Προς το περιεχόμενο

Η Adobe εγκαταλείπει την ανάπτυξη εφαρμογών Flash για το iPhone


Hal9000

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Μπα, αλλωστε ουσιαστικα δεν σχετιζονται μεταξυ τους.

 

Ο flash player λειτουργεί ως interpreter ενώ ο cross-compiler ως... compiler, αυτό που τους συνδέει είναι το κοινό υλικό με το οποίο τροφοδοτούνται και το αποτέλεσμα τους που εμφανίζεται στην πλατφόρμα για την οποία έχει δημιουργηθεί τόσο ο flash player, όσο και για την οποία βγάζει εκτελέσιμο κώδικα ο cross-compiler (αυτά σαν γενικές εντυπώσεις γιατί με τον συγκεκριμένο χώρο δεν έχω ασχοληθεί, οπότε και μπορεί οι εντυπώσεις μου να είναι εσφαλμένες). :-)

 

Την συσχέτιση την έκανα σαν ένδειξη καλής θελήσεως (:lol:), αφού η adobe με το προβληματικό flash player πάει να δείξει ένα καλό πρόσωπο, η apple θα συνεχίσει να επιμένει στην μονοπωλιακή της τακτική; Τι αντίκτυπο θα έχει στον κόσμο της αυτό; (Καθαρά ρητορική η ερώτηση... :lol:)

 

Y.Γ. Τα περί κερδών και περιορισμού επιλογών από πλευρά εταιριών τα αναφέρω γιατί αυτό που νομοθετικά θέτει υγιεί όρια στον καπιταλισμό είναι ο έλεγχος της ανταγωνιστικότητας και η κατάργηση των μονοπωλίων προς όφελος του συνόλου γενικότερα.

Επεξ/σία από digekas
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 96
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Πάντα δεν ήταν αυτή η πολιτική της apple; Ποτε υποστήριξε το flash; Απλα τώρα το έκανε και επίσημο. Προσωπικά λατρευω το iPod touch μου και θα ήταν τέλειο αν είχε και υποστήριξη flash. Ως εκεί έλεγα «οκ, ίσως να μην υπάρχουν οι απαραίτητοι πόροι στο iPod για flash και μιας και η apple δε θέλει ποτέ κολληματα δεν έβαλε» αλλά όταν δεν βάζουν στο ipad κάπου χαλάει η δουλειά… δηλαδή για να το καταλάβω, μας λένε ότι το ipad είναι το μέλλον και θα αντικαταστήσει σιγά σιγά τους υπολογιστές όπως ξέρουμε την έννοια και δεν υποστηρίζουν την πλατφόρμα της adobe; Εγω ένα ξέρω, με την άφιξη των επόμενων tablets (πχ Microsoft courrier) θα πληγεί πολύ το ipad (σχετικά με ο,τι αναφέρθηκε για το app store δε λέω καλό και Άγιο αλλά μέσα στο safari κάτι λείπει από τη σωστή εμπειρία browsing για μένα …

 

 

Sent from my iPod touch using Insomnia.app

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Super Moderators
Πάντα δεν ήταν αυτή η πολιτική της apple; Ποτε υποστήριξε το flash; [...]

Ειλικρινά, δεν καταλαβαίνω πότε δεν υποστήριξε ή πότε υπέσκαψε το Flash η Apple... Μπορείς να μας δώσεις κάποιο παράδειγμα;

δηλαδή για να το καταλάβω, μας λένε ότι το ipad είναι το μέλλον και θα αντικαταστήσει σιγά σιγά τους υπολογιστές όπως ξέρουμε την έννοια και δεν υποστηρίζουν την πλατφόρμα της adobe;

Ίσως να μην είδες την παρουσίαση του iPad, ίσως να μην έχεις διαβάσει τις σχετικές ανακοινώσεις: η Apple δεν θεωρεί το iPad ως αντικαταστάτη των υπολογιστών ή των φορητών, όπως γράφεις, αλλά μία ενδιάμεση συσκευή μεταξύ των smartphones όπως το iPhone και των φορητών υπολογιστών.

