Προς το περιεχόμενο

Sherlock - BBC TV Series


privateer

  

173 μέλη έχουν ψηφίσει

  1. 1. Ποιος είναι ο αγαπημένος σας ήρωας αστυνομικής λογοτεχνίας?

    • Ηρακλής Πουαρώ (Αγκάθα Κρίστι)
    • Σέρλοκ Χολμς (Σερ Άρθουρ Κόναν Ντόυλ)
    • Αρσέν Λουπεν (Μορις Λεμπλαν)
    • Άλλος


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Σας αρεσει ο ηθοποιος που παιζει τον Μοριαρτι; Δεν μπορω ν'αποφασισω αν ειναι καλος ή κακος. Οταν το βλεπω εχουν υπαρξει σκηνες που με εσπρωξαν και προς τις δυο πλευρες.

επειδή θέλουν να τον παρουσιάσουν σαν τον αντι Σέρλοκ κάνει μορφασμούς κ κινήσεις που δεν ταιριάζουν ωρες ωρες
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Super Moderators

Για καινουρια σεζον εχει ακουσει κανενας τιποτα? Εχει κλεισει 2 χρονια απο τοτε που βγηκε η 3 o.O

 

edit: μολις ειδα οτι θα αρχισουν γυρισματα την ανοιξη, οποτε σιγουρα δεν θα δουμε τιποτα μεχρι 2017...Οτι ναναι!!!!

Star Trek, Hobbit, Imitation Game, Black Mass κτλπ και φέτος Dr. Strange/Zoolander 2...αρκετά busy o Cumberbatch...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σας αρεσει ο ηθοποιος που παιζει τον Μοριαρτι; Δεν μπορω ν'αποφασισω αν ειναι καλος ή κακος. Οταν το βλεπω εχουν υπαρξει σκηνες που με εσπρωξαν και προς τις δυο πλευρες.

Εγω τον γουσταρω φουλ.

Δεν ειχα ενημερωθει για το σπεσιαλ επεισοδιο.Τ-Ε-Λ-Ε-Ι-Α

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

τρελό mindfuck, πολύ όμορφο το νέο επεισόδιο :D


 

Πιστεύετε ότι ο Moriarty χρησιμοποίησε τις ίδιες τεχνικές με την νύφη
προκειμένου να ξαφνιάσει τον Sherlock Holmes?

 

 

 

Όχι. Η νύφη ήξερε ότι θα πεθάνει από κάποια ασθένεια, και όντως πέθανε. Πριν πεθάνει έκανε όλο αυτό που εξηγεί το επεισόδιο για δώσει έναυσμα στις υπόλοιπες γυναίκες να τιμωρήσουν τις άντρες που έκαναν κακό και να δημιουργηθεί όλος αυτός ο στρατός γυναικών, χρησιμοποιώντας το τέχνασμά για να φαίνεται ότι ένα φάντασμα τους εκδηκείτε. Εν τέλη όμως, ο Sherlock καταλαβαίνει ότι όντως είναι νεκρή, όπως και ο Moriarty είναι νεκρός. Η παρομίωση έγινε για να δείξει ότι υπάρχουν κάποιοι άλλοι τρελοί εκεί έξω που γούσταραν αυτό που έκανε ο Moriarty και συνεχίζουν το έργο του με τον ίδιο τρόπο, ότι και καλά δεν έχει πεθάνει και δεν μπορεί να πεθάνει ποτέ, αλλά ο Sherlock το ξέρει και μάλιστα (λέει) πως γνωρίζει και την επόμενη τους κίνηση

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η σειρά προφανώς είναι από τις απολύτως κορυφαίες που υπάρχουν, αλλά εγώ θα γκρινιάξω ελαφρώς στο θέμα της πλοκής του τελευταίου επεισοδίου. Ίσως σιγά σιγά αρχίζουν να τελειώνουν οι άσσοι στο μανίκι των δημιουργών και αρχίζουν να αναμασούν τα ίδια αφηγηματικά τρικ.

