Προς το περιεχόμενο

Γρηγορες δουλειες (χωρις καριερα)


aledjo

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Απαντ. 116
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Απο τη στιγμη που δεν εχεις/ θελεις/ μπορεις να κανεις κατι δικο σου -παντα- για ψιχουλα θα τρεχεις εκτος και αν εχεις βισμα για ΔΥ. Απο τη στιγμη που καποιος ειναι σαν Αλετζο το καλυτερο για εμενα ειναι να κανει κατι που να εχει αμεση επαφη με κοσμο χωρις πολλα πολλα που θα μιλας και μαζι τους περι ανεμων και υδατων. Κανεις γνωριμιες και ποτε δεν μπορεις να ξερεις τι θα σου τυχει. Δεδομενου οτι δεν εισαι ακοινωνητος και μπουφος θα παρουσιαστουν ευκαιριες τις οποιες θα πρεπει να ζυγισεις για το αν θελεις να αρπαξεις ή οχι.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Απο τη στιγμη που καποιος ειναι σαν Αλετζο το καλυτερο για εμενα ειναι να κανει κατι που να εχει αμεση επαφη με κοσμο χωρις πολλα πολλα που θα μιλας και μαζι τους περι ανεμων και υδατων. Κανεις γνωριμιες και ποτε δεν μπορεις να ξερεις τι θα σου τυχει.

 

+100000000000

 

ΑΥΤΟ ακριβως εκανα οταν δουλευα DJ και γνωρισα και γαμωτα ατομα!

απο ζοντοβολα πιπινια μεχρι διευθυντή εταιριας οπου ζητησε τη βοηθεια μου και απο τοτε ολο με συστηνει αλλου για το αντικειμενο του τεχνικου η/υ - τεχνικου ηχου

(ασχετα που αποφευγω τα η/υ)

 

ετσι εχω κανει τρελα κονε.

βεβαια καποιος μπορει να πει οτι αυτα τα εχουν ολες δουλειες που εχουν επαφη με κοσμο... οπως και οταν ημουν τεχνικος η/υ

 

ετερον εκατερον

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

πιστευετε οτι υπαρχουν σερβιτοροι/σερβιτορες που δουλευουν πολλα χρονια σε ενα μαγαζι?ακομη και top απο εμφανιση να ναι.ο κοσμος θα βαρεθει τα ιδια ατομα και κυριως οι ιδιοκτητες και θα βρουν αντικαταστατες...

οποτε και κει τρεξιμο μεχρι να βρεθει η επομενη δουλεια.

συνηθως το σκηνικο σε τετοιες δουλειες και κυριως της νυχτα ηταν δουλευω 10-15 χρονια και μπαιναν συνεταιροι καπου ή υπευθυνοι μαγαζιου ή τυπου μετρ ενα 20ε το μπουκαλι σε μπουζουκια/κλαμπ ή εχτιζαν ενοικιαζομενα στα νησια που δουλευαν καλοκαιρι.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αφηνουμε το υπευθυνος/ προισταμενος κτλ στην ακρη μιας και τετοιος γινεσε σε μια μερα αν υπαρχει αναγκη απο το εκαστοτε καταστημα. Το ζητουμενο ειναι να γνωρισεις κοσμο που θα ερχεται για εσενα, να γουσταρει εσενα και να θελει να βρισκει εσενα οταν ερχεται για τον Χ, Ψ λογο. Αν καταφερεις σε ενα βαθος χρονου Χ να εχεις αρκετα τετοια ατομα τοτε ο κυκλος ανοιγει και οι ευκαιριες μεγαλωνουν μαζι με τις πιθανοτητες επιτυχιας αν αποφασισεις να κανεις κατι δικο σου ή συναιτερικα με καποιο αλλο ατομο που εχει εξισου πολλες γνωριμιες.

