Προς το περιεχόμενο

στραβο διαφραγμα


azio

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Παιδες καλησπερα.

 

ειμαι και εγω ενας που εχω λιγο απολα στραβο διαφραγμα,πολυποδες,που εχουν κανει αισθητη την παρουσια τους πλεον,καταρροη,πονοκεφαλοι,κτλ.Αποτέλεσμα καθολου αναπνοη απο μυτη εδω και καποια χρονια,απουσια οσφρησης και γενικα ολα τα καλα.Επειδη εχω παρει αποφαση να κάνω την επέμβαση με την νεα μέθοδο ενδοσκοπικης χειρουργικης για οποιον έχει τετοιου είδους εμπειρια ας μου την στειλει σε private mail κάνοντας μου προτασεις για καλούς ιδιωτικους χειρουργους ΩΡΛ στην Αθήνα.

Η αλήθεια είναι οτι η κατασταση εγινε πλεον ανυπόφορη και οσο περναν τα χρονια γινεται χειροτερη και για σενα και για τους ανθρωπους γυρω σου(απο το Ροχαλητο δεν κοιμαται ανθρωπος διπλα μου).

Βασικα θα την ειχα κανει την επεμβαση αν δεν φοβομουν τοσο την ολικη αναισθησια που χρειαζεται στην περιπτωση μου.Σκεφτομαι μην παω στο χειρουργικο κρεβατι και παθω τραλαλα και σηκωθω και φύγω και τους αφησω ξερους.  :-D  :-D  :-D

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 2 εβδομάδες αργότερα...
  • Απαντ. 1,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Φίλοι μου καλησπέρα.

 

Οπως προείπα και πιο πάνω ημουν (και λεω ημουν γιατι τωρα δεν είμαι) η χαρά του ΩΡΛ.Τα είχα ¨ΟΛΑ ΜΑ ΟΛΑ.Πολύποδες γεμάτος παντού,θεόστραβο δεξί διάφραγμα,κογχες χάλια κτλ..είχα να ανασάνω από την μύτη πάνω από 8 χρόνια,οσφρηση μηδεν.Αποτέλεσμα γύρω γύρω σε γιατρους άπειρα σπρευ χαπάκια κορτιζόνης και τα κλασικά ημίμετρα για να πλουτίζουν οι φαρμακευτικές.

Βέβαια για να λέμε και του στραβού το δίκιο όλοι οι Γιατροί μου είπαν οτι θέλω σίγουρα εγχείρηση.Δεν το έπαιρνα απόφαση γιατι με τους Γιατρους δεν τα πάω καθόλου μα καθόλου καλά.Αν και 32 χρονών μαντράχαλος έτρεμα στην ιδέα να μπω σε νοσοκομείο.Αποτέλεσμα το πρόβλημα μεγάλωνε,δεν μπορουσα να φάω να κοιμηθώ και να μιλησω και φυσικά να αθλούμαι.Την απόφαση την πηρά οτάν θέλησα να ασχοληθω πιο πολύ με τον αθλητισμό και να αρχίσω να μαθαίνω καταδύσεις.Μολις πήγα εκεί και με είδαν ετσι γέλαγαν και μου είπαν φτιάξε πρώτα την μύτη για να εξισώνεις και ξαναέλα.Εγω εκεί τρελάθηκα και είπα όχι δεν πάει αλλο θα το κάνω.

