Προς το περιεχόμενο

Διδακτικές μονάδες και άλλες ερωτήσεις


karaap

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Πέρασα στη ελληνική φιλολογία ΑΠΘ .

Εχω μερικές ερωτήσεις .

 

1) Οταν λέει το τάδε μάθημα έχει 3 δ.μ εννοεί οτι όλο το εξάμηνο που θα διδαχτείς το μάθημα θα πάρεις 3 δ.μ ;

 

2) Στο πρώτο έτος πρέπει να επιλέξεις κάποιο μάθημα ,συγγραμμα , καθηγητή ;

 

3) Τα μαθήματα αρχίζουν ακριβώς ή και τέταρτο ( ακαδημαικό ) ;

 

4) Οσο καιρό δεν έχεις βιβλία απο που διαβάζεις ;

 

Ευχαριστώ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1) Κάθε μάθημα πρέπει να έχει ένα χ αριθμό διδακτικών μονάδων για να συμπληρώσει τον κύκλο σπουδών σου. Ο αριθμός διδακτικών μονάδων διαφέρει από σχολή σε σχολή. Δηλαδή: αν εσένα π.χ. το όριο είναι 4 και ένα μάθημα πρσφέρει 3 δ.μ. δεν επαρκεί για να καλύψει τη θέση ενός μαθήματος που χρειάζεται για την ολοκλήρωση του κύκλου σπουδών.

2) Είθισται να βγαίνει ένας συγκεκριμένος κύκλος σπουδών, με τα μαθήματα κορμού-βάσης, τα οποία υποχρεούνται άπαντες να παρακολουθήσουν. Μετά υπάρχουν και τα μαθήματα επιλογής-κατευθύνσεων. Τα πρώτα τα παίρνεις με τη σειρά (δεν έχει νόημα να πάρεις κλασική φιλολοφία δ', αντί για κλασσική φιλολογία α' π.χ.). Συνήθως για την αποφυγή επιλογής από τους φοιτητές, οι γραμματείες καθορίζουν αλφαβητικά τα τμήματα.

3) Αυτό αφήνεται στη διακριτική ευχέρεια του καθηγητή. Μπορεί να είναι και πάρα τέταρτο. αναλόγως το πώς την έχει δει.

4) κρατάς σημειώσεις και κάνεις τη βιβλιοθήκη τόπο διαμονής.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

μηπως ξερει κανεις πού μπορουμε να βρουμε πληροφοριες για μοναδες απο μεταπτυχιακα προγραμματα? πχ αναγνωριζονται και στις αλλες χωρες ΕΕ? στο ΔΟΑΤΑΠ εχθες μου ειπαν οτι αναγνωριζονται αν ειναι απο 60 και πανω, υπαρχει αραγε καπου σχετικη νομοθεσια?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πως το εννοείς το "αναγνωρίζονται"; Τα μαθήματα του μεταπτυχιακού ή το μεταπτυχιακό αυτό καθεαυτό; Οι διδακτικές μονάδες είναι ανεξάρτητες με το αν ένα μάθημα είναι προπτυχιακό ή μεταπτυχιακό και υπολογζονται από τις ώρες διδασκαλίας καθώς και από την ύπαρξη εργαστηρίου ή όχι, έχω την εντύπωση πως το μέγιστο είναι 6.

Επομένως κανένα μάθημα δεν μπορεί να έχει 60 διδακτικές μονάδες (, εκτός και αν είναι μάθημα τύπου Big brother και σε παρακολουθούν όλη την ημέρα).

 

Ένας μεταπτυχιακός τίτλος σπουδών αναγνωρίζεται στις χώρες της ΕΕ, εφόσον τον έχεις αποκτήσει σε χώρα της ΕΕ, με διοικητική πράξη. Αν δεν τον έχεις αποκτήσει και απλά είσαι μεταπτυχιακός φοιτητής που θέλεις να πας εράσμους, ναι και τότε μπορείς να μεταφέρεις (με ακαδημαϊκούς συγκεκριμένους όρους) τις διδακτικές μονάδες των επιτυχώς εξετασμένων μαθημάτων.

 

Κατά τα άλλα, δεν καταλαβαίνω το ερώτημα σου και σίγουρα δεν κατανοώ την απάντηση του δοαταπ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

η ερωτηση προς το ΔΟΑΤΑΠ ηταν εαν ενα μεταπτυχιακο προγραμμα το οποιο γινεται σε αλλη χωρα - μελος της ΕΕ αναγνωριζεται στην ελλαδα ωστε να χρησιμευσει σαν προσον και να αξιολογηθει - βαθμολογηθει αναλογα σε διαγωνισμο για το δημοσιο.

