Μετάβαση στο περιεχόμενο


Φωτογραφία

Πως να βαλω Web Camera online


Το θέμα αυτό έχει αρχειοθετηθεί επειδή είναι αρκετά παλιό. Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορείτε να απαντήσετε σ'αυτό το θέμα.
22 απαντήσεις σ'αυτό το θέμα

#1 JimxxZe

JimxxZe

    Senior Member

  • Members
  • 502 μηνύματα

Δημοσίευση 17 Ιούλιος 2009 - 11:56 μμ

Καλησπερα!Θελω να τοποθετησω μιια ip-camera εξω απτο σπιτι μου η οποια να βγαινει και ονλινε.Επειδη δε ξερω και πολλα πραγματα,εχω συνδεση δσλ connx 2mbs,ξερω πως χριαζομαι ενα σερβερ στον οποιο θα βγαινει η καμερα.Που μπορω να βρω τετοιο σερβερ που να κανει τετοια δουλεια,θελω κατι απλο μονο γιαυτο το θεμα,πως θα μπορεσω να την βαλω ολνινε μετα,ας πουμε εχω την καμερα την εχω τοποθετησει,βρισκω ενα σερβερ και μετα τι κανω?Οποιος γνωριζει πανω στο θεμα μερικες πληροφοριες να με διαφωτισει!!!!
Thanxxxxxx :-)

Ad Bot

Ad Bot

#2 astrea966

astrea966

    Senior Member

  • Members
  • 594 μηνύματα

Δημοσίευση 19 Ιούλιος 2009 - 10:50 μμ

φτιαξε ενα λογαριασμο στο no-ip η dyndns οτι υποστηριζει το ρουτερ σου ανοιγεις και μια πορτα για την καμερα και εισαι ετοιμος.απο οπου εχεις προσβαση στο ιντερνετ πληκτρολογεις πχ.12345.no-ip.info port η ανιστοιχα με το dyndns και εισαι ετοιμος

#3 JimxxZe

JimxxZe

    Senior Member

  • Members
  • 502 μηνύματα

Δημοσίευση 20 Ιούλιος 2009 - 09:44 πμ

ok ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΦΙΛΕ!

#4 poulinos

poulinos

    Super Goofy

  • Super Moderators
  • 55.139 μηνύματα

Δημοσίευση 25 Ιούλιος 2009 - 09:54 πμ

kai den χρειαζεσαι server.ουτε καν pc δεν χριαζεται αμα η camera ειναι ip camera.το pc θα χριαστει μονο αμα θες να κανει καταγραφη.πχ ληστεια.

#5 JimxxZe

JimxxZe

    Senior Member

  • Members
  • 502 μηνύματα

Δημοσίευση 15 Οκτώβριος 2009 - 01:03 μμ

Σε λιγες μερες θα παρω την cam,να σας ρωτησω για ip camera πρεπει να εχω ασυρματo router?Εχω το speedtouch 530v6 :/
Η web camera τωρα συνδεται με το pc και οχι με το ρουτερ ετσι?

#6 astrea966

astrea966

    Senior Member

  • Members
  • 594 μηνύματα

Δημοσίευση 15 Οκτώβριος 2009 - 08:38 μμ

εξαρταται απο το τι υποστηριζει η καμερα και τι θες εσυ
αν ειναι και ασυρματη τοτε μπορεις να την συνδεσεις σε ασυρματο ρουτερ για να αποφυγεις τα καλωδια.αλλιως μονο καλωδιο.οτι σε βολευει καλυτερα

#7 eski

eski

    Senior Member

  • Members
  • 192 μηνύματα

Δημοσίευση 15 Οκτώβριος 2009 - 11:05 μμ

Ενα πραμα που δε του λεει κανεις ειναι να προσεξει ωστε να μπορει να βλεπει και απο κινητο. Για να κοζαρετε τι εννοω, αναγκαια και ικανη συνθηκη ειναι να ΜΗΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ επιπλεον μαλακιουλες πχ active-x, flash κλπ για να βγει η εικονα γιατι απλα εαν εχει iphone ή smart phone δε θα παιζει.
Επισης δεν ξερω κατα ποσο σ' αυτον τον ελεεινο router δουλευει το port forwarding οσες φορες εχω προσπαθησει να κανω pf σε τετοιο ρεταλι δεν τα καταφερα..

