Προς το περιεχόμενο

Εξετάσεις GMAT (βιβλία,εμπειρίες,απόψεις)


Jimmy_BlinD

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα σας,

προετοιμάζομαι και γω για gmat, το οποίο είναι λίγο βουνό η αληθεια ειναι, για μενα τουλαχιστον. Έχω παρακολουθήσει μαθήματα σε φροντιστήριο, και τωρα διαβαζω το Official Guide 12. Έχω δώσει ελάχιστα από τα practice tests μέχρι στιγμής γιατί θέλω να βελτιώσω τα μαθηματικά μου πρώτα. Απ'ό,τι βλέπω όμως πολύ δύσκολα βελτιώνονται, πολλές ερωτήσεις απλα δεν τις "εχω"...Στο IE business school θέλουν περίπου 670-680, σκορ που μαλλον δεν θα το πιασω ποτε.....

 

The mode of a list of numbers is the number that occurs most frequently in the list. For example, the mode of 1,3,6,4,3,5 is 3. A list of numbers may have more than one mode.

(σύμφωνα με το OG12).

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 4 εβδομάδες αργότερα...

Καλησπέρα και από εμένα και καλό μήνα. Ενδιαφέρομαι να δώσω εξετάσεις για GMAT και καθώς είμαι άσχετη θα με βοηθούσε πολύ η άποψή σας. Κατ' αρχήν θα διαβάσω μόνη μου, δε θα πάω σε κάποιο φροντιστήριο. Πιστεύετε πως με 1-2 βιβλία όπως Barron's και Kaplan, γραμματική επιπέδου proficiency και ορολογία από βιβλία management μπορεί κάποιος να τα καταφέρει? 1 - 2 μήνες είναι αρκετοί για προετοιμασία? Αν διαβάσω μαθηματικά από ελληνικά βιβλία θα με βοηθήσουν :o?Επίσης, υπάρχει κάποιο χρονικό διάστημα μέσα στο οποίο θα πρέπει να δηλώσω ότι επιθυμώ να εξεταστώ? Που μπορεί να δώσει κανείς για GMAT? Εξεταστικά κέντρα υπάρχουν μόνο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη?

 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων:o

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Άκυρο, το βρήκα που αλλού στο wikipedia. Όποιος είναι να δώσει ας θυμάται αυτόν τον όρο. Εγώ πρώτη φορά τον διάβασα εκεί.

 

Ο ελληνικος ορος αν θυμαμαι σωστα ειναι "επικρατουσα τιμη"

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έδωσα GMAT πριν 1,5 μήνα περίπου και είχα κάνει μαθήματα σε φροντιστήριο παλαιότερα (πριν 2 χρονια) αν και τότε δεν έδωσα καθώς ανέβαλα το πρόγραμμά μου λόγω δουλειάς οπότε νομίζω ότι μπορώ να σου απαντήσω.

 

Καλησπέρα και από εμένα και καλό μήνα. Ενδιαφέρομαι να δώσω εξετάσεις για GMAT και καθώς είμαι άσχετη θα με βοηθούσε πολύ η άποψή σας. Κατ' αρχήν θα διαβάσω μόνη μου, δε θα πάω σε κάποιο φροντιστήριο.

 

Πιστεύετε πως με 1-2 βιβλία όπως Barron's και Kaplan, γραμματική επιπέδου proficiency και ορολογία από βιβλία management μπορεί κάποιος να τα καταφέρει?

 

ΝΑΙ μπορεί. Εξαρταται βέβαια τι εννοείς "τα καταφέρει". Το GMAT δεν έχει Pass η Fail. Ένα score σου δείνει και από το τι το θες μπορείς να πεις ότι "σου κάνει" ή όχι. Στις περισσότερες περιπτώσεις νομίζω ότι τα φροντιστήρια/μαθήματα είναι τουλάχιστον "υπερτιμημένα" (στο λέω εκ πείρας)

 

1 - 2 μήνες είναι αρκετοί για προετοιμασία?

 

Ναι νομίζω ότι είναι αρκετοί στις περισσότερες περιπτώσεις (εκτός αν πχ δεν έχεις καμία σχέση με μαθηματικά έστω και λυκείου). Από ένα σημείο και μετά είναι εξαιρετικά δύσκολο να βελτιωθείς.

