Προς το περιεχόμενο

Φοίτηση σε πανεπιστήμιο της Βουλγαρίας


Amadeus7

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Αυτο που θα ηθελα να κανω ειναι να ''λαδωσω'' καθηγητες και να παρω το πτυχιο σε 1 με 2 χρονια!Δεν ξερω αν γινεται(το βρισκω πολυ καλο για να ειναι αληθινο),απλα πραγματικα στεναχωριεμαι οταν σκεφτομαι οτι πρεπει να αφησω(φιλους,γκομενα,θαλασσα,ηλιο,πατριδα) και να παω εκει περα....

 

Φαντάζομαι πως θα χρειαστεί να δώσεις λίγα παραπάνω απ ότι συνήθως, ψάξου και θα τη βρεις την άκρη.

 

Εύγε btw.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 76
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Αυτο που θα ηθελα να κανω ειναι να ''λαδωσω'' καθηγητες και να παρω το πτυχιο σε 1 με 2 χρονια!

 

Και φταινε οι πολιτικοι μετα, ε?

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

δεν θελω να σε απογοητευσω αλλα διατηρω αμφιβολιες για το κατα ποσο ειναι δυνατον να λαδωσεις και να το παρεις σε 1-2 χρονια.....

και εχε υποψη σου οτι η σχολη αν δεν κανω λαθος ειναι 5 χρονια,αντε πες με καποιο μαγικο τροπο και με μερικες δεκαδες χιλιαδες ευρω παιρνεις το πτυχιο(και λιγα λεω) , γυρνωντας πισω δεν προκειται να αναγνωριστει πτυχιο 5ετους σχολης που πηρες εσυ σε 2 χρονια απτο ΔΟΑΤΑΠ για προφανεις λογους ,εκει τι σκοπευεις να κανεις? να δωσεις καμια 100.000 ακομα γιανα λαδωσεις τους παντες στο δοαταπ? αν δεν μπορεις να ζησεις εξωτερικο , περνα και σπουδασε στην ελλαδα κανεις δεν σε υποχρεωνει να γινεις φαρμακοποιος ,απτην στιγμη που κανεις μια επιλογη ακολουθεις και τις αλλαγες που ακολουθουν

 

ps : τα διδακτρα στην φαρμακευτικη στο αγγλικο τμημα αν δεν κανω λαθος ειναι καπου 6.000+ε το χρονο , επι 5 =30.000 μονο τα διδακτρα

ps2: απτην στιγμη που δεν εισαι διατεθιμενος ουτε να σπουδασεις,ουτε να ασχοληθεις ουτε να πας σε αλλη χωρα δεν καταλαβαινεις μονος σου ποσο χαζο(και επικινδυνο ως φαρμακοποιος) ειναι αυτο που θελεις? no offence απλα σαν εντυπωση μου φενεται οτι απλα θες ενα πτυχιο αυριο το πρωι ετοιμο και 3.000ε το μηνα να μπαινουν στην τραπεζα χωρις να κουνησεις το δακτυλακι σου

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μήπως να ψάξουμε καλύτερα κανέναν που έχει ήδη το πτυχίο, κανάν φαρμακοποιό, να το δουλεύει το φαρμακείο και εσύ να τα κονομάς; Εντάξει μωρέ, θα του δίνεις ένα 500άρικο βασικό μισθό, ασφάλειες και μαμακίες δεν έχει φυσικά, 500 αυτά είναι. Ή μήπως είναι πολλά; Να βρούμε κανέναν στο τζάμπα; Καφέ θα τον κερνάς όμως, υπόψιν, εκεί θα βάζεις το χέρι στην τσέπη.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ναι παιδες αυτο θελω και αυτο ειμαι το βρηκατε!!!Δε πειραζει ξεσπαστε πανω μου καλο σας κανει,σας καταλαβαινω...Επειδη βαριεμαι να γραψω στο καθε ενα σας απαντηση(πολυ θα το ηθελα ομως,αλλα τσαμπα θα παει),σας επιτρεπω να πειτε οτι γουσταρετε για μενα μιας και δε με ξερετε ή μιας και δε ξερετε τη κατασταση,δεν αδικω κανενα σας και με καποιους συμφωνω απλα υπαρχουν καποιοι λογοι τους οποιους δεν θα ηθελα να μοιραστω....ευχαριστω για τις απαντησεις σας και τα σχολια σας να 'στε ολοι καλα και σας ευχομαι οτι καλυτερο για το μελλον.

