Προς το περιεχόμενο

στραβο διαφραγμα


azio

Προτεινόμενες αναρτήσεις

επειδη αντιμετωπιζω δυσκολια στην αναπνοη μου κατα καιρους, επισκεφθηκα σημερα εναν ΩΡΛ και μου ειπε οτι εχω λιγο στραβο διαφραγμα και μου εγραψε ενα σπρευ ως συνηθως, αλλα μου ειπε για να λυθει το προβλημα πρεπει καποια στιγμη να κανω επεμβαση..

 

εχει κανεις εμπειρια στο θεμα? γενικα οτι γνωριζετε για την επεμβαση, αν ποναει, σε ποσο καιρο εισαι οκ, αν μπορει να εχει επιπλοκες, κοστος κλπ..

 

ο γιατρος μου ειπε 2-3 πραγματα οτι δεν εχεις γυψο, γαζες κλπ και σε 25 μερες εισαι εντελως οκ..αλλα θα ηθελα και προσωπικες εμπειριες..

 

να διευκρινησω πως δεν μιλαω για πλαστικη αλλα μονο για ισιωμα του διαφραγματος ωστε να περναει ελευθερα ο αερας και να μην πρηζονται οι κογχες..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 1,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Έκανα αυτή την εγχείριση πριν ~12 χρόνια.

Αυτό που θυμάμαι είναι πως δεν πόνεσα καθόλου (δεν ξέρω αν απλώς ήμουν τυχερός). Είχα (καν 2 χιλιόμετρα) γάζες και στα δυο ρουθούνια, τις οποίες τις αφαίρεσαν την επόμενη μέρα της εγχείρησης που πήρα και το εξιτήριο. Επιπλοκές και κάποιο άλλο πρόβλημα δεν υπήρξε. Απλώς η μύτη ήταν λίγο πρησμένη, ίσως και ελάχιστα μελανιασμένη, για καμιά βδομάδα αλλά αυτό είναι φυσιολογικό.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Έχω και εγώ το ίδιο πρόβλημα... το σκέφτηκα κι εγώ για εγχείρηση αλλα απο όσα έχω ακούσει και έχω δει πως γίνετε προτίμησα να μείνω έτσι!

 

Δέν το λέω για να σε φοβήσω αλλα είναι κάτι με το οποίο μπορείς να ζήσεις... εγώ έχω αρκετά στραβό διάφραγμα και πάντα ένα απο τα δύο ρουθούνια θα είναι βουλομένα, το μόνο πρόβλημα είναι οτι όταν παίζω μπάλα λαχανιάζω γρήγορα!

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Όπως τα λέει ο antonl. Απλά όταν σου βγάζουν τις γάζες (και είναι πάρα πολλές) αν έχουν ψιλοκολλήσει με το αίμα, είναι σαν να προσπαθούν να σου βγάλουν τον εγκέφαλο μέσα από την μύτη. Πονάει.

 

Μην το σκέφτεσαι, δεν είναι τίποτα.

 

EDIT: deminho11, τι έχεις ακούσει και τι έχεις δει αν επιτρέπεται;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κατα πόσο ισχύει δεν ξέρω, αλλα έχω ακούσει οτι σε χτυπάνε με ένα είδος "κοπιδιού" και έχω δει σε μια εκπομπή στο Alpha παλιότερα που έκαναν επεμβάσεις τέτοιες. Το μόνο που φοβάμαι εγώ αν και είναι μλκ, είναι μπάς και μου "χαλάσουν" την μύτη μου που είναι και γαλλική!!! :lol:

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Φίλος μου πρόσφατα έκανε την επέμβαση.

Είσαι πρησμένος για 7-10 μέρες.

Πονάς, αλλά όχι τραγικά. Σε ένα μήνα είσαι καινούριος.

Είναι επέμβαση ρουτίνας και δεν υπάρχει κάτι να φοβηθείς.

Από τα λεγόμενα του φίλου, θα νιώσεις άλλος άνθρωπος μετά.