 

Αν διαβάσω μαθηματικά από ελληνικά βιβλία θα με βοηθήσουν :o?

Φυσικά, αν και τα μαθηματικά του GMAT είναι επιπέδου λυκείου (και 3ης δέσμης θα έλεγα). Δε ξέρω αν υπάρχουν ελληνικά βιβλία για GMAT

 

Επίσης, υπάρχει κάποιο χρονικό διάστημα μέσα στο οποίο θα πρέπει να δηλώσω ότι επιθυμώ να εξεταστώ? Που μπορεί να δώσει κανείς για GMAT? Εξεταστικά κέντρα υπάρχουν μόνο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη?

 

Δηλώνεις ημερομηνία που θέλεις να δώσεις ηλεκτρονικά μέσω internet. Μπορείς να εξεταστείς όλο το χρόνο αρκεί να υπάρχει ελεύθερη "θέση" στο εξεταστικό κέντρο που θες. Δες το παρακάτω site :

 

http://www.mba.com

http://www.mba.com/mba/thegmat

 

 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων:o

 

Πολλά εξαρτόνται από το "προφίλ" σου. πχ τι σχολή έχεις βγάλει, πόσο ψηλό GMAT θέλεις/χρειάζεσαι, πιο είναι το "αρχικό σου επίπεδο".

 

Θα σε συμβούλευα να κάνεις ένα διαγνωστικό test από αυτά που κυκλοφορούν στο inet (ξέρεις εσύ) και να μας πεις το σκορ σου, τι βρήκες εύκολο, τι δύσκολο κλπ. Μη ξακινήσεις με το test-prep, κράτα το γι αργότερα. Κάνε πχ το diagnostic του Kaplan ή ένα από τα GMAT800 που έτσι κι αλλιώς δεν είναι πολύ αντιπροσωπευτικά.

 

Το σημαντικότερο πράγμα είναι η εξάσκηση υπό συνθήκες πραγματικού test. Κυκλοφορούν δεκάδες software πακέτα με προσομείωση του πραγματικού test. Όσο περισσότερα κάνεις τόσο το καλύτερο. Πιο αντιπροσωπευτικό νομίζω είναι αυτό που μπορείς να βρεις δωρεάν στο επίσημο site του GMAT (Test-prep).

 

ΥΓ : Πολλά φροντιστήρια και ο πολύς ο κόσμος έχει μια τάση να υποβαθμίζει το "Writting" κομμάτι του GMAT. Νομίζω ότι είναι λάθος καθώς ένα καλό σκορ στα Quant/Verbal θα "μουτζουρωνόταν" από ένα χάλια writting. Θα πρέπει να είναι τουλάχιστον αξιοπρεπές και αν μιλάμε για απαιτητικά πανεπιστήμια αρκετά καλό.

Επεξ/σία από DrLo
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

DrLo σ’ ευχαριστώ για την άμεση και κατατοπιστική απάντηση.:-)

 

Το σκορ που θέλω να πετύχω είναι τουλάχιστον 500 και η βαρύτητα του gmat για το μεταπτυχιακό που σκέφτομαι είναι 60%. Όσον αφορά τα φροντιστήρια συμφώνω μαζί σου. Πιστεύω πως κάποιος που έχει τελειώσει μια σχολή και έχει ξεπεράσει τις συνήθειες του λυκείου μπορεί να καθοδηγήσει τον εαυτό του. Τα φροντιστήρια απλά δίνουν έτοιμο υλικό και σε οργανώνουν. Αν κάνω λάθος θα φανεί στο μέλλον, στα αποτελέσματα μου...

 

Με τα μαθηματικά έχω άμεση σχέση μιας και τελείωσα οικονομικά. Θέλω όμως να φρεσκάρω τη γεωμετρία και σκέφτομαι να διαβάσω από τα σχολικά βιβλία γυμνασίου και λυκείου.

 

Το διαγνωστικό τεστ που αναφέρεις να το κάνω τώρα στην αρχή πριν αρχίσω το διάβασμα?

