Προς το περιεχόμενο

Συζήτηση για το άνοιγμα κλειστών επαγγελμάτων


Teaser

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλα,μην περνεις κ ορκο ομως για την Ελλαδα :mrgreen: !Για να βγαλεις αδεια ασκησεως επαγγελματος Ψυχολογου στην Ελλαδα χρειαζεσαι μοναχα πτυχιο Ψυχολογιας.Συν τα κλασικα παρελκομενα που προβλεπονται για ολα τα υπολοιπα,πχ υγιειονομικες εξετασεις,θητεια τελειωμενη,παραβολα κ μια υπευθυνη δηλωση οτι δεν εισαι ο Ρωχαμης.Κατα τα αλλα εισαι Ψυχολογος να πουμε...που στην Βρετανια ετρεχα 7 χρονια μεχρι να παρω το Chartered status.

 

Το θεμα ειναι μηπως καταργησαν κ το θεμα της αδειοδοτησης (που κατι τετοιο υποψιαζομαι) κ αρχισουμε να βλεπουμε Ψυχολογους απο το ΙΕΚ Ψυχοβγαλτης κτλ,η τυπου ''εκανα 3 σεμιναρια Ψυχολογιας το 1972 κ τωρα ειμαι Ψυχολογος''

 

 

Προσεχε....άδεια ψυχολόγου παίρνει και αυτός που έχει Κοινωνιολογική Ψυχολογία( στο περίπου) απο την Πάντειο.

Κάνει και κανα 2 NLP στην ύπνωση , και ανοίγει ένα Ψυχολογείο ( χαχα λεξηπλάστης!!)

 

Το θέμα είναι , έχει την γνώση να ασκήσει σωστά το επάγγελμα? Και ένας που έχει κρίσεις πανικου , στις 2-3-10 συνεδρίες , θα καταλάβει ότι δεν βοηθιέται , και θα του ρίξει άκυρο.

 

Εαν δεν έχεις την σωστή γνώση , την σωστή δομή , την εμπειρία κλπ , οι δημοσιες σχέσεις δεν παίζουνε...ούτε το γαμάτο σάιτ.

Η αρθρογραφία , τα αποτελέσματα , και η σύσταση απο άλλους ,είναι που παίζουνε πολύ.

 

Οπότε , το κάθε κοριτσάκι μπορεί να ανοίξει ένα Ψυχολογείο(!!!) , το πόσο θα πετύχει απέχει παρασάγκας(!!) απο την πραγματικότητα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 140
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Προσεχε....άδεια ψυχολόγου παίρνει και αυτός που έχει Κοινωνιολογική Ψυχολογία( στο περίπου) απο την Πάντειο.

 

 

Κοινωνιολογικη Ψυχολογια στην Παντειο?Τι ειν τουτο ρε? :confused: Μηπως αναφερεσαι στην Κοινωνικη Ψυχολογια η οποια κ ειναι επισημη ειδικοτητα της Ψυχολογιας κ οχι τμημα Ψυχολογιας?

 

Η αναγνωριση που εχω απο Δοαταπ αναφερει(παραθετω αυτουσιο το κειμενο)

 

...ως πτυχιο ισοτιμο και αντιστοιχο προς τα απονεμομενα απο τα Τμηματα Ψυχολογιας των Ελληνικων ΑΕΙ η το Προγραμμα Ψυχολογιας του Τμηματος Φιλοσοφιας-Παιδαγωγικης-Ψυχολογιας του Εθνικου και Καποδιστριακου Πανεπιστημιου Αθηνων

 

Αρα υποθετω οτι δεν υπαρχει τμημα Κοινωνιολογικης(!) Ψυχολογιας στην Παντειο ρε συ.Απο τα παραπανω καταλαβαινω οτι μονο οι αποφοιτοι ΄΄αμιγων'' Τμηματων Ψυχολογιας κ οι αποφοιτοι του Προγραμματος Ψυχολογιας του ΦΠΨ Αθηνων (και μονο Αθηνων) εχουν τα απαραιτητα ''προσοντα'' ως Ψυχολογοι για την Ελλαδα περαν απο εμας του εξωτερικου.