 

Δεν ειναι λιγες οι περιπτωσεις που ακους καποιον να μπαινει ως μετοχος σε καποιο μαγαζι/ καταστημα ή οι Α, Χ, Ψ υπαλληλοι να την κανουν απο μια δουλεια και να φτιαξουν συναιτερικα δικη τους.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αφηνουμε το υπευθυνος/ προισταμενος κτλ στην ακρη μιας και τετοιος γινεσε σε μια μερα αν υπαρχει αναγκη απο το εκαστοτε καταστημα. Το ζητουμενο ειναι να γνωρισεις κοσμο που θα ερχεται για εσενα, να γουσταρει εσενα και να θελει να βρισκει εσενα οταν ερχεται για τον Χ, Ψ λογο. Αν καταφερεις σε ενα βαθος χρονου Χ να εχεις αρκετα τετοια ατομα τοτε ο κυκλος ανοιγει και οι ευκαιριες μεγαλωνουν μαζι με τις πιθανοτητες επιτυχιας αν αποφασισεις να κανεις κατι δικο σου ή συναιτερικα με καποιο αλλο ατομο που εχει εξισου πολλες γνωριμιες.

 

Δεν ειναι λιγες οι περιπτωσεις που ακους καποιον να μπαινει ως μετοχος σε καποιο μαγαζι/ καταστημα ή οι Α, Χ, Ψ υπαλληλοι να την κανουν απο μια δουλεια και να φτιαξουν συναιτερικα δικη τους.

 

 

Σωστα .Αυτη ειναι η μια οψη.Της μειοψηφιας .Συνεταιριλικια, ανοιγματα μαγαζιων που προυποθετουν εκτος των αλλων και σεβαστο κεφαλαιο ,ανοδος στην ιεραρχια καταφερνουν λιγοι (ε κανα φαστ καφε, μικρο καφετνεταδικο κλπ οκ ,αλλα δεν χρειαζεται πια και να εχεις λιωσει στην νυχτα για να το επιχειρησεις).Η πλειοψηφια σε καποια φαση θα την παρατησει την δουλεια της νυχτας γιατι βαρεθηκε το ωραριο , θελει να κανει οικογενεια , ειτε απλως γιατι μεγαλωσε και η μπογια τους δεν περναει (ποσες σαρανταρες σερβιτορες βλεπετε ? )και τα ποδια δεν βαστουν (καλο και το ντελιβερι αλλα πενηνταρης ολη μερα στην βροχη με το παπακι? :D )

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σωστα .Αυτη ειναι η μια οψη.Της μειοψηφιας .Συνεταιριλικια, ανοιγματα μαγαζιων που προυποθετει εκτος των αλλων και σεβαστο κεφαλαιο ,ανοδος στην ιεραρχια καταφερνουν λιγοι (ε κανα φαστ καφε, μικρο καφετνεταδικο κλπ οκ ,αλλα δεν χρειαζεται πια και να εχει λιωσει την νυχτα για να το επιχειρησεις).Η πλειοψηφια σε καποια φαση θα την παρατησει την δουλεια της νυχτας γιατι βαρεθηκε το ωραριο , θελει να κανει οικογενεια , ειτε απλως γιατι μεγαλωσε και η μπογια τους δεν περναει (ποσες σαρανταρες σερβιτορες βλεπετε ? )και τα ποδια δεν βαστουν (καλο και το ντελιβερι αλλα πενηνταρης ολη μερα στην βροχη με το παπακι? :D )

 

Δεν απαιτει απαραιτητα σεβαστο κεφαλαιο. Ξερω πολυ κοσμο που ειναι μετοχος αλλα εκπληρωνει και υποχρεωσεις υπευθυνου κανονικα και απλα θα αφηνει ενα ποσοστο απο τα κερδη του το μηνα μεχρι να φτασει το επι της % της επιχειρησης που θελει. Αλλοι θελουν το 3%, αλλοι το 10% και αλλοι το 25%+. Νομιζω αυτος ειναι και ο σκοπος ετσι. Δουλευεις με τα ματια ανοιχτα και το μυαλο εκει για να μαθεις καποια πραγματα και μετα απο καποιο καιρο εισαι ετοιμος για το βημα, ειτε μονος ειτε με συναιτερο (καλυτερα με εναν τετοια αλλα αυτο ειναι αλλο θεμα).

