-
17 Σελίδες
- 1
- 2
- 3
- →
- Τελευταίο »
Φωτοβολταϊκά Συστήματα – Ενεργειακά Σπίτια
Δημοσίευση 01 Αύγουστος 2010 - 11:58 πμ
Σύμφωνα με το πρόγραμμα Ανάπτυξης Φωτοβολταϊκών Συστημάτων του Υπ. Ανάπτυξης, οι ιδιώτες που εγκαθιστούν διασυνδεμένα ΦΒ συστήματα με ισχύ έως 10ΚW στη στέγη του σπιτιού τους έχουν τη δυνατότητα να πωλούν την παραγόμενη ενέργεια στη ΔΕΗ προς 0,55€ ανά κιλοβατώρα (Kwh). Εάν αναλογιστεί κανείς, πως ένα ΦΒ σύστημα με ισχύ 10KW παράγει κατά μέσο όρο ενέργεια ίση με 13.600 Κwh ετησίως, τότε το ετήσιο έσοδο από την πώληση της ενέργειας στη ΔΕΗ είναι
0,55€ x 13.600Kwh = 7.480€.
H εγκατάσταση ΦΒ Συστήματος στο σπίτι μπορεί να είναι και μία επενδυτική πρόταση ιδιαίτερα υψηλής εξασφάλισης, λόγω τεσσάρων ισχυρών παραγόντων :
1. της σύμβασης πώλησης ρεύματος στη ΔΕΗ που ισχύει για 25 έτη,
2. της τιμής πώλησης του ρεύματος προς τη ΔΕΗ προς 0,55€ την Κιλοβατώρα (KWh)
που είναι από τις υψηλότερες τιμές στην Ευρώπη,
3. του αφορολόγητου εισοδήματος που προκύπτει από την πώληση του ρεύματος
στην ΔΕΗ
4. Χρηματοδότηση στο 100% από την τράπεζα.
Επίσης υπάρχει και η δυνατότητα σε όσους έχουν στην ιδιοκτησία τους οικόπεδο άρτιο και οικοδομήσιμο να αποκτήσουν «ενεργειακό σπίτι» αμερικάνικου τύπου εντελώς δωρεάν μαζί με ένα φβ σύστημα.
Δημοσίευση 01 Αύγουστος 2010 - 12:21 μμ
Δημοσίευση 01 Αύγουστος 2010 - 12:28 μμ
Δεύτερον, τα φωτοβολταικά πρέπει να μπουν σε ένα σπίτι που θα χρησιμοποιείται κατα κύριο λόγο ως εξοχικό γιατί υπάρχει ρήτρα από τη ΔΕΗ ότι το σύστημα σπίτι/φωτοβολταικά πρέπει να καταναλώνει λιγότερο ρεύμα απ'ότι παράγει.
Δημοσίευση 01 Αύγουστος 2010 - 12:31 μμ
Βέβαια η "προσφορά" για εγκατάσταση και υπογραφή του συμβολαίου με 0.55 euro/Κwh με τη ΔΕΗ λήγει το 2012 αν δεν κάνω λάθος
Δημοσίευση 01 Αύγουστος 2010 - 05:32 μμ
TheoKent έγραψε:
Δεύτερον, τα φωτοβολταικά πρέπει να μπουν σε ένα σπίτι που θα χρησιμοποιείται κατα κύριο λόγο ως εξοχικό γιατί υπάρχει ρήτρα από τη ΔΕΗ ότι το σύστημα σπίτι/φωτοβολταικά πρέπει να καταναλώνει λιγότερο ρεύμα απ'ότι παράγει.
Αυτό δεν το ήξερα. Δηλαδή θα πρέπει οι λογαριασμοί της ΔΕΗ να είναι υποχρεωτικά πιστωτικοί κατά κάποιον τρόπο.
Πάντως αν με 10kw έχεις έσοδα περίπου 7000€ το χρόνο κατά μέσο όρο, για το μέσο ελληνικό σπίτι φτάνει και περισσεύει άλλο τόσο. Ακόμη και μετά από 25 χρόνια το σπίτι θα καταναλώνει λιγότερο από όσο θα παράγει το φβ σύστημα. Το ερώτημα είναι τι έκταση σκεπής απαιτούν 10 kw? Γιατί αν είναι να χωράνε μόνο στην εξοχική βίλλα μου των 25 στρεμμάτων δεν έχει νόημα να ασχοληθεί κανείς.
TheoKent έγραψε:
τυχαίο; δεν νομίζω!:-D
Δημοσίευση 05 Οκτώβριος 2010 - 06:28 μμ
Επαναφέρω το θέμα για άλλη μια φορά.
