Μετάβαση στο περιεχόμενο


Φωτογραφία

Πως θα καθαρισω pc το οποιο δεν φορτωνει σωστα τα windows xp?


  • Παρακαλούμε συνδεθείτε για να απαντήσετε
29 απαντήσεις σ'αυτό το θέμα

#1 Nik0s

Nik0s

    Senior Member

  • Banned
  • 2446 μηνύματα
  • LocationΘεσσαλονίκη

Δημοσίευση 05 January 2009 - 03:01 PM

Εχω ενα pc στο μιας φιλης σπιτι το οποιο εχει πανω XP και οταν παει να ξεκινησει φτανει στο σημειο αν δειχνει μονο την επιφανεια εργασιας και τιποτα αλλο. Κολλαει και μενει εκει μαλλον επειδη ειναι πολυ κολλημενο απο ιους.

Δεν μπορω να εγκαταστησω αντιικο επειδη δεν μπορω να χρησιμοποιησω τα XP.

To avast θα μου εκανε ena boot time scan αλλα δεν μποω να το εγκαταστησω ομως. τι κανουμε?

Ad Bot

Ad Bot

#2 ss13

ss13

    Senior Member

  • Members
  • 2644 μηνύματα

Δημοσίευση 05 January 2009 - 03:35 PM

Εχω ενα pc στο μιας φιλης σπιτι το οποιο εχει πανω XP και οταν παει να ξεκινησει φτανει στο σημειο αν δειχνει μονο την επιφανεια εργασιας και τιποτα αλλο. Κολλαει και μενει εκει μαλλον επειδη ειναι πολυ κολλημενο απο ιους.

Δεν μπορω να εγκαταστησω αντιικο επειδη δεν μπορω να χρησιμοποιησω τα XP.

To avast θα μου εκανε ena boot time scan αλλα δεν μποω να το εγκαταστησω ομως. τι κανουμε?


Κοίτα αυτά

http://www.adslgr.co...ad.php?t=214514

http://www.liutiliti...egistrybooster/ (αν ξέρεις που να το βρεις σε πλήρη έκδοση (πχ www.gamato. ....) είναι πολύ καλό αλλά λίγο βαρύ , όταν τελειώσει του κάνεις απεγκατάσταση και είσαι εντάξει)

http://www.download.....html?tag=mncol
ή
http://www.download.....html?tag=mncol

Καλή χρονιά !!

#3 Nik0s

Nik0s

    Senior Member

  • Banned
  • 2446 μηνύματα
  • LocationΘεσσαλονίκη

Δημοσίευση 05 January 2009 - 04:29 PM

εθχαριστω φιλε μου αλλα το προβλημα μου ειναι οτι δεν μπορω να εκκινησω σωστα τα XP για να κανω τις παραπανω ενεργειες. πρεπει με καποιον τροπο να καθαρισω το συστημα πριν φορτωσει τα ΧΠ.

#4 ss13

ss13

    Senior Member

  • Members
  • 2644 μηνύματα

Δημοσίευση 05 January 2009 - 04:38 PM

εθχαριστω φιλε μου αλλα το προβλημα μου ειναι οτι δεν μπορω να εκκινησω σωστα τα XP για να κανω τις παραπανω ενεργειες. πρεπει με καποιον τροπο να καθαρισω το συστημα πριν φορτωσει τα ΧΠ.


Το cd των xp το έχεις ? sp2 έχεις ?

#5 SwAToNeR

SwAToNeR

    Senior Member

  • Members
  • 1589 μηνύματα
  • LocationL.A (Λεκανοπέδιο Αττικής)

Δημοσίευση 05 January 2009 - 04:47 PM

safe mode δοκίμασες;

#6 spetsos

spetsos

    Junior Member

  • Members
  • PipPip
  • 22 μηνύματα

Δημοσίευση 05 January 2009 - 04:54 PM

Προσπάθησες να μπεις σε safe mode όπως αναφέρει και ο SwAToNeR και να κάνεις κάτι από εκεί;

#7 _BASSstarlet_

_BASSstarlet_

    Senior Member

  • Members
  • 6595 μηνύματα

Δημοσίευση 05 January 2009 - 04:58 PM

Tις δυό τελευταίες φορές που έκανα format ήταν γι'αυτό το λόγο.
Δεν έμπαινε, ή όταν έμπαινε στο desktop κόλλαγε και δεν αποκρινόταν τίποτα παρά μόνο το pointer.

