Μετάβαση στο περιεχόμενο


Φωτογραφία

Εστησα το pc μου..μετα?τι κανω στα bios πριν την εγκατασταση των Windows?


  • Παρακαλούμε συνδεθείτε για να απαντήσετε
16 απαντήσεις σ'αυτό το θέμα

#1 bokoboko

bokoboko

    Member

  • Members
  • 103 μηνύματα

Δημοσίευση 12 February 2009 - 07:06 PM

Για σας παιδια!! Αγορασα το καινουργιο μου pc(βασικα περιμενω να ρθει..!).Λογικα θα ξερω πως να τα συνδεσω αν εχω καποια τρελη απορια θα ρωτησω(θα δω πως ειναι και στημενο το παλιο μου)..Μετα τι πρεπει να κανω στα bios?κατι πρεπει να κανω σωστα?Παιδια δε ξερω τιποτα απο bios σχεδον δηλαδη..ενα format ξερω να κανω μονο..Θα παρακαλεσω να μου πειτε υπευθηνα τι πρεπει να κανω μη τρεχω μετα...Καινουργιο pcακι ειναι!

Το οποιο περιεχει τα εξης:

κουτι:http://www.e-shop.gr...l?id=PER.808562
cpu:http://www.e-shop.gr...l?id=PER.559956
μητρικη:http://www.e-shop.gr...l?id=PER.523342
ram:http://www.plaisio.g...product=1050133
γραφικα:http://www.e-shop.gr...l?id=PER.512687
psu:Εχω το chieftec 550
σκληρος:http://www.e-shop.gr...l?id=PER.303789
dvd:http://www.e-shop.gr...l?id=PER.321009

Τα εγραψα ολα για να ξερετε..Δε θελω να πειραξω τα bios για overcloacking και τετοια,απλα θελω να τα συνδεσω να βαλω και τα vista ωστε να παρει μπρος!!!

Ευχαριστω!

#2 Tenshi

Tenshi

    Senior Member

  • Members
  • 2348 μηνύματα

Δημοσίευση 12 February 2009 - 07:37 PM

Power On>Πατάς F2 ή DEL και μπαίνεις στο Bios (μπορεί να είναι άλλο κουμπί,κατα 99% είναι ένα απο αυτά τα 2 πλήκτρα).
Στις επιλογές Boot device (η ανάλογο),ορίζεις ώς first/primary boot device το Samsung dvd σου,δεύτερο τον σκληρό κ.ο.κ.
Κάνεις save & exit.Βάζεις το cd/dvd στο drive και ακολουθείς τις οδηγίες όπως σε κάθε φορμάτ που κάνεις.

Ad Bot

Ad Bot

#3 bokoboko

bokoboko

    Member

  • Members
  • 103 μηνύματα

Δημοσίευση 12 February 2009 - 08:19 PM

Ετσι απλα? :shock:
Εγω νομιζα οτι πρεπει να κανω τρελες ρυθμισεις στα bios!!!
Μακαρι..Καλα δε πρεπει να ρυθμισω θερμοκρασιες και τετοια? :-(
Απλα boot device to cd,βαζω τα vista και ειμαι κομπλε?
Σιγουρα ετσι?




Υ.Γ καλα ετσι οπως απανταω καλυτερα βαλτε NOVA!! σα τη λαμψη κανω :lol:

#4 Tenshi

Tenshi

    Senior Member

  • Members
  • 2348 μηνύματα

Δημοσίευση 12 February 2009 - 08:25 PM

Ετσι απλα? :shock:
Εγω νομιζα οτι πρεπει να κανω τρελες ρυθμισεις στα bios!!!
Μακαρι..Καλα δε πρεπει να ρυθμισω θερμοκρασιες και τετοια? :-(
Απλα boot device to cd,βαζω τα vista και ειμαι κομπλε?


Pc στήνεις βρέ σύ,όχι ενυδρείο!:lol::lol::lol:

#5 bokoboko

bokoboko

    Member

  • Members
  • 103 μηνύματα

Δημοσίευση 12 February 2009 - 08:30 PM

Pc στήνεις βρέ σύ,όχι ενυδρείο!:lol::lol::lol:


xaxaxaxaxa:lol::lol::lol:

Ok..Οτι πειτε Insomniacs!

Ευχαριστω για μια αλλη φορα για τη πολυτιμη βοηθεια σας!!:cool:

#6 p0k0p1k0s

p0k0p1k0s

    Junior Member

  • Members
  • PipPip
  • 12 μηνύματα

Δημοσίευση 13 February 2009 - 02:29 AM

Στο bios λογικά θα υπάρχει επιλογή για να επιλέγεις ide ή ahci στον σκληρό δίσκο. Αυτό υπάρχει έτσι ώστε αν βάλεις λειτουργικό παλιό που δεν υποστηρίζει SATA drivers να μπορεί να δει τον σκληρό σου. Αφού θα βάλεις vista να το γυρίσεις σε ahci έτσι ώστε να εκμεταλέυεσαι πλήρως τις δυνατότητες του δίσκου σου. Αν έχεις ήδη κάνει την εγκατάσταση και το έχεις αφήσει σε ide αν το αλλάξεις δεν θα μπορούν να ξεκινήσουν τα windows.