 

Τα αλλα που λες δεν τα σχολιαζω,ολα σχετικα.Αυτο που θελω να καταλαβω ειναι εαν πλεον αλλαζει κατι με την ''αδειοδοτηση'' κ τι στην ευχη σημαινει το Προεδρικο Διαταγμα που λεει ο Βενιζελος?Διοτι εχω διαβασει κ ακουσει τα χιλια μυρια.Μαλιστα πηρα την Τριτη τηλεφωνο τον Πανελληνιο Ψυχολογικο Συλλογο κ μου λενε ''α,ολα κ ολα αυτα ΔΕΝ μπορουμε να τα λεμε απο το τηλεφωνο,περαστε απο κοντα να γραφτειτε κιολας κ θα τα μιλησουμε ολα!!''. Σε φορουμ διαβασα εναν λογιστη να ανοιγει θεμα κ να ρωταει πως τωρα με το ανοιγμα του επαγγελματος του Ψυχολογου,μπορει να ''επεκτεινει'' τις δραστηριοτητες του ως Ψυχολογος...κ εχω φρικαρει λιγο να πουμε...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Super Moderators

[...]

 

Δεν σημαίνει ότι ισχύουν όλοι για κάθε επάγγελμα. Τυχαία λέω ότι μπορεί τώρα να απαγορεύεται σε έναν ψυχολόγο να έχει 2 γραφεία ή σε έναν μη μεταφραστή να έχει >50% σε εταιρεία μεταφράσεων ή να επιβάλλεται σε ιδιοκτήτη θαλάσσιου ταξί να χρεώνει τουλάχιστον ένα ποσό ανά κούρσα ή σε εφημεριδοπώλη να απέχει τουλάχιστον 200 μέτρα από τον επόμενο. Όλα αυτά καταργούνται. Τα περισσότερα υποθέτω ότι δεν αφορούν το ποιος μπορεί να ασκήσει ένα επάγγελμα, αλλά το πλαίσιο στο οποίο το ασκεί.

Οπότε, στους γιατρούς, για παράδειγμα, θα καταργηθεί το πειθαρχικό αδίκημα της πλανοδιακής ιατρικής. Ο παθολόγος της Ρόδου θα μπορεί να επισκεφτεί την Κω, να διατηρεί δεύτερο ιατρείο εκεί κλπ. ;)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εγώ τώρα μπορώ να ρωτήσω κάτι σοβαρά?

 

Μπορώ , εφόσων έχει ανοίξει το επάγγελμα του ψυχολόγου , να ανοίξω μια "εταιρία" ψυχικής υγείας?

 

Δηλαδή , να προσλάβω 2 ψυχολόγους , να πέρνουνε κάποιον μισθό και ένα ποσοστό απο τα ραντεβού και να κάνουμε δουλειά?

 

Δεν είναι μόνο το οικονομικό που με ενδιαφέρει , έχω πάθος με την ψυχολογία , και θέλω να βοηθηθεί , ουσιαστικά , ο κοσμάκης.

 

Προσοχή...ΔΕΝ λεω να ασκήσω το επάγελμα , αλλά να ανοίξω εταιρία που θα έχει την δυνατότητα σε ανθρώπους που έχουνε άδεια να το ασκήσουνε !!

 

Παίζει αυτό ? Paredwse + Toksovolos_UK , τα φώτα σας!

Τι παίζει απο άδειες....

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

 

 

Παίζει αυτό ? Paredwse + Toksovolos_UK , τα φώτα σας!

Τι παίζει απο άδειες....

 

Για τις αδειες ασκησεως επαγγελματος σου ειπα τι επαιζε στην Ελλαδα μεχρι περισυ που εκανα την δικη μου.Απο κει κ περα σου λεω δεν ξερω τπτ για Ελλαδα κ ειδικα τωρα που ''ανοιξε'' το επαγγελμα.Αυτο που ρωτας δεν το κατεχω,δεν εχω ασχοληθει ποτε με την αγορα εργασιας της Ελλαδας.Δεν νομιζω να εχεις ομως προβλημα να προσλαβεις Ψυχολογους κ να κανεις κατι τετοιο που ρωτας με τα νεα δεδομενα.Κατσε ομως να δουμε πρωτα τι σοι ''ψυχολογοι'' θα ειναι αυτοι που θα προσλαβεις κ βλεπουμε.Αυτο θελω να καταλαβω κ τα Προεδρικα Διαταγματα του Βενιζελου να πουμε δεν μου λενε πολλα

