Προς το περιεχόμενο

λιποδιαλυτες...? [διλημμα]


viper2005

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Να πω καταρχήν πως έχει γίνει πια "μάστιγα" η χρησιμοποίηση των διαφόρων συμπληρωμάτων, σκευασμάτων και δεν ξέρω γω τι άλλο ώστε να ακουλουθήσουμε αυτά που επιβάλουν τα trends.

 

Όσον αφορά τη διατροφή και την προπόνηση.

 

Η "σωστή" διατροφή δεν χρειάζεται να είναι κάτι το εξεζητημένο. Υπάρχουν μερικοί βασικοί κανόνες οι οποίοι είναι γνωστοί εδώ και αρκετά χρόνια.

Αυτή βέβαια πρέπει να εναρμονίζεται με την προπόνηση και το είδος αυτής ώστε να μπορείς να ανταπεξέλθεις σε αυτήν. Δηλ βασικός πυρήνας είναι η άσκηση και ακολουθεί το... φαί.:-)

 

Υπάρχουν αρκετές απόψεις για τον αποτελεσματικότερο τρόπο χάσιμο λίπους: αεροβική για πάνω από είκοσι λεπτά σε μεσαία ταχύτητα , βάρη (με πολλές, λίγες επαναλήψεις πολλα-λίγα σετ κιλα). Πιθανότατα όμως ο αποτελεσματικότερος τρόπος άσκησης είναι το... stress.

 

Άσκησεις οι οποίες είναι έντονες όπως για παράδειγμα τα σπρινςτ τα οποία πιστεύω πως είναι αποτελεσματικότερα σε όλους τους τομείς από την μεγάλη σε διάρκεια αερόβική, ασκήσεις με βάρη όχι στατικές αλλά τέτοιες ώστε να στρεσάρονται όσον το δυνατόν περισσότερες μυικές ομάδες ταυτόχρονα και η διενέργεια αυτών των ασκήσεων να στηρίζεται στην ένταση... να τρέχει ο ιδρώτας ρε αδερφέ:-). Αυτά βέβαια μετά από ένα στάδιο προσαρμογής αν κάποιος είναι αρχάριος.

 

ΥΓ Δεν είμαι ούτε γυμναστής, ούτε Αθλητίατρος, ούτε διαιτολόγος. Αυτά προέκυψαν κυρίως από προσωπική εμπειρία και από κάποιο ψάξιμο όσον αφορά την φυσιολογία της άθλησης.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 50
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

 

1)Ok , θέλεις να παίξουμε , να το κάνω ευχαρίστως και τζάμπα κιόλας .. ελπιζω να μην παρεξηγείσαι από την συζήτηση τύπου καφενείου , δεν είμαστε ούτε στον άρειο πάγο , ούτε στην 504η διάλεξη του world fitness management -

 

2)Ναι , αυτό που δεν λές να καταλάβεις ή δεν θές να καταλάβεις και δεν ξέρω ΤΙ είναι χειρότερο. Για να αλλάξεις τον μεταβολισμό ενός ανθρώπου πρέπει να αλλάξεις τον βιορυθμό του, σε πιο πάνω ποστς έχω εξηγήσει τι σημαίνει αυτό, τα διάβασες ή τα προσπέρασες; Η διατροφή ΔΕΝ μπορεί να προκαλέσει το σοκ που χρειάζεται ο οργανισμός για να μεταβληθεί το ορμονικό baseline -> ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ και αυτό δεν γίνεται μεταβάλλοντας περιεκτικότητες διαιτολογίου , εφόσον μιλάμε για προπόνηση -άσκηση και στόχους γύρω από ανάλογο τρόπο ζωής. Πως θα το καταφέρεις αυτό; Οχι φυσικά δινοντάς του να πιεί τσαί , χαμομήλη και διαιτιτικές χυλοπίτες, τον βάζεις ΝΑ ΚΟΥΝΗΣΕΙ ΤΟΝ ΚΩΛΟ ΤΟΥ.