Τα ευχάριστα τωρα.Μετά απο πολύ ψάξιμο βρήκα Γιατρό (δεν το κανουν ολοι οι Γιατροι αυτό) που θα μου κάνει την εγχείρηση χώρις να μου βάλει τα περιβοητα τάμπον μετά το πέρας της διαδικασίας.Η διαδικασία λέγεται FESS Functional Endoscopic Sinus Surgery και στην ουσία το ενδοσκοπιο μπαινει και σε επισκευάζει με την βοήθεια navigator χωρίς τομές και τέτοια.Και το βασικό χωρίς ταμπόν μετά.Πήγα Τετάρτη πρωι για προεγχειριντικές εξετασεις στο Doctors Hospital που θα γινόταν η επέμβαση και Πέμπτη ξαναπήγα πρώι στις 7 γιατι στις 8 θα γινόταν η επέμβαση. Δυστύχως το προηγούμενο βράδυ ήμουν τρελά αγχωμένος και δεν κοιμήθηκα.Πήγα να πάθω ενα τραλαλα πριν το χειρουργείο αλλα μόλις με πήγαν κάτω στα χειρουργεία και είδα τι γινόταν πραγματικά χαλάρωσα(ΛΕΣ και μπήκα στη NASA τι τεχνολογία θεε μου)  .Σαν παιδική χαρά.Πάρα πολλα ατομα γέλαγαν καναν χαβαλε (μια συνηθισμένη τους μέρα) όμορφες νοσηλεύτριες Γιατρίνες λεω εδω είμαστε.Πριν καταλάβω τι εβλεπα αφου και γω αρχισα να γελάω απλά μου έριξαν την γενική αναισθησία και κοιμηθηκα σαν πουλάκι. Μετα το χειρουργείο ξυπνησα στο δωμάτιο μου χωρις ζαλάδες εμετους και τέτοια (τα φάρμακα της αναισθησίας εχουν γίνει τελειότατα χωρίς παρενεργειες τουλάχιστον σε μενα) σηκωθηκα και κατάλαβα οτι μπορώ να αναπνεω απο την μύτη.Χωρις ταμπον πέρναγε άπλετος αέρας και απλά ήθελα να σηκώθω να ουρλίαξω απο την χαρά μου.Δεν πονουσα πουθενά και λέω τι έγινα την έκανα την επέμβαση????Ομώς όλα είχαν τελειώσει.Αφου στο νοσοκομείο δεν μπορουσαν οι υπολοιποι ασθενεις να καταλάβουν τι είχα κάνει.

 

Εκατσα ενα βράδυ μεσα και την επόμενη πρωι πρώι την έκανα για το σπίτι.Τωρα τα μέτα είναι οτι θέλει συνεχόμενες πλύσεις με φυσιολογικο όρο για να καθαριζει απο τα υπολλείματα(λιγο αηδιαστικο βεβαια αλλα σιγα) και αντιβίωση για κανα 5 αρι μέρες.Εν κατακλείδι το μόνο που με ταλαιπωρησε ήταν το ίδιο μου το αγχος(τρελή υπερένταση και πλακωμα τις προηγουμενες μερες)  για την έκβαση της διαδικασίας και τπτ άλλο.

 

Με λίγα λογια ψαξτε Γιατρους με εξελιγμένες μεθόδους (δειτε σελίδα 7 το 2009 που είχε κανει την ίδια διαδικασία το member Filarhos).Ρωτηστε μάθετε κάντε ερευνα αγοράς και θα δειτε.Εμενα βασική μου προυποθεση ήταν να μην εχω ταμπον μετα(την γιατρο μου την συστησε φιλες που έκανε ακριβως τα ιδια).Προτίμησα να πληρώσω να γίνει καλή δουλεία και τέλος.

Και κάτι άλλο για όσους έχουν πρόβλημα απλά κάντε το θα αλλάξει η ζωή σας.ΕΜΕΝΑ ΗΔΗ ΑΛΛΑΞΕ.ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ μυρίζω αναπνέω και απλά ζω.και η κοπελιά μου απλα δεν ξυπνάει απο τα ροχαλητά μου τα βράδια.

Για οποιον θελει ας μου στειλει μήνυμα να του λύσω όλες τις απορίες.Και μην ξεχνάμε μεγαλυτερος χέστης απο μένα απλα δεν υπάρχει.ΑΛΛΑ το έκανα.ΚΑΙ ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΤΙΠΟΤΑ.

Επεξ/σία από Deemer
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 1 μήνα μετά...

  ΠΡΟΛΟΓΟΣ: Καλησπέρα παιδιά, δεν συνιθίζω να γράφω σε φόρουμ απλα θά ήθελα να πώ την εμπείρια μου γι'αυτο το θέμα μιας και θα ήθελα να κάποιος να μου είχε πει ότι δεν είναι απλή εγχείρηση για όλους αυτή. Ακολουθει σεντονι/φωσκολος.

 

 

ΠΡΑΞΗ ΠΡΩΤΗ:

Μπλα, μπλα πλα, είχα θεματα με τη μυτη , καταροη, βουλωματα κλπ κλπ. 1-2 γιατροι που ειδαν την μυτη εκαναν το χαρακτηριστικο ηχο/μορφασμο που κανεις οταν βλεπεις κατι που δεν σου αρεσει κ μου ειπαν οτι μαλλον την ειχα σπασει καποια στιγμη στη ζωη μου κ ειχε κολησει τελειως στραβα. Αποφασισα να κανω την εγχείρηση σε καλο πανεπιστημιακο νοσοκομείο της επαρχιας. Ο γιατρος με ρώτησε αν ήθελα τοπικη η ολικη ναρκωση, κ εγω λόγω του οτι είχα ακούσει τα χειροτερα για την ολικη και μην γνώριζοντας ποσο στραβο ηταν το διαφραγμα αποφασισα τοπικη. Οπως κ εγινε. Αφου μου δώσανε ενα ηρεμιστικό εγω χαρουμενος και κλασμενος μπηκα για ενα χειρουργιο που οπως με είχαν διαβεβεωσει ολοι ηταν ρουτινας κ θα ειναι κανα μισαωρο βρε αδερφε. Μετα απο 2-3 ωρες οπου ο γιατρος εκοψε οτι κοβοταν, ετριψε οτι τριβοταν, κ χτυπησε οτι χτυπιοταν στα βαθη της μυτης,με εμενα να ποναω αφανταστα, οχι ομως τον πόνο της αφης/δερματος/επιφανειακο, αλλα τον πονο του να σου κανουν διαφορα στα εγκατα της μυτης με ναρκωση. Υπερβαλω , αλλα ακριβώς έτσι το ενιωσα κ ετσι σας το μεταφέρω. Τελειωνοντας κ αφου ειδε ο γιατρος οτι η πιεση μου ειχε γινει σαν πιεση παππου ετοιμου για φυτεμα,(19 χρονων ήμουν) μου ειπε: Χμμμ, ισως έπρεπε να κανουμε ολικη ναρκωση. οπως γραψανε κ αλλοι φιλοι σας διαβεβεωνω και εγω οτι η αλλαγη της γάζας ειναι δυσαρεστη, καθως σου βαζουν σε μια μυτη οργωμενη κ αναδομημενη απο μέσα μια γαζα η οποια την βουλωνει απο εξω στο ρουθουνι ολη την διαδρωμη μεχρι το λαιμο. Μετα απο 5 μερες νοσηλειας οπου τελικα μου επεσε η πιεση( που ανεβενε σε καθε αλλαγη γαζας) πηρα εξιτηριο. Τουλαχιστον σκεφτομουνα οτι απο εδω και περα θα ηταν ολα καλυτερα καθε μερα. Οταν ξαναπηγα μετα απο μέρες ο γιατρος που ειπε οτι είχε γινει μια συμφηση (πληγη με πληγη κολησαν κοινως και εκλεισαν το ρουθουνι) κ με μια κινηση τη ανοιξε. Τιποτα σπουδαιο.

 

ΠΡΑΞΗ ΔΕΥΤΕΡΗ

Μετα απο ακομα καμποσες, παρουσιασα ενα μικροπροβλημα ασχετο με το διαφραγμα κ χρειαστηκε να παρω αντιβιωση. Αφου υποχωρησε κ αυτο σταματησα την αντιβιωση. Την επόμενη μέρα η μυτη πρηστηκε υπερβολικα(σαν του παπακωνσταντινου ενα πραγμα)καθως η ασχετη αντιβιωση την απετρεπε να πρηστει χωρις να το προγραμματισω ,κ πηγα σε ενα εξωτερικο ωρυλα σε αλλη πολη οπου κ εμενα. Μου ειπε να παω τρέχοντας στο νοσοκομειο, ουτε χρονο να μου γραψει το βιβλιαριο δεν σπαταλησε(!), οπως και εκανα. Πηγα , ακουσα πάλι τους γιατρους να κανουν τον ηχο/μορφασμο που κανεις οταν βλεπεις κατι υπερβολικα ασχημο. Με ρώτησαν αν είχα καποιο ατυχημα,(οχι) και εν τελει κανοντας παρακεντιση τραβηξαν πιον μέσα απο το διαφραγμα. Μου εξηγισαν οτι επρεπε να μπω αμεσα για χειρουργιο για να το αδειασουν κ να το κρατησουν αδειο. (διανοιξη και παροχετευση.)Σε λιγη ωρα παρακαλουσα τους γιατρους να μου κανουν ολικη ναρκωση αλλα δεν δεχτηκαν οποτε περασα κατι παρομοιο με την προηγουμενη φορα μεσα σε 40 περιπου μερες. Εγχειριστικα αμεσα. Ακουγα γιατρους 45αρηδες να σχολιαζουν οτι το είχαν ξαναδει αλλη μια φορα οταν ηταν στη σχολη κ αλλη μια τοτε. Αποδείχτηκε οτι ηταν μολυνση απο νοσοκομειακο μικροβιο, και η βιαστικη εγχειρηση οφειλοταν στο οτι το διαφραγμα είναι διπλα στον εγκεφαλο, πραγμα που καθιστα μια μολυνση εξαιρετικα επικινδυνη για τον ασθενη. Αφου εμεινα αλλες οχτω μέρες  στο νοσοκομειο(σε αλλο νοσοκομειο,γενικο ) , πηρα εξιτηριο και μια δυνατη αντιβιωση, που στις οδηγιες τις εγραφε κατι του τυπου, "αν λιποθυματε οταν την περνετε, μην την περνετε και οδηγατε".