 

@παρεδωσε δεν νομιζω οτι το επαγγελμα του Ψυχολογου κ του Ιατρου διεπονται απο τα ιδια πραγματα.Εδω λεμε στην Ελλαδα τα χω δει ολα,σε κυνηγανε οι 2 συλλογοι που εχουμε για να μην χασουν την ετησια συνδρομη (κ στους οποιους η εγγραφη δεν ειναι υποχρεωτικη απο τον νομο μιας κ δεν ειναι ΝΠΔΔ που ρυθμιζουν το επαγγελμα).Ουτε μια ερωτηση τηλεφωνικα να πουμε απαντουν μηπως κ χασουν το ''μελος''.Οτι να ναι δλδ.Καθε φορα που ερχομαι Ελλαδα τσαντιζομαι.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Super Moderators

[...]

 

Παίζει αυτό ? Paredwse + Toksovolos_UK , τα φώτα σας!

Τι παίζει απο άδειες....

Προσωπικά δεν μπορώ να σε βοηθήσω αυτή τη στιγμή. Τα πράγματα είναι ακόμη πολύ ρευστά για να πάρεις μια σαφή και ξεκάθαρη απάντηση.

Θα σε συμβούλευα να δείξεις λίγη υπομονή ακόμα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

http://www.myarcadia.gr/2011/06/%CE%BF%CE%B9-%CE%BF%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CF%8C%CE%B3%CE%BF%CE%B9-%CF%80%CF%81%CE%AC%CF%83%CE%B9%CE%BD%CE%BF%CE%B9-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF-%CE%AC%CE%BD%CE%BF%CE%B9%CE%B3%CE%BC%CE%B1-%CF%84/

 

Αρα δεν ειμαι ο μονος που αναρωτιεται

 

ΨΥΧΟΛΟΓΟΙ: ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ,

 

ΝΑΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ!

 

Κατανοούν οι Οικολόγοι Πράσινοι τη διάθεση να διευκολυνθεί η έναρξη ασκήσεως επαγγέλματός από πολίτες που ταλαιπωρούνται από την κωλυσιεργία της δημόσιας διοίκησης. Αδυνατούν όμως να κατανοήσουν το ενδεχόμενο να επιτραπεί να ασκεί κανείς ένα επάγγελμα όπως αυτό του ψυχολόγου, πριν οι αρμόδιες αρχές πιστοποιήσουν την νομιμότητα του!

 

Δεν είναι προτιμότερο να πιεστεί η διοίκηση να αποφαίνεται σε λογικά χρονικά περιθώρια για τα αιτήματα των πολιτών, αντί να παρακάμπτεται (έστω και προσωρινά) η προστασία των πολιτών απέναντι σε επαγγελματίες, των οποίων η επάρκεια δεν έχει ακόμα ελεγχθεί; Απαραίτητο είναι επίσης να θεσμοθετηθούν τα επαγγέλματα του ψυχοθεραπευτή και του συμβούλου ψυχικής υγείας καθώς και οι προϋποθέσεις άσκησης τους, επαγγέλματα που αυτή τη στιγμή επικαλείται και «ασκεί» ανεξέλεγκτα όποιος θέλει.

 

Για το επάγγελμα λοιπόν του ψυχολόγου (αλλά και ευρύτερα για τα κλειστά επαγγέλματα) οι Οικολόγοι Πράσινοι ζητάμε:

 

1. Δεσμευτική τρίμηνη προθεσμία για τις αρμόδιες διοικητικές αρχές προκειμένου να απαντήσουν θετικά ή αρνητικά στο αίτημα του πολίτη για άδεια ασκήσεως επαγγέλματος. Αυτονόητο όμως θεωρούμε ότι δε θα ξεκινάει ο εν δυνάμει επαγγελματίας να εργάζεται, πριν ελεγχθούν οι απαραίτητες προϋποθέσεις! Εάν δεν λάβει εμπρόθεσμη έγγραφη απάντηση, να έχει το δικαίωμα να ζητήσει εύλογη αποζημίωση από τη διοίκηση.

