Μετάβαση στο περιεχόμενο


Μεγάλος Διαγωνισμός
Κερδίστε 3 VPS, 50 πακέτα hosting και χιλιάδες domain .eu

Φωτογραφία

Linksys wag200g και συνδεση σε hotspot Δημου


Το θέμα αυτό έχει αρχειοθετηθεί επειδή είναι αρκετά παλιό. Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορείτε να απαντήσετε σ'αυτό το θέμα.
12 απαντήσεις σ'αυτό το θέμα

#1 Xorxhs!

Xorxhs!

    Senior Member

  • Members
  • 2.482 μηνύματα

Δημοσίευση 02 Απρίλιος 2010 - 04:25 μμ

Εχω το wireless modem router linksys wag200g και θα ηθελα να ρωτησω πως μπορω να το χρησιμοποιησω για να συνδεθώ στο internet που παρεχει απο hotspot o δημος.

α) αν το ρουτερ συνδεεται απευθειας με το desktop.

B) αν το ρουτερ συνδεεται ασυρματα με το desktop pc.

Merci.

Ad Bot

Ad Bot

#2 poulinos

poulinos

    Super Goofy

  • Super Moderators
  • 55.139 μηνύματα

Δημοσίευση 02 Απρίλιος 2010 - 08:49 μμ

το ρουτερ συνδεεται ασυρματα με το pc αλλα το ρουτερ τουλαχιστον με τα official firmware ΔΕΝ μπορει να κανει repeat το δικτυο του δημου.οποτε το δικτυο του δημου θα το πιασει με την ασυρματη καρτα δικτυου σου και οχι με τον ρουτερ σου.

#3 Xorxhs!

Xorxhs!

    Senior Member

  • Members
  • 2.482 μηνύματα

Δημοσίευση 03 Απρίλιος 2010 - 12:59 πμ

λυση υπαρχει σε αυτο που αναφερεις με καποιο firmware και ποιο?

#4 poulinos

poulinos

    Super Goofy

  • Super Moderators
  • 55.139 μηνύματα

Δημοσίευση 03 Απρίλιος 2010 - 01:47 πμ

για το Wag200 δεν εχω ακουσει για Firmware για να γινει repeater.οποτε ελπιζω να πιανεις το σημα του δημου με το λαπτοπ σου

#5 Xorxhs!

Xorxhs!

    Senior Member

  • Members
  • 2.482 μηνύματα

Δημοσίευση 03 Απρίλιος 2010 - 12:34 μμ

το desktop που εχω,δυστυχώς δεν εχει ασυρματη καρτα...

#6 takos

takos

    Senior Member

  • Members
  • 1.017 μηνύματα

Δημοσίευση 03 Απρίλιος 2010 - 03:03 μμ

Τι απόσταση είναι το hot spot του δημου?
Αν, το πιάνεις πχ με ενα απλο λαπτοπ απο το μπαλκονι σου τοτε σιγουρα αν παρεις ενα access point εξωτερικού χώρου θα μπορείς να το συνδέσεις με το υπάρχον linksys wag200g σε bridge mode & disable dhcp server για να έχεις ίντερνετ ενσύρματα και ασύρματα.
Παρε κατι τέτοιο
Δημοσιευμένη Εικόνα

#7 poulinos

poulinos

    Super Goofy

  • Super Moderators
  • 55.139 μηνύματα

Δημοσίευση 03 Απρίλιος 2010 - 06:16 μμ

Τι απόσταση είναι το hot spot του δημου?
Αν, το πιάνεις πχ με ενα απλο λαπτοπ απο το μπαλκονι σου τοτε σιγουρα αν παρεις ενα access point εξωτερικού χώρου θα μπορείς να το συνδέσεις με το υπάρχον linksys wag200g σε bridge mode & disable dhcp server για να έχεις ίντερνετ ενσύρματα και ασύρματα.
Παρε κατι τέτοιο
Δημοσιευμένη Εικόνα

ρε παιδια μην μπερδευετε το bridge mode Με το wireless bridge.το bridge mode Που βλεπεις στο linksys wag200 δεν ειναι για να πιανει ασυρματο δικτυο και να το δινει με καλωδιο.το bridge mode που δινει και το δινει στην καρτελα που ρυθμιζεις Username kai password καi vpi vci ειναι για οποιον θελει να κανει τον adsl router του να παιζει σαν modem.δηλαδη να φτιαξεις εικονιδιο συνδεσης στα windows και να κανεις κλικ για να μπεις ειτε οταν εχεις καποιον αλλο router h firewall και θες αυτο να κανει κληση pppoe Πανω στον adsl router σου ωστε να παρει την Ip αυτο και οχι το linksys

το desktop που εχω,δυστυχώς δεν εχει ασυρματη καρτα...

παρε μια καρτα αφοου βεβεωθεις οτι το πιανεις.