Εγω ένα ξέρω, με την άφιξη των επόμενων tablets (πχ Microsoft courrier) θα πληγεί πολύ το ipad (σχετικά με ο,τι αναφέρθηκε για το app store δε λέω καλό και Άγιο αλλά μέσα στο safari κάτι λείπει από τη σωστή εμπειρία browsing για μένα …

Ας δούμε τον ανταγωνισμό του iPad με σάρκα και οστά κι ας βγάλουμε μετά τα συμπεράσματά μας. ;)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

To τι παιχνίδια παίζονται μεταξύ των εταιριών αυτή την στιγμή ελάχιστοι μπορεί να τα ξέρουν, μέχρι και σενάρια συνωμοσίας κυκλοφόρησαν που υποστήριζαν ότι αυτή η ένταση μεταξύ apple/adobe ήταν τεχνητή ώστε η google να πληρώσει/υποστηρίξει την ανάπτυξη και προσαρμογή του flash στα smartphone!!! (Έλεγαν για το πρόβλημα ελέγχου που υπάρχει με τις touchscreen)

 

H apple από την μεριά της είπε ότι δεν θέλει ένα cross-compiler γιατί σαν κλειστό κουτί που θα ήταν τόσο για εκείνη όσο και για τους developers, θα μπορούσε να οδηγήσει σε εφαρμογές που δεν θα αξιοποιούσαν στο βέλτιστο τις δυνατότητες των μηχανημάτων της, για αυτό έκανε και αναφορές σε ανοικτά πρότυπα. Εγώ τουλάχιστον αυτό κατάλαβα, αν κάτι δεν κατάλαβα καλά, δεκτές εκ των προτέρων οι όποιες διορθώσεις. :-)

 

Βέβαια αυτά τα κλειστά πρότυπα είναι που εξασφαλίζουν έσοδα στους κατόχους τους και την τελευταία φορά που κοίταξα δεν είδα κάπου να υπάρχει το source του iphone os, αν το έχει δώσει η apple και δεν έχει πέσει στην αντίληψή μου, θα ήμουν υπόχρεος αν μου δίνατε ένα link.

 

Σε ό,τι αφορά τώρα την γενικότερη αντίληψη και τις τακτικές της apple, πολλά έχουν γραφεί και ο καθένας τα κρίνει από την οπτική που τα εξετάζει, από εκεί και πέρα φαίνεται ότι δεν έχουν όρεξη να προσφύγουν στην FTC γιατί γνωρίζουν ότι μόνες τους θα βγάλουν τα μάτια τους, οπότε και φροντίζουν τις όποιες αντιπαραθέσεις τους να τις λύνουν μόνες τους.

 

Το ότι το θέμα πήρε διαστάσεις και ξέφυγε σαν είδηση στο κοινό ήταν κακό για εκείνες και ίσως καλό για τον κόσμο που αρχίζει και αντιλαμβάνεται ότι ο όποιος ανταγωνισμός φαίνεται να υπάρχει εκ των προτέρων ρυθμίζεται από τις ίδιες τις εταιρίες, αφού η FTC λειτουργεί εκ των υστέρων.

 

Αλλά αυτό που πραγματικά έχει ενδιαφέρον είναι η αντίδραση της apple στην δυνατότητα των χρηστών της να έχουν dualboot και android. Εκεί θα φανούν οι προθέσεις της και όσοι την κακολογούν άδικα θα πρέπει να ζητήσουν συγνώμη για τα όσα έχουν πει και έχουν γράψει για μία εταιρία που στηρίζει τα ανοικτά πρότυπα σε βαθμό τέτοιο που με τις ευλογίες και την υποστήριξή της θα υπάρχει και το android σαν επιλογή για τις συσκευές της. :-)

 

http://linuxoniphone.blogspot.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Νομίζω ότι το έγραψα και παραπάνω: δεν είμαι τεχνικός, δεν μπορώ να γνωρίζω τι ακριβώς 'φταίει' για την κακή εφαρμογή των εφαρμογών Flash στο MacOS X. Αυτά που γράφεις ισχύουν μόνο για flash video ή γενικά για flash εφαρμογές;

