Προς το περιεχόμενο

Φοιτητικη Ζωη-Αθηνα


JimxxZe

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Τα Ιδρύματα που είναι κοντά στην Ομόνοια είναι:

 

ΕΜΠ (Το γνωστό σε όλους πολυτεχνείο)

Πάντειος

Παιδαγωγικό (το χειρότερο κτίριο για Πανεπιστήμιο που έχω δει, είχαν πέσει κ σοβάδες στο κεφάλι μου μια φορά που είχα πάει)

Νομική

 

Δε νομίζω να ξέχασα κανένα...

 

Κανένα δεν είναι στην Ομόνοια άλλα όλα είναι σε απόσταση 10-15 λεπτών με τα πόδια απο την πλατεία.

 

Τώρα πάνω στο θέμα, η Αθήνα είναι μια χαρά για φοιτητική ζωή όπως και για να ζήσεις γενικότερα. Μην μπερδεύεις την Αθήνα με τις τοποθεσίες Ομονοια-Σύνταγμά-Θησείο.

 

Σίγουρα αν είσαι μακριά από το ΑΕΙ-ΤΕΙ θα σου βγαίνει ο κώλος για να πας κ να έρθεις.

Για παράδειγμα εγώ μένω Κάτω Πατήσια (από τις πιο πυκνοκατοικημένες περιοχές στην Αθήνα με το ποσοστό Ελλήνων κατοίκων κάτω του 5%) και έκανα με Ηλεκτρικό-Μετρό-Λεωφορείο για να πάω ΤΕΙ Αθήνας (Αιγάλεω) 45 με 75 λεπτά να πάω και άλλα τόσα να έρθω. Αλλά με το αμάξι κάνω το πολύ 20λεπτο και αυτό με κίνηση.

 

Εγκληματικότητα και τα συναφή άστα κατα μέρους. Όπως είπαν κ τα παιδιά πιο πριν αμα τα θέλει ο κόλος σου και πας σε καμία κάθετο της Πειραιώς κοντά στην Ομόνοια μετά τις 12 και δεν πας για να αγοράσεις ντόπα η να βρεις καμιά πόρνη τότε καλά να πάθεις.

Αλλιώς δεν είναι τόσο πολύ όσο ακούγονται τα πραγματα. Σκέψου ότι η μισή Ελλάδα μένει στην Αθήνα οπότε και θα έχει περισσότερα περιστατικά απ'ότι αλλού αλλά δεν είναι κάτι για να σε νοιάζει. Εδώ πατήσια μένω και γυρνάω στις 3-4-5 το βράδυ και ποτέ δεν είχα πρόβλημα (αν εξαιρέσεις κάτι μαυρούλες που πουλάγανε έρωτα και ντοπα :lol: )

 

Σίγουρα πιο μικρή επαρχιακή πόλη είναι πιο ωραία για φοιτητή αν μιλήσουμε για κοινότητα φοιτητική. Αλλά το πολύ σε 2 χρόνια εκτώς του ότι θα έχεις βαρεθεί να βλέπεις τις ίδιες φάτσες θα τις βλέπεις στα ίδια κ τα ίδια μαγαζιά.

 

Διαλέγεις κ παίρνεις εγώ θα σου έλεγα να έρθεις να δεις και πως είναι στην Αθήνα, από όσους ήρθαν λίγοι έφυγαν μετανιωμένοι.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 36
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Και από πάρκιν;

 

Έχει το ΤΕΙ :-D και έχουμε σηματάκια κολλημένα στο τουτούνι για να σε αφήνουν να μπεις, απλά πρέπει να κάνεις μια αίτηση για να το πάρεις. (το έκαναν αυτό γιατί όλοι απο την γύρο περιοχή παρκάρανε μέσα στο ΤΕΙ με αποτέλεσμα να μην βρίσκουν οι φοιτητές θέση.

 

Υ.Γ. Υπάρχει και ο Άγιος Παρκάριος (αγία τριάδα) μια εκκλησία εκεί δίπλα όπου έβρισκα πάντα πάρκινγκ εξού και το χαϊδευτικό :)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

xartis.jpg

 

Σε καλο σημειο ειναι η σχολη σου γιατι εισαι κοντα σε ολα (κεντρο παραλια πειραια .......)

