Μετάβαση στο περιεχόμενο


Αποστολή στην IFA 2014
Φωτογραφία

Format σε Sony Vaio VGN-NR31E/S


  • Παρακαλούμε συνδεθείτε για να απαντήσετε
11 απαντήσεις σ'αυτό το θέμα

#1 ermis01

ermis01

    Senior Member

  • Members
  • 202 μηνύματα

Δημοσίευση 08 June 2009 - 01:09 PM

Καλησπέρα σε όλους.
Όπως λέει και ο τίτλος του θέματος, θέλω να κάνω Format σε ένα Sony Vaio VGN-NR31E/S.
Επειδή δεν είναι δικό μου, θέλω να με διαφωτίσετε σε κάποια πράγματα. Ο κάτοχος του μου είπε ότι το λαπτοπ δεν συνοδευόταν με κάποιο δισκάκι που να έχει τα Windows μαζί με τους drivers του λαπτοπ. Ισχύει ή το έχασε? Αν ισχύει πως δημιουργώ εγώ τετοιο δισκάκι? (σε Toshiba ξέρω πως γίνεται αλλα σε Vaio όχι.) Αν το έχασε, που βρίσκω άλλο?
Ευχαριστώ!

Ad Bot

Ad Bot

#2 onty

onty

    Senior Member

  • Members
  • 1202 μηνύματα

Δημοσίευση 08 June 2009 - 01:12 PM

Πρεπει να μπεις στο σιτε της σονυ και να επιλεξεις το μοντελο και μετα να κατεβασεις εναν εναν τους ντραιβερς που θελεις

#3 Chris68

Chris68

    Junior Member

  • Members
  • Pip
  • 7 μηνύματα

Δημοσίευση 08 June 2009 - 01:26 PM

Καλησπέρα σε όλους.
Όπως λέει και ο τίτλος του θέματος, θέλω να κάνω Format σε ένα Sony Vaio VGN-NR31E/S.
Επειδή δεν είναι δικό μου, θέλω να με διαφωτίσετε σε κάποια πράγματα. Ο κάτοχος του μου είπε ότι το λαπτοπ δεν συνοδευόταν με κάποιο δισκάκι που να έχει τα Windows μαζί με τους drivers του λαπτοπ. Ισχύει ή το έχασε? Αν ισχύει πως δημιουργώ εγώ τετοιο δισκάκι? (σε Toshiba ξέρω πως γίνεται αλλα σε Vaio όχι.) Αν το έχασε, που βρίσκω άλλο?
Ευχαριστώ!

Ξεκινας τον υπολογιστη και πατας συνεχεια το F10 και ακολουθεις τις οδηγιες .Ετσι σου κανει recovery τον υπολογιστη σου στην αρχικη του μορφη . Οταν θα επαναφερεις τον υπολογιστη καλα θε ειναι να δημιουργησεις και recovery DVD μπας και σου "χτυπησει" καποια στιγμη το κρυφο παρτισιον του λειτουργικο .

#4 ermis01

ermis01

    Senior Member

  • Members
  • 202 μηνύματα

Δημοσίευση 08 June 2009 - 01:29 PM

Μπήκα στο site της Sony. Τους drivers που βρήκα τους έχει και στο σκληρό δίσκο. Το πρόβλημά μου είναι: α) πως θα επανεγκαταστήσω τα Vista αφού δεν τα έχω σε DVD και β) πως θα περάσω τους drivers έναν-έναν (ολα τα recovery discs που έχω δει έως τώρα -toshiba, HP, ktl- εργοστασιακά ή μη έχουν τα Vista με ενσωματωμένους όλους τους drivers του λαπτοπ)

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 12:29 ----------

Ξεκινας τον υπολογιστη και πατας συνεχεια το F10 και ακολουθεις τις οδηγιες .Ετσι σου κανει recovery τον υπολογιστη σου στην αρχικη του μορφη . Οταν θα επαναφερεις τον υπολογιστη καλα θε ειναι να δημιουργησεις και recovery DVD μπας και σου "χτυπησει" καποια στιγμη το κρυφο παρτισιον του λειτουργικο .