 

Αυτό που με ενδιαφέρει, ως τελικό καταναλωτή, είναι ότι δεν έχω καλό user experience με το Flash σε MacOS X. Αν φταίει η Apple γιατί έχει κλειστά τα APIs, κακώς τα έχει κλειστά. Αν φταίει η Adobe γιατί έχει κακό implementation στο MacOS X, κακώς δεν έχει στρώσει κάτω τον πισινούλη της να το φτιάξει καλύτερο. Προφανώς με ενδιαφέρει το καλύτερο δικό μου user experience.

 

Σε κάθε περίπτωση, δεν έχω λόγο να αμφισβητώ αυτά που γράφεις (ιδίως όταν τα γράφεις παραθέτοντας σοβαρές πηγές).

Θες να γράψω ότι φταίνε τα κλειστά APIs της Apple; Κανένα πρόβλημα! :-)

 

Για αρχιστε τις δοκιμες!

Βγηκε flash 10.1 πρερελεασε (ουτε καν beta) με hardware acceleration και σε mac os x . (επειδη η apple προσφατα αξιωθηκε να δωσει τα καταλληλα apis)

http://www.macrumors.com/2010/04/29/adobe-releases-flash-10-1-beta-with-hardware-acceleration/

 

Adobe has released a preview release of the 10.1 Flash Player for Mac OS X that supports H.264 video hardware decoding on Mac OS X 10.6.3. Apple recently released information to allow 3rd party developers to take advantage of this hardware support.

 

Hardware video decoding allows Flash Player to offload H.264 video decoding tasks from the CPU to deliver smooth, high quality video with minimal overhead, improving video playback performance, reducing system resource utilization, and extending battery life.

 

The new version of Flash Player, code-named "Gala", requires one of the following graphics hardware: NVIDIA GeForce 9400M, GeForce 320M or GeForce GT 330M. For those unfamiliar with their specific graphics hardware, this blog post details the computers which are supported:

 

- MacBooks shipped after January 21st, 2009

- Mac Minis shipped after March 3rd, 2009

- MacBook Pros shipped after October 14th, 2008

- iMacs which shipped after the first quarter of 2009

Mac Pros are not presently supported. The blog post goes on to detail other conditions that hardware support may or may not be available at this time. In the preview release, you can recognize when hardware decoding is in use as a small white square will appear in the upper left corner of the video.

 

This new feature is expected to make it into the final shipping version of Flash Player 10.1.

 

Early anecdotal reports in our forums show significant improvements in Flash video playback.

 

Λογικα θα εχει πολυ καλυτερες επιδοσεις .. (αν και prerelease εκδοση)

 

 

 

---------------------------------------------------------------------------------------------------

Μετριες οι επιδοσεις στις πρωτες μετρησεις. Για να δουμε οταν βγει beta πως θα παει.

http://www.engadget.com/2010/04/28/adobes-flash-player-gala-os-x-preview-tested-results-may-var/

Επεξ/σία από haHa
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ε, καλά κρασιά... αυτά αφορούν πολύ πρόσφατους υπολογιστές. Τι να λέει; Δεν αγοράζουμε και Mac κάθε χρόνο.

 

Η Apple έχει κι άλλα APIs κλειδωμένα; Γιατί εδώ δε φαίνεται να έγινε και τίποτα.

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ε, καλά κρασιά... αυτά αφορούν πολύ πρόσφατους υπολογιστές. Τι να λέει; Δεν αγοράζουμε και Mac κάθε χρόνο.

 

Η Apple έχει κι άλλα APIs κλειδωμένα; Γιατί εδώ δε φαίνεται να έγινε και τίποτα.

 

Δεν ξέρω κατά πόσο μία αναβάθμιση ενός Mac μπορεί να θεωρηθεί ιεροσυλία, οπότε με επιφύλαξη δίνω το επόμενο link. :-D

 

http://www.xlr8yourmac.com/video.html

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...