 

Και μια χαζή, ίσως, ερώτηση, στο μαθηματικό κομμάτι υπάρχει δυνατότητα χρήσης πρόχειρου στο χαρτί πέρα από τον Η/Υ?:o

 

Για να συνοψίσω λοιπόν, αν φρεσκάρω τη γραμματική από βιβλία του proficiency, τη γεωμετρία από τα σχολικά βιβλία, λεξιλόγιο από βιβλία αγγλικών που είχαμε στη σχολή και διαβάσω βοηθήματα όπως Kaplan, Baron’s και αυτά που αναφέρει ο Jimmy_BlinD στο αρχικό πόστ πιστεύω πως θα είμαι εντάξει. Και φυσικά θα ψάξω να βρώ και πολλά τέστ προσομείωσης.

 

Για το writting έχεις δίκιο. Δε βλέπω να γίνεται και καμία ιδιαίτερη αναφορά.

 

Επειδή δεν έχω μπεί ακόμη στο πνεύμα του gmat, αλλά έχω μόνο μια γενική εικόνα θα διαβάσω μερικά βιβλία και αν χρειαστεί θα επανέλθω...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

αν και έχουν περάσει 6 χρόνια από τότε που έδωσα το gmat, το μόνο που έχω να σου πω, είναι ότι αφού ξεσκονίσεις την γεωμετρία από τα σχολικά σου βιβλία, διάβασε και τα θεωρητικά κεφάλαια των kaplan/barrons κλπ ώστε να μάθεις και την αντίστοιχη αγγλική ορολογία.

 

μη μασάς, με λίγη σοβαρή προετοιμασία μπορείς άνετα να γράψεις καλά (εγώ διαβάζοντας μόνος μου έγραψα 700/800 και 4/6 writing) έχοντας ασχοληθεί κανά δίμηνο με τα γνωστά βιβλία και με αγγλικά επιπέδου lower στην πρώτη λυκείου (αλλά με καλό λεξιλόγιο λόγω αγγλικών βιβλίων)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
DrLo σ’ ευχαριστώ για την άμεση και κατατοπιστική απάντηση.:-)

 

Το σκορ που θέλω να πετύχω είναι τουλάχιστον 500 και η βαρύτητα του gmat για το μεταπτυχιακό που σκέφτομαι είναι 60%.

 

Το 500 είναι εξαιρετικά χαμηλό σκορ και νομίζω ότι οποιοσδήποτε με στοιχειώδη γνώση αγγλικών, με γνώσεις 5-6 μαθηματικών τύπων γυμνασίου-λυκείου το γράφει ΑΝΕΤΑ. Με βάση το ίδιο το GMAT report που μου στήλανε βλέπω ότι κάτω από 500 γράφει μόνο το 36%. Βέβαια όσο ψηλότερα τόσο το καλύτερο. Τουλάχιστον δεν υπάρχει λόγος να αγχώνεσαι ιδιαίτερα. Εντελώς από περιέργεια ποια σχολή έχεις κατά νου ?

 

Όσον αφορά τα φροντιστήρια συμφώνω μαζί σου. Πιστεύω πως κάποιος που έχει τελειώσει μια σχολή και έχει ξεπεράσει τις συνήθειες του λυκείου μπορεί να καθοδηγήσει τον εαυτό του. Τα φροντιστήρια απλά δίνουν έτοιμο υλικό και σε οργανώνουν. Αν κάνω λάθος θα φανεί στο μέλλον, στα αποτελέσματα μου...

 

Μη φανταστείς ότι απαιτέιται και η τρομερή οργάνωση. Το σημαντικό είναι να έχεις ελευθερο χρόνο ώστε να κάνεις αρκετά Practice. Αν πχ δουλεύεις 12 ώρες την ημέρα είναι εξαιρετικά δύσκολο να κάθεσαι το βράδυ 2,5 ώρες να κάνεις 1 test. αν από την άλλη έχεις χρόνο τότε δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.

 

Με τα μαθηματικά έχω άμεση σχέση μιας και τελείωσα οικονομικά. Θέλω όμως να φρεσκάρω τη γεωμετρία και σκέφτομαι να διαβάσω από τα σχολικά βιβλία γυμνασίου και λυκείου.

