Προς το περιεχόμενο

Kριτηρια βαθμολογικης αντιστοιχιας ΔΟΑΤΑΠ


htps

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Για να ξέρεις λοιπόν, μόνο με τα λεφτά δεν θα με έπαιρναν σ'αυτό το μεταπτυχιακό. Άλλες απαιτήσεις είναι: (φυσικά) άριστο επίπεδο στ'αγγλικά, προϋπηρεσία 2+ χρόνια, 2 συστατικές επιστολές (εργοδότης+καθηγητής από B.A.), βαθμός πτυχίου, δείγματα από πανεπιστημιακές μου εργασίες και ένα γραπτό essay στο οποίο εξηγούσα γιατί θα ήθελα να κάνω αυτό το μεταπτυχιακό. Guess what,έψαξα και είδα ότι σχεδόν όλες αυτές οι απαιτήσεις δεν υπήρχαν για το ίδιο μεταπτυχιακό σε ελληνικό πανεπιστήμιο...

 

Δια νόμου στα ελληνικά πανεπιστήμια ΟΛΑ και σε ΟΛΑ τα μεταπτυχιακά τους προγράμματα επιβάλλεται να έχουν ως απαιτήσεις τα ίδια και λίγα παραπάνω από όσα μόλις έγραψες. Αν και πάλι δεν κατάλαβα που κόλλαγε αυτό σε σχέση με την υπόλοιπη ιστορία, γιατί αν το είπες για να μου δείξεις ότι αυτό το πανεπιστήμιο είναι καλύτερο από αυτά της Ελλάδας, τότε φυσικά και θα συμφωνήσω μαζί σου. Εγώ αναφέρομαι στη στάση των Ελλήνων που όπως ξεκαθάρισα εξ αρχής σπουδάζουν για ΒΑ σ' αυτά.

 

 

Οι Άγγλοι με το που ήρθαν να διδάξουν μας έλεγαν ότι 1ον, αν κοπείς σε ένα μάθημα κόβεσαι σε όλο το μεταπτυχιακό, 2ον, αν αποδειχτεί ότι "κλέψαμε" γραπτή δουλειά/μέρος δουλειάς κάποιου και την χώσαμε σε δική μας εργασία τότε πάλι χάνεται το μεταπτυχιακό, 3ον, αν αργήσουμε να παραδώσουμε εργασία έστω μια μέρα τότε χάνεται το 50% του βαθμού της κλπ.

 

Αυτό, όπως και το γεγονός ότι σπουδάζεις κάπως εξ αποστάσεως, δείχνει αυτό που είπα σ' ένα προηγούμενο ποστ μου, αναφερόμενος στα πανεπιστήμια-επιχειρήσεις. Επιβάλλουν όλα όσα προείπες κι έτσι και δεν χάνουν λεφτά με αιώνιους φοιτητές και έχουν το ύψιστο επίπεδο, ώστε να έρθουν νέοι πελάτες. Επομένως λειτουργούν σαν μια τέλεια επιχείρηση, μόνο που κάτι τέτοιο δεν έχει καμιά σχέση με το πανεπιστήμιο σαν πανεπιστήμιο. Ποιο σοβαρό πανεπιστήμιο θα άνοιγε παράρτημα; Όπως επίσης, δεν έχει καμιά σχέση με τα ελληνικά πανεπιστήμια τα οποία σε προπτυχιακό επίπεδο δέχονται αξιοκρατικά τους μελλοντικούς φοιτητές και όχι επί πληρωμή.

 

 

Και βέβαια θέλω αντίστοιχη αναγνώριση με των εδώ πτυχίων! Απ'αυτά που σου γράφω βλέπεις π.χ. το UCLAN να έχει το επίπεδο του πιο χαμηλά απ'τα ελληνικά δημόσια πανεπιστήμια; Επειδή έζησα/ζω και τα 2 είδη πανεπιστημίων βλέπω ότι τα πράγματα είναι η μέρα με την νύχτα και συγγνώμη που θα σ'απογοητεύσω μ'αυτό που λέω.

 

Εννοείται πως όχι. Φυσικά και το UCLAN είναι καλύτερο. Όμως το θέμα είναι ότι το UCLAN παρότι θα σε βγάλει καλύτερο επιστήμονα από ότι ένα ελληνικό, δεν θα γίνει ποτέ ελληνικό.

 

 

Νομίζω ότι δεν κατάλαβες πως το πρόβλημα μου δεν είναι ότι και καλά τα ελληνικά πανεπιστήμια είναι καλύτερα, ούτε καν.

Το θέμα μου είναι με τη λογική κάποιος που πάει για προπτυχιακές σπουδές στο εξωτερικό και γυρνάει θέλοντας να το αναγνωρίσει, τολμάει να μιλάει για αδικία όταν του ρίχνουν τον βαθμό πτυχίου κατά μισή μονάδα; Αφού κανονικά και με το μόνο αξιοκρατικό κριτήριο που υπάρχει στην ελληνική εκπαίδευση, δλδ τις πανελλήνιες, αυτό το πτυχίο δεν θα έπρεπε καν να υπάρχει, αυτό το γνωστικό αντικείμενο που έχει αποκτήσει δεν θα έπρεπε να το έχει αποκτήσει.

