Προς το περιεχόμενο

Διαδιακασια προσληψης στο "Πλαισιο"


tap_ts

Προτεινόμενες αναρτήσεις

βασικα μηπως περνουνε μονο γνωστους? και ολο αυτο το πανηγυρακι με τισ συνεντευξεις ειναι απλα για να γινοντε? υπαρχει κανεις εδς μεσα που να περασε συνεντευξη και να τον πειρανε στην τυχη?

 

Yes, εγω ημουν σαν τεχνικος στο πλαισιο για ενα εξαιρετικα μικρο χρονικο διαστημα μεχρι που εβρισα τον υπευθυνο και την εκανα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 95
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Όπως έχω ξαναπει, όταν τους έστειλα βιογραφικό κάποτε για ταμίας ( ήμουνα τότε στον πρώτο χρόνο σχολής) μου είπανε από το τηλέφωνο ότι στα καταστήματα παίρνουνε μόνο αποφοίτους λυκείου και αν ήθελα για το τηλεφωνικό κέντρο να πάω σε κάτι τεστ που θα κάνανε ( που και εκεί πάντα για απόφοιτους λυκείου αναφέρουνε). Είχανε βάλει κάπου στις γιορτές αγγελία για management trainees ζητώντας αποφοίτους ΑΕΙ μόνο, έστειλα ένα CV για πλάκα, ( ΤΕΙ επί πτυχίω) και δε καταδεχτήκανε να με πάρουνε ούτε για συνέντευξη , το ΤΕΙ είναι δευτοκλασάτο για αυτούς...:P

 

Σκέφτομαι πολύ σοβαρά να στείλω βιογραφικό για πωλήτρια, να γράφω μόνο απολυτήριο λυκείου, χωρίς προυπηρεσία,χωρίς ξένες γλώσσες κ.λ.π. για να σπάσω πλάκα στην συνέντευξη... Σκέφτομαι επίσης να γράφω στο βιογραφικό μου " ταλέντο στο κάρφωμα συναδέλφων ", " συμφωνώ πάντα με τους ανωτέρους μου σε ό,τι βλακεία και να σκεφτούν" κ.λ.π. για να αυξήσω τις πιθανότητες να προσέξουν το βιογραφικό μου!:P

 

Plz κάντο εγώ το έκανα στο καρφούρ. Έχει τρελό γέλιο. Με είχαν φωνάξει για 3 συνεντέυξεις πριν από αυτό και τελικά έκανα καινούρια αίτηση με τέτοια φούμαρα μέσα. Μέσα σε 1 μέρα παρότι τους είχα ξεχέσει στην τελευταία συνέντευξη με ξαναπήρα τηλέφωνο, για διαθέσιμη θέση στις αποθήκες! Ούτε συνεντευξη ούτε τίποτα! Φυσικά και δε πήγα, γιατί ξανάνοιξε η σχολή από 2 εξάμηνα καταλήψεις :P

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 2 μήνες μετά...

Παιδιά αν κάποιος επο εσάς έχει δουλέψει στο πλαίσιο, παρακαλώ πείτε μου αν γνωρίζετε το εξής. Έχω κάνει τι συνέντευξη και τώρα με κάλεσαν για δοκιμαστικό 4 ωρών. αυτό σημαίνει ότι θα με προσλάβουν η καλούν για δοκιμαστικό όλους τους υποψηφιους που έδωσαν συνεντευξη?

Ευχαριστω

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Παιδιά αν κάποιος επο εσάς έχει δουλέψει στο πλαίσιο, παρακαλώ πείτε μου αν γνωρίζετε το εξής. Έχω κάνει τι συνέντευξη και τώρα με κάλεσαν για δοκιμαστικό 4 ωρών. αυτό σημαίνει ότι θα με προσλάβουν η καλούν για δοκιμαστικό όλους τους υποψηφιους που έδωσαν συνεντευξη?

Ευχαριστω

 

Νομικά δεν υπάρχει δοκιμαστική περίοδος. Η πρόσληψη σε ΚΑΘΕ περίπτωση πρέπει να γίνεται πριν την ανάληψη της εργασίας και επίσης πριν την ανάληψη της εργασίας πρέπει να καταχωρηθείς στο βιβλίο Νεοπροσλαμβανομένου Προσωπικού στο οποίο υπογράφεις κιόλας, ακόμα μία μέρα να έρθει ο υπάλληλος και να την κάνει η διαδικασία αυτή πρέπει να ακολουθείται κανονικά. Δοκιμαστική περίοδος θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η σύμβαση ορισμένου χρόνου ( π.χ. δίμηνες).