Στην περιοχη εχει απειρες πολυκατοικιες αλλα ειναι πολυ πυκνοκατοικημενη οποτε αν εχεις αυτοκινητο ειναι δυσκολα για παρκινγκ

Το θεμα ειναι να βρεις καλες παρεες να εχεις λεφτα και θα περασεις τελεια

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν ειναι αθήνα, είναι στην καλλιθέα. http://www.ploigos.gr/?sessionid=0e3b81f0ba88277f1dbdf89f2eec2555

 

Η αρχική διεύθυνση δείχνει το σημείο που βρίσκεται η Εθνική τράπεζα στην ομόνοια.

 

Σε εκεινο το σημειο στον χαρτη βρισκεται το Χαροκοπειο?

 

ισως επειδη ειναι ψηλα η περιοχη να ανηκει στην Αθηνα.Παντως ο πλοηγος δεν το βγαλε σαν αποτελεσμα.

http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:PE_uvCy-oj0J:kallithea.hua.gr/%CE%A0%CE%A1%CE%9F%CE%A3%CE%92%CE%91%CE%A3%CE%97%2520%CE%A3%CE%A4%CE%9F%2520%CE%A7%CE%91%CE%A1%CE%9F%CE%9A%CE%9F%CE%A0%CE%95%CE%99%CE%9F%2520%CE%99%CE%91%CE%9D%252005.doc+%CF%87%CE%B1%CF%81%CE%BF%CE%BA%CE%BF%CF%80%CE%B5%CE%B9%CE%BF+%CF%80%CE%B1%CE%BD%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BC%CE%B9%CE%BF+%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CE%B9%CE%B8%CE%B5%CE%B1&cd=1&hl=el&ct=clnk&gl=gr απο το 1990 υπαρχει το πανεπιστημιο και ειναι ωραιο απ οτι βλεπω στο βιντεο

----------

τοτε΄θα βρεις ευκολα σπιτι εκει κοντα,ειναι γεματο πολ/κιες(παλιες).

εχει αρκετα καφε και ενα ροκ στεκι στην κεντρικη πλατεια και ολη την θησεως με μαγαζια-αλυσιδες με ρουχα ή φαγητο+μαντρες αυτοκ/μηχανων.

δεν εχει μετρο αλλα εισαι καπου στην μεση μεταξυ θαλασσας και κεντρου.μετακινεισε με λεωφορεια-τρενο αν θες να πηγαινεις κεντρο.Το πιο κοντινο σου μετρο ειναι συγγρου-φιξ

Καλα τελειο φαινεται απτο βιντεο,οι εγκαταστασεις πολυ καλες!!Το εσωτερικο μου θυμιζει παν/μια USA και ετσι :-)

 

Μηπως υπαρχει κανενα site με χαρτη που να δειχνει ολα τα παν/μια στην Αθηνα???

ευχαριστω για τις πληροφοριες!!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εδώ είναι το πανεπιστήμιο. Απ' ό,τι ξέρω η λεωφόρος λεγόταν Θησέως πριν γίνει Ελευθ. Βενιζέλου. Έχω περάσει κάμποσες φορές απ' έξω, στην αρχή δεν ήξερα ότι είναι πανεπιστήμιο. Έμοιαζε με την έπαυλη του Resi 1.

 

---------- Προσθήκη στις 14:55 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 10:45 ----------

 

Σε 10 λεπτο δεν θα είσαι στην σχολή και δίπλα να μένεις... Υπολόγιζε να κάνεις 1 ώρα εκτός αν βρείς μακριά που μπορεί να πάει και πολυ παραπάνω.

 

Λιγάκι υπερβολικό αυτό. Ένας φίλος μου θέλει 7 λεπτά max με τα πόδια για να φτάσει Χαροκόπειο, από εκεί μου μένει. Προφανώς είναι και θέμα συγκυρίας, αφού μένει σε κατάλληλο σημείο. Γενικά, αν σε ενδιαφέρει να φτάνεις γρήγορα στο πανεπιστήμιο και βρεις σπίτι σε κατάλληλη περιοχή, δε νομίζω να σου παίρνει πάνω από μισή ώρα.