 

Εγώ σπούδασα πολιτικός μηχανικός στο ΕΜΠ, και τώρα είμαι για μεταπτυχιακό στο imperial που απορώ κιόλας γιατί σας έχει ξετρελάνει. Σιγά, πολύ τα υποτιμάτε τα ελληνικά πανεπιστήμια. Και κάτι ακόμα, τόσους μήνες που σπουδάζω σ' αυτό το πανεπιστήμιο, το επίπεδο κάποιων καθηγητών που είχα στο Μετσόβιο, δεν το έχω βρει.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επειδή η συζήτηση ξεκίνησε από εμένα...απλώς αναφέρω τα παρακάτω.

 

Τελείωσα τις προπτυχιακές σπουδές του Πολιτικού Μηχανικού στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης με βαθμό 8' date='0.

Παρεπιπτόντως μπήκα στη Σχολή των Πολιτικών Μηχανικών του Α.Π.Θ. κατόπιν Πανελληνίων Εξετάσεων που τις έδωσα στην Ελλάδα και ΌΧΙ κάπου στο εξωτερικό (να είμαι π.χ. με τους ομογενείς στην Γερμανία, κλπ.).

 

Κατόπιν, τελείωσα τις μεταπτυχιακές σπουδές μου στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών "Αντισεισμικός Σχεδιασμός Τεχνικών Έργων" με 8,2 που είναι και ένα από τα δυσκολότερα μεταπτυχιακά προγράμματα στην Ελλάδα στους Πολιτικούς Μηχανικούς.

 

Μετά από δουλειά, στρατό, κλπ. πήρα υποτροφία (Δεν είχα αλλιώς την οικονομική δυνατότητα να σπουδάσω στο εξωτερικό) για να κάνω δεύτερες μεταπτυχιακές σπουδές στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στο Imperial College of London (που βάσει και απαντητικού e-mail από ΔΟΑΤΑΠ είναι ένα από τα καλύτερα του κόσμου αλλά και βάσει διεθνών πινάκων αξιολογήσεως πανεπιστημίων). ΔΕΝ ΜΠΗΚΑ ΔΗΛΑΔΗ ΣΤΟ Imperial ούτε επειδή απέτυχα στις πανελλήνιες (το αντίθετο μάλιστα διέπρεψα σε αυτές) ΑΛΛΑ ούτε και λόγω της οικονιμκής άνεσης της οικογένειάς μου (που ούτε αυτή διαθέτουμε, είμαστε με την κυριολεκτική έννοια του όρου μία μέση Ελληνική οικογένεια).

Τελείωσα αυτές τις δεύτερες μεταπτυχιακές σπουδές σε ένα κορυφαίο (δεν το λέω εγώ αυτό αλλά το ΔΟΑΤΑΠ και άλλοι όπως ανέφερα παραπάνω) πανεπιστήμιο του εξωτερικού με ΑΡΙΣΤΑ (DISTINCTION, άσχετα της κρίσεως του ΔΟΑΤΑΠ) σύμφωνα με την κρίση του ΙΔΙΟΥ του εν λόγω πανεπιστημίου. Μάλιστα, ο τίτλος του Distinction επετεύχθη με ΠΟΛΥ, ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΟΠΟ ΚΑΙ ΞΕΝΥΧΤΙ (όπως όλοι οι τίτλοι εξάλλου).

 

Κατόπιν αφότου γύρισα Ελλάδα αφότου δούλεψα ξεκίνησα μία διδακτορική έρευνα στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης την οποία τελείωσα πριν από κανένα εξάμηνο και μου απονεμήθηκε και ο σχετικός διδακτορικός τίτλος.

 

ΚΑΤΟΠΙΝ ΌΛΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΑΝΑΦΕΡΘΕΝΤΩΝ (για λόγους που δεν έχει νόημα να εξηγήσω εδώ πέρα) αποφάσισα 7 χρόνια αφότου πήρα τον δεύτερο μεταπτυχιακό τίτλο στο εξωτερικο, να τον αναγνωρίσω επιτέλους. ΚΑΙ ΠΑΡΑΤΗΡΩ ΟΤΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΑΝ ΤΟΝ ΒΑΘΜΟ ΤΟΥ DISTINCTION ΜΕ 8,01 ΛΙΑΝ ΚΑΛΩΣ (!!!!!!!!!!!!!!!). ΕΙΜΑΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΕΞΟΡΓΙΣΜΕΝΟΣ, ΕΚΝΕΥΡΙΣΜΕΝΟΣ, ΝΕΥΡΙΑΣΜΕΝΟΣ, ΚΛΠ..

 

ΔΕΝ ΣΠΟΥΔΑΣΑ ΟΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΜΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ ΜΠΑΜΠΑ ΜΟΥ (ΑΛΛΑ ΜΕ ΥΠΟΤΡΟΦΙΑ), ΔΕΝ ΠΗΓΑ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΕΠΕΙΔΗ ΑΠΕΤΥΧΑ ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΣΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ (ΑΛΛΑ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΔΙΕΠΡΕΨΑ), ΤΕΛΕΙΩΣΑ ΤΙΣ ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΕΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΕΣ ΚΑΙ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΜΟΥ ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΡΙΣΤΑ (DISTINCTION) ΠΟΥ ΠΗΡΑ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΤΟ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΑΝ ΩΣ 8,01 ΛΙΑΝ ΚΑΛΩΣ??? Μάλιστα η Μεταπτυχιακή μου Διπλωματική Εργασία στο εξωτερικό κατόπιν διαγωνισμού κρίθηκε ως η καλύτερη Μεταπτυχιακή Διπλωματική Εργασία.