 

Στην περίπτωση τη δική σου και των άλλων υποψηφίων αυτό που θα κάνετε είναι να τους βγάλετε χαμαλοδουλειά του τύπου καθάρισμα ραφιών, κουβάλημα κ.λ.π. και μετά το δοκιμαστικό να σας πουν ότι δεν πληρείτε τις φοβερές απαιτήσεις της θέσης.

 

Tα μόνα τεστ που έχω κάνει για δουλειές ήταν maximum 1 ώρας , ένα τυπικό τεστ ότι ξέρεις Office και ότι ξέρεις αγγλικά επιπέδου Lower ( και πολύ λέω). Άντε και ένα μικρό τεστάκι για θέσεις σε τηλεφωνικά κέντρα ότι μιλάς καθαρά. Εννοείται ότι δεν σου κάνανε τα τεστ στο χώρο εργασίας αλλά σε κάποια αίθουσα εκπαίδευσης - αξιολόγησης whatever.

 

Άκου 4 ώρες δοκιμαστικό , ούτε ο ΑΣΕΠ να ήταν :devil:

 

Υ.Γ. Με πήρανε από ένα δικηγορικό γραφείο που είχα στείλει για part-time γραμματέας το απόγευμα και μου είπε ότι είναι φοβερή ευκαιρία η δουλειά του 350 ευρώ χωρίς σύμβαση χωρίς ΙΚΑ λόγω οικονομικής κρίσης, δεν άντεξα , του τα χωσα. Μετά μου τα γύρισε ότι μπορούμε να συζητήσουμε την περίπτωση σύμβασης. Anyway, μου είπε το όνομα του και που είναι το δικηγορικό, να τον δώσω στην επιθεώρηση ή δεν πρόκειται να ασχοληθούν καν λόγω του ότι δε δούλεψα ποτέ εκεί; Εχουνε ξεφύγει αυτοί λέμε, είπαμε υπάρχει τεράστιο πρόβλημα ρευστότητας αλλά δε θα βγούμε να κάνουμε και έρανο απο πάνω...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 3 χρόνια αργότερα...

αυριο εχω συνεντευξη στ κεντρικα....κ με αυτα που διαβαζω εχω φρικαρει....κ στα τρια υπαρχοντα θεματα ειναι αρνητικα....οποιος δουλευει εκει τωρα ας με ενημερωσει τωρα για τις υπαρχουσες συνθηκες αυτη τη εποχη.εχει αλαξει κατι?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

τελικα πηγα για συνεντευξη η οποια διερκισε 5 λεπτα κ το πιο σχετικο π με ρωτησαν ειναι τι θεωρειται οτι πρεπει ν χει ενας πωλητης......θα με ενημερωσουν θετιξα αρνητικα σε δυο βδομαδες αν ειναι τετραωρο δοκιμαστικο μετα παλι συνεντευξη κ τελος εκπεδευση πληρωμενη κ αν περασω με επυτιχια τοτε θ μδ παρουν...δε ειδα κ πολυ θετικα τα πραγματα ειδωμεν....παντως σε σχεση με τη διαδθκασια προσληψης τιποτα δε εχει αλαξει...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 4 μήνες μετά...

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr/2012/02/blog-post_987.html

'''Η ιστορία μας ξεκινάει με μια ομάδα νεαρών που έχοντας στείλει (ο καθένας ξεχωριστά προφανώς) βιογραφικό για θέση πωλητή στην εταιρία Πλαίσιο... στα καταστήματα Θεσσαλονίκης, αρχικά τους καλούν για συνέντευξη. Όλα καλά στη συνέντευξη, τους καλούν και για 3ωρο δοκιμαστικό, περνάνε και από εκεί, μετά τους καλουν για δοκιμαστικό 8ωρο και καπάκι τους ανακοινώνουν ότι θα ξεκινήσουν την συνεργασία τους.

