Μετάβαση στο περιεχόμενο


Μεγάλος Διαγωνισμός
Κερδίστε τρία κορυφαία τροφοδοτικά της

Φωτογραφία

Προβλημα με το σημα της nova οταν δεν εχει...ηλιο


Το θέμα αυτό έχει αρχειοθετηθεί επειδή είναι αρκετά παλιό. Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορείτε να απαντήσετε σ'αυτό το θέμα.
30 απαντήσεις σ'αυτό το θέμα

#16 anger

anger

    Junior Member

  • Members
  • PipPip
  • 23 μηνύματα

Δημοσίευση 06 Νοέμβριος 2009 - 11:38 πμ

χαιρεταω την παρεα.ειμαι τεχνικος απο την επαρχια μη εξουσιοδοτημενος της ακατανομαστης.
εχω βαρεθει να ακουω παραπονα απο φιλους μου εδω στην αθηνα αλλα και απο πελατες στην επαρχια.με την πρωτη βροχη δεν βλεπουνε τιποτα.η λυση ειναι μια.
φωναζεις καποιον εμπειρο τεχνικο να σου βελτιωσει το σημα,αυτο θα το κανει εχοντας καποιο επαγγελματικο πεδιομετρο και οχι τα καραγκιοζιλικια με τις βελονες και τους βομβητες.εχω συναντησει και εχω ρυθμισει παρα πολλες κακοτεχνιες απο δηθεν τεχνικους ηλεκτρολογους πλακατζηδες υδραυλικους που πηγενουνε και το παιζουνε τεχνικοι εγκαταστατες δορυφορικων κεραιων.
βεβαια υπαρχουν και αριστοι τεχνικοι που θα σου εγγυηθουν οτι θα βλεπεις αδιαλειπτα βρεξει χιονισει.οποτε φιλε μου πηγενε βρες εναν εγκαταστατη και πες του οτι οταν βρεχει δεν βλεπεις,πες του αν μπορει να σου εγγυηθει οτι οταν βρεχει θα βλεπεις κανονικα,στην τελικη αν εχεις πολλα εμποδια θα σου βαλει ενα 80 αρι πιατο.ρυθμιση και πιατο δεν θα σου παρει πανω απο 50 ευρω.μιση ωρα το πολυ θα κανει και εσυ θα βλεπεις αδιαλειπτα ασχετως τις καιρικες συνθηκες.


Σωστος! Δυστυχώς ορισμένοι βάζουν το πιάτο ακόμα και με το ''ματι'' δλδ πώς είναι στημένα τα γυρω πιάτα και πιάνοντας λίγο το σημα βλέπεις κανονικά λέγοντς σου είσαι οκ!όταν όμως έχεις συννεφάκια και κακό καιρο το σήμα πάνε τα % ποσοστά πολυ κάτω ακομη και απο 50%!!!Οπότε δε βλέπεις.Βέβαια και καλά συντονισμένο να είναι σε μεγάλη κακοκαιρία με πολύ πυκνη νέφωση θα έχει ψιλο σπασίματα η εικόνα έστω και λίγο χάσημο αλλα αυτα για λίγο και με πολύ κακό καιρο !

Ad Bot

Ad Bot

#17 paylidis

paylidis

    Senior Member

  • Members
  • 4.264 μηνύματα

Δημοσίευση 06 Νοέμβριος 2009 - 04:13 μμ

εγω με 80αρι πιατο, 8-9 bf και καταρακτωδη βροχή σε σημείο που δεν μπορούν να προσγειωθούν τα αεροπλάνα στη μυτιληνη ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. Η εγκατασταση βεβαια εγινε απο σωστο και αριστο επαγγελματια με επαγγελματικο πεδιομετρο και οχι beeper και λακαμιες...