 

Ρωτώ λοιπόν μετά από όλα τα παραπάνω σε έναν αντικειμενικό κριτή και παρατηρητή: Έχω ή δεν έχω το δικαίωμα να παραπονούμαι, να είμαι έξω φρενών και να επιθυμώ να προσφύγω σε νόμιμη διαδικασία ενστάσεως???[/quote']

 

Στην αγγλια το 8.2 στο αναγνωρισαν σαν 8.5 αν οχι γιατι;

Το εδω λιαν καλως εκει το αναγνωρισαν σαν αριστα; Ειναι σωστο αυτο;

Ενας μεταπτυχιακος στο ιδιο μεταπτυχιακο με εσενα με 8.9 ειναι σωστο να φερει τον ιδιο τιτλο με εσενα; Ειναι απλη αντιστοιχια δεν δηλωνει την αξια σου.

 

Sent from my MotoA953 using Insomnia

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Στην Αγγλία μου αναγνώρισαν το 8,2 που πήρα στο πρώτο μεταπτυχιακό πρόγραμμα στην Ελλάδα ως ΛΙΑΝ ΚΑΛΩΣ όπως είναι βάσει του ΕΛΗΝΙΚΟΥ συστήματος βαθμολόγησης το οποίο αποδέχτηκαν ως έχει.

Το "ΛΙΑΝ ΚΑΛΩΣ" στην Ελλάδα το αναγνώρισαν ως "ΛΙΑΝ ΚΑΛΩΣ" και στην Αγγλία ως έχει. Οπότε υπάρχει απόλυτη δικαιοσύνη.

 

ΒΑΣΕΙ ΤΟΥ αξιολογικού συστήματος του Imperial College στην Αγγλία ο βαθμός που έχω πάρει είναι ίσος με Distinction (ΑΡΙΣΤΑ) και δεν είναι 8,01 όπως έγραψαν εδώ στην Ελλάδα διότι δεν υφίσταται τέτοιου είδους βαθμολόγηση στην Αγγλία.

(Παρεπιπτόντως η βαθμολόγηση μου στην Αγγλία δεν ήταν 8,01).

 

Εάν είναι δίκαιο ή όχι κάποιος που έχει μεγαλύτερο βαθμό από κάποιον άλλον και βρίσκονται και οι δύο στην ίδια αξιολογική κλίμακα τότε αντιστρέφω το ερώτημα και ρωτώ είναι δίκαιο στην Ελλάδα που πήρα ΛΙΑΝ ΚΑΛΩΣ με 8,0 να έχω την ίδια αξιολόγηση (ΛΙΑΝ ΚΑΛΩΣ εννοώ) με κάποιον που είχε βαθμό 6,8 και είναι και αυτος στο ΛΙΑΝ ΚΑΛΩΣ???

 

Στην Αγγλία δέχτηκαν την αξιολογική κατάταξη της Ελλάδα ως έχει βάσει των κριτηρίων των Ελληνικών Πανεπιστημίων και το ΙΔΙΟ ακριβώς θα ΕΠΡΕΠΕ να γίνει και από την Ελλάδα όσον αφορά την αξιολογική κατάταξη των Πανεπιστημίων της Αγγλίας, ιδίως όταν πρόκειται για Πανεπιστήμιο ανεγνωσμένου κύρους όπως το ίδιο το ΔΟΑΤΑΠ παραδέχεται.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Στην Αγγλία μου αναγνώρισαν το 8' date='2 που πήρα στο πρώτο μεταπτυχιακό πρόγραμμα στην Ελλάδα ως ΛΙΑΝ ΚΑΛΩΣ όπως είναι βάσει του ΕΛΗΝΙΚΟΥ συστήματος βαθμολόγησης το οποίο αποδέχτηκαν ως έχει.

Το "ΛΙΑΝ ΚΑΛΩΣ" στην Ελλάδα το αναγνώρισαν ως "ΛΙΑΝ ΚΑΛΩΣ" και στην Αγγλία ως έχει. Οπότε υπάρχει απόλυτη δικαιοσύνη.

 

ΒΑΣΕΙ ΤΟΥ αξιολογικού συστήματος του Imperial College στην Αγγλία ο βαθμός που έχω πάρει είναι ίσος με Distinction (ΑΡΙΣΤΑ) και δεν είναι 8,01 όπως έγραψαν εδώ στην Ελλάδα διότι δεν υφίσταται τέτοιου είδους βαθμολόγηση στην Αγγλία.

(Παρεπιπτόντως η βαθμολόγηση μου στην Αγγλία δεν ήταν 8,01).

 

Εάν είναι δίκαιο ή όχι κάποιος που έχει μεγαλύτερο βαθμό από κάποιον άλλον και βρίσκονται και οι δύο στην ίδια αξιολογική κλίμακα τότε αντιστρέφω το ερώτημα και ρωτώ είναι δίκαιο στην Ελλάδα που πήρα ΛΙΑΝ ΚΑΛΩΣ με 8,0 να έχω την ίδια αξιολόγηση (ΛΙΑΝ ΚΑΛΩΣ εννοώ) με κάποιον που είχε βαθμό 6,8 και είναι και αυτος στο ΛΙΑΝ ΚΑΛΩΣ???

