Προς το περιεχόμενο

συνδεση 2 pc στο internet


apostoliskap

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Εχω δυο υπολογιστες κ θα ηθελα να παιρνει απο τον πρωτο υπολογιστη που εχει internet να παιρνει κ ο αλλος.Θα ηθελα να σας ρωτησω τι πρεπει να κανω για να δωσω internet στον δευτερο υπολογιστη που εχω στο δωματιο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

αν εχεις ρουτερ συνδεεις τον δευτερο υπολογισδτη πανω στο ρουτερ.αμα εχεις modem πρεπει να τους ενωσεις με cross καλωδιο kai στον υπολογιστη με το modem να κανεις ics= internet connection sharing.δηλαδη κοινοχρηστη η συνδεση το ιντερνετ και στο κεντρικο pc βαζεις 192.168.1.1 subnet 255.255.255.0 και στο δευτερο pc ip 192.168.1.2 subnet 255.255.255.0 kai default gateway 192.168.1.1 .προσεχε με τα firewall μην σε κοψουν.αλλα το θεωρω βλακεια να εχεις ανοχιτο συνεχεια το πρωτο pc για να εχει και το δευτερο.για μενα παρε ρουτερ .και πιο γρηγορο και πιο σταθερο και πιο ασυρματο και πιο ευκολα ιντερνετ σσε πολλα pc.θα μποροσες και ασυρματα να ενωσεις τα 2 pc αλλα δυσκολευει μετα.θελει adhoc mode

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Φιλε apostoliskap για να μην μπερδευεσαι οι 3 θυρες που εχεις πισω δεν λεγονται usb αλλα μονο η μια.οι αλλες δυο λεγονται ethernet στην οποια συνδεεις τον υπολογιστη σου με modem/router που εχεις μεσω καλωδιου utp και η αλλη που ειναι σα πριζα τηλεφωνου ειναι η adsl θυρα που πρεπει να συνδεσεις το modem/router σου με την πριζα τηλεφωνου.

Απο εκει και περα με βαση με αυτα που μας λες εσυ εχεις router αλλα δυστυχως με αυτο μπορεις να συνδεσεις μονο τον εναν υπολογιστη.οποτε αυτο που σου προτινω εγω ειναι να παρεις ενα router που να εχει 4 θυρες ethernet και wifi και να συνδεσεις και τα 2 σου pc πανω σε αυτο ειτε ενσυρματα ειτε ασυρματα.

Εκτος απο αυτο δεν μας ειπες τι αποσταση εχουν τα 2 pc το ενα απο το αλλο...?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

η αποσταση τους ειναι γυρω στα 10 μετρα.Δηλαδη τωρα που εχω μονο την θυρα ethernet ελευθερη δεν μπορω να συνδεσω αλλον ενα υπολογιστη πανω για να εχει internet?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εσυ εχεις συνδεσει τον υπολογιστη σου με την usb,οποτε η ethernet μενει ελευθερη.Μπορεις να το κανεις αυτο που λες αλλα δεν θα στο προτινα.και γενικα και τωρα που εχεις συνδεσει τον υπολογιστη σου με την usb ειναι λαθως γτ χανεις σε ταχυτητα(αναλογως τη συνδεση ιντερνετ εχεις).θα σου προτινα λοιπον να συνδεσεις τον υπολογιστη σου ακομη κ τωρα με την ethernet λογο ταχυτητας και αξιοπιστιας.

Οποτε και παλι ερχομαστε στα ιδια,εφοσον θελεις να συνδεσεις 2 pc σου προτινω να παρεις ενα router για να συνδεσεις και τα 2 Pc σου εκει μεσω ethernet.ειναι η καλυτερη και ευκολοτερη λυση για να μην μπλεκεις με cross καλωδια οπως λεει και ο poulinos.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Οκ καταλαβα τι μου λες.Αλλα τωρα που δεν μπορω να αγορασω καινουργιο router τι θα πρεπει να κανω για να συνδεσω το δευτερο pc μεσω ethernet.Θα κανω αυτο προσωρινα κ μετα θα αγορασω καινουργιο router.

 

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 10:54 ----------

 

Αν μπορειται πεστε τα μου αναλυτικα γιατι δεν τα ξερω πολυ καλα ολα αυτα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Απλως κανε αυτο που ειπες.συνδεσε το δευτερο Pc προσωρινα μεσω ethernet,ετσι ωστε και κλειστο να ειναι το το πρωτο pc το δευτερο θα εχει ιντερνετ.Πες μου ομως κατι αλλο.τι συνδεση εχεις στο ιντερνετ?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εφοσον μου λες οτι εχεις 10 μετρα αποσταση το ενα δωματιο με το αλλο πρεπει να αγορασεις κ αντιστοιχο καλωδιο 10-15μετρα.απο εκει και περα δ χρειαζεται καποια ιδιαιτερη εγκατασταση.απλως συνδεεις το καλωδιο του ethernet που εχεις στο router σου(στην αντιστοιχη θυρα) και στον υπολογιστη σου στην καρτα δικτυου.

Απο εκει και περα καλο ειναι να παρεις ενα καινουριο router οταν μπορεσεις γτ ετσι θα εκμεταλευτεις και την συνολικη ταχυτητα που εχεις απο τελλας.Ο δευτερος υπολογιστης παντος επειδη θα ειναι σε ethernet λογικα θα εχει καλυτερη ταχυτητα,κυριως στο download.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Aρα αν καταλαβα καλα θα πρεπει να αγορασω ενα καλωδιο crossover κ απο εκει κ περα να τα ενωσω απο την θυρα του ethernet του router στην καρτα δικτυου του δευτερου υπολογιστη ωστε να παιρνει κ αυτος internet

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...