Προς το περιεχόμενο

Φοιτητικη Ζωη-Αθηνα


JimxxZe

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γεια σας παιδια!Περασα Αθηνα στη σχολη που ηθελα! αλλα ειμαι αγχωμενος και εχω καποιοες επιφυλαξεις για αυτη τη πολη υστερα απο οσα εχω ακουσει...

Ηθελα Αθηνα ή Πατρα,Πατρα εχω παει πολλες φορες και εχω παρει μια γευση του τροπου ζωης εκει και μου αρεσε πολυ,και η πανεπιστημιουπολη ειδικα η οποια ειναι τελεια! Αθηνα απτην αλλη εχω παει λιγες φορες και δεν προλαβα να κατσω για πολυ ετσι ωστε να εξοικοιωθω καπως στο τροπο ζωης σε αυτη την μεγαλη πολη!!

Αυτο που με φοβιζει ειναι μηπως δεν θα μπορεσω να προσαρμοστω στην Αθηνα,η σχολη μου αρεσει παρα πολυ αλλα μου εχει κολισει τωρα αυτο με την πολη :(

Μπορει καποιος φοιτητης της Αθηνας να γραψει μερικα πραγματα για το πως ειναι η φοιτιτικη ζωη στην εκει? Ισχυουν ολα αυτα που λενε για εκληματικοτητα,δεν μπορεις να μετακινηθεις ευκολα μεστην πολη,ειναι χαοτικη,και γενικα η φοιτικη ζωη εκει δεν ειναι καλη?

υ.γ Δεν ειμαι απτους τυπους που τους αρεσει να πηγαινουν να τα σπανε στα μπουζουκια οποτε δεν ενδιαφερομαι για τετοιου ειδους ψυχαγωγια-διασκεδαση

:-)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 36
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Η Αθήνα είναι όπως την θέλεις εσύ. Μπορείς να μείνεις σε κεντρικές περιοχές που στις 3 το βράδυ δε μπορείς να βρεις ησυχία, μπορείς να μείνεις απόμερα μαζί με τους λύκους. Και χάρη στην καλή -σχετικά- συγκοινωνία το που θα μείνεις δεν είναι ιδιαίτερο πρόβλημα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τι εγκληματικότητα ρε φίλε..ούτε καν.Τώρα άμα μου πας στις 3 το πρωι στην ομόνοια και στα γύρω στενά..ε τα θέλει ο κ***σ σου...

Έξαρταται κ π μενεις βεβαια!

Να αποφυγεις κεντρο!Κοντα σε μετρο να σαι κ εισαι τζετ!!

 

Η αθήνα εχει αμετρητες επιλογες,που δν βαριεσαι ποτε!Οπου θες πας,αρκει να χεις καλη παρεα!Ενω σε αλλες μικροτερες πολεις,στν 3ο-4ο χρονο,βαρας το κεφαλι σου στον τοιχο!

 

Το μονο προβλημα που βλεπω 2 χρονια π μαι εδω κ γω σαν φοιτητης,ειναι οι αποστασεις!Ειδικα αν η παρεα μενει σε διασπαρτα μερη!Ειναι βραδια που δεν βγαινω μονο κ μονο για την διαδρομη που θα κανω!Ειδικα εγω που μενω κ μακρια απο σχολη,χανω καθημερινα 2ωρες απτη ζωη μου(βεβαια τωρα με αμαξακι ειναι αλλη φαση!)

 

Αντε και κατι αλλο π δν μαρεσει,ειναι οτι δεν θα βρεις ευκολα εξω κοσμο της ηλικιας σου!Πραγμα που δεν συμβαινει σε πατρα πχ κλπ!Κ παλι ομως εξαρταται που θα πας!

 

Αθηνα μια χαρα θα περασεις,κ ας τους να λενε!Κ γω τα ιδια σκεφτομουν..αν ξερεις να περνας καλα,θα εισαι οκ οπου κ να σαι!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πρωτα απ ολα συγχαρητηρια!

 

Επειτα...μια χαρα ειναι η πολη για φοιτητοκατασταση. Ειναι μεγαλη=δε βαριεσαι ποτε, κ οι σχολες εχουν πολλα παιδια οποτε σιγουρα βρισκεις παρεες. Υπαρχουν φοιτητικα στεκια, αναλογως και με τη σχολη σου. Πχ οι του γεωπονικου σαπιζουμε στο γκαζι :P

 

εγκληματικοτητα..σιγουρα υπαρχει αλλα δεν ειναι κατι που θα πρεπει να σε φοβισει! Αμα δε πηγαινεις σε κακοφημες περιοχες τυπου ομονοια, βραδυ, δεν ανησυχεις για κατι ιδιαιτερο.

