Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει τί ακριβώς είναι το DHT (π.χ. DHT disabled - τη ρύθμιση δηλαδή που υπάρχει στα torrent clients όπως μtorrent κλπ.) αλλά με γλώσσα που να καταλαβαίνει ένας άσχετος σαν εμένα!

Και μάλιστα όταν γίνεται ενεργό και εμφανίζονται τα λεγόμενα nodes, τί είναι αυτά βρε παιδιά?

Δημοσ.

Είναι trackerless torrenting.

Κανονικά ένα torrent βρίσκεται σε έναν tracker (σκέψου το σαν "server") στον οποίο συνδέονται όλοι όσοι έχουν/θέλουν το αρχείο και γίνεται ο διαμοιρασμός μέσω αυτού. Public tracker: μπαίνει όποιος θέλει και κατεβάζει torrent, Private tracker: θέλει πρόσκληση/εγγραφή για να δεις τι αρχεία υπάρχουν.

Το DHT τώρα, κατά κάποιον τρόπο αντικαθιστά τον tracker. Χονδρικά, tracker μπορεί να γίνει κάθε χρήστης που το έχει ανοιχτό στον client του. Τα nodes που βλέπεις είναι πηγές/χρήστες που έχουν επίσης το DHT ανοιχτό. Έτσι μπορεί να έχεις βάλει να κατεβάσεις ένα αρχείο το οποίο στον tracker έχει 0/0 χρήστες αλλά κάποιος με DHT να το έχει και να συνδεθείς σε αυτόν.

Είναι χρήσιμο όταν κατεβάζεις από δημόσιους tracker για να βρίσκεις περισσότερες πηγές. Απαγορεύεται σε ιδιωτικούς tracker γιατί μπορεί να κατεβάσουν από εσένα με DHT ένα torrent χρήστες που δεν είναι εγγεγραμμένοι. Ένας ακόμη λόγος που απαγορεύεται σε ιδιωτικούς tracker είναι επειδή ένα μέρος του upload σου θα πάει σε εξωτερικούς χρήστες που έχουν συνδεθεί σε εσένα με DHT και η κοινότητα του public tracker θα χάνει upload :-)

Ελπίζω να σε φώτισα λίγο.

Δημοσ.

Ειναι επιλογη για να μπορεις να βρισκεις χρηστες (peers) χωρις την μεσολαβηση tracker.Δηλαδη αν ειναι down ο tracker εσυ θα μπορεις να βρεισκεις κανονικα νεους peers μεσω των αλλων χρηστων.

Περισσοτερα εδω

Edit με προλαβε ο mindtrapper με ποιο κατατοπιστικοτατη εξηγηση!

Δημοσ.

Παιδιά εισαταν κατατοπιστικότατοι thanx

άρα σαν ρεζουμέ, καλό είναι να το έχω enabled εφόσον κατεβάζω από public trackers ε?

Α και κάτι extra, μου κάνει κακό εμένα σε κάτι, εάν το έχω enabled το DHT?

Δημοσ.

Αν κατεβάζεις από public έχε το ανοιχτό, καθώς και το peer exchange και discover local peers.

Κακό δε σου κάνει όχι. Θα έλεγα ότι ίσως φορτώνει τη γραμμή λίγο παραπάνω αν δεν έχεις καλά ρυθμισμένο τον client αλλά δεν είμαι απόλυτα σίγουρος. Χρησιμοποίησε το.

Δημοσ.

Όταν όμως κατεβάζω 2 torrents, το ένα από public και το άλλο από private tracker μπορώ να ενεργοποιώ στο ένα μόνο το DHT ώστε στον private να μην δημιουργώ πρόβλημα?

• Super Moderators
Δημοσ.

δεν νομίζω να μπορείς να το έχεις επιλεκτικά ενεργοποιημένο ανάλογα με τον tracker

Δημοσ.

Στο utorrent σίγουρα μπορείς.

Από επιλογές θα έχεις το DHT ενεργοποιημένο αλλά την επιλογή που λέει να ενεργοποιείς το DHT με κάθε καινούργιο torrent θα την ξετικάρεις. Επίσης θα ξετικάρεις και τα Peer Exchange και Local Peer Discovery.

Έτσι όταν βάζεις καινούργιο torrent θα είναι όλα σβηστά. Αν είναι από δημόσιο tracker θα κάνεις δεξί κλικ στο torrent και στο Advanced μπορείς να ενεργοποιήσεις DHT, Peer Exchange και Local Peer Discovery. Στα torrent από private θα τα ξεκινάς χωρίς να πειράζεις τίποτα και θα είναι κλειστά όλα τα παραπάνω.

Με μόνο αρνητικό ότι θα σε δυσκολεύει να κάνεις καλό ratio σε private tracker αν έχεις και αρχεία από δημόσιο ανοιχτά καθώς θα τραβάνε bandwidth.

Δημοσ.

φίλε MindTrapper thanx, πολύ αναλυτικός είσαι, αλλά... πως ξεχωρίζω τους private trackers απο τους public? Eάν είναι αυτοί που στο btjunkie έχουν το λουκετάκι τότε δεν μπορώ να πάρω από αυτούς τίποτα γιατί είναι κλειδωμένοι... ε?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...