 

Το όλο χτίσιμο της υπόθεσης γύρω από τον θάνατο της νύφης και την αντικατάστασή της το έχουμε δει ήδη αρκετές φορές στη σειρά και δεν εκπλήσσει πλέον.

 

Από την μέση του επεισοδίου ήταν αρκετά σαφές το ποιος είναι ο δολοφόνος και δεν είχε τα πολλαπλά επίπεδα που είχαν τα κορυφαία επεισόδια της σειράς. Είμαι υπερβολικός και διυλίζω τον κώνωπα, αλλά η σειρά έχει θέσει τόσο ψηλά τον πήχη, που περιμένω πάντα το κάτι παραπάνω.

Φυσικά, οι διάλογοι παραμένουν απολαυστικότατοι και τα σκηνικά ό,τι ωραιότερο έχω δει σε σειρά ή ταινία με αποκορύφωμα το σπίτι τους, δεν έχω λόγια να το περιγράψω.

Επεξ/σία από Voodooman
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 3 εβδομάδες αργότερα...
  • 6 μήνες μετά...

εμένα προσωπικά όσο πάει και με απογοητεύει η σειρά... από την τρίτη σεζόν + την νύφη, η σειρά μου φαίνεται ότι έχει γυρίσει από το μοτίβο ''μυστήριο + 2 εκκεντρικοί χαρακτήρες στο δεύτερο πλάνο'' σε ''2 εκκεντρικοί σταρς στο κεντρικόπλάνο + λίγο μυστήριο να υπάρχει''

 

όχι ότι δεν τα βλέπω ευχάριστα, αλλά μου θυμίζει πολύ υπερπαραγωγή τώρα και σαν η σειρά να ρίχνει όλο της το βάρος στο πρωταγωνιστικό δίδυμο, αντί να κάνει κάτι πιο ισσοροπημένο μεταξύ των 2 και του μυστηρίου και της εξιχνίασής του όπως στις 2 πρώτες σεζόν....

 

με τη νύφη απογοητεύτικα πλήρως, όπως και με το φινάλε της τρίτης σεζόν και δυστυχώς αυτό το trailer μου θυμίζει τα ίδια, μια σειρά με υπερήρωες και λίγη σχέση με πχ το πρώτο επεισόδιο της σειράς που μέχρι τέλους είχα αγωνία να δώ τί γίνεται με τους φόνους ενώ παράλληλα διασκέδαζα την εκκεντρικότητα των πρωταγωνιστών... τώρα βλέπω πολύ εκκεντρικότητα=γαματοσύνη στο πρώτο πλάνο και όλα τα άλλα στο μπακράουντ....και η όλη φάση με μοριάρτι, γυναίκα γουότσον κτλ, πολύ τραβηγμένα και πιο κοντά σε άλλου ύφους σειρές....

 

προφανώς θα την δώ γτ είναι σίγουρα διασκεδάστική αλλά για μένα έχει χάσει πολλά με την πορεία που πήρε μετά την 2η σεζόν...

 

(τυχαίο δεν είναι ότι και στον Ντόκτορ Χου ο μόφφατ έχει κάνει πάνω κάτω τα ίδια)

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 1 μήνα μετά...

Μόλις ξεκίνησα τη σειρά και είδα μαζεμένα τα 3 πρώτα επεισόδια. Πολύ διασκεδαστική!

 

Εντάξει, είναι υπόδειγμα για το πως εκσυγχρονίζεις μια κλασική ιστορία και κάνεις ένα σωστό remake. Για το τι δεν πρέπει να κάνεις, απλά δείτε σχεδόν οτιδήποτε άλλο κυκλοφορεί. Εκεί φαίνεται πόσο δύσκολο είναι το εγχείρημα.

 

Γενικότερα πολύ προσεγμένο και καλοφτιαγμένο (ηθοποιοί, σκηνοθεσία, σενάριο, χιούμορ...). Πέρα από τους προφανείς (Σέρλοκ, Γουάτσον), ο ηθοποιός που παίζει τον Μοριάρτι είναι φανταστικός!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...