Προς το περιεχόμενο

Σοκολατολογία-Σοκολατογνωσία


evabb

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Απαντ. 1,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

marcolini! η πιο ακριβη σοκολατα των βρυξελλων ειναι να χαζευεις εκει μεσα αλλα δεν ειναι για ποσοτητα:lol:

 

Ναι σωστή είσαι, αυτός είναι ο ναός. Ναι από τιμές έτσουξε και όντως είναι περίεργη σοκολάτα ήθελα να πάρω και για κάποιους δώρο από εκεί. Πολύ ωραίο αν και δηλώνω τρελός θαυμαστής μιας από τις πιο απλές σοκολάτες... kinder bueno :) Αλλά γενικά υπάρχουν τόσες πολλές που είναι αδύνατον να ξέρεις ακριβώς τι υπάρχει. Αυστρία έφαγα απίστευτο παγωτό σοκολάτα και εντάξει οι Ελεβετικές σοκολάτες είναι must. Γενικά καμιά χώρα δεν αφήνουμε με παράπονο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πέρα από Pierre Marcolini και GoDiva μην ξεχνάμε και τα "εσωτερικού", Zonar's στο Σύνταγμα. Αν είναι βέβαια μια σοκολάτα να την πληρώνουμε σε χρυσό...

 

Οι Cadburys μου αρέσουν πολύ. Αγγλικές συνήθειες.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η τραγικότητα ενός ευρωπαίου: "οι πατρίδες της σοκολάτας είναι 3: Αυστρία, Βέλγιο και Ελβετία." Λόγω του τροπικού τους κλίματος φαντάζομαι.

 

Πατρίδα της σοκολάτας είναι η κεντρική (και νότια) αμερική και καλλιεργείται πια και σε χώρε της κεντρικής αφρικής και στην ινδονησία...

 

Απο εκεί και πέρα οι σοκολάτες είναι ψιλομπιάχ, αλλά υπάρχουν εξαιρέσεις που γαμούν και δέρνουν.

 

ναι οκ τα κακαοδεντρα βγαινουν κοντα στον ισημερινο δεν λεω αλλα οι βιομηχανιες που την κανουν αυτο το θεικο πραμα που ειναι, ειναι στην ευρωπη:P

 

 

---------- Προσθήκη στις 10:53 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 10:52 ----------

 

Πέρα από Pierre Marcolini και GoDiva μην ξεχνάμε και τα "εσωτερικού", Zonar's στο Σύνταγμα. Αν είναι βέβαια μια σοκολάτα να την πληρώνουμε σε χρυσό...

 

Οι Cadburys μου αρέσουν πολύ. Αγγλικές συνήθειες.

 

καθε φορα που παω λονδινο παιρνω οποσδηποτε μια απ αυτες τις τεραστιες του κιλου:-D

 

cadbury-milk-chocolate.jpg

 

---------- Προσθήκη στις 14:23 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 10:53 ----------

 

μια αλλη που μου ηρθε τυχαια στο μυαλο. μιλκα καραμελα

 

milkacaramel.jpg

 

μιλκα με μους σοκολατα

 

milkaamavel.jpg

 

milkaamavel3.jpg

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μλκς εντάξει. Δε ξανακάνω κλικ σε αυτό το τόπικ. Είναι βιασμός.

 

Συμφωνώ απόλυτα αλλά πως να αντισταθείς στον πειρασμό που λέγεται σοκολάτα??? Άντε τώρα και δεν έχω τίποτα στο σπίτι.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Α ναι, εμένα μου αρέσει η μίλκα γιαούρτι.

Γενικά μου αρέσει το κακάο, σκέτο κακάο, χωρίς ζάχαρες γάλατα και τέτοια, η σοκολάτα ΥΓΕΙΑΣ και εκείνη η μαύρη πλάκα που έχει ο Νεντίμ στην Κομοτηνή και οι ελίτσες που δίνουν στα μνημόσυνα. Και τα άλλα τα τετράγωνα τα ΙΟΝ με το πράσινο περιτύλιγμα και το φουντούκι μέσα. Αυτά.

 

Και επίσης κυλάει ένα δάκρυ όποτε σκέφτομαι το μαροκίνο (Marocchino), τον εσπρεσσάκο εκείνο που τον φτιάχνεις και ρίχνεις σκόνη κακάο μέσα και λίγο αφρόγαλα και τον μοκατσίνο (Mocaccino) που ρίχνεις τον εσπρέσσο στο ποτήρι, ζεστή σοκολάτα από πάνω και αφρόγαλα τέλος.

Πραγματικά, ενώ υπάρχουν τα δυο παραπάνω, το να πάω να πάρω κάτι τυλιγμένο σε αλουμινόχαρτο από το περίπτερο μου φαίνεται τόσο μα τόσο ξενέρωτο..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Super Moderators

Για κάποιον που ρώτησε για ρόφημα σοκολάτας, προφανώς και ότι είναι σε σκόνη μόνο σοκολάτα δεν είναι! Παίρνουμε την αγαπημένη μας σοκολάτα (κατά προτίμηση όχι γάλακτος) και τη λιώνουμε μέσα σε ένα ζεστό μείγμα με ίσα μέρη γάλα & κρέμα γάλακτος. Το τι ποσότητες θα βάλετε εξαρτάται από τα γούστα σας και το πόσο πηχτή τη θέλετε!

