Προς το περιεχόμενο

Σοκολατολογία-Σοκολατογνωσία


evabb

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Να εχει βρασει το σπανακι μιση ωρα ομως ε?

 

 

 

Παντως, ειχα δοκιμασει (αρκετα) macarons με λευκη σοκολατα, βανιλια και ελαιολαδο απο τον pierre herme, και προσφατα δοκιμασα ταρτα σοκολατας με ελαιολαδο (lberquina/ισπανικο) και ηταν πραγματικα καλο.

 

Για να προλαβω τα σχολια απο τους "ειδικους": υπαρχει κατι που λεγεται GCMS (gas chromatography mass spectrometry) που μπορει να μας δειξει γιατι μερικοι συνδιασμοι πανε μεταξυ τους (πχ φραουλες με πιπερι) οσο και να λετε τις μαλακιες σας.

 

 

 

ΥΓ: οσο εγραφα ειχαμε την απαντηση του ειδικου.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 1,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Να εχει βρασει το σπανακι μιση ωρα ομως ε?

 

 

 

 

Για να προλαβω τα σχολια απο τους "ειδικους": υπαρχει κατι που λεγεται GCMS (gas chromatography mass spectrometry) που μπορει να μας δειξει γιατι μερικοι συνδιασμοι πανε μεταξυ τους (πχ φραουλες με πιπερι) οσο και να λετε τις μαλακιες σας.

 

 

 

ΥΓ: οσο εγραφα ειχαμε την απαντηση του ειδικου.

 

Αυτο το ..σπεκτροσκοπιο αναλυει τι συνδυασμοι μπορει να μας αρεσουν ? Χαχαχα,,..

Το χρησιμοποιουν και ''ειδικοι''  ? Και αν αποδειχθει οτι δεν μας αρεσουν ? Θα πρεπει να σηκωσουμε τα χερια μπροστα στην επιστημη ?  :-D

Μπερδεψες το εργαστηριο με το σπανακορυζο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Να εχει βρασει το σπανακι μιση ωρα ομως ε?

 

 

 

Παντως, ειχα δοκιμασει (αρκετα) macarons με λευκη σοκολατα, βανιλια και ελαιολαδο απο τον pierre herme, και προσφατα δοκιμασα ταρτα σοκολατας με ελαιολαδο (lberquina/ισπανικο) και ηταν πραγματικα καλο.

 

Για να προλαβω τα σχολια απο τους "ειδικους": υπαρχει κατι που λεγεται GCMS (gas chromatography mass spectrometry) που μπορει να μας δειξει γιατι μερικοι συνδιασμοι πανε μεταξυ τους (πχ φραουλες με πιπερι) οσο και να λετε τις μαλακιες σας.

 

 

 

ΥΓ: οσο εγραφα ειχαμε την απαντηση του ειδικου.

 

elaborate γιατι δεν βλεπω πως αυτη η τεχνικη δειχνει τους συνδιασμους που πανε μεταξυ τους

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σταματα να γραφεις ανοησιες, δεν εχεις ιδεα για το θεμα.

 

Σταματα να παριστανεις τον ειδημονα επι παντος επιστητου δειχνοντας την μοναδικη αληθεια στους ''ανιδεους'' που δεν εκτιμουν τις γκουρμε καλλιτεχνιες

Το εργαλειο αυτο εχει συγκεκριμενη χρησιμοτητα ,Οποιος γκουγκλαρει θα την δει.

Και λυπαμαι που θα σε στεναχωρησω , αλλα αν αφεθω στην τεχνολογια για να μου βρει τους ''σωστους'' συνδυασμους...σαλτσας και μπριζολας...εσενα τον σεφ τι να σε κανω ? Τουλαχιστον να δηλωνετε παρασκευαστες και οχι σεφ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Λοιπον για το σοκολατακι.

 

Χοντροκομμενα η  συνταγη ειναι αυτη,για περαιτερω(θερμοκρασια λιωσιματος,στρωσιμο,γενικα τεχνικες γυρω απ την σοκολατα) ο καθενας ας ψαχτει λιγο σε google-youtube.