 

3)Για αρχή (και μετά το στάδιο της εκμάθησης τεχνικής βασικών ασκήσεων ) τον βάζεις να ασκηθεί δίνοντας τα κατάλληλα ερεθίσματα που χονδρικά περιλαμβάνουν σχετικό όγκο και ένταση βάση του προσωπικού του προφιλ. Μετά τον βάζεις να χλαπακιάσει ανάλογα , μάντεψε γιατί , για να μπορέσει να αντεπεξέλθει ενεργειακά στο ΕΡΕΘΙΣΜΑ.

 

Τα υπόλοιπα είναι απλός ταραμάς.

 

4)Ακου τώρα και αυτό. Από τότε που σταμάτησαν τα εφιδρινούχα όλες οι εταιρίες προσπαθούν να βγάλουν την επόμενη γενικά των λιποτροπικών , πέρα από αυτό που ήδη ανέφερα σε πιο πάνω ποστ , υποτίθεται μεταφέρουν λιπίδια από την κυτταρική μεμβράνη ή το άλλο το κορυφαίο οτι μετατρέπουν νερό επειδή περιέχουν κάποιες υδατόφιλες ουσίες , τεσπά αυτά στην πραγματικότητα δεν κάνουν τίποτα είναι placebo effect , κοινώς οι λιποδιαλύτες αυτοί είναι μια από τις μεγαλύτερες απάτες in fitness world.

 

5)Δεν είναι έτσι. (εδώ ειδικά μου έρχεται να πάθω εγκεφαλικό ...)

Χονδρικά το ερέθισμα έντασης στο οποίο αναφέρομαι έχει να κάνει κατα βάση με αναερόβιες διαδικασίες με κινητικά μοτίβα που δρουν ΣΥ-ΣΤΕ-ΜΙ-ΚΑ. Γιατί; Ακριβώς για να προκαλέσουν ορμονική απόκριση. Μάντεψε κάτι , με ροκανίσματα και ραχιαίους έχεις κάνει μια τρύπα στο νερό και αυτό γιατι αυτές οι ασκήσεις δεν στρεσάρουν το ΚΝΣ δεν έχουν ορμονική απόκριση , αρα οτι και να φας όσο καλά και να φας δεν κάνεις ΤΙΠΟΤΑ.

 

6)Πως θα καταφέρεις λοιπον να δώσεις ένα τέτοιο ερέθισμα που θα είναι σοκ για τον οργανισμό; Οταν ο ασκούμενος θα ασχοληθεί με κάτι το οποίο προκαλέι μεγάλη συστράτευση κινητικών μονάδων στην μονάδα του χρόνου. Τέτοια μοτίβα είναι τα σπριντς , είναι οι βασικές ασκήσεις , αν ναι ...είναι και οι βασικές ασκήσεις. (πολυαρθρικές μεγάλων εντάσεων)

 

7)Ολο αυτο δημιοργεί το κατάλληλο μεταβολικό περιβάλλον για να επιφέρεις σε βάθος χρόνου τα ζητούμενα μυικά σχήματα , σε δύο παράλληλες κατευθύνσεις: α) αναβολικές διαδικασίες με κινητοποιήση του ορμονικού άξονα β) γραμμική αύξηση ενεργειακού κόστους. Εδώ έρχεται η διατροφή λοιπόν , συνταγογραφείς ανάλογα την γραμμικότητα αυτη και αυτό είναι όλο...

