Προς το περιεχόμενο

Τοποθετηση πλακιδιων ..οδηγος?


Deargr

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Εχω ενα παλιο μπανιο στο χωριο και ειπα να πειραματιστω να του βαλω πλακακια.

Οποιαδηποτε βοηθεια απο δικη σας εμπειρια η καποιος οδηγος να με βοηθησει,ευπροσδεκτα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Και μεις μονοι μας τα βαλαμε...Θελει :

1)Τσιμεντοκωνιαμα για κολλημα

2)Ενα μυστρι σοβατισματος για απλωμα

3)Σταυρους για να μην κολλησουν τα πλακακια

4)Και στο τελος αρμο τον οποιο θα τον πασαλειψεις στα πλακακια ωστε να γεμισουν οι εγκοπες και μετα αρκετες σφουγγαριστρες.

Κοιτα να το κανεις σωστα μονο (εννοω θελει υπομονη) γιατι μετα αν αρχισουν και ξεκολλανε...

Κοιτα να κανεις οτι χρειαζεται επισης για να ειναι λεια η επιφανεια στην οποια θα βαλεις τα πλακακια.Αυτα...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

και ενα τρυπανι με αναδευτιρι ή οπως λεγεται:P...για να φτιαχνεις την κολλα

και εναν κοφτη για πλακακια...δανεισου εναν ειναι ακριβοι

 

απο την εταιρια που δουλευει ο πατερας μου θα ψαξω για κανα οδηγο και κανω ενα pdf αν ειναι..

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Και κάτι ακόμα....

Πρόσεξε πολύ αυτό που λέει ο stefa_1 για την επίπεδη-λεία επιφάνεια.

Στο σπίτι μου οι αρχιμαστόροι όοοοοοταν φτιάξανε την κουζίνα, δεν το πρόσεξαν αυτό με αποτέλεσμα να φουσκώνει το πάτωμα σε ένα σημείο.

Φουσκώνει φουσκώνει μέχρι να σκάσει, ή να το "σκάσεις" εσύ.

Εγώ μέχρι στιγμής έβγαλα τα 10 πλακάκια κ έβαλα καινούργια (πριν 5-6 χρόνια αυτό) και μέχρι στιγμής δεν έχω πρόβλημα.

Κοινώς, πρόσεχε μην αφήσεις αέρα-κενά.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

και όπωσδήποτε θα χρειαστείς και αλφάδι φυσικά...και κανονικά, αφού πρόκειται για μπάνιο, θα πρέπει να δημιουργήσεις ρήση για το νερό (δηλαδή όταν πέφτει νερό στα πλακάκια να έχει την τάση να ρέει προς το σιφώνι και όχι να λιμνάζει κάπου ή να πηγαίνει σε κάποια γωνία), που το πετυχαίνεις δίνοντας μικρή κλίση στα πλακάκια..βασικά αυτό είναι αρκετά δύσκολο, οπότε προσπάθεισε τουλάχιστον να είναι ίσια..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

περα απο το μυστρι...καλο ειναι να εχεις και μια 'χτενα' απο αυτες που ειναι για τοποθετηση πλακιδιων ωστε αφου ριξεις με το μυστρι, να κανεις ενα περασμα και με τη χτενα, ακριβως για να δημιουργουνται αυλακια και να μπορει να φυγει ο αερας κατω απο το πλακακι καθως θα το χτυπας ελαφρα απο πανω με το πισω μερος του μυστριου για να κολλησει καλα :)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μερικα κολπακια για καλυτερα αποτελεσματα.

1) Οταν βαζεις λασπη απο κατω τοτε προσεχεις ειτε με καποια χτενα ειναι με το μιστρι να της κανεις ραβδωσεις για να μην εγκλωβιστει αερας κατω απο το πλακακι καθως το πιεζεις προς τα κατω για να κολησει.

Αν εγκλωβιστει αερας κατω απο το πλακακι τοτε μενει κουφιο σε εκεινο το σημειο και μπορει να σπασει η ανα ξεκολησει..