 

Στην Αγγλία δέχτηκαν την αξιολογική κατάταξη της Ελλάδα ως έχει βάσει των κριτηρίων των Ελληνικών Πανεπιστημίων και το ΙΔΙΟ ακριβώς θα ΕΠΡΕΠΕ να γίνει και από την Ελλάδα όσον αφορά την αξιολογική κατάταξη των Πανεπιστημίων της Αγγλίας, ιδίως όταν πρόκειται για Πανεπιστήμιο ανεγνωσμένου κύρους όπως το ίδιο το ΔΟΑΤΑΠ παραδέχεται.[/quote']

 

Δεν διαφωνω μαζι σου λοιπον. Απλα να ξερεις οτι υπολογιζουν τον βαθμο σου με τα ιδια κριτηρια οπως καθε αλλου αγγλικου πανεπιστημιου πρωτου /τελευταιου. Στην θεση σου δεν θα υπεβαλα ενσταση γιατι πολυ απλα θα με καλυπτε ο τιτλος του Imperial. Αν το θεωρεις τοσο σημαντικο /προσβαλει την αισθηση δικαιου σου καλα κανεις και θες να το κυνηγησεις. Οπως ειπα δεν χρειαζεσαι δικηγορο, μια αιτηση κανεις.

 

Τελος πιστευεις οτι αξιολογηθηκες οταν εδωσες το βιογραφικο σου εξω το ιδιο με αυτον που πηρε εδω 6.9; Απλα επειδη ειχες τιτλο λιαν καλως;

 

Sent from my MotoA953 using Insomnia

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καταλαβαίνω το νόημα της ερώτησης που θέτεις Φυλάτε και η απάντηση είναι ΦΥΣΙΚΑ και όχι.

Δεν επιθυμώ να αξιολογηθώ το ίδιο με κάποιον που έχει μεγαλύτερο βαθμό από εμένα. Θα ήταν εξάλλου και αναξιοκρατικό πέρα ως πέρα.

 

Απλώς ζητάω να μπω στην αξιολογική κλίμακα που (καλώς ή κακώς) πιστεύω ότι ανήκω για τον συγκεκριμένο τίτλο σπουδών και μόνο, και βάσει της προσπάθειας που κατέβαλλα σε αυτόν και μόνο σε αυτόν. Από εκεί και πέρα ΦΥΣΙΚΑ όποιος έχει μεγαλύτερο βαθμό από εμένα (παρόλο που μπορεί και οι δύο να είμαστε στο ΑΡΙΣΤΑ) ΠΡΕΠΕΙ και είναι ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΟ να προηγείται από εμένα σε κάθε περίπτωση ανεξάρτητα αν ανήκουμε στην ίδια κλίμακα.

Σε αυτό το τελευταίο που θέτεις ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΑΖΙ ΣΟΥ 100%.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καταλαβαίνω το νόημα της ερώτησης που θέτεις Φυλάτε και η απάντηση είναι ΦΥΣΙΚΑ και όχι.

Δεν επιθυμώ να αξιολογηθώ το ίδιο με κάποιον που έχει μεγαλύτερο βαθμό από εμένα. Θα ήταν εξάλλου και αναξιοκρατικό πέρα ως πέρα.

 

Απλώς ζητάω να μπω στην αξιολογική κλίμακα που (καλώς ή κακώς) πιστεύω ότι ανήκω για τον συγκεκριμένο τίτλο σπουδών και μόνο' date=' και βάσει της προσπάθειας που κατέβαλλα σε αυτόν και μόνο σε αυτόν. Από εκεί και πέρα ΦΥΣΙΚΑ όποιος έχει μεγαλύτερο βαθμό από εμένα (παρόλο που μπορεί και οι δύο να είμαστε στο ΑΡΙΣΤΑ) ΠΡΕΠΕΙ και είναι ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΟ να προηγείται από εμένα σε κάθε περίπτωση ανεξάρτητα αν ανήκουμε στην ίδια κλίμακα.

Σε αυτό το τελευταίο που θέτεις ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΑΖΙ ΣΟΥ 100%.[/quote']

 

Ωραια τοτε κυνηγησε το, δεν διαφωνω με την θεση σου και βρισκω τα επιχειρηματα σου λογικα. Αυτο ειναι και το σημαντικο, να υπαρχουν λογικα επιχειρηματα και οχι αφορισμοι τυπου εξω ειναι τελεια /εδω ειναι αψογα και ολα τα αλλα ειναι σκ@τ@. Απλα ηθελα να σου τονισω οτι περαν του Imperial και αλλων καλων πανεπιστημιων το δοαταπ με την ιδια κλιμακα βαθμολογει και αλλα πανεπιστημια με σαφως χειροτερο επιπεδο. Δυστυχως δεν υπαρχει εννιαια βαθμολογικη κλιμακα στην ευρωπη, ουτε απολυτη αξιοκρατια στην ιδια την χωρα (Αγγλια/Ελλαδα κλπ). Πιστευω οτι θα πετυχεις εξισωση του τιτλου απλα θα πρεπει να περιμενεις.