 

8)Ακου δεν μπορώ να μιλάω με γρίφους ήδη με έχει πιάσει πονοκέφαλος :P , όλα αυτά που σου λέω είναι δοκιμασμένα και συγκρινόμενα με τις παραδοσιακές απόψεις για την φυσική κατάσταση. Δεν υπάρχει σύγκριση. Αυτά που λες εσύ τώρα μου έμαθαν και εμένα οι άχρηστοι καθηγητές στο πανεπιστήμιο , μετά από χρόνια κατάλαβα (και με την βοήθεια πιο γνωστικών απο εμένα ) οτι όλες αυτές οι πιπες που λέγανε ήταν χωρίς ΚΑΜΙΑ πρακτική εφαρμογή , μόνο θεωρίες και αποκομένα πράγματα από μετρήσεις σε εργαστήρια. Δεν δουλεύουν αυτά φίλε, ακουσεμέ ....

 

1)Κανένα πρόβλημα

 

2)Αν απλά κουνήσει τον κώλο του χωρίς να αλλάξει ριζικά την διατροφή του και πάλι θα κάνει μια τρύπα στο νερό.. Δεδομένο εδώ έχουμε οτι ο φίλος πάει γυμναστήριο όποτε "κουνιέται".. Ναί; Ναι.

 

3)Επιμένω οτι το κάνει ήδη όπως λέει.. Ποιός ο λόγος να αναφέρεις κάτι που ήδη γίνεται;

 

4)Μην είσαι απόλυτος. Ότι ανέφερα παραπάνω είναι αποδεδειγμένα λιποδιαλυτικό σε μεγάλες συγκεντρώσεις.. Εξού και οι κάψουλες αυτές που περιέχουν τα παραπάνω σε μεγάλη συγκέντρωση. Ψάχτο.

 

5)Πάλι να πώ οτι ο άνθρωπος ήδη γυμνάζεται οπότε έχει τα ωφέλη της γενικής μυικής υπερτροφίας όσον αφορά τον μεταβολισμό.. Δηλαδή θέλεις να πείς οτι ενοχλούν οι κοιλιακοί συγκεκριμένα; Φυσικά και θα πρέπει να επικεντρωθεί εκεί πλέον...

 

6)Εδώ διαφωνείς με τον εαυτό σου στο 5. Το ίδιο πράγμα λέμε..

 

7)Και εδώ συμφωνούμε.. στην προκειμένη λοιπόν να ξαναπώ οτι ο φίλος έχει περάσει απο ΟΛΑ τα παραπάνω στάδια και το μόνο που του απομένει σύμφωνα με τις πληροφορίες που μας δίνει είναι η διατροφή και το Νο6(τρέξιμο). Αυτά που λέω δηλαδή απο το πρώτο μου πόστ.. Εσύ ξεκίνησες μια θεωρητική συζήτηση απο την αρχή χωρίς να λάβεις υπόψη τα δεδομένα που σου δίνει ο αρχικός πόστερ.. :) Σε γενικές γραμμές λοιπόν συμφωνούμε αλλα δεν μπήκες στη διαδικασία να προσαρμόσεις τις πληροφορίες σου και απλά τις αράδιασες απο την αρχή :-)

 

8)Είμαι προπονητής με εμπειρία όπως ανέφερες παραπάνω και με αθλητές σε εθνικά και παγκόσμια πρωταθλήματα(στο επίπεδο τους). Δεν λές να καταλάβεις οτι λέμε το ίδιο πράγμα αλλα ξεκινάμε απο διαφορετική βάση.. Εσυ απο θεωρητική και εγώ απο πρακτική . Γνωρίζω πολύ καλά λοιπόν και τις πίπες τις σχολής αλλα και τις αλήθειες της πράξης και των νεότερων ερευνών.

 

Καλή σου μέρα :-)

 

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 14:37 ----------

 

εδω και 5 μερες κανω πλαγιιους κοιλιακους και βλεπω οτι αρχιζει και φουσκωνει εκεινη η περιοχη και δειχνει πολυ ασχημα...

 

οταν λες τρεξιμο για ποσο τρεξιμο μιλας γιατι καθε μερα κανω 1 χλμ με 8,8 ταχυτητα

αλλα 20 λεπτα ποδηλατο σε fat burner plus προγραμμα και ισως 15 λεπτα ελλειπτικο

 

δλδ μου προτεινεις να κανω περισσοτερο διαδρομο...?