Δε είναι απαραίτητο να είναι ιός όμως.
Τώρα αν θες να κάνεις backup ή να τον ελέγξεις,είτε με safe mode είτε το κλασικό βγάλσιμο από κουτί και μπάσιμο σε άλλο κουτί.


#8 parsifal

parsifal

    Super Moderator

  • Super Moderators
  • 18924 μηνύματα
  • LocationΘεσσαλονίκη

Δημοσίευση 05 January 2009 - 05:32 PM

Αν η αδυναμία να εκκινήσουν κανονικά τα Windows οφείλεται σε μόλυνση από κακόβουλο λογισμικό, μπορείς να δοκιμάσεις καθαρισμό εκκινώντας από ένα CD που θα φτιάξεις (σε άλλο PC) με το Ultimate BootCD for Windows. Σχετικό άρθρο στο Insomnia Wiki: [[UBCD4Win HOWTO]]

#9 Nik0s

Nik0s

    Senior Member

  • Banned
  • 2446 μηνύματα
  • LocationΘεσσαλονίκη

Δημοσίευση 05 January 2009 - 05:59 PM

παιδια το εχω ηδη συνδεσει σε 2ο υπολογιστη τον μολυσμενο hdd και αυτην την στιγμη τον σκανναρω με το ESET Samrt Security 4 beta 1.

vrike virtuemonde arxeiaki pou tha katharisei sto reboot leei.

αφου καθαρισει(αν καθαρισει σωστα) ποιος μου εγγυαται εμενα οτι δεν θα εχουχουν αλλοιωθει σηαμτνικα αρχεια συστηματος και παρολο που θα το εχω καθαρισει παλι δεν θα μπορει να ξεκιναει σωστα?

@parsifal: Η λυση που διαλεξα με τον 2ο σκληρο να μεπι στο δικο μου pc για καθαρισμα δεν ειναι το ιδιο δυνατη με τον τροπο που μου προτεινεις και πιο γρηγορη?

#10 ghostgr_a_n

ghostgr_a_n

    Senior Member

  • Members
  • 834 μηνύματα

Δημοσίευση 05 January 2009 - 06:13 PM

Δοκιμασε(αν σου εμφανιζει την επιφανεια εργασιας) ctrl+alt+del->file->new task->explorer.exe

#11 Nik0s

Nik0s

    Senior Member

  • Banned
  • 2446 μηνύματα
  • LocationΘεσσαλονίκη

Δημοσίευση 05 January 2009 - 07:28 PM

ουτε και αυτο το κανει. το καθαρισα by the way και παλι την ιδια συμπεριφορα κριβως παρουσιαζει.

#12 antonl

antonl

    Senior Member

  • Members
  • 13399 μηνύματα

Δημοσίευση 05 January 2009 - 08:09 PM

Bootαρε από το CD των XP και κάνε repair.

#13 Nik0s

Nik0s

    Senior Member

  • Banned
  • 2446 μηνύματα
  • LocationΘεσσαλονίκη

Δημοσίευση 06 January 2009 - 12:14 AM

paei kai xanavazei ta missing files πανω απο την ηδη υπαρχουσα εγκατασταση αφηνοντας τα προγραμματα και τα αρχεια χρηστη απειραχτα?

#14 antonl

antonl

    Senior Member

  • Members
  • 13399 μηνύματα

Δημοσίευση 06 January 2009 - 12:22 AM

Ναι, δε σου διαγράφει αρχεία. Το πολύ πολύ να χρειαστεί να ξανασετάρεις τίποτα ρυθμίσεις του λειτουργικού.

#15 Nik0s

Nik0s

    Senior Member

  • Banned
  • 2446 μηνύματα
  • LocationΘεσσαλονίκη

Δημοσίευση 06 January 2009 - 12:39 AM

μακαρι αν εβλεπα την απαντηση σου νωριτερα, πηρα backup και το φορμαρα και τα περασα ολα απο την αρχη :-(

Μηπως ξερεις πως κανω uniinstalll ena eset smart security service pou exei ξεμεινει επειδη δεν βγηκε σωστα η εφαρμογη?

Δεν φαινεταισ τον πινακα ελενχου αλλα ομως υπαρχει μεσα στα services.