Επόμενη εβδομάδα όπου και αρχίζει η δουλειά του πωλητή...Καθαρισμός ραφιών και προϊόντων με άφθονο άζαξ, λιγοστή επαφή με πελάτες και εκμάθηση προϊόντων, πάντα με την τρομοκρατία του τύπου αν δεν τα ξέρεις αύριο...θα φύγεις. Απάνθρωπη πίεση σε όλους τους απλούς εργαζομένους, με απειλές και απαιτήσεις για όλο και περισσότερη δουλειά και αποτελέσματα.

Επόμενη εβδομάδα οι νεαροί μας θα εκπαιδευτούν και καλά στα προϊόντα της εταιρίας και στο πώς πουλάμε ένα προϊόν. Απαράδεκτη νοοτροπία εκ μέρους των εκπαιδευτών και των διευθυντάδων που από την πρώτη στιγμή τους δείχναν πώς ο πελάτης είναι «πελατάκος», οι πελάτες δεν ξέρουν, άρα τους πουλάμε ότι να ναι και γενικά πώς του λέμε ψέματα και μισές αλήθειες για τον μεγάλο στόχο: να πουλάνε την δική τους μάρκα turbox. Επακολουθούν ηλίθιες αξιολογήσεις και σενάρια πώλησης με πελάτη-πωλητή και ήδη αρχίζουν οι πρώτες απολύσεις. Βέβαια πώς είναι δυνατόν ένας άνθρωπος σε 2-3 μέρες να γνωρίζει όλα τα προϊόντα τεχνολογίας μιας τόσο μεγάλης εταιρίας και να τα πουλάει με άνεση, κανείς δεν απάντησε.

Όσοι τα ψιλοπήγαν καλά και ανέχτηκαν τις ειρωνείες υψηλόβαθμων στελεχών σχετικά με τις ικανότητες και την γνώση τους, επιλέχτηκαν για να συνεχίσουν την εκπαίδευση στην Αθήνα για 10 μέρες...να ξεραν τί τους περιμένει. Έτσι λοιπόν παίρνουν το τρενάκι από Θεσσαλονίκη και κατεβαίνουν στην Αθήνα, όπου η εταιρία τους είχε κλείσει ξενοδοχείο και διαμονή όλα πληρωμένα. Αμ δε...Στο ξενοδοχείο εμβρόντητος ο ξενοδόχος δεν γνώριζε το παραμικρό και φυσικά δεν υπήρχε κράτηση. Κάτι βρωμούσε και με τα πολλά ο εκπαιδευτής μετά από σχετικά τηλεφωνήματα κάνει κράτηση στο ξενοδοχείο αλλά για 5 μέρες. Εκεί πήραν τα πρώτα μηνύματα εξαπάτησης και εκμετάλλευσης.

Τι θα πει εκμετάλλευση; Εκμετάλλευση θα πεί να έχεις 3 καταστήματα Πλαίσιο στα 50μ και να σε στέλνουν στο Μαρούσι, στο Ψυχικό, και στην Καλλιθέα όχι για δουλειά πωλητή αλλά για χαμαλίκι και κάλυψη εργασιακών κενών.

Εκμετάλλευση θα πεί να σε πετάν σε ένα περιβάλλον που δεν έχεις ξαναδεί και δεν ξέρεις καν τί είναι πού και να σου λένε πούλα και πίασε στόχους.

Εκμετάλλευση και συνάμα απάτη θα πεί να σε βάζουν να λές ψέματα για να πουλήσεις turbox προϊόντα γιατί η εταιρία βγάζει πολλά μεικτά από αυτά, άρα κάνει υπερκέρδος, σε αντίθεση με τα υπόλοιπα προϊόντα άλλων επωνυμιών που κάνει απλά λιγότερο κέρδος. Και πώς να πουλήσεις ένα προϊόν turbox όταν είναι για τα μπάζα, χαλάει αβέρτα και έχει την χειρότερη φήμη στην αγορά, απέναντι σε κορυφαίες μάρκες όπως πχ Sony.

Εκμετάλλευση και συνάμα φάμπρικα, θα πεί να σε κράζει ο υπεύθυνος όλες τις ώρες και να σου λέει οτι δεν τα πας καλά και δεν πιάνεις τους στόχους, ενώ ταυτόχρονα απασχολείσαι σε 2-3 τμήματα του καταστήματος κάνοντας χαμαλοδουλειές για όλους και να φταίς και από πάνω.