 

2) Την ωρα που τα τοποθετεις ειναι παρα πολυ συμαντικο να βρεχεις πολυ καλα την επιφανεια που βαζεις την λασπη, αλλιως δε θα κολησει..

Πριν βαλεις λασπη παιρνεις ενα κυπελακι με νερο και ριχνεις αφθονο νερο να βραχει καλα η επιφανεια.Αν βραχει καλα τοτε πεφτει πανω η λασπη και γινεται ενα με την απο κατω επιφανεια (τσιμεντο πιθανον) και δε ξεκολαει με τιποτα

 

3) Μη τσιγκουνευεσαι την λασπη την ωρα που τα τοποθετεις, πρεπει να βαζεις παραπανω απο οσο χρειαζεται , και μετα με ενα βαρυ αντικειμενο να χτυπας απο πανω το πλακακι να κατσει καλα , στο ιδιο επιπεδο με τα υπολοιπα πλακακια. Εντωμεταξυ η παραπανησια λασπη εκτωπιζεται απο τους αρμους και την μαζευεις με το μιστρι. Γεμιζουν και οι περισσοτεροι αρμοι ετσι χωρις κοπο..

 

4)Για να μη χασεις τις αλφαδιες, βαλε σπαγκο ετσι ωστε να τον ακολουθεις με το ματι σαν μετρο. Τον σπαγκο για να τον βαλεις πρεπει φυσικα να τον αλφαδιασεις ποιο πριν μη τον βαλεις στην τυχη και γινουν τα πλακακια οτι να ναι..

Παρε απο μια ηδη αλφαδια και τραβα σπαγκο απο τον ενα τοιχο στον αλλο και συμφωνα με αυτο το υψος βαζε ολα σου τα πλακακια. Για να δωσεις ρυση συμφωνα με τον σπαγκο κανε τις αναλογες μετατροπες με το ματι σου

 

Οτι θελεις ποιο εξειδικευμενο ρωτησε

 

Edit : Αγορασε και πλαστικους σταυρους οπως σου προτηνουν σε παραπανω μυνημα. Οι σταυροι αυτοι μπαινουν αναμεσα στα πλακακια στις γωνιες τους για να εχουν ολα ιδιες αποστασεις μεταξυ τους. Οταν στεγνωσει η κολλα τους βγαζεις τους σταυρους αυτους. Προσεχε οταν βαζεις τους σταυρους να μη τους τοποθετησεις πανω σε λασπη εκει αναμεσα στους αρμους γιατι αν στεγνωσει η λασπη θα κολλησει και τους σταυρους μαζι με αποτελεσμα να δυσκολευτεις πολυ να τους βγαλεις..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 2 χρόνια αργότερα...

πολύ καλός ο τελευταίος φίλος αλλά pdf με ΄όλη την διαδικασία που θα βρούμε ..ρωτάω μιας και με ενδιαφέρει και εμένα το ίδιο για κουζίνα όμως.

ΕDIT έγραψα εδώ γιατί δεν ήθελα να ανοίξω καινούργιο θέμα χωρίς λόγο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

καποιες παρατηρησεις πολυ πιο γενικες εν συνεχεια των παρα πολυ καλων παρατηρησεων του radiatedsoul.

επειδη ενα φεγγαρι εβαλα και εγω πλακακια μονος μου για να γλιτωσω τα εξοδα τεχνιτη.

1ον τα πλακακια θα τα χτυπας με μια πετσετα χοντρή και πολυ προσεκτικα μεχρι να αλφαδιαστει το καθενα με το διπλανο του. αλλα σου εγγυωμαι οτι οταν σου σπασει το 1ο πλακακι θα αναγκαστεις να παρεις μια ματσολα

2ον τα πλακακια που θα κοβεις στον κοφτη πλακιδιων να προσεχεις πως τα πιανεις. ΜΗΝ επιχειρησεις να πλησιασεις το χερι σου απο τη μερια που εκανε την κοπη το κοφτης γιατι θα τρεχεις για ραμματα...προσοχη λοιπον

3ον αντιστοιχα με το 2ο αν καπου κανει σκαλοπατι την κοφτερη μερια θα τη βαλεις απο μεσα και αν για καποιο λογο χρειαστει να ειναι η κομμενη μερια εμφανης μην ξεχασεις να τη γυαλοχαρτισεις πολυ προσεκτικα να μην ειναι κοφτερη.