 

Sent from my MotoA953 using Insomnia

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ρε παιδιά, συγνώμη κιόλας, αλλά πώς είναι δυνατόν να έχετε τέτοιο θράσος;

Και αναφέρομαι σε όσους έχουν βγάλει ΒΑ στο εξωτερικό.

Φύγατε από τη χώρα σας, επειδή αποτύχατε στις πανελλήνιες,

μόνο και μόνο για να βγάλετε μια σχολή που είχατε στόχο να βγάλετε

(απλά δεν καταφέρετε να περάσετε), πήγατε ΕΠΙ ΠΛΗΡΩΜΗ στις επιχειρήσεις-πανεπιστήμια

του εξωτερικού (όχι δεν έχω καθόλου αριστερές ιδεολογίες), πήρατε ένα πληρωμένο

πτυχίο με έναν βαθμό που απορώ για ποιο λόγο θεωρείτε ότι ισοδυναμεί με αυτόν

των εθνικών σας πανεπιστημίων, και ύστερα από όλα αυτά θέλετε και αντίστοιχη αναγνώριση εδώ;

 

Ναι το δημόσιο είναι ένα μπουρδέλο.

Ναι και τα πανεπιστήμια είναι παρόμοιο μπουρδέλο.

Ναι όλη η χώρα είναι ακόμη μεγαλύτερο μπουρδέλο.

 

Όμως μιλάτε εσείς για αδικία στην ισοδυναμία των βαθμών;

Εσείς δεν ήσασταν που πατήσατε πάνω στην αδικία της οικονομικής αδυναμίας

των υπολοίπων (όχι δεν είμαι κανένα φτωχαδάκι),

για να καταφέρετε να εξασφαλίσετε μια θέση στα ΚΟΡΥΦΑΙΑ πανεπιστήμια του εξωτερικού?

 

ε πάρτε το πτυχίο σας, βάλτε το στον **** σας και πάτε να εργαστείτε και σε χώρα του εξωτερικού.

Εγώ προσωπικά, θα απορούσα κιόλας αν δεν ήμασταν εντός ΕΕ για ποιο λόγο

το ελληνικό δημόσιο θα αναγνώριζε τα "πτυχία" σας.

Με όλο το σεβασμό, adekaste λέτε παπαριές.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Με όλο το σεβασμό' date=' adekaste λέτε παπαριές.[/quote']

 

δειτε δυο γραμμες πιο πανω, ακομα και αν λεει, γνωμη του ειναι. Ρε μην ειστε τοσο απολυτοι. Μια μεση λυση δεν υπαρχει. Και αναφερομαι και στους δυο.

 

Σεβαστη η αποψη σας παρολα αυτα...

 

Sent from my MotoA953 using Insomnia

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν είναι προσωπική άποψη όταν:

 

1.κατηγορείς τους συνομιλητές σου για θράσος.

2. Όταν τους λες αποτυχημένους

3. Όταν τους κατηγορείς ότι χρημάτισαν για να πάρουν πτυχίο

4. Όταν κατηγορείς ολά τα πανεπιστήμια που έχουν δίδακτρα ότι ξεπουλόνται ως εκπαιδευτικά ιδρύματα και χαρίζουν τα πτυχία.

5. Όταν αρνείται το αυτονόητο, της αντιστοίχισης του βαθμού/ κοπού σου σε οποιαδήποτε χώρα, όχι μόνο στην πατρίδα σου.

6. Όταν σου λέει να βάλεις το πτυχίο σου στον κώλο.

7. Όταν σε διώχνει από τη χώρα που γεννήθηκες διότι τόλμησες να σπουδάσεις στο εξωτερικό.

 

Και ποιος είναι αυτός που θα βάλει εισαγωγικά στο πτυχίο των παιδιών;!;

 

Σημείωση, έχω 2 τίτλους σπουδών από ελληνικά πανεπιστήμια κι άλλους τόσους απο το εξωτερικό και μα την μπαναγία τα έχουν αναγνωρίσει όλα σε καμιά δεκαριά χώρες.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν είναι προσωπική άποψη όταν:

 

1.κατηγορείς τους συνομιλητές σου για θράσος.

2. Όταν τους λες αποτυχημένους

3. Όταν τους κατηγορείς ότι χρημάτισαν για να πάρουν πτυχίο

4. Όταν κατηγορείς ολά τα πανεπιστήμια που έχουν δίδακτρα ότι ξεπουλόνται ως εκπαιδευτικά ιδρύματα και χαρίζουν τα πτυχία.

5. Όταν αρνείται το αυτονόητο' date=' της αντιστοίχισης του βαθμού/ κοπού σου σε οποιαδήποτε χώρα, όχι μόνο στην πατρίδα σου.

6. Όταν σου λέει να βάλεις το πτυχίο σου στον κώλο.

7. Όταν σε διώχνει από τη χώρα που γεννήθηκες διότι τόλμησες να σπουδάσεις στο εξωτερικό.

 

Και ποιος είναι αυτός που θα βάλει εισαγωγικά στο πτυχίο των παιδιών;!;

 

Σημείωση, έχω 2 τίτλους σπουδών από ελληνικά πανεπιστήμια κι άλλους τόσους απο το εξωτερικό και μα την μπαναγία τα έχουν αναγνωρίσει όλα σε καμιά δεκαριά χώρες.[/quote']

 

μαζι σου, αλλα δεν κερδισες κατι με την βρισια.

