Μετάβαση στο περιεχόμενο


Φωτογραφία

Απανωτά restart κι όχι μόνο...


  • Παρακαλούμε συνδεθείτε για να απαντήσετε
12 απαντήσεις σ'αυτό το θέμα

#1 elDot

elDot

    Junior Member

  • Members
  • Pip
  • 4 μηνύματα

Δημοσίευση 04 October 2008 - 07:06 PM

Γεια και χαρά στους άυπνους!
Έχω ένα σοβαρό πρόβλημα.
Ο υπολογιστής μου (Pentium DualCore E2160, Gigabyte GA-946GMX-S2, κτλ. κτλ.) εδώ και μία εβδομάδα δεν προλαβαίνει να bootάρει....
Κάνει συνεχόμενα restart,το ένα πάνω στο άλλο. Και τώρα το χειρότερο...
Ανοίγει μόνος του!!! Και συνεχίζει την ίδια loopα(restart restart restart restart). Έχω μόνο ένα σκληρό δίσκο επάνω και αυτός είναι κενός. Δεν προλαβαίνω να μπω στο BIOS για να αλλάξω το boot order και να εγκαταστήσω Windows. Το mobo(αν και φτηνό) το έχω μόνο 3 μήνες και θα είναι κρίμα να το αλλάξω.
Κάποια άποψη;

#2 phanispal

phanispal

    Senior Member

  • Members
  • 23868 μηνύματα

Δημοσίευση 04 October 2008 - 07:16 PM

Κάνε ένα clear cmos και πες μας αν άλλαξε κάτι.

Ad Bot

Ad Bot

#3 elDot

elDot

    Junior Member

  • Members
  • Pip
  • 4 μηνύματα

Δημοσίευση 04 October 2008 - 07:31 PM

Clear CMOS βγάζοντας την μπαταρία;

#4 dimpa16

dimpa16

    Senior Member

  • Members
  • 864 μηνύματα

Δημοσίευση 04 October 2008 - 07:50 PM

Τσεκαρε αν ειναι κανενας διακοπτης κολημενος.

#5 phanispal

phanispal

    Senior Member

  • Members
  • 23868 μηνύματα

Δημοσίευση 04 October 2008 - 07:51 PM

Ναι, επίσης δες στο manual της μητρικής εάν χρειάζεται να αλλάξεις θέση σε ένα ειδικό jumperάκι (για 5"-10" και μετά να το ξαναβάλεις στην αρχική του θέση) που συνήθως βρίσκεται δίπλα στη μπαταρία.

#6 Kapazo

Kapazo

    Senior Member

  • Members
  • 165 μηνύματα

Δημοσίευση 04 October 2008 - 07:54 PM

Το πιο πιθανο εινα αυτο που προαναφερθηκε' κολλημενος διακοπτης.

#7 elDot

elDot

    Junior Member

  • Members
  • Pip
  • 4 μηνύματα

Δημοσίευση 04 October 2008 - 08:11 PM

Τι εννούμε λέγοντας "κολλημένος διακόπτης";


-----Προστέθηκε 4/10/2008 στις 08 : 27 : 21-----


Έκανα clear CMOS με την μπαταρία και δουλεύει εδώ και 10 λεπτά(φτου να μη το ματιάσω) χωρίς κανένα πρόβλημα. Περίπου δλδ γιατί έβγαλε "A disk read error occured", αλλά φαντάζομαι με ένα δεύτερο format λύνεται αυτό.

#8 dimpa16

dimpa16

    Senior Member

  • Members
  • 864 μηνύματα

Δημοσίευση 04 October 2008 - 09:43 PM

Τι εννούμε λέγοντας "κολλημένος διακόπτης";


-----Προστέθηκε 4/10/2008 στις 08 : 27 : 21-----


Έκανα clear CMOS με την μπαταρία και δουλεύει εδώ και 10 λεπτά(φτου να μη το ματιάσω) χωρίς κανένα πρόβλημα. Περίπου δλδ γιατί έβγαλε "A disk read error occured", αλλά φαντάζομαι με ένα δεύτερο format λύνεται αυτό.