Μετα απο μερες οταν ξαναπηγα στο γιατρο , ηταν χαρακτηριστικο το οτι μολις καταλαβαιναν οι θειτσες/νοσοκομες πιο περιστατικο ήμουν εκαναν παλι αυτο τον περιφημο ηχο/μορφασμο εκπληξης/θεμουβοηθα. Εν τέλει στη μυτη εμειναν καποιες συμφησεις(αυτο που κολανε τα ρουθουνια απο τις πληγες?) τις οποιες αφου μου ειπε ο γιατρος να καυτηριασουμε, κ επιβεβεωσε οτι δεν μπορουσαν να γινουν δυνητικα επικυνδινες, απλα μπορει να εμποδιζαν την αναπνοη, δεν με ξαναείδε ΠΟΤΕ. Εν τέλει η μανα μου πηγε κ ξέχεσε τον πρωτο γιατρο , ισως αδικα,ισως δικαια , δεν μαθαμε ποτε ποιος εφταιγε για τη μολυνση.

 

 

ΕΠΙΛΟΓΟΣ

 

Θα ήθελα να αναφερω οτι μετά απο ψαξιμο βρηκα οτι η ελλαδα μετα την κριση ειναι πρωτη σε μετεγχειρητικες μολυνσεις στην ευρωπαικη ενωση. Λογικο αμα απολυσεις τις καθαριστριες, τις νοσοκομες, τους γιατρους, τους διευθυντες θα εχεις ενα νοσοκομειο self service με ενα θυρωρο να κανει τα παντα , απο τις εισαγωγες, σιτιση, εγχειρησεις κ τον οδηγο ασθενοφορου. Και ολα αυτα δεδομενου οτι ολοι ειμαστε ανασφαλιστοι, τα πληρωνεις μαυρο χαβιαρι.

 

Θα ήθελα ειλικρινα να εύχαριστησω ολους τους γιατρους και το προσωπικο που εκαναν αυτες τις εγχειρησεις ,ειτε γιναν λαθη ειτε οχι, ειτε τα εκανε αλλος. Κατανοω οτι ειναι πολυ δυσκολο να δουλευει κανεις υπο αυτες τις συνθηκες.

 

Τελος θα οπως ειπα κ πριν δεν γραφω σε φορουμ ποσο μαλλον τετοια μακριναρια, αλλα αυτη η εμπειρια αξιζε να διαβαστει απο τους υποψηφιους για εγχειρηση, οπως θα ηθελα να την είχα διαβασει και εγω πριν την εγχειρηση. Να σημειωσω οτι δεν ειμαι υπερευαισθητος, και εχω δουλεψει σε χειρονακτικες δουλειες απο οταν θυμαμαι τον εαυτο μου, και αιμοδοτης ειμαι, κ εξαγωγες δοντιων εχω κανει και αλλες μικροεπεμβασεις εχω κανει και δεν με ενοχλησαν στο ελαχιστο. Αν ήμουν θρήσκος ευκολα θα ειχα δει το βούδα η την αγια Παρασκευη σε καποιο οραμα εκεινες τις μερες, επειδη ομως δεν είμαι απλα καταλαβα γιατι ειναι της μόδας τα Carpe Diem και τα Yolo και τα "μια ζωη την εχουμε". Εκτοτε κανω οτι μπορω για να μην παω με ευθεια γραμμη απο τη μητρα στην κασα. Ταξιδευω, τελειωσα τις σπουδες μου, κλπ κλπ και ζω στο εξωτερικο πλεον. Μου έχει μείνει ενα μικρο κουσουρακι και οποτε αλλαζει ο καιρος αποτομα εχω κατι σαν light ιγμοριτιδες, αλλα βελτιωνετε με τον καιρο.

 

 

Α, και αναπνεω λίγο καλύτερα απο πριν, αν γι'αυτο  ξεκινησατε να διαβαζετε...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πες όμως και ποιο είναι το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο στο οποίο πέρασες ό,τι πέρασες. Δε θα μας κάνουν μήνυση. Αυτή η πληροφορία είναι τόσο σημαντική όσο όλα τα υπόλοιπα που γράφεις.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλησπέρα και από εμένα,

 

τα τελευταία χρόνια έχω θέμα με την μύτη μου (μπούκωμα, συνάχι) και αφού πήγα σε 2 διαφορετικούς ΩΡΛ, μου είπαν και οι 2 ότι έχω στραβό διάφραγμα.