 

 

Τώρα για τον ηλεκτρικό, την μέρα είναι γεμάτο ξένους, μοιρίζει απίστευτα, αν δεν είσαι προσεκτικός σε ώρες αιχμής μπορεί να χάσεις και κανα πορτοφόλι. Άσε που κάνουνε συνέχεια έργα και πολλές στάσεις δεν λειτουργούν. Τα ΜΜΜ είναι γρήγορα ανάλογα την ώρα και την μέρα που τα πάρεις.

 

Ο ηλεκτρικός εξυπηρετεί πολύ κόσμο κάθε μέρα. Δεν μυρίζει και τόσο, τα καλοκαίρια συνήθως για προφανείς λόγους. Στην Ομόνοια μύριζε αρκετά πριν από κάτι μήνες, ήταν πρόβλημα του σταθμού όμως. Προσωπικά χρησιμοποιώ χρόνια ηλεκτρικό και έχω δει μόνο ένα σκηνικό κλοπής, που πήγε μια αθίγγανη να βουτήξει πορτοφόλι αλλά την κατάλαβε ο άλλος. Πάντως ναι, όταν είναι τίγκα στον κόσμο μπορεί και να σε κλέψουν, σε όλα τα μέσα. Οφείλεις να προσέχεις.

 

Όσον αφορά τα έργα στον ηλεκτρικό, ταλαιπωρούν αρκετό κόσμο είναι η αλήθεια. Έχει κάνα χρόνο, μπορεί και παραπάνω που τα κάνουν. Πριν τα αρχίσουν όμως, μια χαρά ήταν ο ηλεκτρικός από θέμα εξυπηρέτησης. Και όταν τελειώσουν τα έργα θα είναι και πιο γρήγορος υποτίθεται.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η Αθήνα για φοιτητές είναι καλή. Δεν είναι Πάτρα η Ιωάννινα που όλοι είναι κοντά και έχει τζερτζελέ...αλλά είναι ΚΑΛΑ σε γενικές γραμμές και αρκετά ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ.

Μπορεί να θες 1 ώρα να πας στον κολλητό σου η να πάς στο στέκι σας αλλά είναι συνήθεια.

Είναι αρκετά πιό ακριβά επίσης σε όλα τα επίπεδα, διασκέδαση, φαγητό, στέγη κτλ.

Επίσης..οι περισσότεροι φοιτητές είναι Αθηναίοι άρα μένουν με τους γονείς...οπότε δεν υπάρχει πολύ έντονα το στοιχείο να υπάρχουν πολλοι φοιτητές συγκάτοικοι, να μαζέυεστε σε σπίτια κτλ. Είναι και λίγο δυσκολότερο να κάνεις παρέες νομίζω γιατί οι κλίκες ήδη υπάρχουν.

 

Όμως η τελική σούμα είναι θετική. Πέρασα πολύ καλά φοιτητικά χρόνια στην Αθήνα και μακάρι να είχα μείνει κι αλλα χρόνια στη σχολή :P

 

Εγκληματικότητα οκ υπάρχει...αλλά εγώ π.χ τόσα χρόνια Εξάρχεια δεν με έχει πειράξει κανένας. Ε τώρα αν πάς στο Ιστορικό Κέντρο (πίσω απο την πλατεία Κοτζια...κοντά στην ομόνοια)...ε πας γυρεύοντας.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Έχει το ΤΕΙ :-D και έχουμε σηματάκια κολλημένα στο τουτούνι για να σε αφήνουν να μπεις, απλά πρέπει να κάνεις μια αίτηση για να το πάρεις. (το έκαναν αυτό γιατί όλοι απο την γύρο περιοχή παρκάρανε μέσα στο ΤΕΙ με αποτέλεσμα να μην βρίσκουν οι φοιτητές θέση.

 

Υ.Γ. Υπάρχει και ο Άγιος Παρκάριος (αγία τριάδα) μια εκκλησία εκεί δίπλα όπου έβρισκα πάντα πάρκινγκ εξού και το χαϊδευτικό :)

 

Πάρκιν στο Κάτω Πατήσι εννοώ...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Απλα βρες σπιτι Καλλιθεα που ειναι και η σχολη σου και το 040 που σε πηγαινει συνταγμα ειναι 24ωρο οποτε δεν θα εχεις ποτε προβλημα πως να γυρισεις απο το κεντρο το βραδυ!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πάρκιν στο Κάτω Πατήσι εννοώ...