 

Μην απλωθείς και χάνεις χρόνο. Βρες ένα βιβλίο που έχει τα βασικά προβλήματα του GMAT και διάβασε αυτό. Επίσης δεν έχει νόημα να σπαταλήσεις χρόνο στο να διαβάσεις βιβλία management όπως γράφεις στο προηγούμενο post. Το Verbal δεν έχει κάποια ιδιαίτερη έμφαση στη σχετική ορολογία και αν έχεις σπουδάσει οικονομικά όπως λες φαντάζομαι ότι όρους όπως "sales", "turnover", "revenue" τους ξέρεις ήδη. Άπό τα 3 πχ κείμενα το 1 μπορεί να είναι ένα άρθρο σε ένα ιατρικό περιοδικό. Δεν έχει νόημα να κάτσεις να διαβάσεις ιατρική ορολογία. Το νόημα να μπορείς να βγάζεις και ... το τι θέλει να πει ο συγγραφέας.

 

Το διαγνωστικό τεστ που αναφέρεις να το κάνω τώρα στην αρχή πριν αρχίσω το διάβασμα?

 

Ναι, θα σε βοηθήσει αρκετά να ξέρεις από που ξεκινάς. Αν πχ "πέσει στα χέρια σου" ;) το CD του Kaplan και κάνεις το diagnostic και σου βάλει εξ' αρχής πχ 650 τότε καταλαβαίνεις ότι δε θα πρέπει να τρελένεσαι και πολύ ενώ θα μπορείς να προετοιμαστείς με λιγότερο άγχος. Παρατήρηση : Δεν δίνουν όλα τα προγράμματα σκορ στη κλίμακα του GMAT (max 800). Ξεκίνα το diagnostic του Kaplan (είναι περίπου μισό test) που σου δείνει ένα ενδεικτικό σκορ. Μη ξεκινήσεις με το TEST-PREP. Κάνε το αφού έχεις διαβάσει ώστε να μη "το κάψεις". Επίσης μη ξακινήσεις από τα "CAT Test" του Kaplan ... και απογοητευτείς.

 

Και μια χαζή, ίσως, ερώτηση, στο μαθηματικό κομμάτι υπάρχει δυνατότητα χρήσης πρόχειρου στο χαρτί πέρα από τον Η/Υ?:o

 

Καθόλου χαζή.

 

Στο κανονικό τεστ του δίνουν 4-5 πλαστικοποιημένα φύλλα με τετραγωνάκια (κάτι σαν μιλιμετρέ, ένα χαρτί γεμάτο τετραγωνάκια (μπορεί να είναι χρήσιμα σε προβλήματα γεωμετρίας αν και προσωπικά δε με βόλευαν). Σε αυτά τα φύλλα γράφεις με μαρκαδοράκια που σου δίνουν. ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ τίποτα μέσα στη αίθουσα, ούτε καν δικό σου στυλό μολύβι. Μπορεί να φαίνεται υπερβολικό αλλά αν μπορείς κάνε τα τεστ με τον ίδιο τρόπο.

 

 

Για να συνοψίσω λοιπόν, αν φρεσκάρω τη γραμματική από βιβλία του proficiency, τη γεωμετρία από τα σχολικά βιβλία, λεξιλόγιο από βιβλία αγγλικών που είχαμε στη σχολή και διαβάσω βοηθήματα όπως Kaplan, Baron’s και αυτά που αναφέρει ο Jimmy_BlinD στο αρχικό πόστ πιστεύω πως θα είμαι εντάξει.

 

Για τα βιβλία στα είπα παραπάνω. Μην απλωθείς σε πολλά βιβλία θα χάσεις χρόνο. Η γραμματική που λες πχ χρησιμευεί στο 1/3 του Verbal αλλά οι απαιτήσεις είναι συγκεκριμένες και δεν νομίζω να αξίζει τον κόπο να κάτσεις να διαβάσεις βιβλία CPE γι αυτές.

 

Κάνε ένα test και θα καταλάβεις για τι πράγμα μιλάω.

 

Και φυσικά θα ψάξω να βρώ και πολλά τέστ προσομείωσης.

 

Αν χριεαστείς βοήθεια περισσότερα σε pm

 

Για το writting έχεις δίκιο. Δε βλέπω να γίνεται και καμία ιδιαίτερη αναφορά.

 

Υπάρχουν πανεπιστήμια που τουλάχιστον από ότι μας είχαν πει στο "φροντιστήριο" δεν δίνουν καμία σημασία στο Writting. Μας είχαν πει ότι δεν πειράζει ακόμα κι αν δώσεις "λευκή οθόνη". Ίσως γιατί απαιτείται κάποια εξοικείωση με το πληκτρολόγιο που κάποια ιδρύματα δεν την θεωρούν δεδομένη.