 

Ναι.. Και δεν χρειάζεται να το κάνεις στο γυμναστήριο.. Βγές και λίγο έξω σε καμια παραλία/πάρκο(ότι έχεις διαθέσιμο). Θα είναι και ψυχοδιεγερτικό..

Τρέξε σε λίγο μεγαλύτερο ρυθμό απο το χαλαρό τρέξιμο και προσπάθησε να το κάνεις για την περισσότερη δυνατή ώρα.. Κάποιες μέρες πήδηξε το γυμναστήριο και κάνε μόνο αυτό..

Μετά απο το τρεξιματάκι αυτό (δυστυχώς θέλει να αφιερώσεις λίγο παραπάνω χρόνο σε αυτό το τρέξιμο σε σχέση με τον διάδρομο) κάνε ασκήσεις πρόσθιων κοιλιακών (ή για να μην τσατίζεται ο fidelio) γενικά αναερόβιες ασκήσεις δύναμης (για λίγο).

Τα υπόλοιπα θα έρθουν μόνο τους.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

8)Είμαι προπονητής με εμπειρία όπως ανέφερες παραπάνω και με αθλητές σε εθνικά και παγκόσμια πρωταθλήματα(στο επίπεδο τους).

 

Πρόσεξε τώρα , αν υποθέσουμε οτι αυτο που λές είναι πολύ απλά αυτό που λες , τότε δεν υπάρχει περίτπωση το αθλημά σου να έχει σαν χαρακτηριστικό γνώρισμα την υψηλή ένταση. Στην καλύτερη των περιπτώσεων μπορεί να ασχολήσαι με τις αποστάσεις or something καθόλου περίεργο αν κρίνω από τις τοποθετήσεις σου ,είναι γνωστό οτι οι αθλητές αυτοί είναι "αδύναμοι" οπότε δεν υπάρχει περίπτωση να έχεις αντίληψη από ταχοδυναμικά stimulates και τις προσαρμογές μέσω υψηλών εντάσεων. [στην χειρότερη των περιπτώσεων μπορεί οι εμπειρίες σου αναφορικά με το θέμα συζήτησης , να έχουν σχέση με το μπαντμιντον, το πινγκ πονγκ ή κάτι τέτοιο - ]

 

Σε κάθε περίπτωση , είναι ευχάριστο να υπάρχει στο φόρα προπονητής εθνικού και διεθνούς επιπέδου. λολ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

εδω και 5 μερες κανω πλαγιιους κοιλιακους και βλεπω οτι αρχιζει και φουσκωνει εκεινη η περιοχη και δειχνει πολυ ασχημα...

 

οταν λες τρεξιμο για ποσο τρεξιμο μιλας γιατι καθε μερα κανω 1 χλμ με 8,8 ταχυτητα

αλλα 20 λεπτα ποδηλατο σε fat burner plus προγραμμα και ισως 15 λεπτα ελλειπτικο

 

δλδ μου προτεινεις να κανω περισσοτερο διαδρομο...?

 

Διάδρομο 3-4 χλμ την ημέρα(30-45 λεπτά) για 4-5 φορές την εβδομάδα.. αν δεν δεις

αποτελέσματα κάνε περισσότερο.

 

Μην περιμένεις να χάσεις το λίπος γύρο απ την μέση με κοιλιακούς. Αερόβια και

διατροφή θέλει, με κοιλιακούς απλά θα πρηστούν. 2 φορές την βδομάδα με αντίσταση 3-4 σετ των 15-20 επαναλήψεων είναι αρκετές.

 

Τρώμε κατα βάση πρωτείνες, δεν αγγίζουμε υδατάνθρακες

 

Οι πρωτεινες θα πρέπει να αποτελούν περίπου το 30% της διατροφής μας. 'Ενα 20% από καλό λίπος και το υπόλοιπο 50% από υδατάνθρακες. Το να μην τους συμπεριλάβεις καθόλου στην διατροφή είναι μεγάλο λάθος. Αν οι θερμίδες είναι σωστά υπολογισμένες δεν υπάρχει περίπτωση να βάλει λίπος.