 

2. Δικαίωμα να ασκήσουν το επάγγελμα του ψυχολόγου να έχουν όλοι όσοι είναι απόφοιτοι τμήματος Ψυχολογίας ελληνικού πανεπιστημίου, αλλά και όσοι αναγνωρίζονται επίσημα ως ψυχολόγοι από χώρες -μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Επίσης να θεσμοθετηθούν οι μεταπτυχιακές ειδικότητες των ψυχολόγων (συμβουλευτικός, σχολικός, κλπ.).

 

3. Να κατοχυρωθεί νομοθετικά το επάγγελμα του ψυχοθεραπευτή. Να έχουν δικαίωμα να το δηλώνουν μόνο όσοι έχουν τριτοβάθμια εκπαίδευση σε κλάδους που θα καθορίσει η επιστημονική κοινότητα με ανοιχτές – μη συντεχνιακές- διαδικασίες, και έχουν ολοκληρώσει τη σχετική μετεκπαίδευση (εγκεκριμένη από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Ψυχοθεραπείας).

 

Οι Θεματικές Ομάδες Εργασίας και Υγείας των Οικολόγων-Πρασίνων

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 3 εβδομάδες αργότερα...

Αντε παλι αυτο το προεδρικο διαταγμα..τι μπορει να προβλεπει δλδ?Θα μου σπασουν τα νευρα με τα χαζα τους

 

ΣΥΛΟΓΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΨΥΧΟΛΟΓΩΝ

 

 

Ενημέρωση μελών του ΣΕΨ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΕΨ πραγματοποίησε σύσκεψη στις 20-06-2011 με το αρμόδιο τμήμα του Υπουργείου Οικονομικών και το νομικό του σύμβουλο σχετικά με το νόμο 3919/2011 περί της " Αρχής της επαγγελματικής ελευθερίας, κατάργησης αδικαιολόγητων περιορισμών στην πρόσβαση και άσκησηη επαγγελμάτων".

Από την σύσκεψη αυτή προέκψαν τα κάτωθι:

O ν3919/2011 θα εξειδικευτεί για κάθε επάγγελμα από το οικείο του Υπουργείο όσον αφορά την κατάργηση αδικαιολόγητων περιορισμών στην πρόσβαση και άσκηση επαγγελμάτων.

Η άδεια άσκησης επαγγέλματος Ψυχολόγου ισχύει μέχρι να εξειδικευτούν τα μέτρα. Συγκεκριμένα δόθηκε παράταση έως τις 15-09-2011.

Επειδή το επάγγελμα του Ψυχολόγου αφ' ενός είναι επάγγελμα υγείας και αφ' ετέρου δεν έχει κανένα περιορισμό στην πρόσβαση ή στην άσκησή του, δεν υπάρχει αντικείμενο για ειδική νομοθεσία.

Ωστόσο, για την περαιτέρω κατοχύρωση του επαγγέλματος μας απαιτείται έκδοση Προεδρικού Διατάγματος από το Υπουργείο Υγείας για την εξαίρεση του επαγγέλματος του Ψυχολόγου σύμφωνα με το άρθρο 3, παρ. 2 του ν3919/2011 επειδή συντρέχουν επιτακτικοί λόγοι δημοσίου συμφέροντος.

Οι ενέργειες του Δ.Σ. συνεχίζονται για την έκδοση αυτού του Προεδρικού Διατάγματος.

 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Η Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας

Βασιλική Δ. Μπουκουβάλα Άγγελος Γ. Καράμπελας

Κλινικός Ψυχολόγος Κλινικός Ψυχολόγος

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231121942

 

Οι λεγομενες κλινικες που υπαρχουν παντου στο εξωτερικο. Καλη κινηση που θα ριξει το κοστος, κυριως στους οδοντιατρους. Οσα βγαλαν βγαλαν, τερμα τα διφραγκα πλεων.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν ξερω κατα ποσο αυτο εχει συναρτηση με το ανοιγμα των κλειστων επαγγελματων αλλα οπως διαβαζω αυτο το νεο ''Επιμελητηριο Υγειας'' το οποιο προωθηται στην Ελλαδα θα βαζει τελος σε πολλα κακως κειμενα με τους Ιατρους οπως επισης φαινεται θα συμπεριλαμβανει και εμας τους Ψυχολογους.Μια ασφαλιστικη δεικλιδα μαλλον...