 

Οι μετακινησεις δεν ειναι δυσκολες..αν σκεφτεις οτι εχει και τραμ/μετρο. Αιγουρα ας πουμε με λεωφορειο σε ωρες αιχμης μπορει να χρειαστεις αρκετη ωρα για να πας καπου, λογω κινησης.

Το καλυτερο οπως προαναφερθηκε ειναι να μεινεις κοντα σ ενα σταθμο του μετρο που ειναι μεγαλη εξυπηρετηση

 

Οσα παιδια απο επαρχια ξερω, μια χαρα εχουν προσαρμοστει

Οσο περναει ο καιρος τοσο το καλυτερο

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

οπου και να περασεις αμα εχεις λεφτα+κανεις ευκολα γνωριμιες παντου καλα θα περασεις.

Δεν προκειται να γυρισεις ολη την αθηνα ποτε...

υπαρχουν μερικα στανταρ για φοιτητες περα απο γκαζι και τα μαγαζια πισω απο το θησειο με τα ρακομελα+εξαρχεια+παγκρατι+ψυρρη+κορυδαλλο+Φωκίωνος Νέγρη+πανορμου

υ.γ. διορθωσε το φοιτητικη

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Και στην Ομόνοια και στο Μεταξουργείο και πλατεία Βικτωρίας κτλ μπορείς να πάς. Εγω περνάω αρκετές φορές και 3 και 4 και πιο πρωϊ γιατι πηγαίνω σε metal clubs, θέατρα και συνέχεια Εξάρχεια (περνάω απο Ομόνοια). Απλά πρέπει να είσαι με παρέα που να έχεις τουλάχιστον 3 άντρες και όχι φλωρόφατσες.

 

Δεν έχεις να φοβάσε τπτ. Και άμα είσαι λίγο κοινωνικός θα περάσεις ζάχαρη!!! Στην Πάτρα μέσα σε 2 χρόνια έχει βαρεθεί την ζωή σου, άσε η βρώμα. Στην Πάτρα σε κάθε στενό έχει και διαφορετική μπόχα.

 

Έλα εδώ αγόρι...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Sorry που αργησα να απαντησω... ευχαριστω για τις απαντησεις σας!

Αρχιζει και μου αρεσει σιγα σιγα η ιδεα της ζωης στην Αθηνα... το μονο που μαλλον θα με δυσκολεψει επειδη ειμαι και απο επαρχια θα ειναι οι συγκοινωνιες.. πως θα μαθω ολα τα δρομολια τοσων ΜΜΜ?? zomg!

Καποιες αποριες ακομα πλιζ :-)

Στασεις μετρο εχει σε ολη την Αθηνα??Κατα μεσο ορο για να πας απο μια περιοχη σε μια αλλη ποση ωρα κανει??Κινειται γρηγορα??

Ο ηλεκτρικος που οπως μου ειπε καποιος μελος απο εδω ειναι κοντα στο Χαροκοπειο που περασα,ειναι καλυτερος??

Ποια αλλα ΜΜΜ ειναι γρηγορα?

Σπιτι κατω απο 300 ευρω παιζει να βρω η οχι?Και δε το καταλαβαινω αυτο,Αθηνα-Θεσσαλονικη ειναι πανακριβα τα σπιτια,ακομα και γκαρσονιερες εχουν 400ευρω++... το πολυ μεχρι 300ε με παιρνει δεν θελω να επιβαρυνω αλλο τους δικους μου..

Κατι ακομα,την περιοχη που θα βρω σπιτι με τι κριτηρια να την επιλεξω?Να ειναι ησυχη,να εχει στασεις για ΜΜΜ που χρειαζομαι,κατι αλλο?

Επισης το σπιτι που θα βρω μπορει να βρισκεται αρκετα μακρια απτο Παν/μιο αλλα με το μετρο πχ να ειμαι στη σχολη σε 10 λεπτα?? Κατι τετοιο πως θα μπορεσω να το ξερω?

 

 

p.s Πως διορθωνω τον τιτλο του θεματος? :P

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σε 10 λεπτο δεν θα είσαι στην σχολή και δίπλα να μένεις... Υπολόγιζε να κάνεις 1 ώρα εκτός αν βρείς μακριά που μπορεί να πάει και πολυ παραπάνω.