 

Τέλος αν θέλεις να χρισιμοποιήσεις κάποιο συμπλήρωμα πάρε απόσταγμα πράσινου τσαγιού ή απ τα άλλα που πουλάνε στα σουπερμαρκετ που τα βράζεις. Προσωπικά

έπινα 500μλ πράσινο και 500μλ μαύρο τσάι μαζί..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Φίλε μου μακριά απο αυτά τα σκευάσματα :mad::mad::mad:

 

Τέτοια έπαιρνε ενας φίλος μου πριν 2 χρόνια και ακόμα τρέχει με το στομάχι και τον θυρεοειδή του :fear::fear::fear:

 

Οπότε μακριά :X

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πρόσεξε τώρα , αν υποθέσουμε οτι αυτο που λές είναι πολύ απλά αυτό που λες , τότε δεν υπάρχει περίτπωση το αθλημά σου να έχει σαν χαρακτηριστικό γνώρισμα την υψηλή ένταση. Στην καλύτερη των περιπτώσεων μπορεί να ασχολήσαι με τις αποστάσεις or something καθόλου περίεργο αν κρίνω από τις τοποθετήσεις σου ,είναι γνωστό οτι οι αθλητές αυτοί είναι "αδύναμοι" οπότε δεν υπάρχει περίπτωση να έχεις αντίληψη από ταχοδυναμικά stimulates και τις προσαρμογές μέσω υψηλών εντάσεων. [στην χειρότερη των περιπτώσεων μπορεί οι εμπειρίες σου αναφορικά με το θέμα συζήτησης , να έχουν σχέση με το μπαντμιντον, το πινγκ πονγκ ή κάτι τέτοιο - ]

 

Σε κάθε περίπτωση , είναι ευχάριστο να υπάρχει στο φόρα προπονητής εθνικού και διεθνούς επιπέδου. λολ

 

Tennis it is :)

Είναι η part time job μου μιας και τα τεφάα δεν βοηθάνε ιδιαίτερα στην πλήρη αποκατάσταση αλλα αυτό είναι ένα εντελώς άλλο θέμα...

 

Δεν είναι περίεργο για το συγκεκριμένο άθλημα να στείλεις αθλητές σου σε πανελλήνια ή βαλκανικά/ευρωπαικά τουρνουά (εφόσον το σηκώνει η τσέπη τους).. Και thnk god τα πάνε και πολύ καλά έχοντας και πανελλήνιες πρωτιές :)

Εγώ αντίστοιχα μπορώ να μαντέψω οτι έχεις ειδίκευση σε αθλητικές δραστηριότητες κλειστού χώρου..

Βασίζομαι (όπως άλλωστε είναι λογικό) στην εξειδίκευση η οποία ιδιαίτερα στο τένις είναι και η σημαντικότερη παράμετρος δύναμης/ταχυδύναμης λόγω της φύσης του αθλήματος. Η αντοχή στη δύναμη προπονείται πάρα πολύ επίσης.. Αλλα δεν μας νοιάζει αυτό εδώ... Ε;

Δεν νομίζω οτι χρειάζεται επέκταση σε τίποτα απο τα παραπάνω πάντως...

Απόψεις είναι αυτές και είναι γνωστό οτι ιδιαίτερα στο συγκεκριμένο θέμα οι θεωρίες είναι άπειρες...

Ο καθένας ασπάζεται όποια του κάθεται καλύτερα στην πράξη όπως είπες..

Η εμμονή και η αδιαλλαξία όμως δεν βοηθάνε..

Ας μήν καταστρέψουμε άλλο το θέμα του κακομοίρη του viper.. :)

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.


  • Δημιουργία νέου...