 

 

ΗΜΕΡΗΣΙΑ

 

 

Επιμελητήριο Υγείας

 

Με πανελλαδικές εξετάσεις θα κατοχυρώνουν οι επαγγελματίες υγείας μια θέση στο Επιμελητήριο Υγείας, το οποίο στη συνέχεια θα τους «ανοίγει την πόρτα» της επαγγελματικής αποκατάστασης. Μάλιστα το Επιμελητήριο Υγείας θα αναλάβει τη διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού για την αναμόρφωση του δημόσιου συστήματος υγείας, καθώς η Ελλάδα διαθέτει αναλογικά τους περισσότερους γιατρούς στην Ευρώπη. Σύμφωνα με ειδικούς επιστήμονες, αυτό έχει ως αποτέλεσμα την προκλητή ζήτηση των υπηρεσιών υγείας.

Ενδεικτικό είναι ότι η χώρα μας έχει έξι γιατρούς ανά 1.000 κατοίκους όταν η αμέσως επόμενη χώρα -η Αυστρία- έχει 4,6 γιατρούς ανά 1.000 κατοίκους και ο μέσος όρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι μόλις 3,3 γιατροί ανά 1.000 κατοίκους.

 

Τη θεσμοθέτηση Επιμελητηρίου Υγείας προανήγγειλε μιλώντας στην «Η» ο υφυπουργός Υγείας κ. Μιχάλης Τιμοσίδης, επισημαίνοντας την ανάγκη να μπει σε άλλη βάση ο προγραμματισμός παραγωγής ανθρώπινου δυναμικού για τον τομέα της Υγείας. Όπως είπε, θα προηγηθεί διάλογος με τους εμπλεκόμενους φορείς, καθώς το επιμελητήριο Υγείας θα αποτελεί τη θεσμική «ομπρέλα» των επαγγελμάτων του χώρου. Σύμφωνα με τον υφυπουργό, το Επιμελητήριο Υγείας θα θέτει τα προαπαιτούμενα για την άσκηση των Επαγγελμάτων Υγείας. Συγκεκριμένα, θα θέτει τα στάνταρτ όσον αφορά την εκπαίδευση, τις επαγγελματικές δεξιότητες, τη δεοντολογία των επαγγελματιών και θα τηρεί σχετικό Μητρώο. Παράλληλα, θα αναλάβει τη διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού για την αναμόρφωση του δημόσιου συστήματος υγείας.

 

«Με τη δημιουργία του Επιμελητηρίου Υγείας θα μπει τέλος σε ένα περίεργο καθεστώς που ισχύει σήμερα αναφορικά με τα επαγγελματικά δικαιώματα φοιτητών ιατρικής από άλλες χώρες αλλά και σχετικά με παρεμφερείς ειδικότητες, όπως ψυχολόγος, κλινικός ψυχολόγος, ψυχοθεραπευτής κ.ά.», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τιμοσίδης.

 

Σύμφωνα με τον υφυπουργό, ο θεσμοθετημένος αυτός φορέας θα έχει την ευθύνη να εντάσσει και να αναγνωρίζει όλα τα επαγγέλματα υγείας και να παρέχει άδεια άσκησης επαγγέλματος μέσω διενέργειας πανελλαδικών εξετάσεων.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αναρωτιέμαι πόσοι από τους του 6 γιατρούς ανά 1000 κατοίκους είναι σπουδαγμένοι σε χώρες του πρώην ανατολικού μπλοκ......

 

Προτιμώ να.... αυτοχειρουργηθώ παρά να απευθυνθώ σε "πτυχιούχο" από την Ουγγαρία, την Ρουμανία κλπ :devil:

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αναρωτιέμαι πόσοι από τους του 6 γιατρούς ανά 1000 κατοίκους είναι σπουδαγμένοι σε χώρες του πρώην ανατολικού μπλοκ......

 

Προτιμώ να.... αυτοχειρουργηθώ παρά να απευθυνθώ σε "πτυχιούχο" από την Ουγγαρία, την Ρουμανία κλπ :devil:

μα γιατι?

μπορει να εχει για νοσοκομα καμια ρομουνα :wub:

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

μα γιατι?

μπορει να εχει για νοσοκομα καμια ρομουνα :wub:

 

Σωστά, να είναι το τελευταίο πράγμα που θα δεις πριν πεθάνεις.

 

Είπα "πράγμα". Awwww Yeah

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 3 μήνες μετά...