Εν τέλει στην φάμπρικα, την 5η μέρα αξαθλίωσης και ειρωνείας, απολύονται σχεδόν οι μισοί από τους φίλους μας με αστείες δικαιολογίες αφού πρώτα τους μειώσανε λεκτικά και τους ξεφτιλίσανε μπροστά σε κόσμο. Το τραγικό και παράνομο της ιστορίας;Ο σεκιουριτάς του καταστήματος απαίτησε να κάνει σωματικό έλεγχο στους απολυόμενους με δικαιολογία την πολιτική της εταιρίας! Τέρμα παράνομο και αυθαίρετο και δείγμα του πώς από εν δυνάμει υπάλληλος σε 5 λεπτά η φάμπρικα σε έχει για εν δυνάμει κλεφτρόνι!

Έτσι λοιπόν μια μεγαλοεταιρία ανακυκλώνει ανθρώπινο δυναμικό ανά 20 μέρες, αφού πρώτα τους ξεζουμίσει και τους υποβαθμίσει σε σκουπίδια. Μια σύγχρονη φάμπρικα που ακούει στο όνομα Πλαίσιο, που πουλάει ελπίδα για εργασία σε νέους ανθρώπους και μετά υπό το καθεστώς τρομοκρατίας (στόχοι, απόλυση, τζίρος) τους πατάει στο λαιμό και τους απολύει καθημερινά. Μια εταιρία που βασίζεται στην άγνοια του πελατάκου για να του φάει χρήματα έναντι ενός μάπα turbox, και το παίζει και πρωτοπόρα στον χώρο.

Πού να ήξερε ο πελάτης του Πλαισίου ότι την ώρα που βγαίνει από το κατάστημα χωρίς να έχει πάρει τιποτα γιατί απλά κοιτούσε ή έκανε έρευνα αγοράς, μέσα κάποιος πωλητής ακούει τον εξάψαλμο γιατί έφυγε ο πελάτης και τρώει κίτρινη κάρτα.

Να η Ελλάδα που φτιάξανε οι 300, να δουλεύει ο νέος άνθρωπος σε συνθήκες Ινδίας και να τον απολύουν για πλάκα, καθώς χιλιάδες άλλοι σύγχρονοι δούλοι περιμένουν απέξω για να περάσουν την ίδια διαδικασία.

Τι δικαιολογία μπορεί να κρατήσει ένα νέο άνθρωπο στη χώρα αυτή να δουλέψει;;;;
Αναγνώστης'''

 

Παιδια συμβενει οντως αυτο; Οταν παμε στο πλαισιο και σε καθε ηλεκτρονικο καταστημα (γερμανος, κοτσο, μαρκτ) και παμε και κανουμε ερευνα αγορας, και φευγουμε χωρις να παρουμε τιποτε.... Οι εργαζομενοι εκει μεσα, την ακουνε??..

 

Το εχω κανει πολυ συχνα αυτο, να πηγαινω να κοιταω για πλακα διαφορα κινητα, αλλα με αυτο που διαβασα τωρα, μετανιωνω και λυπαμαι..

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η ερευνα αγορας δεν ειναι ουτε παρανομη ουτε στο ελαχιστο κατι κακο.Αν δεν ψαξεις ειναι σαν να παιρνεις γουρουνι στο σακι.Οι πολιτικες καποιων εταιριων ειναι που ειναι παρανομες και κατακρινονται απο πολλους.Το να τα βαλεις με τον υπαλληλο ενω ο πελατης απλα κοιτουσε δεν στεκει.Πανε οι εποχες που και να κοιτουσες ειχες λεφτα,σε ψηνανε και το επαιρνες.Τωρα τα μετραμε ευρω το ευρω,να τα ξεχασουν αυτα!!Δοξα το θεο εχω βρει σοβαρο αφεντικο και δεν με εκμεταλευεται.Και αφου δεν το κανει αυτο εχω τη διαθεση απο μονος μου να γινω χαλι καποιες φορες να με πατησει.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σοκ με σκάνδαλο υπνωτισμου κλονίζει το κατάστημα πλαίσιο ( Για να γελάσουμε και λίγο. Φυσικά και είναι μούφα )

 

http://www.tokoulouri.com/society/plaisio/

 

Απο κει και πέρα και γω είχα πάει το 2006 για συνέντευξη μέσω γνωστού. Δούλευα τότε σαν τεχνικός σε μια εταιρεία χονδρικής με περιφερειακά και υλικά δικτύων. Δεν έκατσε η φάση γιατί μου προσέφεραν 200 ευρώ λιγότερα από την δουλειά που ήδη ήμουν. Βάλε και μετακίνηση κάθε μέρα για να πάω στην Μεταμόρφωση από Καλλιθέα που έμενα τότε.