Όσο για τον οδηγό katsikoula μπορω να ξεκινησω κατι εγω οταν βρω χρονο αλλα ενας επαγγελματιας σιγουρα θα μπορούσε να κανει κατι καλυτερο. Αν καταλαβα καλα, εχεις κεντρικό ενισχυτη, αν βγαλεις τα καλωδια που ερχονται απο το κεντρικο λογικό κατανεμητη, δεν θα ενισχύονται αλλα μπορείς να βαλεις εσυ ενα δικο σου μικρο κατανεμητη (1 in - 3 out) που προηγουμενως εχει συνδεθεί ενα combiner tv-sat (και τα αντιστοιχα καλωδια απο τις κεραιες- θα πρεπει να βαλεις δικη σου επιγεια ομως η ακομα ενα διαχωριστή απο την κεντρική κεραία-πριν τον κεντρικό κατανεμητη). Ετσι (αν καταλαβες τιποτα ετσι που το εγραψα...) θα εχεις σημα για επιγειο και δορυφορικό και στις 3 τηλεορασεις και θα πρεπει να κανεις και το αντιστοιχο DECOMBINE μετα κατω. Βασικά σκεψου λιγο τον σχεδιασμό και τις συνδεσμολογίες και ριξε μια ματια στο site της tele στον τιμοκαταλογο, εχει οτι μπορει να χρειαστείς... και για οτιδηποτε αλλο εδω ειμαστε!

#18 geioannou

geioannou

    Senior Member

  • Members
  • 2.668 μηνύματα

Δημοσίευση 06 Νοέμβριος 2009 - 04:32 μμ

ρε παιδια να ρωτησω κατι ξεκαρφωτω ?
ισχυει οτι εαν εχεις 2 αποκοδικοποιητες χρειαζεσε και 2 lnb για να παιζει σωστα ?

#19 paylidis

paylidis

    Senior Member

  • Members
  • 4.264 μηνύματα

Δημοσίευση 06 Νοέμβριος 2009 - 07:48 μμ

αυτό δεν το γνωριζω αλλα γιατι να μην γινεται με diseqc?

#20 stivi1981

stivi1981

    Senior Member

  • Members
  • 346 μηνύματα

Δημοσίευση 06 Νοέμβριος 2009 - 10:25 μμ

ρε παιδια να ρωτησω κατι ξεκαρφωτω ?
ισχυει οτι εαν εχεις 2 αποκοδικοποιητες χρειαζεσε και 2 lnb για να παιζει σωστα ?

λοιπον εχουμε και λεμε.
μπορεις να εχεις 1 lnb το οποιο συνδεεις το καλωδιο στην εισοδο του ενος δεkτη και απο την εξοδο συνδεεις την εισοδο του αλλου δεκτη,μαυτον τον τροπο παιζουνε και οι δυο δεκτες αλλα οχι παραληλα,σβηνεις τον εναν και παιζει ο αλλος.
ο αλλος τροπος ειναι να βαλεις ενα twin lnb το οποιο βγαζει δυο ιδιες εξοδους τις οποιες συνδεεις σε δυο δεκτες που παιζουνε αυτονομα και ανεξαρτητα.
υπαρχει lnb που βγαζει 8 ιδιες εξοδους για ισαριθμους δεκτες.
οτι αλλο θελησετε πειτε μου.

#21 anger

anger

    Junior Member

  • Members
  • PipPip
  • 23 μηνύματα

Δημοσίευση 06 Νοέμβριος 2009 - 10:29 μμ

ρε παιδια να ρωτησω κατι ξεκαρφωτω ?
ισχυει οτι εαν εχεις 2 αποκοδικοποιητες χρειαζεσε και 2 lnb για να παιζει σωστα ?


Άν θες να δεις τον ιδιο δορυφορο πχ για nova ,με ένα τέτοιο lnb http://www.stamelect...1&cat=14&page=1
θα κάνεις τη δουλεία σου(για 2 αποκοδ.) για παραπάνω παίρνεις lnb με ανάλογη έξοδο πχ 4.

#22 stivi1981

stivi1981

    Senior Member

  • Members
  • 346 μηνύματα

Δημοσίευση 06 Νοέμβριος 2009 - 10:30 μμ

αυτό δεν το γνωριζω αλλα γιατι να μην γινεται με diseqc?