Τα της Ελλαδας δεν τα κατεχω καλα,απο οτι γνωριζω ηταν η αδεια ασκησεως επαγγελματος κ ο γεωγραφικος περιορισμος.Πχ αδειουχος νομου Θεσνικης δεν μπορουσε να ασκησει Αθηνα.Κ αυτα ομως με επιφυλαξη μιας κ δεν ξερω τα της Ελλαδας καλα,αν ξερει καποιος αλλος ας μας πει

 

Αυτο με το Προεδρικο Διαταγμα τι εννοει?

Δεν υπηρχαν ουτως 'η αλλως γεωγραφικοι περιορισμοι αν εχω πληροφορηθει σωστα...ετσι κ αλλιως η αδεια επανω δεν λεει για ολη την επικρατεια??

 

Καλα,μην περνεις κ ορκο ομως για την Ελλαδα :mrgreen: !Για να βγαλεις αδεια ασκησεως επαγγελματος Ψυχολογου στην Ελλαδα χρειαζεσαι μοναχα πτυχιο Ψυχολογιας.Συν τα κλασικα παρελκομενα που προβλεπονται για ολα τα υπολοιπα,πχ υγιειονομικες εξετασεις,θητεια τελειωμενη,παραβολα κ μια υπευθυνη δηλωση οτι δεν εισαι ο Ρωχαμης.Κατα τα αλλα εισαι Ψυχολογος να πουμε...που στην Βρετανια ετρεχα 7 χρονια μεχρι να παρω το Chartered status.

 

Πρακτικη επισης δεν χρειαζεται,εκτος εαν προβλεπεται σε καποιες Ελληνικες σχολες Ψυχολογιας ως προυποθεση για να παρεις πτυχιο.Εμενα περισυ το μονο που μου ζητησαν ηταν η αναγνωριση απο τον Δοαταπ.Πες οτι σου ερχομαι απο ενα δευτεροτριτο βρετανικο πανεπιστημιο τυπου σαουθμπανκ που φυσικα δεν κανεις καμια πρακτικη ,περναω δοαταπ κ το παιζω Ψυχολογος μετα στην Ελλαδα.Αρκει δλδ ενα μπατσελορ κ μαστερ καμενα απο δευτεροτριτα Βρετανικα για να εισαι ''Ψυχολογος'' οπως αρκει κ ενα απλο πτυχιο ΑΕΙ Ψυχολογιας απο Ελλαδα κ μετα ενταξει τα εχεις λυμενα ολα τα προβληματα κ τα δικα σου κ του κοσμου που βλεπεις...Δραμα ειναι η Ελλαδα στο καθεστως της αδειοδοτησης Ψυχολογων.

 

Το θεμα ειναι μηπως καταργησαν κ το θεμα της αδειοδοτησης (που κατι τετοιο υποψιαζομαι) κ αρχισουμε να βλεπουμε Ψυχολογους απο το ΙΕΚ Ψυχοβγαλτης κτλ,η τυπου ''εκανα 3 σεμιναρια Ψυχολογιας το 1972 κ τωρα ειμαι Ψυχολογος''

Το οτι συμφωνω πως χρειαζεται καποιος να κανει και μεταπτυχιακο κ εκπαιδευσεις παμπολλες για να κανει σωστα την δουλεια του,δεν σημαινει το οτι οι σπουδες ψυχολογιας σε προπτυχιακο επιπεδο στην ελλαδα ειναι για τα μπαζα..δεν ξερω για το επιπεδο μαθηματων στο εξωτερικο,για να συγκρινω,αλλα μη τα ισοπεδωνουμε και τοσο ασχημα,τουλαχιστον οσον αφορα το προπτυχιακο επιπεδο και τα προγραμματα σπουδων τους

 

Προσεχε....άδεια ψυχολόγου παίρνει και αυτός που έχει Κοινωνιολογική Ψυχολογία( στο περίπου) απο την Πάντειο.

Κάνει και κανα 2 NLP στην ύπνωση , και ανοίγει ένα Ψυχολογείο ( χαχα λεξηπλάστης!!)

 

Το θέμα είναι , έχει την γνώση να ασκήσει σωστά το επάγγελμα? Και ένας που έχει κρίσεις πανικου , στις 2-3-10 συνεδρίες , θα καταλάβει ότι δεν βοηθιέται , και θα του ρίξει άκυρο.