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

θελει να κανει οικογενεια , ειτε απλως γιατι μεγαλωσε και η μπογια τους δεν περναει (ποσες σαρανταρες σερβιτορες βλεπετε ? )και τα ποδια δεν βαστουν (καλο και το ντελιβερι αλλα πενηνταρης ολη μερα στην βροχη με το παπακι? :D )

 

θεεεεεεε μου ποσες φορες εχω ακουσει τετοιες ΜΑΚΑΚΙΕΣ περι μελλοντος και τι δουλεια θα "κανεις" οταν φτασεις 40-50

ειτε δουλευα dj, ειτε οτιδηποτε αλλο....

 

ποσο κοιμισμενος ειναι ο κοσμος ρε γαμωτο?

ποσες πλυσεις εγκεφαλου εχουν φαει?

 

αλλα τη σωστη απαντηση την εδωσε ο ikaruga24

 

Δουλευεις με τα ματια ανοιχτα και το μυαλο εκει για να μαθεις καποια πραγματα και μετα απο καποιο καιρο εισαι ετοιμος για το βημα, ειτε μονος ειτε με συναιτερο (καλυτερα με εναν τετοια αλλα αυτο ειναι αλλο θεμα).

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλές αυτές οι δουλειές, για κάποιον όμως που ξεκινάει να δουλεύει από τα 17 και μαζεύει κεφάλαιο για κάτι καλύτερο.

Κάποιος που σπουδάζει 4-5 χρόνια έχει ήδη χάσει τα πιο παραγωγικά χρόνια για τέτοιες δουλειές.

 

Το όνειρο του κάθε Ελληνα βέβαια είναι να έχει το δικό του καφέ-μπαρ και αυτός να κάθεται... αυτό όμως δεν είναι και τόσο εύκολο τελικά. Χιλιάδες κόσμος δουλεύει σε μπαράκι. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα γίνει κάποτε ιδιοκτήτης(-τρια).

Ασε που πρέπει αν είσαι πολύ μαφία για να ανοίξεις τέτοια μαγαζιά. Το 90% είναι παράνομοι, με ανασφάλιστο προσωπικό, με υγειονομικές και πολεοδομικές παραβάσεις.

 

Αν είσαι τίμιος θα βάλεις την προσωπική σου εργασία στο μαγαζί και θα πληρώνεις τους φόρους σου.

Αν όμως το γειτονικό μπαρ έχει το ανασφάλιστο ξέκωλο με 300 ευρώ το μήνα και πληρωμένη αστυνομία-πολεοδομία, ανταγωνισμός παύει να είναι θεμιτός.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

θεεεεεεε μου ποσες φορες εχω ακουσει τετοιες ΜΑΚΑΚΙΕΣ περι μελλοντος και τι δουλεια θα "κανεις" οταν φτασεις 40-50

ειτε δουλευα dj, ειτε οτιδηποτε αλλο....

 

ποσο κοιμισμενος ειναι ο κοσμος ρε γαμωτο?

ποσες πλυσεις εγκεφαλου εχουν φαει?

 

αλλα τη σωστη απαντηση την εδωσε ο ikaruga24

 

Προσπαθωντας με αγωνια να κραξεις οσους κραζουν αυτα τα επαγγελματα , πλασαροντας συχνα το μοντελου του πτυχιουχου και πετυχημενου στην ζωη περνας στο αλλο ακρο και τα ωραιοποιεις , μεχρι που το ξεσκιζεις το θεμα. :rolleyes:

Kαι τα βαζεις ολα στο μιξερ , dj που ναι μπορει να εισαι και σχετικα μεγαλος σε ηλικια, σερβιτορους , ντελιβερυ κλπ .Και τελωσπαντων αλλο σερβιτορος στην ταβερνα να πεθαινεις στην δουλεια, αλλο στη καφετερια του Μητσου (το αφεντικο ντε),αλλο στο καζινο και αλλο στο high society ξενοδοχειο.Η πλειοψηφια που νομιζεις οτι απασχολειται ?