 

Sent from my MotoA953 using Insomnia

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Με όλο το σεβασμό, adekaste λέτε παπαριές.

 

Ο πληθυντικός σε μάρανε. Ναι είναι πολύ πιθανό να λέω παπαριές,

όμως δεν βλέπω καν να κάνεις τον κόπο να απαντήσεις στις παπαριές μου.

Όλο το επιχείρημα μου είναι ότι όποιος κάνει κάτι άδικο,

κάποια στιγμή θα το βρει μπροστά του, και κάποιοι εδώ πέρα συγκεκριμένα στο ΔΟΑΤΑΠ.

Αν εννοείς ότι το να φύγεις για ΒΑ στο εξωτερικό δεν είναι άδικο,

τότε εσύ το έχεις το πρόβλημα.

 

Δεν έχεις μάθει κολεγιόπαιδο «Να μην ζηλεύεις κανέναν από εκείνους που κερδίζουν με αδικίες,

αλλά περισσότερο να τιμάς εκείνους που με δικαιοσύνη ζημιώθηκαν.» ?

Ισοκράτης

 

Βλέπω τα Αρχαία δεν τα πολυδιαβάζαμε, όπως και τίποτα άλλο να φανταστώ.

 

 

Σημείωση, έχω 2 τίτλους σπουδών από ελληνικά πανεπιστήμια κι άλλους τόσους απο το εξωτερικό και μα την μπαναγία τα έχουν αναγνωρίσει όλα σε καμιά δεκαριά χώρες.

 

2 τίτλους σπουδών και άλλους τόσους, δλδ άλλους 2,

μας κάνει 2+2=4. :fear: Ρε παιδιά είναι ανώνυμα στο forum,

δεν χρειάζεται να λέτε ψέμματα, δεν θα γίνετε ρεζίλι πουθενά

στην πραγματικότητα.

 

 

Και ποιος είναι αυτός που θα βάλει εισαγωγικά στο πτυχίο των παιδιών;!;

 

Μα και πάλι δεν κατάλαβες ότι τα εισαγωγικά ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ τα βάζουν αυτοί στο δικό μου

πτυχίο που ζορίστηκα και για να μπορώ να το πάρω και για να το πάρω εν τέλει.

Κάτι που δεν κάνατε ποτέ εσείς. Εσείς φαντασιώνεστε ότι είστε στα κορυφαία πανεπιστήμια

του κόσμου, ότι είναι δύσκολα και ότι εδώ στο Ελλαδιστάν καθόμαστε και ξύνουμε τα αρχίδια μας.

Κι όμως, δεν καταλαβαίνετε ότι το να φύγετε έξω είναι ο πιο εύκολος δρόμος που υπάρχει.

 

Απλά παραιτούμαι, έχω κουραστεί να κάθομαι να σχολιάζω τα αυτονόητα σε κάποιους που

έχουν μάθει να ζουν πάντα στα εύκολα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 1 μήνα μετά...

Απογοητευτικά τα σχόλια που απαξιώνουν τα πτυχία του εξωτερικού. Κινούνται στη λογική του "να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα". Ειλικρινά πόση εντιμότητα και ακεραιότητα μπορεί να περιέχουν οι δηλώσεις αυτών που προσπαθούν να αποδείξουν την αξία τους όχι μέσω της ευγενούς άμιλλας αλλά με το να μην έχουν οι άλλοι τα ίδια επαγγελματικά δικαιώματα;

 

Ο σκοπός του ΔΟΑΤΑΠ δεν είναι να τιμωρήσει αυτούς που επέλεξαν να σπουδάσουν στο εξωτερικό σύμφωνα με το πνεύμα προηγούμενου συνομιλητή, αλλά να πιστοποιήσει ότι ο κάτοχος ξένου πτυχίου έχει τις δεξιότητες να ασκήσει κάποιο επάγγελμα. Το αν εγώ πλήρωσα δίδακτρα ή όχι είναι εντελώς άσχετο. Το αντίθετο ισχυρισμό τον θεωρώ κακεντρέχεια. Δηλαδή εγώ να πολίτης έχω την υποχρέωση να πληρώσω φόρους για να σπουδάσουν κάποιοι δωρεάν αλλά δεν έχω το δικαίωμα να πληρώσω δίδακτρα για τον εαυτό μου ώστε να εξασφαλίσω κάποιες γνώσεις για να ζήσω εγώ και η οικογένεια μου;

 

Αυτό που έχει σημασία κύριοι και αυτό που κρίνεται είναι το αν έχω τις γνώσεις που χρειάζεται επιστρέφοντας στην Ελλάδα και τίποτα άλλο. Η εμμονή με το αν κάποιος πλήρωσε δίδακτρα είναι στην καλύτερη περίπτωση άτοπη και εκφράζει φθόνο και ζήλια.