 

Αφού ακολούθησα μια "θεραπεία" (σπρέυ και κάτι χάπια), έχει σταματήσει το μπούκωμα. Όταν με πιάνει, πίνω τα χάπια και βάζω το σπρέυ και ισιώνω.

 

Το μεγάλο μου όμως πρόβλημα, είναι το ροχαλητό. Έχει γίνει αρκετά έντονο μπορώ να πω και δεν ξέρω τι να κάνω. Επειδή είμαι μεγάλος χέστης με τους γιατρούς και τα χειρουργεία όλο αναβάλω την εγχείριση.

Όσο βλέπω ότι αναπνέω καλύτερα τον τελευταίο καιρό και δεν είμαι και μπουκωμένος αυτό με κάνει να είμαι ακόμα περισσότερο αρνητικός στην εγχείριση.

 

Πήρα, αυτές τις ρινικές ταινίες αλλά δεν κάνουν δουλειά και καθώς έψαχνα βρήκα αυτό. Το έχεις δοκιμάσει κανείς;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 6 μήνες μετά...

Καλησπέρα!

 

Αποφάσισα να την κάνω την επέμβαση, αλλά δεν ξέρω πού. Μιας και είμαι ασφαλισμένη ΙΚΑ, θα ήθελα να μου προτείνετε δημόσια/κρατικά νοσοκομεία στη Θεσσαλονίκη και, ιδίως, γιατρούς.

 

Έχω ακούσει ότι όλοι είναι χασάπηδες εδώ πάνω και τρομάζω! Εδώ διάβασα πως πολλοί πήγαν Ιπποκράτειο και έμειναν ευχαριστημένοι.. Τι παίζει τώρα;

 

Και πότε να την κάνω; Σκεφτόμουν αρχές καλοκαιριού 2016 ή από Σεπτέμβρη φέτος, αλλά ξεκινάω τις σπουδές μου και το σκέφτομαι..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 1 μήνα μετά...

Όλα άρχισαν πριν απο χρόνια, σαν αλλεργική ρινίτιδα η οποία ήταν σε έξαρση κάθε άνοιξη με τα κλασσικά συμπτώματα της επιπεφυκίτιδας, του φταρνίσματος κλπ. Με την πάροδο του χρόνου η αλλεργική ρινίτιδα με την διαρκή χρήση των γνωστών αποσυμφορητικών σπρέυ που κυκλοφορούν (Ronal, Otrivin, Dexarin, κλπ) έγινε φαρμακευτική ρινίτιδα. Τα σπρέυ αυτά πρέπει να τα χρησιμοποιούμε το πολύ για 7 μέρες και όχι να γίνεται κατάχρηση (μήνες και χρόνια στην περίπτωσή μου) γιατί καταστρέφεται ο βλενολόνος της μύτης και δεν λειτουργεί σωστά. Αποτελεί μια πρόσκαιρη λύση για «άνοιγμα» της μύτης, αλλά δεν αποτελεί γιατρειά.

Μετά από καιρό το πρόβλημα διογκώθηκε.  Όπως ακριβώς διογκώθηκαν και οι κάτω ρινικές κόγχες, οι οποίες σε συνδυασμό με το ελαφρώς σκολιωμένο ρινικό διάφραγμα, είχαν σαν αποτέλεσμα να μην περνάει ικανοποιητική ποσότητα αέρα από τα ρουθούνια και κατά συνέπεια είχα μόνιμα βουλωμένη μύτη, έντονο ροχαλητό, δυσκολία στον ύπνο, κόπωση κατά τη διάρκεια της μέρας, πονοκεφάλους, κλπ.  Στην ουσία είχα 2 θέματα υγείας, ένα στην μύτη (δύσπνοια) και ένα στο λαιμό (όσον αφορά το ροχαλητό)

Αφού έκανα τη σχετική έρευνα στο ίντερνετ, πήγα σε 5-6 ΩΡΛ προκειμένου να βρω λύση στο πρόβλημά μου. Όλοι σχεδόν πρότειναν χειρουργική επέμβαση ευθειασμού του ρινικού διαγράγματος με ταυτόχρονη συρρίκνωση των κάτω ρινικών κογχών (καθένας με την δική του μέθοδο), οπότε μετά ήταν καθαρά θέμα κόστους.