 

Και εκεί πάρκινγκ υπόγειο που αγόρασε ο father 2 στενά πιο πάνω γιατί αλλιώς δεν παλεύεται. Μια φορά που γύρναγα από δουλειά και ήμουν με το 2ρο αμάξι (ενα θρυλικό Corsa του '92) έψαχνα επί 1μιση ώρα και δεν υπερβάλω καθόλου, είχαν μαζευτεί σπίτι μου για DnD και μετά από 2 ώρες που ξεκίνησε το session εμφανίστηκα εγώ :-D

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 2 εβδομάδες αργότερα...

Για τη Ζωή στην Αθήνα (Φοιτητική) Υπήρχε ένα blog που έγραφε ένα παλικάρι ακριβώς τι εστί φοιτητική ζωή στην Αθήνα. Στα 5 χρόνια που σπούδαζα Αθήνα από την εμπειρία μου το 90% με 95% που σπουδάζει αθήνα και έρχεται από Επαρχία δε παιρνάει καλά, και θα προτιμούσε να άλλαζε μέρος.

Δυστυχώς δεν υπάρχει αυτό το λινκ τώρα http://viennas.net/cs/blogs/kafir/archive/2006/03/20/1374.as. Το παραθέτω όμως το του περιεχόμενο εδώ (Πρώτο Μέρος).

 

Φοιτητής στην Αθήνα;; Ξανασκέψου το πριν συμπληρώσεις το μηχανογραφικό… Part I

 

Βγήκαν τα αποτελέσματα κι εσύ διαπίστωσες πανευτυχής ότι πέρασες σε ΑΕΙ ή ΤΕΙ της Αθήνας. Ονειρεύεσαι από τώρα την ξέφρενη φοιτητική ζωή για την οποία όλοι μιλάνε. Λυπάμαι φίλε μου αλλά πλανάσαι πλάνην οικτράν... Η φοιτητική ζωή στην Αθήνα, ειδικά αν είσαι Αθηναίος, είναι κάτι σαν το τέρας του Λοχ Νες! Όλοι έχουν ακούσει γι' αυτό, αλλά κανείς δεν τον έχει δει.

 

Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Ενήλικος πια και μάλιστα φοιτητής, θα υπολογίζεις σε αυξημένη αυτονομία, ίσως και πλήρη ανεξαρτησία. Που πα ρε Καραμήτρο;;; Από τη στιγμή που εξακολουθείς να μένεις στο πατρικό σου, αυτήν τη λέξη αυτονομία καλά θα κάνεις να την διαγράψεις από το λεξιλόγιό σου. Ακόμη και όταν θα εκπονείς το διδακτορικό σου (λέμε τώρα), οι γονείς σου θα αντιμετωπίζουν σαν μαθητή της Γ΄ Γυμνασίου.

 

Αν, για παράδειγμα, προερχόσουν από την Αθήνα αλλά ήσουν φοιτητής στην Πάτρα, τότε θα ήταν διαφορετικά τα πράγματα. Θα έφευγες από το σπίτι ότι ώρα ήθελες και θα μπορούσες να γυρίσεις και σε τρεις μέρες!! Ακόμη και στις 03.00 τα ξημερώματα θα μπορούσες να κανονίσεις στο διαμέρισμα σου από πρωτάθλημα trivial pursuit μέχρι πάρτι με ούζα (sic) και να μην δώσεις λογαριασμό σε κανένα! Δεδομένων μάλιστα και των κινητών, κανείς δεν μπορεί να ελέγξει κάθε πότε περνάς από το σπίτι σου, πόσο διαβάζεις, τι τρως και αν έπλυνες τα δοντάκια σου.

 

Για δοκίμασε να κάνεις οτιδήποτε από τα παραπάνω στην Αθήνα. Π.χ. να φύγεις και να γυρίσεις μετά από τρεις μέρες. Επανάσταση θα γίνει στο σπίτι σου! Με λίγα λόγια, όσο μένεις με τους γονείς σου, πρώτα να περιμένεις την κλιμακτήριο και μετά την πλήρη ανεξαρτησία.