4ον κολλα πλακιδιων isomat απο πρακτικερ. εγω δεν εχω βρει πιο φθηνη. αν πας απο μικρο καταστημα μπορει και να πληρωσεις κανα 25ευρω+ τα 25 κιλα.

5ον προσεξε αν βαλεις πλακακια σε μπανιο εννοειται να κανεις ενα σχεδιο με ποια σειρα θα μπουν ετσι ωστε οταν τελειωνεις να μην πατας και χαλας αυτα που εχεις ηδη βαλει.

6ον τις περισσειες κολλας πλακιδιων θα της τριβεις ή της γυαλοχαρτιζεις ή καλυτερα να τις καθαριζεις οσο ειναι ακομα νωπη η κολλα. αν σκληρυνει την επομενη μερα...

7ον αν δε σου δειξει καποιος πως να κοβεις με τον κοφτη πλακιδιων και αποφασισεις να μαθεις μονος σου να εισαι αποφασισμενος να θυσιασεις καμποσα πλακακια μεχρι να παρεις το κολαι.

8ον οσο πιο λεπτους σταυρους χρησιμοποιεις τοσο πιο δυσκολα θα αλφαδιαστουν-ευθυγραμμιστουν τα πλακακια γιατι οι ανοχες ειναι μικρες και ακομα και η ελαχιστη αποκλιση χτυπαει στο ματι αμεσως παρα πολυ ασχημα. οι μεγαλυτεροι σταυροι συγχωρουν λαθακια ενα ελαχιστο παραπανω.

9ον η κολλα πλακιδιων δεν ειναι και οτι πιο ευδιαλυτο στο νερο. πως ειναι ο στοκος δηλαδη, καμια σχεση. αυτο αναλογα και την ποιοτητα βεβαια.

10ον ο κοφτης πλακιδιων ειναι πανακριβος δε συμφερει να τον αγορασεις αν δεν εισαι επαγγελματιας. δανεισου τον απο καπου οπου αν εχεις θαρρος πες να σου κοψουν και πως να κοβεις γιατι μη φανταζεσαι οτι ειναι και τοσο απλο. οχι κατι δυσκολο αλλα θελει το κολπο του που λεμε.

πχ...πως να κοβεις ακριβως στη μολυβια χωρις να χανεις ουτε μμ.

και πχ θα καταλαβεις μονος σου οτι ο κοφτης κανει δουλεια απο ενα μεγεθος πλακακιου και πανω. αν θες να κοψεις μικροτερο κομματι δε θα σου βγαινει ευκολα ή θα σπαει το πλακακι. οποτε εμενα με βολευε καποιες στιγμες και ενας γωνιακος τροχος

αυτα. εχουν περασει και αρκετα χρονια που ασχοληθηκα αν μου ρθουν και αλλα στο μυαλο θα ξαναπαντησω.

 

11ον και φαρμακερον. αν χρειαστει να κανεις κλιση για να φευγει το νερο με αλφαδιασμα εκει πραγματικα θα χρειαστεις ενα καλο ''tutorial''. εγω εκει τα ειχα κανει ''θκατα...'' :devil:

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

εγω εκει τα ειχα κανει ''θκατα...'' Χαχαχα και εγώ μάλλον εκεί πάω.

σε ευχαριστώ οι οδηγίες που γράφεις είναι οι πιο βασικές μιας και το παν είναι να μην χαρακωθούμε η πάθεις ζημία από μλκα. τώρα το αποτέλεσμα δεν έχει σημασία σε μένα μιας και άμα δεν πετύχει θα πετάξω περίπου 60Ε που έχω δώσει γι αυτά και τις κόλες και θα πάρω αλλά και 1αν άνθρωπο να τα βάλει αλλά θέλω να είμαι αισιόδοξος για μένα ότι μπορεί να τα καταφέρω μιας και για ένα μικρό μερεμέτι βλέπω να με χτυπάνε κάτω σαν χταπόδι.