Να μην  σας κουράζω, βρέθηκα στο ιατρείο ενός καθηγητή ΩΡΛ στο Κολωνάκι, ο οποίος μου έκανε 2 φορές καυτηριασμό στις κόγχες και στην σταφυλή με laser καθώς και ευθειασμό (λέμε τώρα) του διαφράγματος με καλέμι και σφυρί!!!!  Ο πόνος ήταν αφόρητος γιατί έγινε μόνο  με τοπική αναισθησία με χρήση λίγης αδρεναλίνης και ξυλοκαίνης. Η βοηθός του απλά μου είπε απορώ πως δεν λυποθυμήσατε, οι περισσότεροι αυτό παθαίνουν. Μιλάμε για τριτοκοσμικές τεχνικές ενός ανθρώπου προφανώς έχει μείνει στο μεσαίωνα. Οφείλω δε να τονίσω πως έχει τις καλύτερες κριτικές στο ίντερνετ, έχει πολύ κόσμο στο ιατρείο του και  είναι και ο λόγος που τον προτίμησα (που να έσπαγα το πόδι μου κ να μην πήγαινα ποτέ, γιατί μου κατέστρεψε τη μύτη). Για ευνόητους λόγους δεν γράφω ονόματα (αν και θα έπρεπε), οπότε ζητώ την κατανόησή σας.

Ένα χρόνο μετά, εννοείται πως δεν έφτιαξε απολύτως τίποτα, μάλιστα χειροτέρεψε το πρόβλημα γιατί και υπήρχε φλεγμονή στη σταφυλή από τότε, και το διάφραγμα ήταν μια τεθλασμένη γραμμή 3 κομματιών. Πήρα την απόφαση να το ψάξω ξανά και για καλή μου τύχη βρήκα έναν καταπληκτικό γιατρό ΩΡΛ και άνθρωπο, ο οποίος σε βλέπει για 5’ με ενδοσκόπιο, σου λέει να κάνεις μια αξονική σπλαχνικού κρανίου για να έχει μια καθαρή άποψη του τι φταίει και αυτό ήταν. Σου λέει ακριβώς μέσα σε λίγα λεπτά τι ακριβώς πρόβλημα υπάρχει και πως μπορεί να αντιμετωπιστεί, χωρίς φανφάρες, με ποιές συγκεκριμένες μεθόδους θα γίνει η επέμβαση, πόσο θα κοστίσει (ανάλογα τα ταμεία σας). Διάγνωση για μένα: Ο προηγούμενος σου έχει κάνει ζημιά, θα τα φτιάξουμε όλα, έχεις ελαφρά σκολιωμένο διάφραγμα, υπερτροφικές κόγχες και αμυγδαλές, χρειάζεται κουράγιο, υπομονή και επιμονή στον απώτερο στόχο που είναι η ελεύθερη αναπνοή!

Έπρεπε λοιπόν να κάνω 2 επεμβάσεις, η πρώτη ήταν ο ευθειασμός του διαφράγματος και η δεύτερη η αφαίρεση των αμυγδαλών με αμυγδαλεκτομή με χρήση διαθερμίας και  ραδιοσυχνοτήτων.  Έκανα την υπέρτατη βλακεία να κάνω και τα 2 ταυτόχρονα με γνώμονα το να ξεμπερδεύω επιτέλους μια και καλή από ολα! ΔΕΝ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΩ ΟΥΤΕ ΣΤΟΝ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΕΧΘΡΟ ΜΟΥ. Δεν θα την παλέψετε το βράδυ όπου αφενός θα έχετε πωματισμούς στα ρουθούνια, αναγκαστικά θα αναπνέετε από το στόμα όσο μπορείτε – αφετέρου θα πονάει ο λαιμός από την αμυγδαλεκτομή ακόμα και από τον αέρα παρόλα τα παυσίπονα που χορηγούται ενδοφλέβια και εννοείται δεν κολλάει ύπνος (προσωπικά έχω να κοιμηθώ 10 μέρες)

