Μετάβαση στο περιεχόμενο


Αποστολή στην IFA 2014
Φωτογραφία

συνδεση 2 pc στο internet


  • Παρακαλούμε συνδεθείτε για να απαντήσετε
26 απαντήσεις σ'αυτό το θέμα

#1 apostoliskap

apostoliskap

    Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 47 μηνύματα

Δημοσίευση 29 June 2009 - 01:07 PM

Εχω δυο υπολογιστες κ θα ηθελα να παιρνει απο τον πρωτο υπολογιστη που εχει internet να παιρνει κ ο αλλος.Θα ηθελα να σας ρωτησω τι πρεπει να κανω για να δωσω internet στον δευτερο υπολογιστη που εχω στο δωματιο.

Ad Bot

Ad Bot

#2 poulinos

poulinos

    Super Goofy

  • Super Moderators
  • 54611 μηνύματα
  • LocationGoofy Land

Δημοσίευση 30 June 2009 - 12:21 AM

αν εχεις ρουτερ συνδεεις τον δευτερο υπολογισδτη πανω στο ρουτερ.αμα εχεις modem πρεπει να τους ενωσεις με cross καλωδιο kai στον υπολογιστη με το modem να κανεις ics= internet connection sharing.δηλαδη κοινοχρηστη η συνδεση το ιντερνετ και στο κεντρικο pc βαζεις 192.168.1.1 subnet 255.255.255.0 και στο δευτερο pc ip 192.168.1.2 subnet 255.255.255.0 kai default gateway 192.168.1.1 .προσεχε με τα firewall μην σε κοψουν.αλλα το θεωρω βλακεια να εχεις ανοχιτο συνεχεια το πρωτο pc για να εχει και το δευτερο.για μενα παρε ρουτερ .και πιο γρηγορο και πιο σταθερο και πιο ασυρματο και πιο ευκολα ιντερνετ σσε πολλα pc.θα μποροσες και ασυρματα να ενωσεις τα 2 pc αλλα δυσκολευει μετα.θελει adhoc mode

#3 apostoliskap

apostoliskap

    Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 47 μηνύματα

Δημοσίευση 30 June 2009 - 09:36 AM

πως καταλαβαινω οτι εχω router?Παντως το δικο μου απο πισω εχει 3 θυρες usb.Την ethernet την adsl k την usb.

#4 phadomas

phadomas

    Senior Member

  • Members
  • 475 μηνύματα

Δημοσίευση 30 June 2009 - 09:56 AM

Φιλε apostoliskap για να μην μπερδευεσαι οι 3 θυρες που εχεις πισω δεν λεγονται usb αλλα μονο η μια.οι αλλες δυο λεγονται ethernet στην οποια συνδεεις τον υπολογιστη σου με modem/router που εχεις μεσω καλωδιου utp και η αλλη που ειναι σα πριζα τηλεφωνου ειναι η adsl θυρα που πρεπει να συνδεσεις το modem/router σου με την πριζα τηλεφωνου.
Απο εκει και περα με βαση με αυτα που μας λες εσυ εχεις router αλλα δυστυχως με αυτο μπορεις να συνδεσεις μονο τον εναν υπολογιστη.οποτε αυτο που σου προτινω εγω ειναι να παρεις ενα router που να εχει 4 θυρες ethernet και wifi και να συνδεσεις και τα 2 σου pc πανω σε αυτο ειτε ενσυρματα ειτε ασυρματα.
Εκτος απο αυτο δεν μας ειπες τι αποσταση εχουν τα 2 pc το ενα απο το αλλο...?

#5 apostoliskap

apostoliskap

    Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 47 μηνύματα

Δημοσίευση 30 June 2009 - 10:06 AM

η αποσταση τους ειναι γυρω στα 10 μετρα.Δηλαδη τωρα που εχω μονο την θυρα ethernet ελευθερη δεν μπορω να συνδεσω αλλον ενα υπολογιστη πανω για να εχει internet?

#6 phadomas

phadomas

    Senior Member

  • Members
  • 475 μηνύματα

Δημοσίευση 30 June 2009 - 10:48 AM

Εσυ εχεις συνδεσει τον υπολογιστη σου με την usb,οποτε η ethernet μενει ελευθερη.Μπορεις να το κανεις αυτο που λες αλλα δεν θα στο προτινα.και γενικα και τωρα που εχεις συνδεσει τον υπολογιστη σου με την usb ειναι λαθως γτ χανεις σε ταχυτητα(αναλογως τη συνδεση ιντερνετ εχεις).θα σου προτινα λοιπον να συνδεσεις τον υπολογιστη σου ακομη κ τωρα με την ethernet λογο ταχυτητας και αξιοπιστιας.
Οποτε και παλι ερχομαστε στα ιδια,εφοσον θελεις να συνδεσεις 2 pc σου προτινω να παρεις ενα router για να συνδεσεις και τα 2 Pc σου εκει μεσω ethernet.ειναι η καλυτερη και ευκολοτερη λυση για να μην μπλεκεις με cross καλωδια οπως λεει και ο poulinos.

