Κι αν σου πει και μα-μου-σου-του της τραβάς και μια καταγγελία στην εφορία και να δεις πόσα θα πληρώσει παραπάνω για να βάψει ένα δωμάτιο.
Εγώ, επειδή μπήκα Σεπτέμβριο πρίν 2 χρόνια, συμφώνησα μέχρι Δεκέμβριο να μην έχουμε συμβόλαιο και τον Ιανουάριο που την έψαχνα να κάνουμε το συμβόλαιο, μου το έπαιζε τρελίτσα. Της λέω, συμβόλαιο ή καταγγελία και το γύρισε μετά στη σαχλαμάρα και ότι δεν ευκαιρούσε. Τελικά το υπέγραψε Μάρτιο.
Μην λυπάστε κανέναν. Εφόσον φοροδιαφεύγουν, αυτή είναι η τιμωρία τους.
Μην τα θέλουμε όλα δικά μας. Να κλέβουμε το κράτος, αλλά να θέλουμε να κλέψουμε και τον ενοικιαστή? Παραπάει.
Δεν ειναι τοσο απλα τα πραγματα. Οταν νοικιαζεις για 400ευρω ενα διαμερισμα και ερχεται το κρατος και σου ανεβαζει το φορολογικο συντελεστη, απο ενα σημειο κ μετα δε σε συμφερει καν να το νοικιασεις. Δηλαδη εσυ αν ειχες ενα διαμερισμα θα το νοικιαζες για ''καθαρα'' 200 ευρω? Δεν ειναι παρανοια?
Δεν δικαιολογω την ιδιοκτητρια του σπιτιου που νοικιαζες, απλα θελω να πω οτι υπαρχει κ αλλη οπτικη στο συγκεκριμενο ζητημα. Οποτε ας μην δινουμε τοσο ελαφρα τη καρδια συμβουλες για καταγγελιες κτλ...
Τωρα για τα 100 ευρω, εννοειται οτι ειναι απαραδεκτη κινηση.
*επισης απαραδεκτη κινηση ειναι και το να μην εχεις καθολου συμβολαιο. Γιατι ετσι ζημιωνεις τον ενοικιαστη, ο οποιος φοροεκπιπτει στην εφορια μεχρι 180 ευρω για μισθωση κατοικιας. Απο κει κ περα, για μενα, μια πιο συμβιβαστικη λυση ειναι ενα ''εικονικο'' συμβολαιο σ αυτα τα λεφτα, με αντιστοιχη μειωση του πραγματικου τιμηματος, π.χ. 350 ευρω αντι για 400.