Προς το περιεχόμενο

Στησιμο Σουβλατζιδικου


kabouras

Προτεινόμενες αναρτήσεις

γεια σας παιδια εχει δουλεψει κανενας σε σουβλατζιδικο για να μου εξηγησει σε γενικες γραμμες τη διαδικασια στησιματος του??

 

αποσο εχω μαθει τους γυρους συνηθως τους παιρνουν ετοιμους, οι πιτες παλι ετοιμες οποτε τι αλλο μενει που μου διαφευγει?? δε μιλαω για νομικα θεματα η θεματα εφοριας.. καθαρα πρακτικα

 

καθως επισης αν θα μπορουσε καποιος που ξερει να μου πει ενδικτικες τιμες αγορας των υλικων. δε μιλαω για ντοματες, κρεμυδια, τζατζικια κ τετια αλλα για τις μηχανες ψησιματος, το γυρο κλπ

 

αν καποιος μπορει να βοηθησει θα ημουν υποχρεος!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Όταν με το καλό πάρεις κ το πτυχίο σου βγάλε το copies πάνω σε λαδόχαρτα για να σερβίρεις τα πιτόγυρα (το έχει κάνει συνάδελφος σου κάπου στην Αθήνα νομίζω...)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επειδή έτυχε πρίν μερικά χρόνια να ανοίξει σαντουιτσάδικο-σουβλατζίδικο η μητέρα ενός φίλου μου (το οποίο πάτωσε και έκλεισε με συνοπτικές διαδικασίες),σίγουρα δέν χρειάζεται κάποιο πτυχίο και τρελές γνώσεις μαγειρικής (έλεος,σουβλάκι είναι).

Απο εκεί και πέρα αυτό που μετράει είναι το μέρος (να είναι κεντρικά),οι τιμές,η ποιότητα και πάνω απ'όλα...η ποσότητα!Ειδικά το τελευταίο το εκτιμούν ιδιαίτερα οι απανταχού σαβουρωφάγοι,αρκεί βέβαια και το σουβλάκι να μήν τους "φάει" μετά.

Τον γύρο τον παίρνεις έτοιμο,άλλα και εκεί υπάρχει θέμα.Ο κρεοπώλης θα σε ρωτήσει τι γύρο ακριβώς θές..."των 50-100-200-500 ευρώ;"Η τιμή αντικατοπτρίζει την ποιότητα του κρέατος και συνήθως και την ποσότητα λίπους μέσα στον γύρο.Εξαρτάται τι κέρδος θές να βγάλεις και πόσο σε ενδιαφέρει αν θα έχεις "καθαρο" όνομα ή οχι.Απο τιμές μηχανημάτων δέν μπορώ να σε βοηθήσω,μπορείς να περάσεις μια βόλτα πχ απο MAKRO για να πάρεις μια ιδέα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

καλησπερα φιλε μου,

δουλευα αρκετα χρονια σε σουβλατζιδικο,

λοιπον οσον αφορα τα κρεατα, τις πιτες, τις πατατες κ τις αλοιφες καλο ειναι να κανεις μια ερευνα στην πολη σου για τις εταιρειες τροφοδοσιας να παρεις τους τιμοκαταλογους τους και να συγκρινεις τιμες αλλα και ποιοτητα, για να συγκρινεις ποιοτητα ο μονος δρομος ειναι να ρωτησεις στην "πιατσα" Επισης αν θες να ξεχωριζει το μαγαζι σου μπορεις να κανεις μια συμφωνια με καποιον τοπικο κρεοπωλη να σε προμηθευει νωπα κρεατα καλυτερης ποιοτητας (θα σου κοστιζει λιγο ακριβοτερα αλλα η διαφορα στην ποιοτητα θα λειτουργησει σιγουρα πολυ θεετικα στον κοσμο αν το χειριστεις κ σωστα διαφημιστικα)

οσον αφορα τα μηχανηματα για αρχη ειναι καλο να ψαξεις για μεταχειρισμενα (ειτε απο εταιρεια ειτε αρκετα φθηνοτερα απο αγγελιες απο καποια επιχειρηση που εκλεισε)

 

φιλικη συμβουλη: να εχεις κατι στο μαγαζι σου που να ειναι ξεχωριστο δλδ εμεις στο μαγαζι ειχαμε κατεψυγμενα κρεατα (γυρο,μπιφτεκια,σουτζουκακια,σνιτσελ κτλ) αλλα ειχαμε νωπα σουβλακια που τα παιρναμε απο αλλο κρεωπολη, ε λοιπον με τα σουβλακια γινοταν χαμος καθε μερα ξεπουλουσαμε.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Να ρωτησω κι εγω κατι ........

 

 

Τι κεφαλαιο χρειαζεται μια τετοια επιχειρηση ?

 

Χοντρικα - χοντρικα ολα μεσα

(ενοικιαση - μηχανηματα - ντεκορ μαγαζιου - κτλ)

 

Επεισης με τι ποσοστο κερδους δουλευουν αυτες οι επιχειρησεις ?

 

 

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

εταιριες τροφοδοσιας=catering.τι καλο μπορει να εχουν αυτοι ?σαν μεσαζοντες δουλευουν..

θα πας στα κρεοπωλεια θα ρωτας που δεινεις κ τι ποιοτητα κ μετα θα πηγαινεις να δοκιμαζεις εσυ ή κανας καλοφαγας φιλος σου..οταν βρεις σωστο κρεας-γευση ανοιξε το.

για λαχανικα κτλ.μπορεις να περασεις μια βολτα απο λαχαναγορα.

βρες κανα σωστο μερος-ατομα κ κοιτα μην αρχησεις τις καβουριες με μειωσεις ποσοστητας-ποιοτητας για να παρεις καινουργιο αυτοκ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

οταν λεμε εταιρειες τροφοδοσιας δεν ενοουμε catering αλλλα εταιρειες οπως η τροφο κ αλλες τετοιες που διανεμουν κατεψυγμενα ειδη σε εστιατορια ταβερνες κ τα λοιπα...

φιλε καβουρα το μερος που δουλευα ηταν σε τουριστικη περιοχη κ ψιλομονοπωλιο οποτε η ασχημη μερα ηταν οταν ειμασταν απλα γεματοι μια καλη μερα ηταν οταν ηταν γεματο κ ειχε αλους τοσους ορθιους! επειδη εγω δουλευα σερβιτορος κ μετα τηγανια δεν ξερω να σου πω ακριβως τεμαχια

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

δυσκολα θα πετυχεις γευση Ελληνικη..

 

στο βερολινο παντως είχα φάει σε σουβλατζιδικο που το δούλευαν έλληνες ομογενείς (κοντα στον ζωολογικό κήπο) και γαμησε... για 'ελληνικη' γευση δεν ξερω

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...