#7 apostoliskap

apostoliskap

    Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 47 μηνύματα

Δημοσίευση 30 June 2009 - 10:54 AM

Οκ καταλαβα τι μου λες.Αλλα τωρα που δεν μπορω να αγορασω καινουργιο router τι θα πρεπει να κανω για να συνδεσω το δευτερο pc μεσω ethernet.Θα κανω αυτο προσωρινα κ μετα θα αγορασω καινουργιο router.

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 10:54 ----------

Αν μπορειται πεστε τα μου αναλυτικα γιατι δεν τα ξερω πολυ καλα ολα αυτα.

#8 phadomas

phadomas

    Senior Member

  • Members
  • 475 μηνύματα

Δημοσίευση 30 June 2009 - 11:28 AM

Απλως κανε αυτο που ειπες.συνδεσε το δευτερο Pc προσωρινα μεσω ethernet,ετσι ωστε και κλειστο να ειναι το το πρωτο pc το δευτερο θα εχει ιντερνετ.Πες μου ομως κατι αλλο.τι συνδεση εχεις στο ιντερνετ?

#9 apostoliskap

apostoliskap

    Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 47 μηνύματα

Δημοσίευση 30 June 2009 - 11:35 AM

Exω adsl της tellas.Μπορεις να μου πεις αναλυτικα την διαδικασια για να συνδεσω κ το δευτερο pc στο ιντερνετ μεσω ethernet?

#10 phadomas

phadomas

    Senior Member

  • Members
  • 475 μηνύματα

Δημοσίευση 30 June 2009 - 02:22 PM

Εφοσον μου λες οτι εχεις 10 μετρα αποσταση το ενα δωματιο με το αλλο πρεπει να αγορασεις κ αντιστοιχο καλωδιο 10-15μετρα.απο εκει και περα δ χρειαζεται καποια ιδιαιτερη εγκατασταση.απλως συνδεεις το καλωδιο του ethernet που εχεις στο router σου(στην αντιστοιχη θυρα) και στον υπολογιστη σου στην καρτα δικτυου.
Απο εκει και περα καλο ειναι να παρεις ενα καινουριο router οταν μπορεσεις γτ ετσι θα εκμεταλευτεις και την συνολικη ταχυτητα που εχεις απο τελλας.Ο δευτερος υπολογιστης παντος επειδη θα ειναι σε ethernet λογικα θα εχει καλυτερη ταχυτητα,κυριως στο download.

#11 apostoliskap

apostoliskap

    Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 47 μηνύματα

Δημοσίευση 30 June 2009 - 03:46 PM

Aρα αν καταλαβα καλα θα πρεπει να αγορασω ενα καλωδιο crossover κ απο εκει κ περα να τα ενωσω απο την θυρα του ethernet του router στην καρτα δικτυου του δευτερου υπολογιστη ωστε να παιρνει κ αυτος internet

#12 phadomas

phadomas

    Senior Member

  • Members
  • 475 μηνύματα

Δημοσίευση 30 June 2009 - 05:38 PM

Ναι.σου δείχνω και ενα παράδειγμα
http://www.e-shop.gr...l?id=PER.750108
crossover δεν χρειαζεσαι αφου θα συνδεσεις υπολογιστη με router.

#13 apostoliskap

apostoliskap

    Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 47 μηνύματα

Δημοσίευση 30 June 2009 - 06:01 PM

Ok.Αυτος ο τροπος λειτουργει σιγουρα?

#14 phadomas

phadomas

    Senior Member

  • Members
  • 475 μηνύματα

Δημοσίευση 01 July 2009 - 12:45 PM

Ναι θα δουλεψει

#15 apostoliskap

apostoliskap

    Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 47 μηνύματα

Δημοσίευση 07 July 2009 - 01:11 PM

K μια τελευταια απορια.Με αυτον τον τροπο θα μοιραζεται η συνδεση μοθ στους 2 υπολογιστες η δεν θα εχω καποιο προβλημα με την ταχυτητα?