Μετάβαση στο περιεχόμενο


Φωτογραφία

Αργεί πολύ να ανοίξει ο υπολογιστής και να μπει στα Windows!


  • Παρακαλούμε συνδεθείτε για να απαντήσετε
42 απαντήσεις σ'αυτό το θέμα

#16 STORM1978

STORM1978

    Senior Member

  • Members
  • 2383 μηνύματα
  • LocationKaterini City

Δημοσίευση 25 June 2010 - 08:53 PM

λοιπόν, χρησιμοποιώ κάποιες τυχαίες εικόνες από το διαδίκτυο, για να δείξω που κολλάει.

Κολλάει αρχικά εδώ για πολλή ώρα:
Δημοσιευμένη Εικόνα

αν περάσει από το logo της motherboard κολλαει μετά εδω:
Δημοσιευμένη Εικόνα

και όταν περάσει και από εδώ κάνει και πολλή ώρα να βγάλει το σήμα:
Δημοσιευμένη Εικόνα

Απο κει και μετά, δεν υπάρχουν σημαντικές αργοπορίες..
τώρα τελευταία όμως κολλάει στην πρώτη εικόνα αρκτετά λεπτά (δεν το έχω αφήσει παραπάνω από 7 για να δω αν θα ξεκολλήσει), και κάνω reset και όλα καλά μετά!

εδώ έχει όλες τις οθόνες από το BIOS της motherboard μου, μήπως μπορεί κάποιοσ να μου πει να βάλω κάποια συγκεκριμένη επιλογη:
http://www.overclock...8_motherboard/3

Απ'ότι θυμάμαι μετά το format, δεν έβαλα drivers για τη motherboard, γιατί υποτίθεται τα Windows 7 τα βρίσκουν αυτόματα. Μηπως φταίει αυτό;
αλλά πάλι δε μου βγάζει κανενα σφαλμα στη διαχειριση συσκευων, οτι λειπουν drivers, ή ότι κάποια συσκευή δεν ειναι εγκαταστημενη σωστά κτλ..


βαλε τους drivers και ασ μην στους ζητανε τα windows! οι drivers που βαζουν ειναι "γενικοι" και δεν ειναι παντοτε ακριβως αυτοι που βγαζουν οι κατασκευαστές. για το bios κοιτα στο Advanced Bios Features και στο Power Management Setup.

#17 _Anonymous_

_Anonymous_

    Senior Member

  • Banned
  • 884 μηνύματα

Δημοσίευση 25 June 2010 - 09:10 PM

μονο windows ειναι το προβλημα που περιγραφεις φιλε. Οταν εισαι ηδη στο welcome εισαι στη φορτωση του profil χρηστη. Αυτο σημαινει οτι εχεις ηδη φορτωσει τους drivers. Αν δεν εχεις καποιο θεμα με κακοβουλο λογισμικο το οποιο θα το δεις με malwarebytes, σαν δευτερη σκεψη ειναι το initialize καποιου driver.

Ad Bot

Ad Bot

#18 Composer

Composer

    Senior Member

  • Members
  • 194 μηνύματα

Δημοσίευση 25 June 2010 - 09:11 PM

βαλε τους drivers και ασ μην στους ζητανε τα windows! οι drivers που βαζουν ειναι "γενικοι" και δεν ειναι παντοτε ακριβως αυτοι που βγαζουν οι κατασκευαστές. για το bios κοιτα στο Advanced Bios Features και στο Power Management Setup.


έβαλα και τα drivers, δεν έγινε τίποτα.
Νομίζω ότι βρήκα τι φταίει, αλλά δεν ξέρω πως λύνεται.

Αποσύνδεσα τους 2 εξωτερικούς δίσκους από τα USB, και το pc μετά άνοιγε κανονικά.. έκανα 1-2 τεστ.
τους συνέδεσα, και πάλι αργεί ή κολλάει.

Άρα, τι σημαίνει αυτό;

#19 _Anonymous_

_Anonymous_

    Senior Member

  • Banned
  • 884 μηνύματα

Δημοσίευση 25 June 2010 - 09:15 PM

χωρητικοτητα οι δισκοι και προδιαγραφες του pc? cpu, μνημη........ με την προυποθεση οτι οι usb controllers που εχεις ειναι οι σωστοι. Δοκιμασε και με καθε εναν ξεχωριστα. Εχεις κανει ποτε κανα update σε bios, chipset controller και γενικοτερα drivers? Κυριως bios kai chipset

#20 Composer

Composer

    Senior Member

  • Members
  • 194 μηνύματα

Δημοσίευση 25 June 2010 - 09:22 PM

χωρητικοτητα οι δισκοι και προδιαγραφες του pc? cpu, μνημη........ με την προυποθεση οτι οι usb controllers που εχεις ειναι οι σωστοι. Δοκιμασε και με καθε εναν ξεχωριστα. Εχεις κανει ποτε κανα update σε bios, chipset controller και γενικοτερα drivers? Κυριως bios kai chipset


Οι προδιαγραφές του pc είναι στην υπογραφή μου.