 

Εαν δεν έχεις την σωστή γνώση , την σωστή δομή , την εμπειρία κλπ , οι δημοσιες σχέσεις δεν παίζουνε...ούτε το γαμάτο σάιτ.

Η αρθρογραφία , τα αποτελέσματα , και η σύσταση απο άλλους ,είναι που παίζουνε πολύ.

 

Οπότε , το κάθε κοριτσάκι μπορεί να ανοίξει ένα Ψυχολογείο(!!!) , το πόσο θα πετύχει απέχει παρασάγκας(!!) απο την πραγματικότητα.

 

Τι ειναι η κοινωνιολογικη ψυχολογια?δεν υπαρχει τετοιο πραγμα,απλα υπαρχει τμημα ψυχολογιας παντειου

Κοινωνιολογικη Ψυχολογια στην Παντειο?Τι ειν τουτο ρε? :confused: Μηπως αναφερεσαι στην Κοινωνικη Ψυχολογια η οποια κ ειναι επισημη ειδικοτητα της Ψυχολογιας κ οχι τμημα Ψυχολογιας?

 

Η αναγνωριση που εχω απο Δοαταπ αναφερει(παραθετω αυτουσιο το κειμενο)

 

 

 

Αρα υποθετω οτι δεν υπαρχει τμημα Κοινωνιολογικης(!) Ψυχολογιας στην Παντειο ρε συ.Απο τα παραπανω καταλαβαινω οτι μονο οι αποφοιτοι ΄΄αμιγων'' Τμηματων Ψυχολογιας κ οι αποφοιτοι του Προγραμματος Ψυχολογιας του ΦΠΨ Αθηνων (και μονο Αθηνων) εχουν τα απαραιτητα ''προσοντα'' ως Ψυχολογοι για την Ελλαδα περαν απο εμας του εξωτερικου.

 

Τα αλλα που λες δεν τα σχολιαζω,ολα σχετικα.Αυτο που θελω να καταλαβω ειναι εαν πλεον αλλαζει κατι με την ''αδειοδοτηση'' κ τι στην ευχη σημαινει το Προεδρικο Διαταγμα που λεει ο Βενιζελος?Διοτι εχω διαβασει κ ακουσει τα χιλια μυρια.Μαλιστα πηρα την Τριτη τηλεφωνο τον Πανελληνιο Ψυχολογικο Συλλογο κ μου λενε ''α,ολα κ ολα αυτα ΔΕΝ μπορουμε να τα λεμε απο το τηλεφωνο,περαστε απο κοντα να γραφτειτε κιολας κ θα τα μιλησουμε ολα!!''. Σε φορουμ διαβασα εναν λογιστη να ανοιγει θεμα κ να ρωταει πως τωρα με το ανοιγμα του επαγγελματος του Ψυχολογου,μπορει να ''επεκτεινει'' τις δραστηριοτητες του ως Ψυχολογος...κ εχω φρικαρει λιγο να πουμε...

Με ποιο σκεπτικο αναφερεσαι ως αμιγως και ως προγραμμα ψυχολογιας?ειναι ισοτιμα καιισοδυναμα!

 

 

Εγώ τώρα μπορώ να ρωτήσω κάτι σοβαρά?

 

Μπορώ , εφόσων έχει ανοίξει το επάγγελμα του ψυχολόγου , να ανοίξω μια "εταιρία" ψυχικής υγείας?

 

Δηλαδή , να προσλάβω 2 ψυχολόγους , να πέρνουνε κάποιον μισθό και ένα ποσοστό απο τα ραντεβού και να κάνουμε δουλειά?

 

Δεν είναι μόνο το οικονομικό που με ενδιαφέρει , έχω πάθος με την ψυχολογία , και θέλω να βοηθηθεί , ουσιαστικά , ο κοσμάκης.

 

Προσοχή...ΔΕΝ λεω να ασκήσω το επάγελμα , αλλά να ανοίξω εταιρία που θα έχει την δυνατότητα σε ανθρώπους που έχουνε άδεια να το ασκήσουνε !!

 

Παίζει αυτό ? Paredwse + Toksovolos_UK , τα φώτα σας!

Τι παίζει απο άδειες....