 

Η καβλιστερότερη ζεστή σοκολάτα στην αθήνα είναι σε ένα cafe που δεν θυμάμαι το όνομα αλλά είναι στον πεζόδρομο δίπλα από το μικρό ζαχαροπλαστείο Zonars. Την τρως άνετα και με το κουταλάκι μιας και είναι σχεδόν σαν κρέμα!

 

Από κει και πέρα, περάστε μια βόλτα από το delicatessen Βασιλόπουλος (δεν έχει σχέση με τη μεγαλη αλυσίδα super market) στην Σταδίου! Απίστευτες ποικιλίες και είδη σοκολάτας που δεν θα βρείτε πουθενά αλλού!

B)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τι σχέση έχει που είμαι αγοράκι και δε μου αρέσουν οι σοκολάτες;

 

Λοιπόν, επειδή ούτως ή άλλως έχω ήδη κατηγορηθεί ότι υποστηρίζω τα γερμανικά προϊόντα, να προτείνω κανά δυο που (λένε ότι) αξίζουν.

Τα προϊόντα της φαμίλιας Νiederegger από το luebeck με το marzipan, όχι όλα, με το marzipan. Υπάρχουν αρκετές παραλλαγές, με marzipan και λεμόνι, λικέρια και άλλα.

Οι γεροκοκόνες γραμματείς με το πρωινό τους τσάι, τους αρέσει να έχουν σοκολατάκια Lindt, οk σοκολατάκια είναι με διάφορες γεύσεις. Αλλά γενικά, γερμανιδές και μεγαλοκοπέλες πιστεύω ότι ξέρουν.

Και η τελευταία εταιρεία που κάνει γκελ στο κοινό είναι η Hachez, στις σοκολάτες που σίγουρα η έμπνευση τους δεν είναι γερμανική, όπως με τσιλι και μαρακούγια και άλλα τέτοια όμορφα. Η γεύση τους είναι ιδιαίτερη.

 

Προσωπικά, η μοναδική σοκολάτα που γουσταρίζω, είναι λευκή με ανανά με βάση την Lindt, που πουλιέται όμως χύμα, δηλαδή είναι σαν χασάπικο το κατάστημα πηγαίνεις και ζητάς συγκεκριμένη ποσότητα, την οποία την κόβουν μπροστά σου από μία πλάκα σοκολάτα. Ξέρω άνθρωπο που γουστάρει τρελά σε ίδια φάση, αυτή με τον τζίντζερ, ενδεικτικά αυτών οι τιμές ξεκινούν από 150 ευρώ το κιλό και πάνε μέχρι τα 300 ευρώ το κιλό. Η δεύτερη που μου αρέσει όχι τόσο πολύ, είναι λευκή σοκολάτα τιραμισού. Οι γεύσεις αυτών των σοκολατών είναι ιδιαίτερες και πλησιάζουν πολύ το γλυκό που έχει και σοκολάτα, παρά τη σοκολάτα πλάκα που έχουμε στο μυαλό μας.

 

Να πω και την αμαρτία μου, όταν υπάρχουν ζαχαροπλαστεία σαν κι αυτό (που η κριτική που αναφέρεται είναι ταπεινή μπροστά στην ποιότητα και στις γεύσεις του, αν και η βαθμολογία είναι άριστη) που χρησιμοποιούν τη σοκολάτα με μαεστρία για να σαγηνεύσουν τον ουρανίσκο των θαμώνων, είναι αμαρτία από το θεό (χοχοχοχο) να καταναλώνεται η σοκολάτα σε μπάρα, μπιαχ. Πάντως, η πάστα αμυγδάλου με αχλάδι σας πιάνει τον κώλο και απαιτείτε να μη σας τον αφήσει.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μάγτσιπαν;;;;;;;; Μπλιεργκχ.

 

Η σοκολάτα το πολύ ξηροκάρπι μέσα. Φρούτα και μαρτσιπάν και βιολέτες και παπαριές οκ, για κοριτσάκια με κούκλες και για αυτούς που δεν πίνουν τζόνη κόκκινο αλλά μόνο μαύρο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Γαμάει το μάρτσιπαν ρε σιχαμένε, πως το ξέχασα. Ναι, να προστεθεί και το μάρτσιπαν σε αυτά που μου αρέσουν.

 

 

Στο μεταξύ Λούσι, καλά που δε σε είδα μετά το ταξίδι σε Αμβούργο-Lübeck κλπ διότι το μόνο που σου είχα πάρει ήταν μια τεράστια κουκουβάγια μάρτσιπαν. =ρ

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...