Χωρητικότητα δίσκων 1TB και 500GB, με περίπου 13 και 5 να είναι ελεύθερα αντίστοιχα..

δεν έχω κάνει τίποτα. Την περασμένη Τρίτη πήρα τον υπολογιστή μου από επισκευή με καινούργιο motherboard και κάρτα γραφικών, μετά από 4 μέρες έκανα format και έβαλα Windows 64bit και φτάσαμε εδώ..

#21 _Anonymous_

_Anonymous_

    Senior Member

  • Banned
  • 884 μηνύματα

Δημοσίευση 25 June 2010 - 09:30 PM

εσενα ποσο δειχνει εδω? Κανε και τα 2 updates Που σου ειπα. Τους δοκιμασες εναν εναν, να δεις μηπως καποιος εχει προβλημα απο τους 2? Ποσο σου καθυστερει? 5-10 δευτερα παραπανω ή καν-δυο λεπτα παραπανω.......... ψιτ να σε προλαβαινω κιολας

#22 Composer

Composer

    Senior Member

  • Members
  • 194 μηνύματα

Δημοσίευση 25 June 2010 - 09:38 PM

εσενα ποσο δειχνει εδω? Κανε και τα 2 updates Που σου ειπα. Τους δοκιμασες εναν εναν, να δεις μηπως καποιος εχει προβλημα απο τους 2? Ποσο σου καθυστερει? 5-10 δευτερα παραπανω ή καν-δυο λεπτα παραπανω.......... ψιτ να σε προλαβαινω κιολας


το ίδιο δείχνει και σε μένα. σε όλους βασικά, εκτός από τον USB enhanced host controller που δείχνει 20%.

έβαλα το δίσκο που μου φαίνεται ότι προκαλούσε το πρόβλημα σε άλλη θύρα USB, και τώρα το pc ανοίγει πιο γρήγορα, όχι βέβαια όσο έκανε χωρίς καθόλου δίσκους, αλλά σίγουρα καμία σχέση..
Μπορεί βέβαια να ήταν τυχαιο, θα πρεπει να κάνω πολλά tests..

#23 _Anonymous_

_Anonymous_

    Senior Member

  • Banned
  • 884 μηνύματα

Δημοσίευση 25 June 2010 - 09:44 PM

Ετσι πρεπει ναναι..... 10 και ο enhanced 20
ξερεις τωρα........ αν και με αλλα καλωδια usb σου κανει το ιδιο φταιει η θυρα σου ή ο external...... τωρα μπηκες σε ενα δρομο κανε δοκιμες και ποσταρε αν εχεις καποιο θεμα, θα το δω αυριο
προς το παρον.......... φιλακια ρουφηχτα, πιστευω να σε βοηθησα φιλε στο τι να κανεις τωρα
Δες και τα 2 updates που σου ειπα

#24 Composer

Composer

    Senior Member

  • Members
  • 194 μηνύματα

Δημοσίευση 25 June 2010 - 11:27 PM

ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες..

Δυστυχώς δε βρίσκω άκρη με τα usb και τους δίσκους.
το σίγουρο είναι ότι χωρίς τους δίσκους συνδεδεμένους ανοίγει μια χαρά.

βασικά έχω και ένα άλλο πρόβλημα και δεν ξέρω αν έχει σχέση. Θα μπορούσε να είναι πρόβλημα τροφοδοτικού;

Πριν τον πάω για φτιάξιμο είχε κλείσει 3-4 φορές το pc και για να ξαναανοίξει έπρεπε να το βγάλω από την πρίζα και να το ξαναβάλω.
το πήγα για επιδιόρθωη, διορθώθηκαν κάποια άλλα προβλήματα που είχα, και ως προς αυτό δεν του παρουσίαζε κανένα πρόβλημα του τεχνικού.