Επεξ/σία από tarlac
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 2 εβδομάδες αργότερα...

Σκέφτομαι σοβαρά να σπουδάσω Κτηνιατρική στη Βουλγαρία(Αγγλόφωνο τμήμα)...Θα ήθελα να κάνω κάποιες ερωτήσεις.Αρχικά ποιο γραφείο μου προτείνεται για τα δικαιολογητικά και τα λοιπα..Επίσης γιατί κάποιοι λένε οτι τα δίδακτρα είναι 4000,άλλοι 4500 ακομα και 6000 ευρώ?Δεν είναι κάτι στάνταρ που προδιαγράφεται μόνο απ'το πανεπιστήμιο..?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μπορείς να βρεις άτομο εκτός γραφείου να σου κάνει την διαδικασία των χαρτιών, μεταφράσεις κτλ στην Βουλγαρία και ίσως με λιγότερα έξοδα από ένα γραφείο ή και να τα κάνεις μόνος σου (και όμως γίνεται).

Για τα χρήματα θα κοιτάξεις μόνο στην σελίδα του πανεπιστημίου/τμήματος ή και στέλνοντας email για επικοινωνία στην γραμματεία του τμήματος.

πχ Sofia Uni Tuition Fees

 

Συμβουλή - καλό θα είναι να μάθεις και την Βουλγάρικη γλώσσα πρωτού πας. Μπορείς να πάρεις και πτυχίο τύπου Lower κτλ με εξετάσεις που δίνεις εκεί σε τμήμα του πανεπιστημίου.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 3 μήνες μετά...

Παιδιά, ίσως να σας βοηθήσει να μάθετε ότι δεν είναι πια αναγκαίο το μάθημα στα αγγλικά αν κάνετε φαρμακευτική. Μόλις ξεκίνησε στην Κύπρο συν μετεγγραφές. ;)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 2 χρόνια αργότερα...

Παιδια θελω βοηθεια.
Ο γιος μου αν και ειναι μαθητής του 20 (Μ.Ο τετραμηνου ηταν αυτος)θα δηλωσει δυστυχώς  μονο Ιατρικη επειδη αυτο ηθελε μεχρι τωρα απο μικρος. Με εβαλε να ψαξω για Ιατρικη σε εξωτερικο σε περιπτωση που δε περασει Ελλαδα. Τα χαμηλοτερα διδακτρα τα βρηκα στο Αγ Κλημης ή Κλημεντιος της Σόφιας. Οι εταιρίες ζητανε τρελα ποσα και για να σε ... γραψουν μονο ξεκινανε απο 1800 αλλα ανεβαινει γιατι σε βαζουν υποχρεωτικα σε ενα πακετο που λεει για βοηθεια σε ενοικιαση σπιτιου, βοηθεια να περάσεις μαθημα (!!) κτλ κτλ πακετο που φτανει η ξεπερνα τα 3000. Μπορω βρε παιδια να κανω την διαδικασια μονος μου? Δηλ να στειλω με....συστημενο τα δικαιολογητικα? Ειναι τοσο απλο? Το εχει κανει κανεις? Επιπλεον στελω μυνηματα στο πανεπιστημιο με αποριες ποτε θα γινει η εξεταστική, απο τι γιατρους θενουν πιστοποιητικο υγειας αλλα μια βδομαδα περασε και δεν απαντησαν.... Μηπως τελικα θελουν την.... μασαζοντα εταιρια??? Θελω βοηθεια. Οτι ξερει κανεις ας το παραθέσει η ας το στειλει στο mail

[email protected]

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ναι αλλά με αυτό το χαρτί αποκτάς το τυπικό προσόν που ζητάει το δημόσιο.

Στην περίπτωση των δασκάλων πχ.

Άσχετα που εκεί μαθαίνεις Аа Бб Вв Гг, βουλγαρική ιστορία κτλ , και εδώ "διδάσκεις" Α Β Γ, ελληνική ιστορία κτλ.

 

 

Το σύστημα δεν ασχολείται με τέτοιες λεπτομέρειες... είναι χώρα της ΕΕ. ΛοΛ.