#8 poulinos

poulinos

    Super Goofy

  • Super Moderators
  • 55.139 μηνύματα

Δημοσίευση 15 Οκτώβριος 2009 - 11:16 μμ

Σε λιγες μερες θα παρω την cam,να σας ρωτησω για ip camera πρεπει να εχω ασυρματo router?Εχω το speedtouch 530v6 :/
Η web camera τωρα συνδεται με το pc και οχι με το ρουτερ ετσι?


yparxoυν πολλοι τροποι.η καμερα με καλωδι οστο router η καμερα ασυρματα στο ρουτερ η καμερα στον υπολογιστη και remote desktop στο Pc πχ για να βλεπεις την καμερα.αναλογως τα λεφτα που θες να δωσεις.β.εχω κανει απειρες φορες port forward στο speedtouch και παιζει.απλα ειναι λιγο δυσκολο το Port forward του.πρωτα φτιαχνεις το application και μετα το κανεις assign σε Ip.

#9 JimxxZe

JimxxZe

    Senior Member

  • Members
  • 502 μηνύματα

Δημοσίευση 16 Οκτώβριος 2009 - 08:13 πμ

για να καταλαβατε γιατι την θελω,θα την εχω εξω απτο σπιτι πανω στη σκεπη και θα μεταδιδει live την εικονα εξω(καιρικες συνθηκες περισσοτερο γτ την θελω για τον μετεωρολογικο σταθμο μου)
σκεφτομαι για ip cam αντι για web cam αλλα μου φενοντε ψιλο ακριβες...η 640x480 αναλυση σε μια ip cam einai καλη??
Εχω βρει μια web cam microsoft lifecam cinema λεγεται http://www.plaisio.g....-H5D-00002.htm μου φενεται αρκετα καλη, αυτη η ip cam http://www.plaisio.g....tek-IP7135.htm σε σχεση με την microsft σε τι διαφερει?Ποια θα ηταν η πιο καταλληλη..την θελω για να δειχνει την εικονα ονλινε θα την εχω εξω απτο σπιτι...
Οταν εχεις static-ip σε τι χρησιμευει??Το νo-ip,dydns σου προσφερουν ενα sub domain οπου αμα το βαλεις σε ενα browser θα βλεπεις την cam online?Αυτο μπορει να γινει απο καποια web host εταιρεια?

Δηλαδη εγω που εχω το speedtouch 530v6 ενσυρματο με usb το εχω συνδεσει με το pc αλλα συνδεομαι αυτοματα το ιντερνετ,μπορω να συνδεσω Ip cam στη θυρα ethrnet που εχει?Ολες οι ip cam μπορουν να συνδεθουν με καλωδιο ethrnet?Αλλα αφου εχω ενσυρματο router γιατι να παρω ip cam που ειναι πιο ακριβη και να μη παρω web cam που συνδεται με καλωδιο και ειναι φθηνοτερη?H webcam συνδεεται με το Pc και για να βγανει η εικονα πρεπει να ειναι ανοιχτο και το pc ενω η ip cam δε χριαζεται pc etsi?
Η ip cam δε χριαζεται καποιο software-drivers να εγκαταστησω στο pc και να ρυθμισω καποια πραγματα??

#10 kage

kage

    Senior Member

  • Members
  • 3.870 μηνύματα

Δημοσίευση 16 Οκτώβριος 2009 - 08:58 πμ

http://www.google.gr...dex.shtml&meta=
αν θες κατι πιο επαγγελματικο δες τι μαρκες χρησιμοποιουν αυτοι...

http://www.skroutz.g...eyphrase=ip cam

οταν την βαλεις γραψε κ κανα λινκ να δουμε τι λεει

Επεξεργασία από kage, 16 Οκτώβριος 2009 - 09:10 πμ.