Και πως θα αξιολογεις εσυ αν κανουν σωστα την δουλεια τους οι ψυχολογοι που θα εργαζονται για εσενα,αφου δεν εισαι ψυχολογος?οεο?απλα θα τους κοιτας κ θα λες τι ωραια κανω το ονειρο μου πραγματικοτητα??δωσε καλυτερα πανελληνιες ή κατατακτηριες αν θες να το κανεις πραξη

 

 

 

Δεν ξερω κατα ποσο αυτο εχει συναρτηση με το ανοιγμα των κλειστων επαγγελματων αλλα οπως διαβαζω αυτο το νεο ''Επιμελητηριο Υγειας'' το οποιο προωθηται στην Ελλαδα θα βαζει τελος σε πολλα κακως κειμενα με τους Ιατρους οπως επισης φαινεται θα συμπεριλαμβανει και εμας τους Ψυχολογους.Μια ασφαλιστικη δεικλιδα μαλλον...

 

 

ΗΜΕΡΗΣΙΑ

Τι ειναι παλι τουτο?αν καταλαβα σωστα μιλαει για εκεινους που ερχονται απεξω κ οχι για εκεινους που τελειωνουν εδω?τελως παντων,το γκουγκλαρα,δεν ειδα τιποτε αλλο σχετικο

 

 

Τωρα οσον αφορα για τις αδειες,θα βγει λεει προεδρικο διαταγμα για την εξαιρεση του επαγγελματος του ψυχολογου οσον αφορα την αδειοδοτηση,που θα το ψαξω τις προσεχεις ημερες να δω τι ακριβως νοειται με ολο αυτο..προς το παρων απο ο,τι εχω καταλαβει και με καθε επιφυλαξη,δεν αφορα τις προσωπικες αδειες,δηλαδη αδειες θα βγαζουμε οπως παλια,αλλα αφορα καποιο αλλο θεμα ολο αυτο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλα,μην περνεις κ ορκο ομως για την Ελλαδα :mrgreen: !Για να βγαλεις αδεια ασκησεως επαγγελματος Ψυχολογου στην Ελλαδα χρειαζεσαι μοναχα πτυχιο Ψυχολογιας.Συν τα κλασικα παρελκομενα που προβλεπονται για ολα τα υπολοιπα,πχ υγιειονομικες εξετασεις,θητεια τελειωμενη,παραβολα κ μια υπευθυνη δηλωση οτι δεν εισαι ο Ρωχαμης.Κατα τα αλλα εισαι Ψυχολογος να πουμε...που στην Βρετανια ετρεχα 7 χρονια μεχρι να παρω το Chartered status.

Το θεμα ειναι μηπως καταργησαν κ το θεμα της αδειοδοτησης (που κατι τετοιο υποψιαζομαι) κ αρχισουμε να βλεπουμε Ψυχολογους απο το ΙΕΚ Ψυχοβγαλτης κτλ,η τυπου ''εκανα 3 σεμιναρια Ψυχολογιας το 1972 κ τωρα ειμαι Ψυχολογος''

 

Noμίζω πάντως,πως το επάγγελμα το ψυχολόγου θα εξαιρεθεί απο την "εξαίρεση". Αν και δε τα πολυθυμάμαι (ο κολλητός ειναι ψυχοβγάλτης) μου έλεγε πως στην Ελλάδα,όπως ειπες, είναι εύκολο να πάρεις την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος.Κάτι τυπικές χαρτούρες έκανε.

Στη Κύπρο δε, πρέπει να έχεις εμπειρία ωρών(;)ετών(;) και να δώσεις εξετάσεις αν δεν απατώμαι. Κάτι που έθεσε ο σύλλογος τους,για να μην ειναι μπάτε σκύλοι αλέστε.

 

Πάντως αυτό με το "άνοιγμα" των επαγγελμάτων,θα μας οδηγήσει σε αυτό που προαναφέρθηκε. Ανοίγω εγώ ο Χ επιχειρηματίας μια εταιρία, όπου προσλαμβάνω 3 ψυχολόγους και το παίζω κλινική-ινστιτούτο.

Βασικά και πριν την...απελευθέρωση, αυτό ίσχυε. "Κλινική" ανοίγει ο οποιοσδήποτε επιχειρηματίας όπως αυτές τις δεκάδες που υπάρχουν. Δεν θυμάμαι δυστυχώς τους νομικίστικους/οικονομικούς όρους.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...