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Έτσι όπως τα έγραψες deminho11 τρομοκράτησες και μένα που την έχω κάνει ήδη την επέμβαση. :-D

Απεναντίας μπορώ να σου πω, ότι η δικιά μου έφτιαξε κιόλας από γαμψή-γερακίσια που ήταν. Σηκώθηκε και όλοι με ρωτούσαν αν έκανα και πλαστική ταυτόχρονα.

 

Azio να θυμάσαι πως θα ανακουφιστείς (εδώ με πρόλαβε ο NoD).

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

βασικα δεν εχω τη δυνατοτητα να παω σε καποιο ιδιωτικο γιατι θα χρειαζονται καποιες χιλιαδες ευρω φανταζομαι..σε δημοσιο μπορω να εμπιστευτω? δεν τα εχω και σε εκτιμηση βεβαια..

 

κατι αλλο, σε ενα μηνα παω φανταρος..υπαρχει περιπτωση να την κανω μεσω στρατου?

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Απλά κάντη.

 

Η μύτη μου είχε τελείως στραβό διάφραγμα, και επίσης ήταν σπασμένη σε 3 σημεία επειδή ήμουν νταής μικρός. Πιό ωραίο κώλο είχα, παρά μύτη.

Αποτέλεσμα: παροχή αέρα από το αριστερό ρουθούνι 0%, δεξί ρουθούνι 25%.

Κάτι τσαρλατάνοι γιατροί που επισκέφτηκα κατά καιρούς μου πρότειναν μαλακίες του στύλ "καυτηριασμός της κόγχης" (απάτη) και κάτι πρεζο-κορτιζονο-ρινικά σπρέι όπως το περιβόητο Dexa-Rhinaspray (μακριά!).

Σε αυτό το γαμωσπρέι εθίστηκα τόσο, που, αν δεν το χρησιμοποιούσα κάθε 2-3 ώρες, όχι απλά δε μπορούσα να αναπνεύσω, αλλά παρουσίαζα και συμπτώματα ασφυξίας.

Δεν πήγαινε άλλο η κατάσταση, και τελικά έκανα την εγχείριση στο Ιπποκράτειο, προ τριετίας. Είχα γνωστό ΩΡΛ, καλός γιατρός αποδείχτηκε, η επέμβαση πέτυχε, σχεδόν μηδαμινά μετεγχειρητικά ντράβαλα (σηκώθηκα την ίδια μέρα από το κρεβάτι, την επόμενη βγήκα, έβαζα κάτι αλοιφές και έκανα πλύσεις με φυσιολογικό ορό, πήγα μετά από 7 μέρες να μου βγάλει τις γάζες και κάτι σιλικονούχα σωληνάκια που ήταν μέσα, συνέχισα τις αλοιφές και τις πλύσεις για κανα μήνα να ξεμπουκώσει και αυτό ήταν όλο).

Πλέον ανασαίνω σαν άνθρωπος, και όχι σαν κουνέλι. Yeah!

 

Πάντως, πρίν την επέμβαση, ήταν τεράστιες οι κινδυνολογικές ΠΑΠΑΡΕΣ που είχα ακούσει από διάφορους "καλοθελητές".

Οτι σου τραβάνε το δέρμα της μύτης πάνω και σου πριονίζουν το κόκκαλο, οτι μετά την εγχείριση τρέχει τόσο πολύ αίμα από τη μύτη που το καταπίνεις και κάνεις συνέχεια εμετούς, οτι παίζει να μην πετύχει και μετά από 1 χρόνο να ξανακλείσει η μύτη...μαλακίες, τίποτε από αυτά δεν έγινε.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κι εγώ έχω το ίδιο πρόβλημα και σκέπτομαι να τη κάνω μόλις τελειώσω με τη σχολή.Γιατί έχω κακές εμπειρίες από τους γιατρούς της θεσσαλονίκης.Είναι ολίγον τι χασάπηδες.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το ιπποκράτειο πάντως στη σαλονίκη έχει δυνατή ωρλ κλινική. Έτυχε να γνωρίσω τον διευθυντή της για κάποια προβλήματα του πιτσιρικά μου, τον θεωρώ πολύ αξιόλογο γιατρό. Δεν θυμάμαι το όνομά του...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...