 

Ακόμα και στο επίσημο report του GMAT λέει "Because the essays are scored so differently from the Verbal an Quantitative sections, essay scores are not included in your Total score." Παρόλα αυτά αν έχεις σχέση με τα αγγλικά και είσαι σχετικά καλή στην πληκτρολόγηση αφιέρωσέ του λίγο χρόνο προς το τέλος της προετοιμασίας σου. Μπορεί να σου φανεί χρήσιμο σε οριακή περίπτωση επιλογής.

 

Επειδή δεν έχω μπεί ακόμη στο πνεύμα του gmat, αλλά έχω μόνο μια γενική εικόνα θα διαβάσω μερικά βιβλία και αν χρειαστεί θα επανέλθω...

Επεξ/σία από DrLo
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πολύ χρήσιμες οι συμβουλές σου DrLo!

 

Αυτή την περίοδο προετοιμάζομαι κι εγώ για να δώσω GMAT. Αποφάσισα να μην πάω φροντιστήριο γιατι έχω ακούσει από πολλούς ότι δεν αξίζει και τόσο.

 

Από βιβλία έχω αγοράσει τη σειρά Manhattan GMAT η οποία αποτελείται από 8 βιβλία και περιέχει λεπτομερώς και με εξαιρετικές επεξηγήσεις όλη την ύλη που μπορεί να ζητηθεί στο GMAT. Μέχρι τώρα έχω τελειώσει τα 2 πρώτα βιβλία και είμαι πολύ ευχαριστημένος. Στο τέλος κάθε κεφαλαίου υπάρχουν παραπομπές στις σχετικές ασκήσεις του Official Guide 11 (και των 2 συμπληρωματικών). Το κόστος βέβαια της σειράς είναι σχετικά μεγάλο, 17$ το κάθε βιβλίο από το Amazon, αλλά συστήνεται ανεπιφύλακτα για κάποιον που θέλει να κάνει μια ολοκληρωμένη προετοιμασία και να στοχεύσει σε σκόρ >700.

 

Επίσης έχω το βιβλίο Kaplan GMAT Comprehensive Program 2009 για περεταίρω εξάσκηση. Τα λάθη που υπήρχαν και οδήγησαν στο να έχει αυτό το βιβλίο χαμηλή βαθμολογία στο Amazon, εχουν διορθωθεί σε όλες τις ανατυπώσεις.

 

Τέλος έχω και το βιβλίο Kaplan GMAT Advanced 2009-2010 (το νέο Kaplan 800) αλλά δεν μπορώ να πω περισσότερα καθώς το έχω αφήσει για το τέλος της προετοιμασίας μου.

Επεξ/σία από R_Barrichello
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Grigas αν έγραφα και εγώ το σκορ σου θα ημουν υπερευχαριστημένη :-D. Παντως αν ήταν χαμηλότερο το κόστος ίσως να έδινα εξετάσεις με σχεδόν μηδενική προετοιμασία.

 

DrLo ενδιαφέρομαι βασικά για μεταπτυχιακό Διοίκησης Επιχειρήσεων. Πάντως τα περισσότερα μεταπτυχιακά που με ενδιαφέρουν το έχουν ως κριτήριο. Όσον αφορά το σκόρ παρόλο που όπως λες είναι χαμηλό δε θα χαλαρώσω, δε θέλω να υπερεκτιμήσω τις δυνατότητές μου.

Προς το παρόν έχω αρκετό ελεύθερο χρόνο. Επειδή όμως το λάθος που κάνω επανελλειμένα όταν έχω αρκετό χρόνο είναι να μπαίνω σε λεπτομέρειες και να χάνω την ουσία θα προσπαθήσω να ακολουθήσω την τακτική που αναφέρεις.

Είχα την εντύπωση ότι το GMAT έχει να κάνει με ορολογία οικονομικών και διοίκησης επειδή το είχα συνδέσει με σπουδές διοίκησης :o. Οπότε όντως είναι περιττό να επεκταθώ σε όλο το λεξιλόγιο οικονομικών όρων που έχω στα βιβλία μου.