Ας δούμε τα πράγματα στην πραγματική τους διάσταση. Η εγχείρηση του ευθειασμού του ρινικού διαφράγματος με ταυτόχρονες κογχοτομές, έχει μηδενικό πόνο, έχει μόνιμο αποτέλεσμα, η ανάρρωση κρατάει περίπου 2-3 εβδομαδες. Μοναδική δυσάρεστη στιγμή είναι το γεγονός ότι το βράδυ της εγχείρησης θα αναπνέεις από το στόμα και η ώρα όπου αφαιρούνται οι πωματισμοί στα ρουθούνια (οι οποίοι πλέον δεν κολλάνε πάνω στο εσωτερικό της μύτης, η διαδικασία κρατάει μερικά δευτερόλεπτα κι αν πονέσεις λιγάκι πίστεψέ με, είναι ένα τίποτα μπροστά στην προοπτική μιας παντοτινά ελεύθερης αναπνοής). Την επόμενη μέρα λοιπόν, μπορείς και αναπνέεις από τη μύτη, όχι στο 100% αλλά σταδικά θα γίνει και αυτό. Επαναλαμβάνω ΜΗΔΕΝ πόνος, ΜΗΔΕΝ αιμορραγίες. Η ανάρρωση συνίσταται στη φροντίδα της μύτης με ρινικές πλύσεις, χρήση αλοιφής για την επούλωση του βλεννογόνου και 5-6 επισκέψεις στον γιατρό σας για καθαρισμό (θα βουλώνει που και που για λίγες μέρες από τα υπολείμματα των χειρουργικών τομών, αίμα/βλέννες κλπ.)

Και ερχόμαστε στο θέμα του ροχαλητού.  Έκανα λοιπόν την εγχείρηση αμυγδαλεκτομής στο λαιμό. Τις πρώτες μέρες αντιμετωπίζεις τον πόνο με παυσίπονα (Depon, Ponstan σε υγρή μορφή) ανά 4 ώρες και αντιβίωση για την αποφυγή φλεγμονής. Πονάς και με το σάλιο που καταπίνεις, όπως και με το νερό. Ακολουθείς λοιπόν μια δίαιτα από υδαρές τροφές και κυρίως κρύες, όπως πουρές, ζελέ, πολλά παγωτά. Θέλει 10 μέρες περίπου να περάσει ο πόνος. Η επούλωση είναι εμφανής από τις πρώτες μέρες, σχηματίζονται κάτι άσπρες κρούστες στη θέση των αμυγδαλών οι οποιες πέφτουν με την πάροδο του χρόνου χωρίς καμία απολύτως δική σου ενέργεια. Απέχεις από σωματικές καταπονήσεις, εργασία, σεξ, ζεστά μπάνια, ήλιο, οδήγηση, κλπ. για λίγες μέρες (και χάνεις και κανένα παραπανίσο κιλό μιας και δεν μπορείς να φας – εγώ έχασα 6 kg).

Σήμερα είμαι στην 12η μέρα μετά τις επεμβάσεις. Η μύτη θα στρώσει τελειώς στις 3 βδομάδες, ο λαιμός σταμάτησε σήμερα να πονάει και έχει ξεκινήσει η διαδικασία που πέφτουν τα ράμματα. Έχω κάνει 3 καθαρισμούς στη μύτη, η οποία πάει όλο και καλύτερα μέρα με τη μέρα. Ευελπιστώ μετά από λίγες ακόμα μέρες να βιώσω αυτό που λένε, γέμισε οξυγόνο ο εγκέφαλος μου, άρχισα να μυρίζω και να γεύομαι ξανά και σταμάτησαν επιτέλους να κουνιούνται τα κάδρα από το ροχαλητό και κοιμάμαι σαν πουλάκι.

 ΕΝ ΚΑΤΑΚΛΕΙΔΕΙ:

  1. Μην αναβάλλετε την εγχείρηση διαφράγματος. Εϊναι πιο εύκολη από ότι νομίζετε.
  2. Μην κάνετε μαζί διάφραγμα και αμυγδαλές, δεν θα μπορείτε να ανασάνετε.
  3. Όταν θα τελειώσετε με αυτά, θα καταλάβετε ότι πρόκειται για άλλο επίπεδο ζωής.
  4. Με την εγχείρηση που έκανα γλύτωσα από κάτι αλλεργίες (μάλλον επειδή αυτές τις προκαλούσε το ιγμόρειο που είχε πρόβλημα, οπότε τέλος τα αντισταμινικά, τα σπρέυ, τα φτερνίσματα κλπ.)
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εμενα το δεξι ρουθουνι εχει αρχισει να ειναι παντα βουλωμενο και 1-2 φορες μεσα στην μερα βουλωνει το αριστερο και ξεβουλωνει το δεξι ...Παλια δεν ειχα κανενα προβλημα πρωτη φορα φετος το παρουσιασα.
Μπορει να ειναι το διαφραγμα?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Οι αλλεργίες δεν θεραπεύονται με την διόρθωση του στραβού διαγράφματος.