Υπαρχει πιθανοτητα,το power ή το reset button να παραμενει πατημενο και ας φενεται οτι δεν ειναι.Σ' αυτη την περιπτωση,θα εχεις συνεχεια restart.Για να σιγουρευτεις οτι δεν εχουν καποιο προβλημα, να τα αποσυνδεσεις απο την μητρικη σου.Με ενα μικρο κατσαβιδακι ακουμπα στιγμιαια τα δυο pin που κουμπωνει το φισακι του power button,ωστε να ξεκινησει ο υπολογιστης.Αν δεν σου ξανακανει καποιο restart, τοτε βρηκες την βλαβη.

#9 Eloy

Eloy

    Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 95 μηνύματα

Δημοσίευση 05 October 2008 - 10:18 AM

Κι εγώ αυτό λέω... κολλημένος διακόπτης... Μου έχει τύχει τέτοια περίπτωση και με ταλαιπώρησε καιρό μέχρι να bρώ τι φταίει...
a) Βγάλε από την μητρική τo καλώδιo του reset και ξεκίνησε τον υπολογιστή να δεις αν θα σου παρουσιάσει το φαινόμενο...
Αν κάνει πάλι το ίδιο,
B) Βγάλε από την μητρική τα καλώδια power switch και reset... Βάλε το καλώδιο του reset στην θέση του power switch και άσε το άλλο να κρέμεται... Ξεκίνα τώρα τον υπολογιστή πατώντας reset...
c) μέθοδος κατσαβίδι που περιγράφει ο dimpa παραπάνω...

#10 elDot

elDot

    Junior Member

  • Members
  • Pip
  • 4 μηνύματα

Δημοσίευση 05 October 2008 - 01:08 PM

Παιδιά ευχαριστώ πολύ. Πραγματικά είχα αρχίσει ννα απογοητεύομαι. Κοιτούσα ήδη για καινούρια μητρική. ΤΟν έχω τώρα και κάνει setup windows ευτυχ΄ώς ακόμα....
Έβγαλα και τα δύο καλώδια και έτσι λειτουργεί. Χωρίς γαμοσταυρίδια!!!
Το θέμα είναι πω΄ς λύνεται αυτή η ιστορία; Δεν νομίζω να ξαναβάλω τα καλώδια. Δεν θα μου σκίσει την ψυχή ένα μηχάνημα...

#11 Eloy

Eloy

    Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 95 μηνύματα

Δημοσίευση 05 October 2008 - 02:16 PM

Δεν εχεις φόβο για ζημιά... Δες με τους τρόπους που είπαμε παραπάνω ποιός απο τους 2 διακόπτες είναι κολλημένος... Αν είναι το reset. απλά άσε ωγαλμένο το καλώδιό του... δεν θα εχεις reset αλλά δεν τρέχει και τίποτα... Αν είναι το power, ξεσύνδεσέ το απο τα pins της μητρικής και στα pins αυτά σύνδεσε το καλωδιάκι του reset (όπως νά΄ναι, δεν έχει πολικότητες)... Θα ξεκινάς τον σβηστό υπολογιστή πατώντας reset μέχρι να δεις τι θα κάνεις με το κολλημένο διακόπτη...


-----Προστέθηκε 5/10/2008 στις 02 : 19 : 19-----


και τσεκάρισε τον/τους δίσκους σου... αυτή η ιστορία δεν τους έκανε καλό...

#12 Kapazo

Kapazo

    Senior Member

  • Members
  • 165 μηνύματα

Δημοσίευση 05 October 2008 - 02:27 PM

Εαν ρελικα το προβλημα σου ειναι τα κουμπια δες εδω μια λυση
http://www.e-shop.gr...l?id=PER.809033

η καλυτερα
http://www.e-shop.gr...l?id=PER.804434

#13 Eloy

Eloy

    Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 95 μηνύματα

Δημοσίευση 05 October 2008 - 02:49 PM

Η βλακεία είναι η περιορισμένη τυποποίηση, και κάποιοι κατασκευαστές θέλουν κάποια leds να ανάβουν σε 2 συνεχόμενα pins, και κάποιοι άλλοι σε 3, με το ενδιάμεσο pin ρεζέρβα γιά κάτι άλλο... Τότε πέφτει μαχαίρι...