το diseqc φιλε μου χρησιμευει για να βαλεις 2 η και περισοτερα lnb σε 1 η περισοτερα πιατα και να κατεβαζεις ενα καλωδιο στον δεκτη που θα βλεπει πιο πολους δορυφορους απο εναν

#23 geioannou

geioannou

    Senior Member

  • Members
  • 2.668 μηνύματα

Δημοσίευση 07 Νοέμβριος 2009 - 12:11 πμ

Άν θες να δεις τον ιδιο δορυφορο πχ για nova ,με ένα τέτοιο lnb http://www.stamelect...1&cat=14&page=1
θα κάνεις τη δουλεία σου(για 2 αποκοδ.) για παραπάνω παίρνεις lnb με ανάλογη έξοδο πχ 4.


παντος το ειχα για φθηνοτερο.....

#24 anger

anger

    Junior Member

  • Members
  • PipPip
  • 23 μηνύματα

Δημοσίευση 07 Νοέμβριος 2009 - 01:05 μμ

Έχει και φθηνότερα άν δεις εδώ http://www.skroutz.g...phrase=Twin LNB
.

#25 paylidis

paylidis

    Senior Member

  • Members
  • 4.264 μηνύματα

Δημοσίευση 07 Νοέμβριος 2009 - 05:09 μμ

το diseqc φιλε μου χρησιμευει για να βαλεις 2 η και περισοτερα lnb σε 1 η περισοτερα πιατα και να κατεβαζεις ενα καλωδιο στον δεκτη που θα βλεπει πιο πολους δορυφορους απο εναν


εχεις δικιο... απλώς υπεθεσα οτι ισως υπαρχει και το αντιθετο. Για τον φιλο μας και αυτο νομιζω κανει http://www.e-shop.gr...l?id=PER.752669

#26 stivi1981

stivi1981

    Senior Member

  • Members
  • 346 μηνύματα

Δημοσίευση 07 Νοέμβριος 2009 - 06:37 μμ

εχεις δικιο... απλώς υπεθεσα οτι ισως υπαρχει και το αντιθετο. Για τον φιλο μας και αυτο νομιζω κανει http://www.e-shop.gr...l?id=PER.752669


ναι κανει και αυτο οπως και ακομα πιο φθηνο που υπαρχουν στο λινκ απτο σκρουτζ πιο πανω

#27 geioannou

geioannou

    Senior Member

  • Members
  • 2.668 μηνύματα

Δημοσίευση 09 Νοέμβριος 2009 - 01:52 μμ

εχεις δικιο... απλώς υπεθεσα οτι ισως υπαρχει και το αντιθετο. Για τον φιλο μας και αυτο νομιζω κανει http://www.e-shop.gr...l?id=PER.752669


το πηρα το πρωι και μολις το εγκατεστησα.
ειναι ακριβος αυτο που ηθελα.
ευχαριστω.:-)

#28 mpokikos

mpokikos

    Junior Member

  • Members
  • Pip
  • 2 μηνύματα

Δημοσίευση 17 Οκτώβριος 2010 - 09:28 μμ

παιδια καλησπερα μολις εβαλα νοβα και σημερα που βραχει μια παιζει και μια δν δειχνει τπτ..το πιατο το εχς στην ταρατσα..τι γινεται τωρα τι πρεπει νακανς να αλακσω πιατο λνβ τι?και ποσο θα κοστισει?

#29 TheELF

TheELF

    Senior Member

  • Members
  • 17.040 μηνύματα

Δημοσίευση 17 Οκτώβριος 2010 - 09:37 μμ

Αν βρέχει πολύ ότι και να κάνεις δεν θα βλέπεις,αν θες να αλλάξεις πιάτο υπολόγιζε καμιά 30€ το λιγότερο για το πιάτο + τον κόπο του τεχνικού(30-40€).

#30 mpokikos

mpokikos

    Junior Member

  • Members
  • Pip
  • 2 μηνύματα

Δημοσίευση 17 Οκτώβριος 2010 - 09:28 μμ

παιδια καλησπερα μολις εβαλα νοβα και σημερα που βραχει μια παιζει και μια δν δειχνει τπτ..το πιατο το εχς στην ταρατσα..τι γινεται τωρα τι πρεπει νακανς να αλακσω πιατο λνβ τι?και ποσο θα κοστισει?