 

Ας πάμε τώρα στις περιβόητες παρέες. Και ας πάρουμε πάλι ως παράδειγμα την Πάτρα. Από τους 10 φοιτητές που περνάνε σε μία σχολή των Πατρών, οι 7 τουλάχιστον είναι από κάποια άλλη πόλη. Αυτό έχει ως συνέπεια να μην υπάρχουν προγενέστερες φιλίες και παρέες. Όλοι είναι άγνωστοι μεταξύ αγνώστων και είναι, εκ των πραγμάτων, αναγκασμένοι να δημιουργήσουν νέες φιλίες.

 

Στην Αθήνα όμως, οι 7 στους 10 φοιτητές είναι Αθηναίοι. Έχουν ήδη παρέες και φιλίες άρα δεν έχουν και την ανάγκη να δημιουργήσουν νέες. Πάνε στη σχολή, παρακολουθούν τις παραδόσεις και επιστρέφουν στο σπίτι τους! Δεν αντιμετωπίζουν, και δικαιολογημένα, το Πανεπιστήμιο ως τόπο κοινωνικών συναναστροφών.

 

Δεν είναι όμως μόνο αυτός ο λόγος για τον οποίο είναι πολύ δύσκολη η δημιουργία παρέας ακόμη και ανάμεσα σε μη Αθηναίους. Οι αποστάσεις στην Αθήνα είναι τεράστιες. Σε μια πόλη όπως η Πάτρα, είναι πολύ σπάνιο δύο φοιτητές να απέχουν περισσότερο από 20 λεπτά ο ένας από τον άλλο. Στην Αθήνα αντίθετα (λαμβάνοντας υπόψη μας και την κίνηση), η μία ώρα απόσταση είναι από τις καλύτερες περιπτώσεις.

Πόσες φορές μπορείς να σπαταλήσεις ένα δίωρο σε μετακινήσεις για να δεις ένα φίλο σου;;; Και ακόμη και αν αυτό το κάνουν δύο άτομα, είναι μάλλον σπάνιο να συμβαίνει από αρκετά άτομα τόσο συχνά ώστε να δημιουργηθεί μια δεμένη παρέα. Πόσο μάλλον για να διατηρηθεί…

 

Ακούω φίλους μου που σπουδάζουν στην επαρχία να κανονίζουν να βγουν και φρίττω.

“Που να τρέχεις τώρα στο σπίτι του Γιάννη!! Είναι πολύ μακριά!” – “Πόσο μακριά ρε μεγάλε που βαριέσαι να πάρεις το αυτοκινητάκι σου και να πας;;;” – “Μακριά σου λέω, 20 λεπτά!!” …

 

Κάπου εκεί είναι που μπαίνουμε στην ζώνη του Λυκόφωτος…

Επιπλέον, σε μικρές πόλεις, όλα τα μαγαζιά και οι καφετέριες είναι συγκεντρωμένα ή τουλάχιστον σε μικρή απόσταση μεταξύ τους. Κάνοντας μια γύρα από τις καφετέριες ή τα μπαράκια, είναι πολύ πιθανό να πέσεις σε κάποιον συμφοιτητή σου! Στην Αθήνα υπάρχει τέτοια περίπτωση;;;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Για τη Ζωή στην Αθήνα (Φοιτητική) Υπήρχε ένα blog που έγραφε ένα παλικάρι ακριβώς τι εστί φοιτητική ζωή στην Αθήνα. Στα 5 χρόνια που σπούδαζα Αθήνα από την εμπειρία μου το 90% με 95% που σπουδάζει αθήνα και έρχεται από Επαρχία δε παιρνάει καλά, και θα προτιμούσε να άλλαζε μέρος.

Δυστυχώς δεν υπάρχει αυτό το λινκ τώρα http://viennas.net/cs/blogs/kafir/archive/2006/03/20/1374.as. Το παραθέτω όμως το του περιεχόμενο εδώ (Πρώτο Μέρος).