 

η απαντηση τους απο το τηλεφωνο ηταν οτι εχει σημασια:

 

- αν το μαστερ ειναι πρωτου ή δευτερου επιπεδου, γιατι στην ελλαδα αναγνωριζονται μονο τα του δευτερου αυτη τη στιγμη

 

- αν το μαστερ δινει καποιες διδακτικες μοναδες και ποσες, γιατι απ΄οτι λενε το αναγνωριζουν μονο αν δινει πανω απο 60.

 

αν ομως θελω να γνωριζω με βεβαιοτητα για το συγκεκριμενο μαστερ, θελουν συγκεκριμενο γραπτο ερωτημα ... και θα δωσουν (καποτε) και μια συγκεκριμενη γραπτη απαντηση.

 

για να ειμαι ειλικρινης, και εγω δεν καταλαβα τί ειναι αυτο που δεν καταλαβες, αλλα οκ, ελπιζω να εγινα πιο σαφης με τα παραπανω.

 

PS: η απορια η δικη μου ειναι εαν αληθευει αυτο που μου λενε πως για να αναγνωρισεις μεταπτυχιακο τιτλο στην ελλαδα πρεπει να υπαρχει αντιστοιχος τιτλος σε ελληνικο πανεπιστημιο. αυτο ομως μου ακουγεται παραλογο. ασε που δεν πηρα και καμια απαντηση απο υπουργειο υγειας, παιδειας ή ΔΟΑΤΑΠ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Άρα η απορία σου είναι σχετικά με την αναγνώριση μεταπτυχιακού διπλώματος (και όχι προγράμματος και ούτε μαθημάτων, που με μπέρδεψαν παραπάνω) στην Ελλάδα και τα εργασιακά δικαιώματα που απορρέουν από αυτό.

 

Φαντάζομαι ότι ήδη έχεις ελέγξει εδώ αν το πρόγραμμα σπουδών που σε ενδιαφέρει έχει ήδη αναγνωρισθεί. Από εκεί και πέρα, σε όλα τα μεταπτυχιακά στον κανονισμό αναφέρεται ο αριθμός των ΔΜ που χρειάζεσαι για να το πάρεις, ίσως να μην τις ονομάζουν ακριβώς διδακτικές μονάδες (εξαρτάται από τη χώρα) αλλά υπάρχουν οι αντιστοιχίες, επομένως εύκολο είναι να βρεις με πόσες διδακτικές μονάδες το ελάχιστο* θα τελειώσεις το μεταπτυχιακό.

 

Η εμπειρία από τις δικές μου αλλά και φίλων, σπουδές λέει πως αν πας σε κάποιο ίδρυμα που είναι αναγνωρισμένο στη χώρα που βρίσκεται, θα πάρεις και στην Ελλάδα την αναγνώριση. Μην πας δηλαδή στη σχολή ξυνή της ουκρανίας κια μετά αναμένεις να αναγνωρισθεί, μάλλον δε θα γίνει.

 

Να ξέρεις πως αν είσαι η πρώτη διπλωματούχος από ένα συγκεκριμένο ίδρυμα ή πρόγραμμα, η διαδικασία είναι πιο χρονοβόρα και μπορεί να φτάσει και 2 χρόνια, αν κάτι πάει στραβά με την αίτηση ή δεν είναι ακριβώς όπως θέλουν τα χαρτιά. Επομένως αν επείγεσαι, είναι καλύτερο να διαλέξεις ένα από τα ιδρύματα που βρίσκονται ήδη στη λίστα του δοαταπ, που παρέθεσα παραπάνω.

 

Καλή τύχη στις σπουδές σου.

*το ελάχιστο πηγαίνει στο ότι σε κάποια πανεπιστήμια μπορείς να παίρνεις και περισσότερα μαθήματα, επομένως να έχεις περισσότερες μονάδες στο τέλος.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ναι, το ελεγξα απο' κει το πανεπιστημιο, ειναι ολα οκ, απλα αυτο που με μπερδεψε ειναι οτι πρεπει να υπαρχει αντιστοιχο μεταπτυχιακο στην ελλαδα, ενω εγω θελω να φυγω εξω ακριβως για να κανω κατι που εδω δεν υπαρχει (ακομα) ... και αυτο για τις μοναδες το ρωτω για να καταλαβω αν αξιολογειται διαφορετικα πχ ενα μαστερ που δινει 60 ας πουμε μοναδες απο ενα που δινει 80 σε εναν διαγωνισμο του δημοσιου.

 

αν καποιος ξερει κατι παραπανω ας μας πει και τη δικη του γνωμη. απαντηση απο το δοαταπ να περιμενω αραγε? και ποτε? στο φαξ που μου εδωσαν δεν εφτανε και στο μεηλ μου ηρθε αυτοματη απαντηση πως εχουν φορτο εργασιας :devil:

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ο αριθμός των διδακτικών μονάδων δε σχετίζεται με τα μόρια που δίνει ένας μεταπτυχιακός τίτλος σπουδών για πρόσληψη στο δημόσιο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...