Και τελικα δεν μας ειπες .Εχεις δει πολλες σαρανταρες σερβιτορες στις καφετεριες ?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Προσπαθωντας με αγωνια να κραξεις οσους κραζουν αυτα τα επαγγελματα , πλασαροντας συχνα το μοντελου του πτυχιουχου και πετυχημενου στην ζωη περνας στο αλλο ακρο και τα ωραιοποιεις , μεχρι που το ξεσκιζεις το θεμα. :rolleyes:

Kαι τα βαζεις ολα στο μιξερ , dj που ναι μπορει να εισαι και σχετικα μεγαλος σε ηλικια, σερβιτορους , ντελιβερυ κλπ .Και τελωσπαντων αλλο σερβιτορος στην ταβερνα να πεθαινεις στην δουλεια, αλλο στη καφετερια του Μητσου (το αφεντικο ντε),αλλο στο καζινο και αλλο στο high society ξενοδοχειο.Η πλειοψηφια που νομιζεις οτι απασχολειται ?

Και τελικα δεν μας ειπες .Εχεις δει πολλες σαρανταρες σερβιτορες στις καφετεριες ?

 

μαλλον δε καταλαβες τι θελω να πω.

 

ΔΕΝ εχω δει καμια σαρανταρα σερβιτορα-μπαργουμαν σε καφετερια ΑΛΛΑ εχω δει αφεντικινα να εχει καφετερια που καποτε στα νιατα της ηταν σερβιτορα...

 

δεν εχω τιποτα με τους πτυχιουχους. τα εχω με αυτους (πτυχιουχους ή μη) που υποτιμανε και ξεφτιλιζουν ανθρωπους που κανουν τετοιες δουλειες

και γελαω με αυτους που τελικα αυτοι πεινανε ενω οι αλλοι εχουν λεφτα.

 

καταλαβες τωρα?

 

τα περισσοτερα πετυχημενα μαγαζια, καφετεριες/club, ειναι φτιαχμενα απο αφεντικα που καποτε ηταν dj, μπαρμαν, σερβιτορος, δηλαδη μεσα απο την ιδια δουλεια.

ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΝΑΙ ΕΙΝΑΙ ΜΕΛΛΟΝ!

δε στεκει να υποτιμας καποιον και να του λες οτι η δουλεια που κανει ειναι του ποδαριου και οτι δεν εχει μελλον σαν μπαρμαν και τι θα κανει στα 50 του,

γιατι μπορει να τον δεις μια μερα να κανει βολτα με τη mercedes αφου εχει γινει αφεντικο με δικο του μαγαζι και συ στα 50 σου να εχεις αγωνια για το αν

παρεις συνταξη!

 

τωρα καταλαβες τι θελω να πω?

και αυτο ισχυει στα περισσοτερα επαγγελματα....

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλές αυτές οι δουλειές, για κάποιον όμως που ξεκινάει να δουλεύει από τα 17 και μαζεύει κεφάλαιο για κάτι καλύτερο.

Κάποιος που σπουδάζει 4-5 χρόνια έχει ήδη χάσει τα πιο παραγωγικά χρόνια για τέτοιες δουλειές.

 

Δεν ειναι απαραιτητο κατι τετοιο. Ισα ισα αν ξεκινησεις ποιο μεγαλος εχεις πολυ καλυτερες πιθανοτητες για να ανεβεις στην ιεραρχια πολυ ποιο γρηγορα γιατι πλεον θα βλεπεις πραγματα και θα αναγνωριζεις καταστασεις πολυ ποιο γρηγορα. Στα 17 σου το κανεις για "χαβαλε", να περναει η ωρα και να βγαινει το χαρτζιλικι με ναμουκια και μουρη σε γνωστους και φιλους. Στα 25+ το βλεπεις πολυ ποιο ξεκαθαρα το θεμα και βλεπεις αλλου.

 

Το όνειρο του κάθε Ελληνα βέβαια είναι να έχει το δικό του καφέ-μπαρ και αυτός να κάθεται... αυτό όμως δεν είναι και τόσο εύκολο τελικά. Χιλιάδες κόσμος δουλεύει σε μπαράκι. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα γίνει κάποτε ιδιοκτήτης(-τρια).