εδώ όμως που το πήρα μέσα σε μια βδομάδα το ξανάκανε 3 φορές, και σήμερα που έκανα και όλες αυτές τις δοκιμές, 7-8 φορές!!!
Οπότε μήπως φταίει το τροφοδοτικό τελικα και για τα 2 προβλήματα;

#25 _Anonymous_

_Anonymous_

    Senior Member

  • Banned
  • 884 μηνύματα

Δημοσίευση 26 June 2010 - 09:15 AM

Aυτο που περιγραφεις συμβαινει απο μπουκωμα τροφοδοτικου. Για να του κανεις reset λογω του crc πυκνωτων, βραχυκυκλωνεις το πρασινο καλωδιο με μαυρο (εκτος ρευματος το καλωδιο), ή.......... με κλειστο διακοπτη τροφοδοτικου ή εκτος ρευματος, πατας το Power για 10secs. Εχεις θεματακια παντως λογω παλαιοτητος. Πιθανον μια δοκιμη πριν την αλλαγη με αλλο τροφοδοτικο, τωρα που διαβασα σχεδον και εχω μια συνολικη εικονα του pc σου, να σου επιλυσει ολα τα θεματακια

#26 Composer

Composer

    Senior Member

  • Members
  • 194 μηνύματα

Δημοσίευση 26 June 2010 - 10:20 AM

Aυτο που περιγραφεις συμβαινει απο μπουκωμα τροφοδοτικου. Για να του κανεις reset λογω του crc πυκνωτων, βραχυκυκλωνεις το πρασινο καλωδιο με μαυρο (εκτος ρευματος το καλωδιο), ή.......... με κλειστο διακοπτη τροφοδοτικου ή εκτος ρευματος, πατας το Power για 10secs. Εχεις θεματακια παντως λογω παλαιοτητος. Πιθανον μια δοκιμη πριν την αλλαγη με αλλο τροφοδοτικο, τωρα που διαβασα σχεδον και εχω μια συνολικη εικονα του pc σου, να σου επιλυσει ολα τα θεματακια


Συγνώμη, δεν κατάλαβα τίποτα από αυτά, άλλωστε δεν έχω τόσο εξειδικευμένες γνώσεις.
Μάλλον θα αλλάξω τελικά τροφοδοτικό, απλώς αναρωτιόμουν αν αυτό φταίει και για το ότι αργεί ο υπολογιστής στην αρχή να ανοίξει μαζί με τους 2 εξωτερικούς δίσκους (δε δίνει επαρκές ρεύμα πχ).
(το τροφοδοτικό μου πάντως είναι 550V)

Πάντως σήμερα το πρωί που άνοιξα το pc ενώ το είχα κλειστό όλη νύχτα, και αφού αποσύνδεσα πάλι τους εξωτερικούς από πριν, άνοιξε σφαίρα..

#27 _Anonymous_

_Anonymous_

    Senior Member

  • Banned
  • 884 μηνύματα

Δημοσίευση 26 June 2010 - 10:53 AM

Σου περιεγραψα πως κανεις reset το τροφοδοτικο. Χωρις το καλωδιο ρευματος επανω, εχεις πατημενο το power για 10secs, ή οπως εκανες και εσυ εκτος ρευματος πολυ ωρα. Δυστυχως δεν εχω το pc σου μπροστα μου που το πιθανοτερο ειναι να σου ελεγα σε ενα λεπτο τι φταιει. Ψαχνοντας παω και εγω με οτι μου λες εσυ φιλε μου

#28 Composer

Composer

    Senior Member

  • Members
  • 194 μηνύματα

Δημοσίευση 26 June 2010 - 10:58 AM

Σου περιεγραψα πως κανεις reset το τροφοδοτικο. Χωρις το καλωδιο ρευματος επανω, εχεις πατημενο το power για 10secs, ή οπως εκανες και εσυ εκτος ρευματος πολυ ωρα. Δυστυχως δεν εχω το pc σου μπροστα μου που το πιθανοτερο ειναι να σου ελεγα σε ενα λεπτο τι φταιει. Ψαχνοντας παω και εγω με οτι μου λες εσυ φιλε μου


Για να καταλάβω, βγάζω τον υπολογιστή από την πρίζα, και πατάω το κουμπί που τον ανοίγω, για 10 δευτερόλεπτα;

#29 _Anonymous_

_Anonymous_

    Senior Member

  • Banned
  • 884 μηνύματα

Δημοσίευση 26 June 2010 - 11:01 AM

........... ακριβως.......... ή κλεινεις το διακοπτη του τροφοδοτικου σου, αν εχεις και πατας το power για 10 secs

#30 Composer

Composer

    Senior Member

  • Members
  • 194 μηνύματα

Δημοσίευση 26 June 2010 - 11:19 AM

........... ακριβως.......... ή κλεινεις το διακοπτη του τροφοδοτικου σου, αν εχεις και πατας το power για 10 secs


Οκ, ευχαριστώ πολύ, θα το κάνω.
Απλώς να ρωτήσω, ξέρεις αν σε πρόβλημα τροφοδοτικού μπορεί να οφείλεται και το αρχικό μου πρόβλημα (το ότι αργεί να ανοίξει με τους εξωτεριούς δίκσκους συνδεδεμένους) ή αυτό είναι κάτι εντελώς άλλο;