 

Οι αλλεργίες θεραπεύονται με την αντίστοιχη σωστή θεραπεία.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 4 εβδομάδες αργότερα...

Τελικα εχω διογκωμενες τις κατω ρινικες κογχες και στραβο διαφραγμα, ο γιατρος μου ειπε οτι υπαρχει μια λυση με λειζερ για καποια χρονια χωρις πολυ ταλαιπωρια απλα καποιες επισκεψεις για κατι καθαρισμους συνεχιζοντας κανονικα την καθημερινοτητα μου, αξιζει;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τελικα εχω διογκωμενες τις κατω ρινικες κογχες και στραβο διαφραγμα, ο γιατρος μου ειπε οτι υπαρχει μια λυση με λειζερ για καποια χρονια χωρις πολυ ταλαιπωρια απλα καποιες επισκεψεις για κατι καθαρισμους συνεχιζοντας κανονικα την καθημερινοτητα μου, αξιζει

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τι εννοεις για κάποια χρονια, θα το φτιαξει και μετα απο λιγο θα χαλασει? Για το κομματι laser δεν ξερω αλλα δυσκολευομαι να πιστεψω πως συνεχιζεις κανονικα την καθημερινοτητα σου και δεν τρεχει τιποτα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τι εννοεις για κάποια χρονια, θα το φτιαξει και μετα απο λιγο θα χαλασει? Για το κομματι laser δεν ξερω αλλα δυσκολευομαι να πιστεψω πως συνεχιζεις κανονικα την καθημερινοτητα σου και δεν τρεχει τιποτα.

 

Ναι, that can happen.

 

Την καθημερινότητά σου τη συνεχίζεις κανονικά μετά από 10-20 μέρες ανάλογα πόσο θα σου πάρει να επουλωθεί. Εξωτερικά δεν υπάρχει πρόβλημα, εσωτερικά όμως καταλαβαίνεις είναι invasive εγχείρηση και προκαλεί splatter (αμυγδαλές όποιος έχει κάνει πχ κατανοεί).

 

Πάντως την εγχείρηση μπορείς να την κάνεις hot (πχ laser) ή cold (το σχετικό εργαλείο λέγεται microdebrider), εγώ μετά από το σχετικό research την έκανα cold, οπότε ίσως αν κάνεις hot να υπάρχουν διαφορές στην ανάρρωση.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Γινεται στον στρατο να κανεις εγχειρηση για διαφραγμα; Ειχα ακουσει οτι αν δουν οτι εχεις, σου κανουν σε στρατιωτικο νοσοκομειο.. Αληθεύει;

 

Αν οχι που ειναι καλυτερα να κανει καποιος μια τετοια εγχειρηση στην Αθηνα, σε ιδιωτικο ή δημοσιο νοσοκομείο και πόσο είναι το κόστος περίπου.

 

Ευχαριστώ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ναι, that can happen.

 

Την καθημερινότητά σου τη συνεχίζεις κανονικά μετά από 10-20 μέρες ανάλογα πόσο θα σου πάρει να επουλωθεί. Εξωτερικά δεν υπάρχει πρόβλημα, εσωτερικά όμως καταλαβαίνεις είναι invasive εγχείρηση και προκαλεί splatter (αμυγδαλές όποιος έχει κάνει πχ κατανοεί).

 

Πάντως την εγχείρηση μπορείς να την κάνεις hot (πχ laser) ή cold (το σχετικό εργαλείο λέγεται microdebrider), εγώ μετά από το σχετικό research την έκανα cold, οπότε ίσως αν κάνεις hot να υπάρχουν διαφορές στην ανάρρωση.

 

Εγω εκανα κλασσικο νυστερι (ετσι νομιζω τουλαχιστον) και πιστευα οτι απαξ και το φτιαξεις δεν χαλαει (εκτος και αν το χτυπησεις πχ). Στην δουλεια πηγα σε 5-6 μερες αλλα με τιποτα δεν εκανα ο,τι και πριν (γυαλια ας πουμε φορεσα μετα απο μηνες). Για αυτο μου φαινεται δυσκολο να κάνεις ο,τι θελεις αμεσα.

 

Κολυμβητη, ιδιωτικα πλέον πάει καπου 2,500-3,500. Το καλο εκει ειναι πως τα ονοματα μαθευονται και αποφασιζεις πιο ευκολα ποιος θεωρειται καλός. Στο δημοσιο ειναι λιγο πιο "αφανεις" και ειναι πιο δύσκολο να κανεις ερευνα, εκτος και αν εχεις γνωστους.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...