 

Απαραιτητο εργαλειο αυτο http://www.pastrychef.com/assets/images/large/chocolate_mold_truffle_shells_large2.jpg

 

Οσο πιο απλα γινεται επειδη δεν το εξηγει ξεκαθαρα,κανεις μια γκαναζ με την λευκη,την κρεμα κ το ελαιολαδο,ενωνεις με τις ελιες,''στρωνεις'' με την μαυρη σοκολατα την φορμα,αδιαζεις το περισιο,παγωνεις,γεμιζεις με κορνε,καλυπτεις παλι με μαυρη κ ξαναπαγωνεις.

 

 
20140308_171601.jpg
  • Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

 

Λοιπον για το σοκολατακι.

 

Χοντροκομμενα η  συνταγη ειναι αυτη,για περαιτερω(θερμοκρασια λιωσιματος,στρωσιμο,γενικα τεχνικες γυρω απ την σοκολατα) ο καθενας ας ψαχτει λιγο σε google-youtube.

 

Απαραιτητο εργαλειο αυτο http://www.pastrychef.com/assets/images/large/chocolate_mold_truffle_shells_large2.jpg

 

tumblr_inline_mty5aa4Nvq1r2t2bk.gif

εισαι ωραιος!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τούφα μιας και είσαι εδώ, ποιο πιπέρι πάει με την σοκολάτα;

 

Δεν εχω δοκιμασει ποτε κανονικο πιπερι με σοκολατα αλλα στο google λεει πως ειναι συνηθισμενος συνδιασμος. Σοκολατα με καγεν εχω φαει πολλες φορες (αλλα αυτο δεν ειναι πιπερι, αλλα τριμμενη πιπερια)

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

elaborate γιατι δεν βλεπω πως αυτη η τεχνικη δειχνει τους συνδιασμους που πανε μεταξυ τους

 

Ποιος νοιαζεται και αν τις δειχνει ?

Γουσταρει καποιος να την δει και βιοχημικος ? Να αραδιασει δοκιμαστικους σωληνες και το gcms στον παγκο της κουζινας του για να κατανοησει καλυτερα την επιστημη των τροφων , την συντηρηση και την επιστημονικη εξηγηση των παραδοσιακων συνδυασμων ? Μαγκια του και καπελο του.Γουσταρει να την δει μοριακος γαστρονομος ? Κανενα προβλημα.Θελει να την  δει και ...μαθηματικος , να παιξει με τις πιθανοτητες για να μειωσει το ρισκο ? Κανενα προβλημα.Αυτο που δεν καταλαβαινει ο Τουφας ειναι οτι οτι και να κανουν , αν μας αρεσει το φαγητο εχει καλως.Αν δεν μας αρεσει , κλασιμο

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ποιος νοιαζεται και αν τις δειχνει ?

Γουσταρει καποιος να την δει και βιοχημικος ? Να αραδιασει δοκιμαστικους σωληνες και το gcms στον παγκο της κουζινας του για να κατανοησει καλυτερα την επιστημη των τροφων , την συντηρηση και την επιστημονικη εξηγηση των παραδοσιακων συνδυασμων ? Μαγκια του και καπελο του.Γουσταρει να την δει μοριακος γαστρονομος ? Κανενα προβλημα.Θελει να την  δει και ...μαθηματικος , να παιξει με τις πιθανοτητες για να μειωσει το ρισκο ? Κανενα προβλημα.Αυτο που δεν καταλαβαινει ο Τουφας ειναι οτι οτι και να κανουν , αν μας αρεσει το φαγητο εχει καλως.Αν δεν μας αρεσει , κλασιμο

 

 

δεν νομιζω οτι εχει ενας μεσος ανθρωπος ουτε την δυνατοτητα να το αγορασει ενα τετοιο μηχανιμα ουτε να το συντηρισει. απο οικονομικης αποψης αλλα και απο θεμα καταρτησης :-D

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...