#8 takos

takos

    Senior Member

  • Members
  • 1.017 μηνύματα

Δημοσίευση 07 Απρίλιος 2010 - 10:26 πμ

Σορρυ μπερδεύτηκα αυτό που είπα πιγενε για άλλου.
Για να συνδεθεί στο hot spot του δήμου θες ένα access point το "Nanostation loco2" που να εχει καλη κεραια, η ένα δυνατό usb stick (λίγο δύσκολο να βρεις).
Αν πάρεις το ενα Access point θα μπορείς να το εχεις πανω στο Wag200 (σβηστό dhcp server, bridge mode) η κατευθείαν στο pc sou .

για το Wag200 δεν εχω ακουσει για Firmware για να γινει repeater.οποτε ελπιζω να πιανεις το σημα του δημου με το λαπτοπ σου


Νομίζω χρειάζεται client mode και όχι repeater, είναι πιθανότερο να δουλέψει ο client πάρα ο repeater αν αναλογιστούμε τις ασυμβατότητες που παρουσιάζουν τα hardware μετάξι τους.
Το Flashing είναι επικίνδυνο με μη εργοστασιακό firmware, δεν υποστιριζεται απο το wag200.

Επεξεργασία από takos, 07 Απρίλιος 2010 - 11:19 πμ.


#9 poulinos

poulinos

    Super Goofy

  • Super Moderators
  • 55.139 μηνύματα

Δημοσίευση 07 Απρίλιος 2010 - 03:05 μμ

Σορρυ μπερδεύτηκα αυτό που είπα πιγενε για άλλου.
Για να συνδεθεί στο hot spot του δήμου θες ένα access point το "Nanostation loco2" που να εχει καλη κεραια, η ένα δυνατό usb stick (λίγο δύσκολο να βρεις).
Αν πάρεις το ενα Access point θα μπορείς να το εχεις πανω στο Wag200 (σβηστό dhcp server, bridge mode) η κατευθείαν στο pc sou .



Νομίζω χρειάζεται client mode και όχι repeater, είναι πιθανότερο να δουλέψει ο client πάρα ο repeater αν αναλογιστούμε τις ασυμβατότητες που παρουσιάζουν τα hardware μετάξι τους.
Το Flashing είναι επικίνδυνο με μη εργοστασιακό firmware, δεν υποστιριζεται απο το wag200.


γενικως δεν ξερω αν εχουν βγαλει firmware gia το wag200 για repeater h bridge.unofficial εχουν βγαλει το 1.01.10 και εχει ανοιχτει θεμα εδω.
τωρα για δυνατη καρτα wireless υπαρχει και 500 Mw και 1000 mw Νομιζω.

#10 takos

takos

    Senior Member

  • Members
  • 1.017 μηνύματα

Δημοσίευση 07 Απρίλιος 2010 - 10:00 μμ

γενικως δεν ξερω αν εχουν βγαλει firmware gia το wag200 για repeater h bridge.unofficial εχουν βγαλει το 1.01.10 και εχει ανοιχτει θεμα εδω.
τωρα για δυνατη καρτα wireless υπαρχει και 500 Mw και 1000 mw Νομιζω.


Ναι σωστός και κάνει 45-50ευρώ. έχει και συμβατότητα με το backtrack, έχω δοκιμάσει αξίζει.
Συνδέεται σε απόστασή 3-4 χιλιομέτρων με την απλή κεραία omni 5dbi, δηλαδή συνδέθηκα στο hotspot της AgVarvara από Πετράλωνα με (οπτική επαφή) και καλή ταχύτητα-απόκριση. Και τοπικά πιάνει 10-15 ασύρματα με 80% σήμα ενώ το απλό πιάνει 3-4 με κάλο σήμα.
11G: 26dBm (Typical) ±1 =500mw
11Β: 30dBm (Typical) ±1 =1000mw
http://www.insomnia....ghlight=RTL8187

Επεξεργασία από takos, 07 Απρίλιος 2010 - 10:11 μμ.


#11 poulinos

poulinos

    Super Goofy

  • Super Moderators
  • 55.139 μηνύματα

Δημοσίευση 07 Απρίλιος 2010 - 10:14 μμ

και λογικα και ο δημος θα εχει σιγουρα μισο watt και πανω ενισχυση στο σημα

#12 nikolaos_

nikolaos_

    Senior Member

  • Members
  • 588 μηνύματα

Δημοσίευση 11 Νοέμβριος 2010 - 01:17 μμ

γενικως δεν ξερω αν εχουν βγαλει firmware gia το wag200 για repeater h bridge.unofficial εχουν βγαλει το 1.01.10 και εχει ανοιχτει θεμα εδω..


Υπάρχει λινκ για να πάρουμε το firmware?

#13 poulinos

poulinos

    Super Goofy

  • Super Moderators
  • 55.139 μηνύματα

Δημοσίευση 11 Νοέμβριος 2010 - 09:20 μμ

http://openwag200.sourceforge.net/