 

Φοιτητής στην Αθήνα;; Ξανασκέψου το πριν συμπληρώσεις το μηχανογραφικό… Part I

 

Βγήκαν τα αποτελέσματα κι εσύ διαπίστωσες πανευτυχής ότι πέρασες σε ΑΕΙ ή ΤΕΙ της Αθήνας. Ονειρεύεσαι από τώρα την ξέφρενη φοιτητική ζωή για την οποία όλοι μιλάνε. Λυπάμαι φίλε μου αλλά πλανάσαι πλάνην οικτράν... Η φοιτητική ζωή στην Αθήνα, ειδικά αν είσαι Αθηναίος, είναι κάτι σαν το τέρας του Λοχ Νες! Όλοι έχουν ακούσει γι' αυτό, αλλά κανείς δεν τον έχει δει.

 

Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Ενήλικος πια και μάλιστα φοιτητής, θα υπολογίζεις σε αυξημένη αυτονομία, ίσως και πλήρη ανεξαρτησία. Που πα ρε Καραμήτρο;;; Από τη στιγμή που εξακολουθείς να μένεις στο πατρικό σου, αυτήν τη λέξη αυτονομία καλά θα κάνεις να την διαγράψεις από το λεξιλόγιό σου. Ακόμη και όταν θα εκπονείς το διδακτορικό σου (λέμε τώρα), οι γονείς σου θα αντιμετωπίζουν σαν μαθητή της Γ΄ Γυμνασίου.

 

Αν, για παράδειγμα, προερχόσουν από την Αθήνα αλλά ήσουν φοιτητής στην Πάτρα, τότε θα ήταν διαφορετικά τα πράγματα. Θα έφευγες από το σπίτι ότι ώρα ήθελες και θα μπορούσες να γυρίσεις και σε τρεις μέρες!! Ακόμη και στις 03.00 τα ξημερώματα θα μπορούσες να κανονίσεις στο διαμέρισμα σου από πρωτάθλημα trivial pursuit μέχρι πάρτι με ούζα (sic) και να μην δώσεις λογαριασμό σε κανένα! Δεδομένων μάλιστα και των κινητών, κανείς δεν μπορεί να ελέγξει κάθε πότε περνάς από το σπίτι σου, πόσο διαβάζεις, τι τρως και αν έπλυνες τα δοντάκια σου.

 

Για δοκίμασε να κάνεις οτιδήποτε από τα παραπάνω στην Αθήνα. Π.χ. να φύγεις και να γυρίσεις μετά από τρεις μέρες. Επανάσταση θα γίνει στο σπίτι σου! Με λίγα λόγια, όσο μένεις με τους γονείς σου, πρώτα να περιμένεις την κλιμακτήριο και μετά την πλήρη ανεξαρτησία.

 

Ας πάμε τώρα στις περιβόητες παρέες. Και ας πάρουμε πάλι ως παράδειγμα την Πάτρα. Από τους 10 φοιτητές που περνάνε σε μία σχολή των Πατρών, οι 7 τουλάχιστον είναι από κάποια άλλη πόλη. Αυτό έχει ως συνέπεια να μην υπάρχουν προγενέστερες φιλίες και παρέες. Όλοι είναι άγνωστοι μεταξύ αγνώστων και είναι, εκ των πραγμάτων, αναγκασμένοι να δημιουργήσουν νέες φιλίες.

 

Στην Αθήνα όμως, οι 7 στους 10 φοιτητές είναι Αθηναίοι. Έχουν ήδη παρέες και φιλίες άρα δεν έχουν και την ανάγκη να δημιουργήσουν νέες. Πάνε στη σχολή, παρακολουθούν τις παραδόσεις και επιστρέφουν στο σπίτι τους! Δεν αντιμετωπίζουν, και δικαιολογημένα, το Πανεπιστήμιο ως τόπο κοινωνικών συναναστροφών.

 

Δεν είναι όμως μόνο αυτός ο λόγος για τον οποίο είναι πολύ δύσκολη η δημιουργία παρέας ακόμη και ανάμεσα σε μη Αθηναίους. Οι αποστάσεις στην Αθήνα είναι τεράστιες. Σε μια πόλη όπως η Πάτρα, είναι πολύ σπάνιο δύο φοιτητές να απέχουν περισσότερο από 20 λεπτά ο ένας από τον άλλο. Στην Αθήνα αντίθετα (λαμβάνοντας υπόψη μας και την κίνηση), η μία ώρα απόσταση είναι από τις καλύτερες περιπτώσεις.

