεπω τιποτα και επισης με το που συνδεω το βυσμα της οθονης στην καρτα γραφικων μου βγαζει power saving mode...δεν ξανααναβει..εννοειται πως η οθονη μου δουλειει αψογα σε αλλον υπολογιστη που την δοκιμασα

#6 notios7

notios7

    Banned

  • Banned
  • 879 μηνύματα

Δημοσίευση 10 September 2008 - 02:58 PM

ασε κατα μερος την οθονη.βγαλε μπαταρια κανα λεπτο,γεφυρωσε reset-jumper ,κανε εκινηση,κλεισε παλι,βαλε jumper στην θεση του,κανε παλι εκινηση.δεν χανεις τιποτα,δοκιμασε αλλη μια φορα.

#7 gtsamour

gtsamour

    Senior Member

  • Members
  • 924 μηνύματα

Δημοσίευση 10 September 2008 - 03:09 PM

Όταν λές ότι το υπόλοιπο σύστημα φαίνεται να λειτουργεί κανονικά, εννοείς ότι ο δίσκος φορτώνει κανονικά vista/xp απλά δεν φαίνεται τίποτα ή απλά παίρνουν μπροστά και δεν κάνει τίποτα?

Kάτι τέτοιο μου έκανε μια Asus P5Q Deluxe, με το που την πήρα και τα σύδεσα όλα δεν έκανε με τίποτα POST (power on self test) αλλά έμενε με το λαμπάκι της οθόνης πορτοκαλί και ούτε μπίπ δεν έκανε. Όλα φαινόντουσαν να λειτουργούν μέσα αλλά δεν ξεκίναγε ούτε μετά από bios reset.
Είχε πρόβλημα το mobo, το άλλαξα και όλα καλά.

Μήπως έχει το mobo ενσωματωμένη VGA και κάνει conflict με την άλλη?

Επίσης σιγουρέψου ότι η VGA σου έχει μπεί καλά καλά στο PCI-E slot, καμια φορά νομίζεις πως είναι καλά μέσα αλλά δεν είναι.

Επίσης δεν ανέφερες τίποτα για το τι ακριβώς είναι το σύστημά σου, τι VGA κλπ...

#8 ALXIOA

ALXIOA

    Senior Member

  • Members
  • 623 μηνύματα

Δημοσίευση 10 September 2008 - 03:19 PM

ασε κατα μερος την οθονη.βγαλε μπαταρια κανα λεπτο,γεφυρωσε reset-jumper ,κανε εκινηση,κλεισε παλι,βαλε jumper στην θεση του,κανε παλι εκινηση.δεν χανεις τιποτα,δοκιμασε αλλη μια φορα.


ΓΙΑ βοηθησε με λιγο παραπανω φιλε μου...τι ακριβως εννοεισ να κανω....πως θα γεφυρωσω reset-jumper....

#9 ALXIOA

ALXIOA

    Senior Member

  • Members
  • 623 μηνύματα

Δημοσίευση 10 September 2008 - 03:39 PM

το εκανα φιλε ....τιποτα...να υπενθυμισω οτι αλλαξα και μητρικη και το προβλημα παρεμεινε....δεν μπορω να καταλαβω αν ο δισκος φωρτονει κανονικα γιατι δεν εχω εικονα αλλα το προβλημα παρεμεινε και αφου εβγαλα τα καλωδια του δισκου απο την μητρικη...

οχι δεν έχει το mobo ενσωματωμένη VGA

#10 notios7

notios7

    Banned

  • Banned
  • 879 μηνύματα

Δημοσίευση 10 September 2008 - 03:59 PM

αν βγαλεις μονο το καλωδιο του ρευματος και αφησεις το σατα πανω, παλι βγαζει προβλημα.προσεχτο αυτο.μετα δοκιμασε να βγαλεις τα drives.δεν υπαρχει περιπτωση ,κατι δημιουργει το προβλημα!:rolleyes:

#11 ALXIOA

ALXIOA

    Senior Member

  • Members
  • 623 μηνύματα

Δημοσίευση 10 September 2008 - 04:04 PM

ναι αν βγαλω το καλωδιο του ρευματος και συνδεσω την οθονη στην καρτα γραφικων παλι η οθονη μου γραφει power saving mode...τωρα αν εννοεις κατι αλλο πες το μου ....δοκιμασα και τα εβγαλα ολα ενα ενα και στο τελος εμεινε μονο η καρτα γραφικων και ο σκληρος...εβγαλα και τον σκληρο και ξανα το ιδιο....

#12 notios7

notios7

    Banned

  • Banned
  • 879 μηνύματα

Δημοσίευση 10 September 2008 - 04:05 PM

τι μητρικη εχεις?

#13 ALXIOA

ALXIOA

    Senior Member

  • Members
  • 623 μηνύματα

Δημοσίευση 10 September 2008 - 04:06 PM

ASUS Α8Ν SLI ME SOCKET 939

#14 notios7

notios7

    Banned

  • Banned
  • 879 μηνύματα

Δημοσίευση 10 September 2008 - 04:13 PM

εχω 3 μητρικες για 939.αμα δεν βρεις ακρη στειλε π.μ. να τι δοκιμασεις ολες.οπα,η μια ειναι abit guru,agp.δεν σου κανει.

#15 v-tidus

v-tidus

    Senior Member

  • Members
  • 1101 μηνύματα

Δημοσίευση 10 September 2008 - 04:14 PM

Γτ δεν το πας να στο κοιτάξουν από το e-shop??
Αν είναι μέσα στην εγγύηση θα είναι και τζάμπα..