 

 

Πφφφφ! Πήγαινε στο Plovdiv και ζήτα από τους καθηγητές "να κάνετε ιδιαίτερα γιατί δυσκολεύεσαι να περάσεις το μάθημα" και θα καταλάβεις ότι τίποτα δεν έχει τελειώσει και τίποτα δεν έχει αλλάξει. Το ότι πηγαίνουν πολλοί Έλληνες εκεί δε λέει κάτι, ή μάλλον λέει πολλά!

Έχει γεμίσει -εκτός από την Ιατρική και τη φαρμακευτική- και το παιδαγωγικό.

Δάσκαλος που σπούδασε Βουλγαρία με αυτόματα αναγνωρισμένο πτυχίο στην Ελλάδα, διδάσκει σε Ελληνικό σχολείο. Σαν ανέκδοτο ακούγεται.

Δεν είναι μαθηματικός, είναι δάσκαλος. Διδάχθηκε βουλγάρικα, διδάσκει ελληνικά.

 

 

Και αναρωτιέμαι εγώ τώρα... πες ότι τελειώνεις δάσκαλος στην Βουλγαρία. Έχεις πάει εκεί 18-19 ετών άρα τα ελληνικά σου είναι επιπέδου λυκείου μαθαίνεις κανούργια γλώσσα και σπουδάζεις σε αυτήν. Γυρνάς Ελλάδα, το πτυχίο σου ισότιμο με ενός απόφοιτου ελληνικού πανεπιστημίου. Δεν θα πρέπει να δώσεις ΑΣΕΠ για να διοριστείς? 'Αρα και να ανταγωνιστείς κάποιους που μέχρι τα 22-23-24 τους χρόνια ανέβαζαν το επίπεδο των γνώσεων τους στην ελληνική γλώσσα? Θέλω να πιστεύω πως μια έκθεση/περίληψη/κείμενο ενός απόφοιτου ελληνικού πανεπιστημίου δεν θα συγκρίνεται με αυτή ενός απόφοιτου Βουλγαρίας.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Παιδια θελω βοηθεια.

Ο γιος μου αν και ειναι μαθητής του 20 (Μ.Ο τετραμηνου ηταν αυτος)θα δηλωσει δυστυχώς μονο Ιατρικη επειδη αυτο ηθελε μεχρι τωρα απο μικρος. Με εβαλε να ψαξω για Ιατρικη σε εξωτερικο σε περιπτωση που δε περασει Ελλαδα. Τα χαμηλοτερα διδακτρα τα βρηκα στο Αγ Κλημης ή Κλημεντιος της Σόφιας. Οι εταιρίες ζητανε τρελα ποσα και για να σε ... γραψουν μονο ξεκινανε απο 1800 αλλα ανεβαινει γιατι σε βαζουν υποχρεωτικα σε ενα πακετο που λεει για βοηθεια σε ενοικιαση σπιτιου, βοηθεια να περάσεις μαθημα (!!) κτλ κτλ πακετο που φτανει η ξεπερνα τα 3000. Μπορω βρε παιδια να κανω την διαδικασια μονος μου? Δηλ να στειλω με....συστημενο τα δικαιολογητικα? Ειναι τοσο απλο? Το εχει κανει κανεις? Επιπλεον στελω μυνηματα στο πανεπιστημιο με αποριες ποτε θα γινει η εξεταστική, απο τι γιατρους θενουν πιστοποιητικο υγειας αλλα μια βδομαδα περασε και δεν απαντησαν.... Μηπως τελικα θελουν την.... μασαζοντα εταιρια??? Θελω βοηθεια. Οτι ξερει κανεις ας το παραθέσει η ας το στειλει στο mail

[email protected]

Αν θέλει μόνο Ιατρικη και είναι σοβαρός, θα διαβάσει και θα περάσει. Άμα τον στείλεις Σοφια, μόνο Ιατρική δεν θα μάθει.
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 4 χρόνια αργότερα...

Καλησπέρα ...Ενδιαφέρομαι για σπουδές στην Βουλγαρία και πιο συγκεκριμένα στην stara zagora (όπου φοιτά και ο αδελφός μου)..Υπάρχει κάποιος που να μπορεί υπεύθυνα( όσων αφορά την ζωή )πως είναι ;;δηλαδή υπάρχει μεγάλη απόκλιση με αυτή της Θεσσαλονίκης η κάποιας άλλης πόλης εδώ της Ελλάδας ?

(Δεν ρωτάω τον αδελφό μου διότι μασάει τα λόγια του και μου απαντάει συνεχώς με το καλα)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...