Προς το περιεχόμενο

Εφορευτική επιτροπή στις εκλογές


filip123go

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Απαράδεκτο πάντως να μην υπάρχει αμοιβή ή δυνατότητα απαλλαγής από την εργασία για δύο τουλάχιστον ημέρες.

 

Εξωφρενική η αμοιβή του δικαστικού αντιπροσώπου (1000Ε) και του γραμματέα της (100ε). Όταν οι υπόλοιποι δουλεύουν για 30-35ε την ημέρα, και τα υπόλοιπα μέλη των επιτροπών πάνε περι πατρίδος.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 277
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Ειναι απαράδεκτο και κατακριτέο.

Για την εποχη που βγηκε ο νομος ήταν καλος.Τοτε ετίθετο θέμα διαφάνειας ψηφου (ειχαμε κόντρες βασιλικων με δημοκρατικους)

Δεν καταλαβαίνω γιατι κάποιος να δουλευει τζάμπα. Και μιλάμε οτι δουλευει, οχι αστεία.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σοβαρά, υπάρχει κάποιος που πιστεύει ότι αν οι θέσεις της εφορευτικής είχαν αμοιβή, οποιαδήποτε αμοιβή, ακόμη και 1 ευρώ/ώρα, δεν θα έμπαιναν ΜΟΝΟ οι βυσματίες;

ουτε εγω το πιστεύω αλλά αυτό δεν ειναι ούτε εξηγηση ούτε δικαιολογία για το τωρινό σύστημα ;)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ήμουν αναπληρωματικό μέλος εφορευτικής.

Πήγα στις 6:00 το πρωί.

Από τα 4 τακτικά μέλη και τα 4 αναπληρωματικά μέλη,

είμασταν εγώ και μια κοπέλα (τακτικό μέλος).

Σε κάποια φάση πέρασε το μεσημέρι μια δεύτερη κοπέλα,

είπε πως είναι φοιτήτρια σε άλλη πόλη και πρέπει να πάει

και την έκανε. Η δικαστικός είπε απλά "καλά, τι να σε κάνω;"

Το απόγευμα κατά τις 6:00, ήρθε ψήφισε κανονικά και το 3ο

τακτικό μέλος της επιτροπής. Τον κράτησε για λίγο και μετά

σηκώθηκε και έφυγε μόνος του επειδή βαριόταν.

 

Εγώ και η άλλη κοπέλα τελικά φύγαμε στις 11:00 το βράδυ.

Το απόγευμα μας δόθηκε μια ώρα διάλλειμα στον καθένα για

να πάμε να φάμε. Τα άλλα 3 αναπληρωματικά μέλη της εφορευτικής

δεν πάτησαν καν το πόδι τους.

 

Παρόμοια κατάσταση σε όλα τα διπλανά τμήματα συνήθως ήταν 2/3 από τους 8.

 

Σχόλιο 1: Έχει γέλιο η όλη φάση, ειδικά αν πέσεις σε καλή εφορευτική και μπορείς να κάνεις χαβαλέ.

 

Σχόλιο 2: Οι ώρες είναι πάρα πολλές. Το κεφάλι μου έγινε καζάνι και νιώθω πτώμα.

Αν ερχόντουσαν όλοι και δουλεύαμε με βάρδιες, καθόταν δηλαδή 6-7 ώρες ο καθένας, η δουλειά θα έβγαινε πολύ άνετα και θα άξιζε σαν εμπειρία.

 

