Μετάβαση στο περιεχόμενο


Φωτογραφία

Ελληνική υπηκόοτητα - Αλλογενείς - ΠΟΛΙΤΟΓΡΑΦΗΣΗ


  • Παρακαλούμε συνδεθείτε για να απαντήσετε
15 απαντήσεις σ'αυτό το θέμα

#1 PcStorer

PcStorer

    Junior Member

  • Members
  • Pip
  • 0 μηνύματα

Δημοσίευση 16 August 2009 - 11:15 PM

Αν έχω ζήσει 12 + χρόνια στην Ελλάδα μπορώ να πάρω την υπηκόοτητα και πότε; Λόγο γραφειοκρατίας-έλλειψη προσωπικού οι υποθέσεις πάνε πολύ αργα και πρέπει να περιμένεις καιρό. Ξέρει κανείς πόσο πρέπει να περιμένεις και αν υπάρχει τρόπος να γίνει πιο γρήγορα;




ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΑΝΤΑΝΕ

Επεξεργασία από PcStorer, 17 August 2009 - 02:48 PM.


#2 Garnele

Garnele

    Senior Member

  • Members
  • 564 μηνύματα
  • LocationDogville

Δημοσίευση 16 August 2009 - 11:20 PM

Παντρέψου. Με ελληνίδα όμως. Αλλιώς δεν μπορείς, δυστυχώς.

#3 PcStorer

PcStorer

    Junior Member

  • Members
  • Pip
  • 0 μηνύματα

Δημοσίευση 16 August 2009 - 11:22 PM

Παντρέψου. Με ελληνίδα όμως. Αλλιώς δεν μπορείς, δυστυχώς.


:-D Μαλλων εισαι απο αυτους που δεν ξερουν, για να μαθεις και εσυ υπαρχει νομος που λεει: Οποιος συμπληρωσε την 10ετια στην Ελλαδα γινεται να παρει την Ελληνικη υπηκοοτητα, εγω ρωτησα κατι αλλο.

Πως γινετε να παρεις πιο γρηγορα την υπηκοοτητα και ποσο πρεπει να περιμενεις;

Επεξεργασία από PcStorer, 17 August 2009 - 02:56 PM.


#4 slipknot

slipknot

    Senior Member

  • Members
  • 2285 μηνύματα
  • LocationIn a box

Δημοσίευση 16 August 2009 - 11:27 PM

http://www.ypes.gr/U.../N3284_2004.pdf

#5 liopyr

liopyr

    Senior Member

  • Members
  • 10794 μηνύματα
  • LocationEscanda

Δημοσίευση 17 August 2009 - 12:05 AM

garnele παίζει να κάνεις λάθος.
Επειδή γνωρίζω κι εγώ μία κοπέλα που εκλεισε περίπου τόσα χρόνια στην Ελλάδα και πήρε (ή παίρνει τώρα) υπηκόοτητα, πρέπει να ισχύει αυτό που λέει ο ts, αλλά δεν γνωρίζω υπό ποιες προυποθέσεις.

Θα ρωτήσω και θα επανέλθω.

:-)

#6 Garnele

Garnele

    Senior Member

  • Members
  • 564 μηνύματα
  • LocationDogville

Δημοσίευση 17 August 2009 - 12:16 AM

Πρέπει να έχεις έλληνα γονέα, αλλιώς πάει μέσω πολιτογράφησης. Το τελευταίο φυσικά είναι η απόλυτη έκφανση της γραφειοκρατίας με ό,τι αυτό συνεπάγεται και πάμπολλες αιτήσεις απορρίπτονται ή μπαίνουν στο συρτάρι. Και επειδή το παλικάρι δε ρώτησε για το ποιος είναι ο νόμος, αλλά ποιος ο συντομότερος τρόπος, του απάντησα το παραπάνω.

Από την άλλη, ας περιμένουμε και τα νέα από τη φίλη σου. =)

#7 chris2060

chris2060

    Senior Member

  • Members
  • 190 μηνύματα

Δημοσίευση 17 August 2009 - 12:52 AM

κατα 99,9% δεν γινεται να παρει αλλοδαπος υπηκοοτητα, εκτοοοοος και αν εχει χοντρο βυσμα. Ουτε κατα διανοια με την παντρεια. ξερω ατομα που παντρευτηκαν αλλα υπηκοοτητα γιοκ.

Βασικα αναφερομαι μονο για ελλαδα, μην το παρει κανεις και για εξωτερικο. Στο εξωτερικο υπαρχουν χωρες που δινουν σε 3 χρονια, σε 5 και το πολυ σε 10 χρονια υπηκοοτητα.

Επισης με νομους μην τον μπλεκετε τον ανθρωπο γιατι ξερουμε ολοι κατα ποσο εφαρμοζονται :P

#8 slipknot

slipknot

    Senior Member

  • Members
  • 2285 μηνύματα
  • LocationIn a box

Δημοσίευση 17 August 2009 - 03:04 PM

Δεν ξερω κανενα κολπο :-D


Εννοώ ότι φαίνεται να γνωρίζεις πώς λειτουργούν τα πράγματα. Αν περιμένεις απλά επιβεβαίωση πιστεύω πως το υπουργείο θα βοηθούσε, σίγουρα περισσότερο απ' όλους εμάς.

#9 PcStorer

PcStorer

    Junior Member

  • Members
  • Pip
  • 0 μηνύματα

Δημοσίευση 17 August 2009 - 03:10 PM

Εννοώ ότι φαίνεται να γνωρίζεις πώς λειτουργούν τα πράγματα. Αν περιμένεις απλά επιβεβαίωση πιστεύω πως το υπουργείο θα βοηθούσε, σίγουρα περισσότερο απ' όλους εμάς.