Πόσες φορές μπορείς να σπαταλήσεις ένα δίωρο σε μετακινήσεις για να δεις ένα φίλο σου;;; Και ακόμη και αν αυτό το κάνουν δύο άτομα, είναι μάλλον σπάνιο να συμβαίνει από αρκετά άτομα τόσο συχνά ώστε να δημιουργηθεί μια δεμένη παρέα. Πόσο μάλλον για να διατηρηθεί…

 

Ακούω φίλους μου που σπουδάζουν στην επαρχία να κανονίζουν να βγουν και φρίττω.

“Που να τρέχεις τώρα στο σπίτι του Γιάννη!! Είναι πολύ μακριά!” – “Πόσο μακριά ρε μεγάλε που βαριέσαι να πάρεις το αυτοκινητάκι σου και να πας;;;” – “Μακριά σου λέω, 20 λεπτά!!” …

 

Κάπου εκεί είναι που μπαίνουμε στην ζώνη του Λυκόφωτος…

Επιπλέον, σε μικρές πόλεις, όλα τα μαγαζιά και οι καφετέριες είναι συγκεντρωμένα ή τουλάχιστον σε μικρή απόσταση μεταξύ τους. Κάνοντας μια γύρα από τις καφετέριες ή τα μπαράκια, είναι πολύ πιθανό να πέσεις σε κάποιον συμφοιτητή σου! Στην Αθήνα υπάρχει τέτοια περίπτωση;;;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

εεεεε καλα οταν ο αλλος ειναι βλαχαδερο πως να περασει καλα στην αθηνα . ρε ειναι τελεια ολες τις ωρες της ημερας. να αποφευγεις αυτους στην ομονοια που σου ψηθιριζουν ... χασις χασις χασις... λολ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

εεεεε καλα οταν ο αλλος ειναι βλαχαδερο πως να περασει καλα στην αθηνα . ρε ειναι τελεια ολες τις ωρες της ημερας. να αποφευγεις αυτους στην ομονοια που σου ψηθιριζουν ... χασις χασις χασις... λολ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αντε καλέ χαζομάρες, μια χαρά θα περάσεις.Εγώ μένω τώρα Καλλιθέα.Εντάξει έχει μέρη να βγεις για μπύρα αλλά το τζέρτζελο γίνεται στις περιοχές που είπαν τα παιδια, οι οπόίες είναι σχετικά κοντα απο την Καλλιθέα.Ο ηλεκτρικός και το 040 θα σε βολέψουν μια χαρα γιατί ή θα σε πάνε ακριβώς εκεί που θες ή θα έχουν ανταπόκριση με το μετρό και έτσι θα βγείς πάλι ακριβώς εκεί που θες.Ο άντρας μου φοιτητής ήρθε και τώρα ξέρει την Αθήνα καλύτερα απο εμένα :-D

Οσο για την εγκληματικότητα τί να σου πω εγώ είμαι και κοπέλα πολλές φορές έχω περπατήσει μόνη μου ξημερώματα και Ομόνοια και Εξάρχεια και ποτέ δεν μου έχει τύχει τίποτα.Δεν ξέρω ίσως επειδή μεγάλωσα Αθήνα και παύεις να προσέχεις κάποια πράγματα με τον καιρό.

Για πάρκινγκ Καλλιθέα αν δεν έχει η πολυκατοικία σου είναι χοντρό παλούκι.Αλλά δεν πρόκειται ποτέ να κάνεις έξοδο έτσι κι αλλιώς με αμάξι γιατί δεν έχεις που να το παρκάρεις όπου και να πας, δεν παίζει δηλ να βγεις στο Γκάζι ή στο Μοναστηράκι να βρεις ποτέ θέση.Απλά ταξάκι στο γυρισμό.Εγώ τόσα χρόνια και πραγματικά μόνο αν θέλω να πάω στην παραλιακή θα το χρειαστώ αλλά και πάλι δεν μπορείς να πιεις 2 ποτά γιατί παιζουν αλκοτεστ. :fear:

Τώρα για τις τιμές με λιγότερα απο 300 αν βρεις ή θα είσαι τυχερός ή θα ψάξεις για γκαρσονιέρα.

Καλή διασκέδαση :-)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.


  • Δημιουργία νέου...