Ασε που πρέπει αν είσαι πολύ μαφία για να ανοίξεις τέτοια μαγαζιά. Το 90% είναι παράνομοι, με ανασφάλιστο προσωπικό, με υγειονομικές και πολεοδομικές παραβάσεις.

 

Αν είσαι τίμιος θα βάλεις την προσωπική σου εργασία στο μαγαζί και θα πληρώνεις τους φόρους σου.

Αν όμως το γειτονικό μπαρ έχει το ανασφάλιστο ξέκωλο με 300 ευρώ το μήνα και πληρωμένη αστυνομία-πολεοδομία, ανταγωνισμός παύει να είναι θεμιτός.

 

Εκει χρειαζεται και ο συναιτερος. Εχεις εσυ μυαλο, εχει και αυτος μυαλο θα γινει δουλεια. Τωρα για τις παρανομειες ενταξει, δεν μπορεις να κανεις και τιποτα γι αυτο. Αυτο ομως ειναι στην δυναμη του καθε εργοδοτη.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

 

τα περισσοτερα πετυχημενα μαγαζια, καφετεριες/club, ειναι φτιαχμενα απο αφεντικα που καποτε ηταν dj, μπαρμαν, σερβιτορος, δηλαδη μεσα απο την ιδια δουλεια.

ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΝΑΙ ΕΙΝΑΙ ΜΕΛΛΟΝ!

δε στεκει να υποτιμας καποιον και να του λες οτι η δουλεια που κανει ειναι του ποδαριου και οτι δεν εχει μελλον σαν μπαρμαν και τι θα κανει στα 50 του,

γιατι μπορει να τον δεις μια μερα να κανει βολτα με τη mercedes αφου εχει γινει αφεντικο με δικο του μαγαζι και συ στα 50 σου να εχεις αγωνια για το αν

παρεις συνταξη!

 

τωρα καταλαβες τι θελω να πω?

και αυτο ισχυει στα περισσοτερα επαγγελματα....

 

 

Συμφωνω οτι ειναι αστεια αυτη η συμπεριφορα , να υποτιμας την δουλεια του αλλου.Αλλα πρεπει να δεχθουμε και την πραγματικοτητα .Οτι για την πλειοψηφια ειναι δουλειες χωρις μελλον , κατι προσωρινο , ασχετως αν ..ουδεν μονιμοτερο του προσωρινου .Δεν ειναι κατι υποτιμητικο , ειναι η φυση αυτων των επαγγελματων , οπως ο ποδοσφαιριστης θα κρεμασει τα παπουτσια του στα 30-35 , και οχι στα 50 :D

Και ιδιοκτητες μπορει να γινουν μερικοι , και μερσεντες να αποκτησουν , αλλα ακομα και αν δεν το κανουν αυτο μπορει μεσα σε μια 10ετια να μαζεψουν ενα ποσο σεβαστο , που μπορει να μην το δει στα χερια του ενας πτυχιουχος , που και σε αυτον κανεις δεν υποσχεται σιγουρη καριερα , ουτε καν μονιμη εργασια.Αλλα μερικοι , μη τα ωραιοποιουμε ξαναλεω , λες και τις καφετεριες , τις αλυσιδες φαστφουντ, και τα μπαρ δεν τα εχουν επιχειρηματιες συνηθως αλλα οι κοπελιτσες που πασχιζαν να βγαλουν ενα μισθο (και να μην τους βαλουν χερι )η οι ντελιβεραδες που κοντραριζονται πια με κανα αλλοδαπο για την θεση.Γιατι και αυτο κατανταει αστειο.

Και τελωσπαντων δεν ειμαστε στα 80's με τα σκυλαδικα να ανθουν , σερβιτορους/ες , παρκαδορους , ''πορτες'' , λουλουδουδες να θεζονται στο ταληρο , ουτε καν στην εποχη που ο πελατης αφηνε 2,3 ευρω tip στην παραγγελια του φαγητου για πλακα.Εχουν αλλαξει ελαφρως τα πραγματα, για μην πω αρκετα..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.


  • Δημιουργία νέου...