#11 JimxxZe

JimxxZe

    Senior Member

  • Members
  • 502 μηνύματα

Δημοσίευση 16 Οκτώβριος 2009 - 02:45 μμ

Αν μπορουσε καποιος να μου απαντησει στις αποριες μου πιο πανω και καταλαηξω επιτελους ti cam να παρω... εννοειται :)

#12 eski

eski

    Senior Member

  • Members
  • 192 μηνύματα

Δημοσίευση 16 Οκτώβριος 2009 - 06:03 μμ

Αν μπορουσε καποιος να μου απαντησει στις αποριες μου πιο πανω και καταλαηξω επιτελους ti cam να παρω... εννοειται :)


Επειδη εισαι πσιλοασχετος (οχι οτι εγω ειμαι κανας σχετικος) θα σου προτεινα την LINKSYS WVC54GCA-EU ασυρματη αλλα εχει και ethernet, εκτος απο web server που σημαινει οτι μπορεις να τη δεις απο παντου εχει και ενα προγραμματακι (αυτο ομως οπως καταλαβαινεις το περνας σε καποιο υπολογιστη) που τη διαχειριζεται, κανει καταγραφη, ανιχνευει κινηση αλλα και ηχο, σε ειδοποιει κλπ.
Το προγραμματακι διαχειριζεται εως και 4 τετοιες καμερες.
Αν θες μπορεις να τη βγαλεις σε εξωτερικο χωρο οπως εκανα εγω μ΄ενα κουτακι σαν αυτα που χρησιμοποιουν οι ηλεκτρολογοι.
Επειδη εχει και μικροφωνο θα σου προτεινα να βαλεις και μια εσωτερικα για ν' ακους απο μακρια οταν λειπεις τι λεει πισω απ΄τη πλατη σου η γυναικα σου ή η γκομενα σου κλπ κλπ.

#13 extasy

extasy

    Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 69 μηνύματα

Δημοσίευση 16 Οκτώβριος 2009 - 07:03 μμ

Δεν χρειάζεσαι ειδική άδεια για να έχεις κάμερα που βλέπει σε δημόσιο χώρο; Ψάξε τι ακριβώς παίζει με την νομοθεσία για να μην βγεις μπλεγμένος.

#14 JimxxZe

JimxxZe

    Senior Member

  • Members
  • 502 μηνύματα

Δημοσίευση 16 Οκτώβριος 2009 - 09:01 μμ

Δεν χρειάζεσαι ειδική άδεια για να έχεις κάμερα που βλέπει σε δημόσιο χώρο; Ψάξε τι ακριβώς παίζει με την νομοθεσία για να μην βγεις μπλεγμένος.


Δεν υπαρχει προβλημα εκτος αν και πας να την βαλεις διπλα απο ενα σπιτι και να φενοντε καθαρα καποια ιδωτικα πραγματα κτλπ...ειναι ανοιχτος ο χωρος εδω δν νομιζω να υπαρχει τετοιο προβλημα

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 22:01 ----------

Επειδη εισαι πσιλοασχετος (οχι οτι εγω ειμαι κανας σχετικος) θα σου προτεινα την LINKSYS WVC54GCA-EU ασυρματη αλλα εχει και ethernet, εκτος απο web server που σημαινει οτι μπορεις να τη δεις απο παντου εχει και ενα προγραμματακι (αυτο ομως οπως καταλαβαινεις το περνας σε καποιο υπολογιστη) που τη διαχειριζεται, κανει καταγραφη, ανιχνευει κινηση αλλα και ηχο, σε ειδοποιει κλπ.
Το προγραμματακι διαχειριζεται εως και 4 τετοιες καμερες.
Αν θες μπορεις να τη βγαλεις σε εξωτερικο χωρο οπως εκανα εγω μ΄ενα κουτακι σαν αυτα που χρησιμοποιουν οι ηλεκτρολογοι.
Επειδη εχει και μικροφωνο θα σου προτεινα να βαλεις και μια εσωτερικα για ν' ακους απο μακρια οταν λειπεις τι λεει πισω απ΄τη πλατη σου η γυναικα σου ή η γκομενα σου κλπ κλπ.

Οντως ειμαι ψιλοασχετος σε αυτο το θεμα
η 640χ480 μεγιστη αναλυση που εχει ειναι καλη???

#15 eski

eski

    Senior Member

  • Members
  • 192 μηνύματα

Δημοσίευση 16 Οκτώβριος 2009 - 10:35 μμ

Μηπως εχεις απαιτηση να ειναι και 1080p?
Μια χαρα ειναι, για τη δουλεια που θελεις σε καλυπτει με το παραπανω.

Ακουτε και διαδιδετε και στους φιλους σας Best Radio 92.6