Thanks Chris68, έκανα ποστ πριν δω την απάντησή σου. Πως μπορώ να δημιουργήσω τώρα το recovery DVD, πριν τη διαδικασία του F10 δλδ?

#5 P270

P270

    Senior Member

  • Members
  • 371 μηνύματα

Δημοσίευση 08 June 2009 - 03:18 PM

τα dvd που θα σου φτιαξη θα τα εχει ολα μεσα και τους drivers οποτε δεν θα εχεις προβλημα

#6 Chris68

Chris68

    Junior Member

  • Members
  • Pip
  • 7 μηνύματα

Δημοσίευση 09 June 2009 - 10:40 AM

Εαν δεν κανω λαθος πρεπει να υπαρχει ειδικο προγραμμα που σου δημιουργει το Recovery DVD και ειναι ηδη εγκατεστημενο μεσα στον υπολογιστη σου .Συνηθως βγαζει υπενθυμιση στο ρολοι μεχρι να το κανεις .

#7 NoDsl

NoDsl

    Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 83 μηνύματα

Δημοσίευση 18 November 2010 - 02:08 PM

Μήπως έχει κάποιος φίλος να μου δώσει recovery dvds για το εν λόγω λάπτοπ; Άλλαξα δίσκο και πάει το recovery partition

#8 AiWaaa

AiWaaa

    Senior Member

  • Members
  • 1859 μηνύματα
  • LocationΣαλονικα

Δημοσίευση 18 November 2010 - 02:42 PM

Δεν σου χρειάζεται το recovery.. Πανε στο σαιτ κατέβασε ολους τους drivers και κάνε την δουλειά σου.. Tip(βαλτου 7ρια)

#9 TheELF

TheELF

    Senior Member

  • Members
  • 16372 μηνύματα

Δημοσίευση 18 November 2010 - 02:44 PM

Άμα άλλαξες δίσκο ξέχνα το,πάει και το partition που είχε το backup και πρέπει να κάνεις κανονικό install.Αυτά τα recovery είναι λίγα MB ίσα-ίσα για να φορτώσει ένα περιβάλλων από το οποίο μπορείς να επαναφέρεις το σύστημα σου από αρχεία που βρίσκονται στον σκληρό σου.

#10 AiWaaa

AiWaaa

    Senior Member

  • Members
  • 1859 μηνύματα
  • LocationΣαλονικα

Δημοσίευση 18 November 2010 - 02:48 PM

Άμα άλλαξες δίσκο ξέχνα το,πάει και το partition που είχε το backup και πρέπει να κάνεις κανονικό install.Αυτά τα recovery είναι λίγα MB ίσα-ίσα για να φορτώσει ένα περιβάλλων από το οποίο μπορείς να επαναφέρεις το σύστημα σου από αρχεία που βρίσκονται στον σκληρό σου.


+1
Και ξέρεις ποια θα είναι η απάντηση τους σε τυχόν service.. Δεν ισχύει η εγγύηση :X

#11 NoDsl

NoDsl

    Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 83 μηνύματα

Δημοσίευση 18 November 2010 - 04:04 PM

Τελικά του έβαλα 7άρια, απλά δεν μπορώ να βρω όλες τις εφαρμογές της sony που είχε από την αρχή το laptop.

#12 AiWaaa

AiWaaa

    Senior Member

  • Members
  • 1859 μηνύματα
  • LocationΣαλονικα

Δημοσίευση 18 November 2010 - 08:01 PM

Τελικά του έβαλα 7άρια, απλά δεν μπορώ να βρω όλες τις εφαρμογές της sony που είχε από την αρχή το laptop.


Καλύτερα.. Δεν σου χρειάζονταν.. Ειναι και πιο ελαφρύ τώρα ;)