#7 PETERANOS

PETERANOS

    Senior Member

  • Members
  • 928 μηνύματα
  • LocationΘεσσαλονίκη

Δημοσίευση 13 February 2009 - 10:03 AM

Για σας παιδια!! Αγορασα το καινουργιο μου pc(βασικα περιμενω να ρθει..!).Λογικα θα ξερω πως να τα συνδεσω αν εχω καποια τρελη απορια θα ρωτησω(θα δω πως ειναι και στημενο το παλιο μου)..Μετα τι πρεπει να κανω στα bios?κατι πρεπει να κανω σωστα?Παιδια δε ξερω τιποτα απο bios σχεδον δηλαδη..ενα format ξερω να κανω μονο..Θα παρακαλεσω να μου πειτε υπευθηνα τι πρεπει να κανω μη τρεχω μετα...Καινουργιο pcακι ειναι!


Με για σου και καλοδούλευτο, ότι χρειαστείς εδώ είμαστε εμείς!!

#8 kybos

kybos

    Senior Member

  • Members
  • 157 μηνύματα

Δημοσίευση 13 February 2009 - 10:56 AM

Στο bios λογικά θα υπάρχει επιλογή για να επιλέγεις ide ή ahci στον σκληρό δίσκο. Αυτό υπάρχει έτσι ώστε αν βάλεις λειτουργικό παλιό που δεν υποστηρίζει SATA drivers να μπορεί να δει τον σκληρό σου.


Καλά σε πιο λειτουργικό αναφέρεσαι; windows 98; :lol::lol::lol:
Τα xp, vista, linux έχουν υποστήριξη sata ahci...

Αφού θα βάλεις vista να το γυρίσεις σε ahci έτσι ώστε να εκμεταλέυεσαι πλήρως τις δυνατότητες του δίσκου σου. Αν έχεις ήδη κάνει την εγκατάσταση και το έχεις αφήσει σε ide αν το αλλάξεις δεν θα μπορούν να ξεκινήσουν τα windows.

Μπορείς, είναι πιο εύκολο απ' ότι ακούγεται, για να 'σαι σίγουρος όμως άλλαξε τη ρύθμιση στο bios πριν εγκαταστήσεις windows (xp ή vista)...

Η πιο καλή συμβουλή που θα μπορούσα να δώσω είναι να διαβάσεις καλά τα manual και να σημειώσεις τι πρέπει να κάνεις με τη σειρά σε ένα χαρτί, μετά αν κάτι σε μπερδεύει γυρνάς πάλι στα manual και αν δεν μπορείς να το λύσεις μας ρωτάς... δώσε προσοχή στα manual θα σου λύσουν τις πιο κοινές απορίες...

Επεξεργασία από kybos, 13 February 2009 - 11:08 AM.


#9 bokoboko

bokoboko

    Member

  • Members
  • 103 μηνύματα

Δημοσίευση 13 February 2009 - 11:49 AM

ΟΚ οτι πειτε..;) θα διαβασω τα manuals και αμα κολλησω ρωταω.Ετσι ηθελα να μου πειτε γενικα τι παιζει μη κανω καμια βλακεια.Τnx!:mrgreen:

#10 mikstratos

mikstratos

    Junior Member

  • Members
  • Pip
  • 5 μηνύματα

Δημοσίευση 13 February 2009 - 03:45 PM

Ολα ειναι απλα και ευκολα. Δεν ειναι ιδιετερο παιδεμα.
Με το καλο.
***αυτόματη ένωση μηνυμάτων***
Ειναι ευκολη η εγκατασταση, ολα θα πανε καλα. Με το καλο.

#11 bokoboko

bokoboko

    Member

  • Members
  • 103 μηνύματα

Δημοσίευση 24 February 2009 - 03:04 PM

Παιδια μου ηρθαν σημερα ολα εκτος το κουτι..Βασικα ποσα σατα καλωδια χρειζομαι?η μητρικη εχει μονο ενα..Πρεπει να συνδεσω το dvd με σατα με τη μητρικη?Το σκληρο με σατα με τη μητρικη?τοσο απλα?Επισης πρεπει να βαλω αυτην την αγωγυμη παστα αναμεσα στη ψυκτρα κ τον επεξεργαστη..?Απο κανα πλαισιο την αγοραζω?Διπλα απο τη θεση του επεξεργαστη εχει μια θεσουλα που μπαινει ενα καλωδιο του τροφοδοτικοιυ πολυ μικρη μαλλον πρεπει να ειναι του ανεμιστηρα της ψυκτρας?Ρε παιδια δε ξερω τι θα κανω?εχει τοσα πολλα η μητρικη..Αμα σκεφτω τπτ αλλο θα το γραψω..:eek: ουφφφ

#12 PETERANOS

PETERANOS

    Senior Member

  • Members
  • 928 μηνύματα
  • LocationΘεσσαλονίκη

Δημοσίευση 24 February 2009 - 05:29 PM

Θα χρειαστείς ακόμα ένα SATA για το DVD-RW, εκτός εάν το σύνδεσης με το IDE!
Πρέπει οπωσδήποτε να βάλεις την παστά, έχει μέσα στο κουτί του επεξεργαστή!!