 

Εδώ όμως υπάρχει και μία αντίφαση. Αν λοιπόν τα πτυχία του εξωτερικού δεν είναι ισάξια με τα Ελληνικά 5-ετή κτλ. τότε εφόσον τα περισσότερα επαγγελματικά δικαιώματα δίνονται στα Ελληνικά πτυχία θα περίμενα να έχουμε στην Ελλάδα μία ακμάζουσα παραγωγική οικονομία και ένα εξαιρετικά αποδοτικό δημόσιο τομέα, πόσο μάλιστα που στον δημόσιο τομέα μπαίνουν κυρίως απόφοιτοι των Ελληνικών πανεπιστημίων. Πόσο λοιπόν υπερτερούμε σε αυτούς τους τομείς σε σχέση με την Αγγλία και με άλλες ανεπτυγμένες χώρες; Εκεί στην πράξη φαίνεται η αξία της παιδείας.

 

Δεν τα λέω αυτά για να υποτιμήσω κανέναν. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι κάποιοι θα έπρεπε να ασχολούνται με το πως θα γίνουν καλύτεροι και ποιο ανταγωνιστικοί οι ίδιοι αντί να προσπαθούν να περιορίσουν με τεχνητό τρόπο τις δυνατότητες των άλλων.

 

Για να μην αναρωτιέστε έχω πάρει Beng, MSc, και PhD από Αγγλία και έχω δώσει 3 μαθήματα στο πολυτεχνείο Κρήτης για το ΔΟΑΤΑΠ τα οποία τα πέρασα με την πρώτη χωρίς να παρακολουθήσω τις διαλέξεις (μόνο με προσωπικό μου διάβασμα). Και 20 μαθήματα να μου βάλουν θα τα δώσω με ευχαρίστηση και πιστεύω έτσι πρέπει να κάνουν όσοι έρχονται απ'έξω, να μην μασάνε με κάτι τέτοια...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 3 χρόνια αργότερα...

Τελικά υπήρξε δικαίωση για αυτόν που ξεκινησε το νήμα. Δεν είδα αναφορά και μάλλον θα ξεχάστηκε.

 

Το 2014 έγινε αλλαγή στον τρόπο υπολογισμού της αντιστοιχίας. Το θέμα είναι αναδρομικά μπορεί να υπάρξουν αλλαγές ή απλά πήραν πουλο όλοι οι υπόλοιποι;

 

http://www.esos.gr/arthra/isotimies-ptyxivn-pms/eidhseis/tropopoihuhke-o-tropos-ypologismoy-apo-ton-d-o-a-t-a-p-ths-baumologikhs-antistoixias-titlvn-apo-omotagh-idrymata-ths-allodaphs-pros-titloys-apo-aei-hmedaphs

 

 

 

Επίσης ήθελα να ρωτησω εάν κάποιος έχει κάνει μόνο πράξης αναγνώρισης ισοτιμίας και όχι αντίστοιχιας μπορεί να κάνει πραξη αντιστοιχίας σε δεύτερο χρόνο ή πρέπει να είχε γίνει εξαρχής μαζί με την ισοτιμία ;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τελικά υπήρξε δικαίωση για αυτόν που ξεκινησε το νήμα.

 

 

Xαίρομαι που υπήρξε δικαίωση πλέον σε εθνικό επίπεδο.Εγώ είχα ξεκινήσει το νήμα και έχω λιώσει πραγματικά στο γέλιο με το πόσο ζωχαδιασμένος ήμουν εκείνη την περίοδο  :devil:

 

Όσο για την αντιστοιχία από όσα θυμάμαι ναι μπορείς να την κάνεις ετεροχρονισμένα μετά την ισοτιμία κ αν ήξερα οτι θα άλλαζε το σύστημα θα την έκανα κ γω έτσι για να μην μπαίνω στη διαδικασία που περιγράφω στις προηγούμενες σελίδες.

 

Κ ας κάνω ένα update.Μετά από αρκετά χρόνια part-time σπουδών τον επόμενο χρόνο εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα έχω τελειώσει το PhD μου.Αμφιβάλω οτι θα το περάσω από την βάσανο της αναγνώρισης στην Ελλάδα αυτή τη φορά,εκτός αν δεν έχω τπτ καλύτερο να κάνω κάποια φορά που θα βρίσκομαι για διακοπές. λολ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 9 μήνες μετά...

Καλημέρα.

 

Όσον αφορά το θέμα της βαθμολογικής αντιστοιχίας των πτυχίων του εξωτερικού με την βαθμολογική κλίμακα των πτυχίων της ημεδαπής, θα ήθελα να αναφέρω τα παρακάτω γεγονότα με την σειρά που έλαβαν χώρα:

 

1) Δεν περιγράφω το θέμα που είχε προκύψει σε λεπτομέρεια για να μην κουράσω. Απλώς αναφέρω εν συντομία ότι είχα ένα πτυχίο μεταπτυχιακού επιπέδου από το Imperial College του Λονδίνου με επίδοση άριστη (Distinction) και μετά την ισοτιμία και την βαθμολογική αντιστοιχία, ο ΔΟΑΤΑΠ το αναγνώρισε με βαθμό που ανήκει σε αξιολόγηση "Λίαν Καλώς (8,01)".