 

Άμα θέλεις να βρείς σπίτι με 300 Euro ή θα είσαι πολύ μακριά απο σχολές κτλ. ή θα έχει άλλα μειωνεκτήματα όπως να είναι πολύ παλιό και να βρίσκεται δίπλα σε κεντρικό δρόμο (δηλαδή απίστευτο θόρυβο όλη μέρα - το συνηθίζεις)

 

Τα ΜΜΜ δεν τα ξέρει κανείς απ' έξω. Απλά θα μπαίνεις στο site ΟΑΣΑ και θα βρίσκεις τα δρομολόγια που θα σε εξυπηρετούν. Μετρό έχουνε λίγες περιοχές (αλλα βασικές) και το λογικό είναι πως για να πάς κάπου θα πάρεις εκτός απο μετρό τουλάχιστον ένα λεωφορείο. Τώρα για τον ηλεκτρικό, την μέρα είναι γεμάτο ξένους, μοιρίζει απίστευτα, αν δεν είσαι προσεκτικός σε ώρες αιχμής μπορεί να χάσεις και κανα πορτοφόλι. Άσε που κάνουνε συνέχεια έργα και πολλές στάσεις δεν λειτουργούν. Τα ΜΜΜ είναι γρήγορα ανάλογα την ώρα και την μέρα που τα πάρεις. Εγω δεν θα σου συνιστούτσα μηχανάκι γιατι ειδικά στο κέντρο είναι πάρα πολύ επικίνδυνα (φανάρια κρυμμένα πίσω απο δέντρα, λωρίδες που ξαφνικά απο 3 γίνονται 2 ή απλά αλλάζουν, λεωφορεία και ταξιτζήδες να σε στριμώχνουν, άσε το καυσαέριο που θα τρώς)

 

Να κοιτάξεις η περιοχή που θα μείνεις να είναι κοντά στην σχολή αλλα και κοντά στο κέντρο (γκάζι, μοναστηράκι, εξάρχεια κτλ) ώστε να μπορείς να βγαίνεις χωρίς να πρέπει να κάνεις ταξίδι κάθε φορά. Εγω ξέρω άτομα που είχα βρεί σπίτι δίπλα στην σχολή να αλλάζουν μετά γιατι δυσκολεύονταν να βγαίνουν βράδια.

 

Αυτά απο εμένα. Ότι άλλο θές ρώτα. Την ξέρω την Αθήνα απ΄έξω και ανακατωτά...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ο ηλεκτρικος που οπως μου ειπε καποιος μελος απο εδω ειναι κοντα στο Χαροκοπειο που περασα,ειναι καλυτερος??

Δεν ηξερα οτι υπαρχει πανεπιστημιο στην Ομονοια..

http://www.ploigos.gr/?sessionid=0e3b81f0ba88277f1dbdf89f2eec2555

Νομιζω οτι ειναι ψιλο μονοδρομος να μεινεις προς κεντρο...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν ειναι αθήνα, είναι στην καλλιθέα. http://www.ploigos.gr/?sessionid=0e3b81f0ba88277f1dbdf89f2eec2555

 

Η αρχική διεύθυνση δείχνει το σημείο που βρίσκεται η Εθνική τράπεζα στην ομόνοια.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ισως επειδη ειναι ψηλα η περιοχη να ανηκει στην Αθηνα.Παντως ο πλοηγος δεν το βγαλε σαν αποτελεσμα.

http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:PE_uvCy-oj0J:kallithea.hua.gr/%CE%A0%CE%A1%CE%9F%CE%A3%CE%92%CE%91%CE%A3%CE%97%2520%CE%A3%CE%A4%CE%9F%2520%CE%A7%CE%91%CE%A1%CE%9F%CE%9A%CE%9F%CE%A0%CE%95%CE%99%CE%9F%2520%CE%99%CE%91%CE%9D%252005.doc+%CF%87%CE%B1%CF%81%CE%BF%CE%BA%CE%BF%CF%80%CE%B5%CE%B9%CE%BF+%CF%80%CE%B1%CE%BD%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BC%CE%B9%CE%BF+%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CE%B9%CE%B8%CE%B5%CE%B1&cd=1&hl=el&ct=clnk&gl=gr απο το 1990 υπαρχει το πανεπιστημιο και ειναι ωραιο απ οτι βλεπω στο βιντεο

----------

τοτε΄θα βρεις ευκολα σπιτι εκει κοντα,ειναι γεματο πολ/κιες(παλιες).

εχει αρκετα καφε και ενα ροκ στεκι στην κεντρικη πλατεια και ολη την θησεως με μαγαζια-αλυσιδες με ρουχα ή φαγητο+μαντρες αυτοκ/μηχανων.

δεν εχει μετρο αλλα εισαι καπου στην μεση μεταξυ θαλασσας και κεντρου.μετακινεισε με λεωφορεια-τρενο αν θες να πηγαινεις κεντρο.Το πιο κοντινο σου μετρο ειναι συγγρου-φιξ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.


  • Δημιουργία νέου...