Υπάρχει κάποιος στο forum που να έχει ιδία εμπειρία από φ/β, με λίγα λόγια είτε να έχει βάλει στο δώμα του είτε να δουλεύει σε εταιρία εγκατάστασης, να μας μεταφέρει την εμπειρία του και την άποψή του για τη βιωσιμότητα της επένδυσης.
Αυτό το λέω γιατί στα χαρτιά φαίνονται όλα πολύ ωραία και δε θεωρώ τις εταιρίες αξιόπιστη πηγή, γιατί η φάμπρικα που έχουν στήσει με τις τράπεζες σίγουρα δεν είναι για το όφελος του ιδιώτη ή του περιβάλλοντος.
Προσωπικά, είμαι στο στάδιο της προμελέτης για φ/β σύστημα ισχύος 5-8Κβ σε ταράτσα, αλλά έχω ακόμα πολλές αμφιβολίες
Δημοσίευση 05 Οκτώβριος 2010 - 07:48 μμ
αλλά αν κάποιος έχει κάτι να γράψει καλύτερα να το γράψει βέβαια, απλώς αν γίνεται λίγο αναλυτικά ώστε να αξιολογηθεί ανάλογα από τους αναγνώστες
γενικότερα ακόμη και ειδικούς να ρωτήσεις, δύσκολα θα σου μιλήσουν χωρίς να γίνει μελέτη
αυτό γιατί δεν υπάρχει 'μέση' περίπτωση, ούτε κάποια επιλογή που να προτείνεται περισσότερο από τις άλλες γιατί πρακτικά είναι πιο βιώσιμη ή πιο επιθυμητή
μεγάλο κομμάτι είναι επιλογή του επενδυτή με βάση τους περιορισμούς / δυνατότητες
κατά τ' άλλα για εμπειρίες, δυσκολίες κτλ κι εμένα με ενδιαφέρει να γράψει κάποιος
επίσης με ενδιαφέρει να μάθω για τη συντήρηση των panel σε παραθαλάσσιες περιοχές και συγκεκριμένα αν υπάρχει πρόβλημα σταδιακής κάλυψης με αλάτι
Δημοσίευση 05 Οκτώβριος 2010 - 11:04 μμ
http://www.enet.gr/?...llada&id=210220
http://www.google.co...A?docId=9169054
-------------
αυτο που πρεπει να κοιτατε ειναι και τις μαρκες/αποδοσεις/εγγυησεις/ισχυς εξοδων των panels+σωστη μελετη...υπαρχουν κυριως κινεζικα,ιαπωνικα και γερμανικα.
μην ξεχνατε οτι αν τα χετε παρατημενα καπου χωρις ασφαλεια παιζει να σας τα φανε..
10kw απο 20χιλ και πανω...
http://www.insomnia....38&postcount=27
και στο google υπαρχουν αρκετες σελιδες με ινφο+τιμες για φωτοβολταικα
http://www.google.gr...be1ca42e316bfbd
Το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από kage: 05 Οκτώβριος 2010 - 11:32 μμ
Δημοσίευση 06 Οκτώβριος 2010 - 12:43 πμ
Ξερω οτι για τα μεγαλα προτζεκτ (οχι τα μικρα στις στεγες των σπιτιων) η Δεη σου κανει συμβαση 25 ετων που αγοραζει το ρευμα που παραγεις σε συγκεκριμενη τιμη.
Γνωριζω επισης οτι τα ασφαλιζεις ωστε να μην ζημιωθεις σε περιπτωση φυσικης καταστροφης ή πλιατσικου.
Εχω γνωστο μου που εχει κανει επενδυση φωτοβολταικων 2 εκ ευρω αλλα εχει μεγαλη περιφραξη,σεκιουριτι και καμερες.Και βγαινουν καλα λεφτα ετησιως
Γενικα δεν βλεπω τροπο να ζημιωθεις.Το πολυ πολυ να κανεις αποσβεση και μετα να σου μεινει το εργο.
Προσωπικα δεν νομιζω οτι ειναι καλυτερο να ξοδευεις τα λεφτα σου σε αγορα ακινητου και μετα να περιμενεις να κανεις αποσβεση με ενοικια οπως πολυ προτιμουν γιατι αυτο μαθανε απο τους παπουδες τους.
Μονος τροπος να χαλασει η δουλεια ειναι να βαρεσει κανονι η ΔΕΗ και αυτο πολυ δυσκολα...
Μοιραστείτε αυτό το θέμα:
-
17 Σελίδες
- 1
- 2
- 3
- →
- Τελευταίο »