Επεξεργασία από PETERANOS, 24 February 2009 - 06:03 PM.


#13 bokoboko

bokoboko

    Member

  • Members
  • 103 μηνύματα

Δημοσίευση 24 February 2009 - 09:30 PM

Δεν εχει μεσα τπτ εκτος απο ενα μικρο σακουλακι το οποιο πρεπει να ειναι για να μη χαλανε τα εξαρτηματα που το βαζουν για υγρασια κατι τετοιο..παστα δεν ειχε παντως..πρεπει να εχει σαν μια τενια κατι τετιο..κολημενη πανω στην ψυκτρα που αμα τη βαλω στη μητρικη θα κολησει θα δω..Οποτε:

1) βαζω με προσοχη τον επεξεργαστη ανοιγοντας το συρματακι κ κλεινοντας το,κολλαω τη ψυκτρα απο πανω,την ενωνω στη μητρικη για το ρευμα..

2)ενωνω σκληρο κ dvd με σατα,βαζω τις ΡΑΜ

3)ενωνω το τροφοδοτικο σε 2 σημεια πανω στη μητρικη..επισης το ενωνω κ με σκληρο και καρτα γραφικων(αφου την εχω βαλει στη θυρα της)..

Αυτα ηταν ολα?μπαινω bios κανω boot απο cd για εγκατασταση των windows και τελειωσα?
Παντως η μητρικη εχει κ αλλες μικρουλες θυρουλες που δε ξερω αν πρεπει να βαλω κατι εκει..Αν ξερετε ή θυμηθειτε κατι που πρεπει να ενωσω πειτε μου γιατι δε ξερω τι αλλο..
Ευχαριστω πολυ!


Α! τα ανεμιστηρακια τα ενωνω εκει που λεει κατι για FAN1,FAN2(πανω στη μητρικη..)..?πρεπει να ξερω που θα ενωσω ασπουμε τον πισω και που τα μπροστινα?

#14 PETERANOS

PETERANOS

    Senior Member

  • Members
  • 928 μηνύματα
  • LocationΘεσσαλονίκη

Δημοσίευση 24 February 2009 - 11:16 PM

Όπα έχεις δίκιο, τώρα το θυμήθηκα, δεν έχει πάστα, βγάζεις την ταινία και τοποθετείς!!!!:o

Τοποθέτησε στη μητρική τον επεξεργαστή με την ψήκτρα (βαλε και το καλώδιο τις ψήκτρας στην μητρική) και μετά της μνήμες, θα τοποθετήσεις τροφοδοτικό και μητρική (με επεξεργαστή, ψήκτρα και μνήμες) στο κουτί, θα κουμπώσεις την κάρτα γραφικών επάνω στην μητρική, μετά βάζεις σκληρό και DVD-rw στο κουτί.

Στην συνεχεία συνδέεις τροφοδοτικό με μητρική, επεξεργαστή, κάρτα γραφικών, σκληρό και DVD-rw!
Συνδέεις σκληρό και dvd-rw με μητρική (SATA).

Συνδέεις τους ανεμιστήρες του κουτιού στην μητρική.
Πρέπει να συνδέσεις και το power, reset, power led, hd led, usb κ.τ.λ. στην μητρική!!!

#15 bokoboko

bokoboko

    Member

  • Members
  • 103 μηνύματα

Δημοσίευση 24 February 2009 - 11:32 PM

Σε ευχαριστω Πετερανε! Εισαι πολυ βοηθητικος και σε αυτο το thread που εκανα..ΟΚ σε ολα απλα στη τελευτεα προταση power,hd led και κατι τετοια δε τα ξερω..Μαλλον θα εχει καλωδια το κουτι ε?(το κουτι ελπιζω να το εχω αυριο..) Το λεω γιατι δεν εχω αλλα καλωδια και θα παω να αγορασω σατα για το dvd..Λεω να τον συνδεσω στο παλιο μου κουτι γιατι δεν αντεχω αλλο την αναμονη..Πρεπει οπωσδηποτε να συνδεσω αυτα που μου ειπες σχετικα με τα power led...?ε? Και αν γινεται επηδη δεν εχω cd ή dvd με λειτουργικο..να κατεβασω λειτουργικο στο σκληρο που χρησοιμοποιω τωρα και να κανω boot απο αυτον?


ΑΑ!! καταλαβα ποια ειναι αυτα που λες...αυτα τα μικρουλια που συνδεονται κατω κατω για reset,power button..σωστα?

Επεξεργασία από bokoboko, 24 February 2009 - 11:44 PM.