Αυτό το CD που λες κάπου πρέπει να το έχω... Θα το κοιτάξω, θα κάνω το τεστ και θα ενημερώσω.

Για τα τεστ προσομοίωσης ίσως χρειαστώ τα φώτα σου.

Προσωπικά και μια απλή κόλλα χαρτί με ένα στυλό (όπως τους ελληνικούς γραπτούς διαγωνισμούς) θα με βόλευε μια χαρά.

Αυτό με το writing που λες μου έκανε εντύπωση. Από τη στιγμή που είναι προαιρετικό και δε μετρά στη βαθμολογία ποιός ο λόγος υπάρξής του...

 

R_Barrichello όντως πολύ χρήσιμες οι συμβουλές του DrLo! Μια και ξεκίνησες διάβασμα και μπήκες στο κλίμα, πόσος χρόνος υπολογίζεις ότι απαιτείται για τη συνολική προετοιμάσια σου με αυτή τη σειρά βιβλίων που έχεις;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Υπολογίζω γύρω στους 2 μήνες με σχετικά χαλαρό (αλλά οργανωμένο και καθημερινό) διάβασμα 2-3 ώρες την ημέρα. Αν δω βέβαια ότι δεν επαρκεί, θα το αυξήσω στην πορεία. Να έχεις βέβαια υπόψη σου ότι εγώ στοχεύω σε σκόρ της τάξης του 700.

 

Το AWA (Analytical Writing Assessment) δεν είναι καθόλου προαιρετικό. Υποχρεωτικά το γράφεις αλλά έχει το δικό του ανεξάρτητο σκόρ στην κλίμακα με άριστα το 6. Απότι έχω ακούσει και εγώ, σπάνια παίζει καθοριστικό ρόλο στην επιλογή που γίνεται από τις σχολές, χωρίς αυτό να σημαίνει πως είναι ΟΚ να γράψουμε 0.

 

Cassiopeia, για Ελλάδα ψάχνεις μεταπτυχιακό ή εξωτερικό;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

 

Από βιβλία έχω αγοράσει τη σειρά Manhattan GMAT η οποία αποτελείται από 8 βιβλία και περιέχει λεπτομερώς και με εξαιρετικές επεξηγήσεις όλη την ύλη που μπορεί να ζητηθεί στο GMAT. Μέχρι τώρα έχω τελειώσει τα 2 πρώτα βιβλία και είμαι πολύ ευχαριστημένος. Στο τέλος κάθε κεφαλαίου υπάρχουν παραπομπές στις σχετικές ασκήσεις του Official Guide 12 (και των 2 συμπληρωματικών). Το κόστος βέβαια της σειράς είναι σχετικά μεγάλο, 17$ το κάθε βιβλίο από το Amazon, αλλά συστήνεται ανεπιφύλακτα για κάποιον που θέλει να κάνει μια ολοκληρωμένη προετοιμασία και να στοχεύσει σε σκόρ >700.

 

Μήπως είναι εύκολο να μου δώσεις τα link των 8 βιβλίων Manhattan GMAT που πήρες? τι έκδοση είναι?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εγώ το είχα δώσει το 2003, συνεπώς δεν ξέρω αν κάτι έχει αλλάξει από τότε.

Αυτό που θυμάμαι είναι πως όντως το μαθηματικό κομμάτι είναι εύκολο (αρκεί φυσικά να γνωρίζεις την αγγλική ορολογία) το δύκολο όμως είναι το Verbal.Εξειδικευμένη ορολογία, πολλές λεπτομέρειες στην γραμματική.

Για μένα το καλύτερο είναι να πας σε κάποιο φροντιστήριο, όπου πέρα από τα βασικά να σου δώσουν να κάνεις πολλά τέστ..με τη συνεχή εξάσκηση πιστεύω θα τα καταφέρεις, αρκεί την ημέρα των εξετάσεων να έχεις καθαρό μυαλό(ρεντ μπουλ, σεξ προηγούμενο βράδυ, να έχεις δει το νεο επεισόδιο LOST, δεν ξέρω, όπωε την βρίσκει ο καθένας αρκεί να είνα καθαρό :)

 

Είναι σε επίπεδο proficiency ή advanced; Εγώ που έδωσα proficiency (και το πήρα φυσικά) και είμαι πολύ καλός στην γραμματική θα βρω εύκολο το verbal;

 

Στα μαθηματικά πάλι τον πούλο :lol:, αλλά με λίγη προετοιμασία ντάξει θα είμαι. Βασικά δεν κατάλαβα ακριβώς το σκοπό του τεστ, είναι για μεταπτυχιακό or something?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Βεβαίως, εδώ υπάρχουν όλα. Υπάρχουν και στο Amazon.