Στο Δημαρχειο συγκεκριμενα πας να καταθεσεις στα χαρτια σου , το υπουργειο δεν εχει καμια σχεση για ενα χρονικο διαστημα, αλλα στο Δημαρχειο η εξυπηρετηση δεν ειναι τοσο καλη και δεν δινουμε πληροφοριες, τα λενε πολυ γρηγορα και χωρις λεπτομερεις και αντε να καταλαβεις, ( ο λογος μαλλων οφειλετε στον πολυ κοσμο) και να βρεις ακρη μετα, και ο καθε υπαλληλος λεει τα δικα του. Ρωταο εδω μπας και κανενας ξερει κανεναν πιο γρηγορο τροπο ή ποσο τελως παντων γινετε να περιμενεις με πολιτογραφηση (μπορει να υπαρχει ολο και καποιος που να εχει ασχοληθει).

#10 Snoob

Snoob

    Moderator

  • Moderators
  • 2857 μηνύματα

Δημοσίευση 17 August 2009 - 03:31 PM

Παρακαλώ πολύ, αν δεν έχετε να πείτε κάτι σχετικό με το θέμα, εξετάστε την περίπτωση να εξοικονομήσετε χρόνο απέχοντας από μια συζήτηση.

Εφόσον ζητάτε βοήθεια, απαντήστε ευγενικά ακόμη κι αν κάποιος πει κάτι που δε σας φαίνεται χρήσιμο.

Σε κάθε περίπτωση, αν κάποιος προκαλεί (ή νομίζουμε ότι προκαλεί, ΔΕΝ ανταπαντάμε στο ίδιο ύφος και οπωσδήποτε δεν χρησιμοποιούμε ρήματα όπως "μουγκρίζω"...

Στο εξής δε θα σβήνονται μηνύματα, αλλά λογαριασμοί.

#11 butterfly1990

butterfly1990

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 0 μηνύματα

Δημοσίευση 31 December 2013 - 02:50 AM

γεια σας! Ενδιαφέρομαι και εγώ για αυτό το θέμα. Ζω στην Ελλάδα 20 χρόνια και έχω άδεια διαμονής, την οποία ανανεώνω κάθε δέκα χρόνια. Θέλω να πάρω ελληνική υπηκοότητα για να μπορώ να δουλέψω σε όλη την Ευρώπη χωρίς να χρειάζομαι visa. Μου είπανε ότι οι διαδικασίες για την παροχή υπηκοότητας έχουνε παγώσει. Ξέρει κανείς αν αυτό ισχιεί? Και πόσο χρόνο χρειάζεται? και πόσο κοστίζει?

 

Επίσης, θέλω να μάθω αν αυτός ο νόμος περί υπηκοότητας ψηφίστηκε ή όχι.

 

Ευχαριστώ.



#12 spongos12345

spongos12345

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 21 μηνύματα

Δημοσίευση 31 December 2013 - 02:52 PM

Νομιζω τωρα πια δεν χρειαζεται να εχεις καποια Ευρωπαικη υπηκοοτητα για να δουλεψεις στην ευρωπη(πλην Αγγλιας)τωρα η αδεια διαμονης σου που ειναι 10 χρονια θα σου γινει 5 και με αυτην θα μπορεσεις να πας στην Ευρωπη χωρις visa εκτος αν θες να δουλεψεις στην Αγγλια οπου η Ελληνικη η καποια Ευρωπαικη υπηκοοτητα ειναι μονοδρομος



#13 rus

rus

    Senior Member

  • Members
  • 255 μηνύματα

Δημοσίευση 31 December 2013 - 03:26 PM

Παντρέψου. Με ελληνίδα όμως. Αλλιώς δεν μπορείς, δυστυχώς.

 

Aν αλλοδαπος παντρευτει ελληνα δε σημαινει οτι γινεται ελληνας αυτοματως.



#14 deesnider

deesnider

    Junior Member

  • Members
  • 1666 μηνύματα
  • LocationBatumi, Georgia

Δημοσίευση 31 December 2013 - 04:16 PM

Aν αλλοδαπος παντρευτει ελληνα δε σημαινει οτι γινεται ελληνας αυτοματως.

 

Εξαρτάται από το τι εννοούμε, λέγοντας «γίνεται Έλληνας».

 

Η γυναίκα μου για παράδειγμα, η οποία είναι από τη Γεωργία, πέρσι πήρε τη νέα της άδεια διαμονής, με την οποία μπορεί να μείνει και να εργαστεί χωρίς πρόβλημα σε οποιαδήποτε χώρα τής Ε.Ε. Ισχύει για 10 χρόνια και μετά το πέρας τής δεκαετίας, μπορεί εφόσον θέλει να πάρει και ελληνική ταυτότητα.



#15 rus

rus

    Senior Member

  • Members
  • 255 μηνύματα

Δημοσίευση 01 January 2014 - 12:08 AM

Εξαρτάται από το τι εννοούμε, λέγοντας «γίνεται Έλληνας».

 

Η γυναίκα μου για παράδειγμα, η οποία είναι από τη Γεωργία, πέρσι πήρε τη νέα της άδεια διαμονής, με την οποία μπορεί να μείνει και να εργαστεί χωρίς πρόβλημα σε οποιαδήποτε χώρα τής Ε.Ε. Ισχύει για 10 χρόνια και μετά το πέρας τής δεκαετίας, μπορεί εφόσον θέλει να πάρει και ελληνική ταυτότητα.

 

Eννοουμε την ελληνικη υπηκοοτητα, φυσικα.

 

Ωστε μετα απο 10 χρονια τη δινουν?