 

2) Για το θέμα αυτό είχα καταθέσει ένσταση περίπου τέλη Ιουνίου με αρχές Ιουλίου του 2013. Ζητούσα την βαθμολογική αντιστοίχιση με βαθμό που να ανήκει στην ελληνική δεκάβαθμη κλίμακα σε αξιολόγηση "Άριστα". Συγκεκριμένα ζητούσα αντιστοίχιση με βαθμό ίσο με 9,01. Πιο συγκεκριμένα είχα καταθέσει μαζί με την ένσταση ένα αιτιολογικό που αριθμούσε στο σύνολο 42 σελίδες, δίνοντας παραδείγματα, αντιπαραδείγματα, καταθέτοντας πληθώρα επιχειρημάτων, κλπ.. Μεταξύ άλλων ανέλυα γιατί ήταν λανθασμένος ο τρόπος υπολογισμού της βαθμολογικής αντιστοιχίας με τον αλγόριθμο που χρησιμοποιούσαν μέχρι τότε και οδηγούσε (κατά την ταπεινή μου γνώμη) σε αδικίες σε ορισμένες περιπτώσεις. Πρότεινα, επίσης, έναν καινούριο αλγόριθμο υπολογισμού, που αντιστοιχούσε τις βαθμολογίες (εξωτερικού και εσωτερικού) σεβόμενος πλήρως την αξιολογική κλίμακα του πρωτότυπου πτυχίου της αλλοδαπής.

 

3) Η απάντηση στην ένσταση, αν θυμάμαι καλά, ήρθε μέσα στον Σεπτέμβριο του 2013. Ήταν ολιγόλογη και απορριπτική.

 

4) Μετά από περίπου 4 μήνες (7 Φεβρουαρίου 2014) έλαβε χώρα η συνεδρίαση της ολομέλειας του ΔΟΑΤΑΠ, όπου άλλαξε ο τρόπος βαθμολογικής αντιστοίχισης.

 

5) Δεν είχα ενημερωθεί για το παραπάνω γεγονός (σημείο 4), παρά μόνο εντελώς τυχαία (μου ήρθε ενημέρωση στο ηλεκτρονικό μου ταχυδρομείο) μετά την ανάρτηση του Farcry στις 05/06/2016.

 

6) Αποφάσισα λοιπόν να καταθέσω εκ νέου αίτηση επαναντιστοίχισης της βαθμολογίας (κατόπιν και καταφατικής απαντήσεως που έλαβα σε ερώτημα που έθεσα στον ΔΟΑΤΑΠ). Η αίτηση αυτή κατατέθηκε περίπου τέλη Ιουνίου του 2016. Σημειώνεται ότι στην αίτηση επαναντιστοίχισης προκειμένου να μην προκαλέσω, δεν αναφέρθηκα καθόλου στην αρχική ένσταση και επίσης δεν αναφέρθηκα καθόλου στο γεγονός ότι βάσει του αλγορίθμου που είχα προτείνει στην αρχική μου ένσταση, η βαθμολογική αντιστοίχιση έβγαινε ίση με 9,01. Έλεγα (από μέσα μου) ότι ας γίνει η βαθμολογική αντιστοίχιση έστω και στον χαμηλότερο βαθμό που ανήκει στην άριστη αξιολόγηση (8,51) και (ας πούμε) ότι δεν πειράζει για τα υπόλοιπα.

 

7) Όταν έλαβα την καινούρια αντιστοίχιση από τον ΔΟΑΤΑΠ, αυτή (χωρίς να το έχω ζητήσει στην αίτησή μου), είχε βαθμολογική αντιστοίχιση ίση με 9,01.

 

Από τα παραπάνω, θέλω να πιστεύω ότι: (α) λόγω του σύντομου χρονικού διαστήματος που μεσολάβησε από την αρχική μου ένσταση μέχρι την αλλαγή του τρόπου της βαθμολογικής αντιστοιχίας αλλά και (β) λόγω ότι η βαθμολογική αντιστοιχία έγινε με βαθμό ίσο με 9,01 που έβγαζε, παρεμπιπτόντως, ο προτεινόμενος από εμένα καινούριος αλγόριθμος, ότι ο ΔΟΑΤΑΠ χρησιμοποιεί τον αλγόριθμο που είχα προτείνει στην αρχική μου ένσταση.

 

Διευκρινίζω ότι φυσικά αυτό πρόκειται για υπόθεση εργασίας την οποία βασίζω στα "α" και "β" προηγουμένως και δεν έχω κάποιο αποδεικτικό στοιχείο για αυτό. Επίσης, δεν έχω ζητήσει (ακόμη τουλάχιστον) απόσπασμα του πρακτικού της συνεδρίασης που άλλαξε τον τρόπο βαθμολογικής αντιστοιχίας για να μπορέσω (ενδεχομένως) να διαπιστώσω μετά βεβαιότητας αν χρησιμοποιείται ο αλγόριθμος που είχα προτείνει.

 

Σε κάθε περίπτωση βέβαια και όπως και να έχει, ενημερώνω όσους παρακολουθούν αυτήν την ηλεκτρονική συζήτηση ότι μπορούν να καταθέτουν αίτηση επαναντιστοίχισης της βαθμολογίας τους σε περίπτωση που θέλουν να το πράξουν.

 

Συμπέρασμα: Τελικά, έστω και μετά από 4 χρόνια, υπήρξε δικαίωση.

 

Καλή δύναμη σε όλους και ελπίζω, ειλικρινώς, τόσο με τις ενέργειες μου αυτές όσο και με την παρούσα ενημέρωση να έχω βοηθήσει και άλλο κόσμο που βρισκόταν στην ίδια θέση με εμένα.

 

 

Υ.Γ. 1: Συγγνώμη αν σας κούρασα.

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...