Τα πλακάκια είναι μικρά 20Χ20 και η επιφάνεια είναι περίπου 62~64 οπότε μάλλον τα κενά που χρειάζομαι για αρμούς θα μου τα καλύψουν τα 2~4 cm για πάνω.

Το πλακάκι είναι λερώιμερλιν και είναι πραγματικά χαρτάκι στριφτού (πολύ λεπτό) μάλλον τα κοψίματα θα μου χρειαστούν μόνο στις άκρες απ ότι βλέπω.

εργαλεία έχω κόφτη δανικό βέβαια και ματσόλα και αλφάδι όλα κομπλέ σταυρούς.

 

ότι άλλο κρίνεται βασικό πείτε το... χθες είδα και κάποια video στο youtube αλλά ψάχνω κάποιο καλό πλήρες όχι 1 κομμάτι πως κόβουμε αυτό...και μέχρι εκεί να μην έχεις ιδέα τι παίζει.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

πολύ καλός ο τελευταίος φίλος αλλά pdf με ΄όλη την διαδικασία που θα βρούμε ..ρωτάω μιας και με ενδιαφέρει και εμένα το ίδιο για κουζίνα όμως.

ΕDIT έγραψα εδώ γιατί δεν ήθελα να ανοίξω καινούργιο θέμα χωρίς λόγο.

 

Έχω κάπου ένα .pdf από ένα παλιό (πολύ παλιό) ελληνικό βιβλίο με μαστορέματα. Θεωρώ ότι δε λέει κάτι παραπάνω από αυτά που μπορείς να βρεις σήμερα στο inet ή ακόμα καλύτερα στο youtube

 

Μιας και εγώ σκέφτομαι να περάσω πλακάκια στο σπίτι (τώρα κάτω έχει αρχαίο μωσαϊκό) να ρωτήσω μερικά πραγματάκια :

 

- Ποιά κόλλα είναι κατάλληλη για εφαρμογή πάνω σε μωσαϊκό (ερκετά λεία επιφάνεια αν και λόγω παλαιότητας έχει κάποια τραχύτητα και κάποιες ψηφίδες που λείπουν.

 

- Τι κόφτη πλακιδίων έχετε. Κάποιος σαν το παρακάτω δεν μπορει να κόψει διαγώνια μεγάλα πλακάκια (40x40 ή μεγαλύτερα)

 

http://www.e-shop.gr/show_main.phtml?id=TLS.150017

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

φίλε μου αυτός είναι 400ΜΜ. άρα 40cm smile.gif διαγώνια που λες δεν νομίζω να μπορεί γιατί μεγαλώνει το πλακάκι ...άρα νομίζω οτι θα κόβει μεχρι 34 cm αν σε ενδιαφέρει μικρό πλακάκι αν κάνω λάθος παρακαλώ να με διορθώσει κάποιος με εμπειρία...
ΑΝ ΘΕΣ ΣΤΕΙΛΕ ΜΟΥ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΚΑΙ ΣΕ ΜΕΝΑ
 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

φίλε μου αυτός είναι 400ΜΜ. άρα 40cm :) διαγώνια που λες δεν νομίζω να μπορεί γιατί μεγαλώνει το πλακάκι ...άρα νομίζω οτι θα κόβει μεχρι 34 cm αν σε ενδιαφέρει μικρό πλακάκι αν κάνω λάθος παρακαλώ να με διορθώσει κάποιος με εμπειρία...

ΑΝ ΘΕΣ ΣΤΕΙΛΕ ΜΟΥ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΚΑΙ ΣΕ ΜΕΝΑ

[email protected]

 

400mm / sqrt(2) ~= 280mm

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πολύ σωστός! για ~=28cm

 

Kάτι ακόμα απο μένα σε τοίχο να ξεκινήσω πρώτα απο τις 2 ακρές με ολοκλήρα πλακάκια 20Χ20 και τα κωψίματα να τα κάνω μόλις συναντιθούν?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...