Η έκδοση που έχω είναι η τελευταία (third edition) και να πώ εδώ πως οι παραπομπές στον Official Guide είναι με βάση την έκδοση 11 αυτού. Στην καινούρια έκδοση 12 φαντάζομαι θα έχει αλλάξει σε κάποια σημεία η αρίθμηση των προβλημάτων.

 

Βασικά δεν κατάλαβα ακριβώς το σκοπό του τεστ, είναι για μεταπτυχιακό or something?

 

Το ζητάνε οι περισσότερες σχολές, για μεταπτυχιακά (αλλά και διδακτορικά σε ορισμένες περιπτώσεις) στους τομείς του Management και Business Administration και για ΜΒΑ. Είναι ένα από τα κριτήρια εισαγωγής και πολύ σημαντικό μάλιστα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Υπολογίζω γύρω στους 2 μήνες με σχετικά χαλαρό (αλλά οργανωμένο και καθημερινό) διάβασμα 2-3 ώρες την ημέρα. Αν δω βέβαια ότι δεν επαρκεί, θα το αυξήσω στην πορεία. Να έχεις βέβαια υπόψη σου ότι εγώ στοχεύω σε σκόρ της τάξης του 700.

 

Το AWA (Analytical Writing Assessment) δεν είναι καθόλου προαιρετικό. Υποχρεωτικά το γράφεις αλλά έχει το δικό του ανεξάρτητο σκόρ στην κλίμακα με άριστα το 6. Απότι έχω ακούσει και εγώ, σπάνια παίζει καθοριστικό ρόλο στην επιλογή που γίνεται από τις σχολές, χωρίς αυτό να σημαίνει πως είναι ΟΚ να γράψουμε 0.

 

Cassiopeia, για Ελλάδα ψάχνεις μεταπτυχιακό ή εξωτερικό;

 

Με ενδιαφέρουν μόνο τα μεταπτυχιακά της Ελλάδας. Δε μπήκα καν στον κόπο να ψάξω γι' αυτά του εξωτερικού. Αν και από αυτούς που έκαναν ή κάνουν μεταπτυχιακό έχω ακούσει ότι περισσότερο συμφέρει να κάνεις στο εξωτερικό αφού το κόστος (δίδακτρα) είναι πάνω-κάτω το ίδιο και τελειώνεις πιο γρήγορα. Πάντως ένας από τους λόγους που εγώ το ανέβαλλα είναι και αυτό το τεστ αφού είτε θα είχα δουλειά είτε άλλο διάβασμα και δεν μπορούσα να ασχοληθώ. Από τη στιγμή όμως που το GMAT ισχύει για 3-5 χρόνια και αφού βρήκα ελεύθερο χρόνο τώρα, νομίζω ότι αξίζει τον κόπο ν΄ασχοληθώ έστω και αν μου τύχει κάτι και δεν μπορέσω να ξεκινήσω μεταπτυχιακό άμεσα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Βεβαίως, εδώ υπάρχουν όλα. Υπάρχουν και στο Amazon.

Η έκδοση που έχω είναι η τελευταία (third edition) και να πώ εδώ πως οι παραπομπές στον Official Guide είναι με βάση την έκδοση 11 αυτού. Στην καινούρια έκδοση 12 φαντάζομαι θα έχει αλλάξει σε κάποια σημεία η αρίθμηση των προβλημάτων.

 

 

 

Το ζητάνε οι περισσότερες σχολές, για μεταπτυχιακά (αλλά και διδακτορικά σε ορισμένες περιπτώσεις) στους τομείς του Management και Business Administration και για ΜΒΑ. Είναι ένα από τα κριτήρια εισαγωγής και πολύ σημαντικό μάλιστα.

 

Άρα θα το χρειαστώ. Από ότι είδα σε test samples που έψαξα, τα αγγλικά είναι για γέλια, ακόμα και οι ορολογίες business English που έχει...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...