 

Εγώ πάντως γενικότερα σε όλες μου τις δουλειές έχω μπει από γνωστό και ποτέ σε αυτές τις εταιρείες που δουλεύω τα 10 τελευταία χρόνια δεν με πήραν λόγω βιογραφικού. Γενικά έκατσαν φάσεις και ήμουν τυχερός. Έμαθα πολλά πράγματα από όλες τις δουλειές και ποτέ δεν συνεβη το παραμικρό

.Εδώ που είμαι τώρα είμαι 3 χρόνια αλλά πάλι ψάχνομαι να γυρίσω στο τεχνικό κομμάτι γιατί η τωρινή δουλειά είναι καθιστική και ο μόνος λόγος που κάθομαι είναι τα λεφτά και ότι έχω οικογένεια . Αλλά ψάχνομαι γενικά

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ετσι ειναι η Ελλαδα.Αν δεν εχεις γνωστο δεν πας πουθενα.Γνωστος στο σχολειο,γνωστος στο στρατο,γνωστος για δουλεια,γνωστος για τα προβληματα στο σπιτι στο χωριο που εχει αποκλειστει απο τα χιονια,γνωστος στην δ.ο.υ. ,γνωστος στο μπουζουκτσιδικο του χωριου!Οπου χωριο βαλτε οποιαδηποτε πολη της Ελλαδας ακομα και το μεγαλο χωριο της Αθηνας.

 

 

Ωρες ωρες λεω να τα παρατησω ολα και να γινω εφοπλιστης χαχαχα

  • Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ρε μην τα τρομάζετε τα παιδιά :P. Πάτε και αν σας κάνει και σας αρέσει όλα καλά κάθεστε. Αν όμως έχετε τον κάθε παπάρα να σας βρίζει και να σας πατάει κάτω τότε μην τον ανεχτείτε σε καμία περίπτωση και φύγετε κατευθείαν. Ούτε συγνώμη δικό μου λάθος ούτε τίποτα. Απλά τα πράγματα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σοκ με σκάνδαλο υπνωτισμου κλονίζει το κατάστημα πλαίσιο ( Για να γελάσουμε και λίγο. Φυσικά και είναι μούφα )

 

http://www.tokoulouri.com/society/plaisio/

 

Απο κει και πέρα και γω είχα πάει το 2006 για συνέντευξη μέσω γνωστού. Δούλευα τότε σαν τεχνικός σε μια εταιρεία χονδρικής με περιφερειακά και υλικά δικτύων. Δεν έκατσε η φάση γιατί μου προσέφεραν 200 ευρώ λιγότερα από την δουλειά που ήδη ήμουν. Βάλε και μετακίνηση κάθε μέρα για να πάω στην Μεταμόρφωση από Καλλιθέα που έμενα τότε.

 

Εγώ πάντως γενικότερα σε όλες μου τις δουλειές έχω μπει από γνωστό και ποτέ σε αυτές τις εταιρείες που δουλεύω τα 10 τελευταία χρόνια δεν με πήραν λόγω βιογραφικού. Γενικά έκατσαν φάσεις και ήμουν τυχερός. Έμαθα πολλά πράγματα από όλες τις δουλειές και ποτέ δεν συνεβη το παραμικρό

.Εδώ που είμαι τώρα είμαι 3 χρόνια αλλά πάλι ψάχνομαι να γυρίσω στο τεχνικό κομμάτι γιατί η τωρινή δουλειά είναι καθιστική και ο μόνος λόγος που κάθομαι είναι τα λεφτά και ότι έχω οικογένεια . Αλλά ψάχνομαι γενικά

 

Το πρόβλημα είναι ότι άτομα σαν εσένα έχουν και το θράσος να είναι προκλητικοί σε περίοδο τέτοιας ανεργείας. Άλλα όταν μείνεις από γνωστό ή σε κακομεταχειριστεί το κάθε ''Πλαίσιο'' θα σου φταίνε οι 300. Χορτάσαμε από αυτή την καραμέλα.

Αλλά μου αρέσει που είσαι ανήσυχος τύπος και ''ψαχνεσαι γενικά'' για τον επόμενο γνωστό...

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...