Σχόλιο 3: Νιώθεις λίγο μ@λ@κας αν πας. Κακά τα ψέμματα. Δικαστικός και γραμματέας πληρώνονται. Εσύ μαζί με κανά άτομο ακόμα συνήθως, νιώθεις τεράστιο θύμα. Ένας καφές και μια τυρόπιτα δεν δικαιολογούν 17 και 18 ώρες συνεχόμενης δουλειάς. Το ακόμα πιο σημαντικό: Δεν υπάρχει ΚΑΜΙΑ μα ΚΑΜΙΑ επίπτωση αν δεν πας. Το μόνο που νοιάζει τον δικαστικό είναι να βγει η δουλειά. Αν πέσει σε κανάν φιλότιμο, η δουλειά βγαίνει και με ένα μόνο άτομο από τους 8 αν πάει, το οποίο όμως όπως είναι φυσικό θα λιώσει. Βαρέθηκα να ακούω πως "μια χαρά τα βγάλαμε πέρα εμείς, πως ήρθανε κανονικά τα άτομα (!!!) και πως δεν έχουμε ανάγκη κανέναν άλλο, όλα καλά." Οπότε, λογικότατα κάνεις την σκέψη "μια στιγμή, εγώ ΚΟΡΟΙΔΟ είμαι που ήρθα;

 

Καλός ο χαβαλές, καλή η παρέα, καλός ο καφές, αλλά από την άλλη λες "μια στιγμή ρε μάγκες, εσείς οι 3 πληρώνεστε και εγώ εδώ έχω πήξει από τις 6".

 

Να σημειωθεί πως οι 2 γραμματείς ψηφίζανε στου διαόλου το κέρατο και την κάνανε για 2.5 ώρες για να πάνε να ψηφίσουν.

 

Καμιά επίπτωση λοιπόν αν δεν πας.

Ρώτησα συγκεκριμένα τον δικαστικό τι θα γίνει με τους άλλους

6 που δεν ήρθαν και μου είπε τίποτα απολύτως, τι να τους κάνω.

Η επόμενη λογική ερώτηση μου ήταν για ποιον λόγο λοιπόν να πάω

την άλλη βδομάδα ξανά και το γύρισε στην πλάκα.

 

Ανάμικτα συναισθήματα λοιπόν.

Καλή εμπειρία, πολύ γέλιο αν πέσεις σε καλή παρέα, αλλά συγχρόνως ΤΡΟΜΕΡΗ

ταλαιπωρία. Αν ήταν για 8 ώρες δεν θα το συζητούσα καν, θα έλεγα σε όλους πηγαίνετε με κλειστά τα μάτια. Αλλά για 18 και όταν ξέρεις ότι πολύ απλά μπορείς να το γειώσεις τελείως και να μην πας...είναι δύσκολο.

 

Ή θα έπρεπε να υπάρχουν όντως κυρώσεις σε αυτούς που δεν πάνε, ώστε να πηγαίνουν όλοι και να μοιράζεται η δουλειά, ή να παίρνουν και τα μέλη της εφορευτικής επιτροπής κανά 80άρι ευρώ όπως ο γραμματέας.

 

Ένα τελευταίο σχόλιο.

Η μόνη περίπτωση να γίνει κάτι αν δεν πας, είναι να μην πάει ΚΑΝΕΙΣ από τους 8.

Η επόμενη κίνηση είναι να χωθεί κάποιος τυχαίος από το σχολείο (ακόμα και ψηφοφόρος που πήγε απλά να ψηφίσει). Αν για κάποιο λόγο δεν μπορέσει να βρεθεί ούτε καν ένα άτομο σε όλο το σχολείο ΚΑΙ αν είναι κανάς περίεργος ο δικαστικός αντιπρόσωπος, μετά ΚΑΙ ΚΑΛΑ στέλνουν την αστυνομία σπίτι σου να σε ψάξει.

 

Σε όλο το εκλογικό κέντρο (μιλάμε για ένα ολόκληρο σχολείο, όχι τμήμα), υπήρχε ΕΝΑΣ αστυνομικός. Όχι 2...ΕΝΑΣ. Σκεφτείτε που να πρωτοπάει.

 

Οπότε ναι...no good deed goes unpunished που λέει και η παροιμία.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μεχρι τωρα ολα καλα.:-) Να δουμε την υπολοιπη ημερα αν με ψαξουν ή τιποτα τετοιο ξερω γω....

 

Παντως σουπερ ημερα για βολτες. Ηλιος, θαλασσα, χταποδακι, γκομενες που αφηνουν επιτελους για λιγο τα χοντρα ενδυματα και βαζουν κατι πιο ωραιο.;) Οχι που θα καθομουν 17-18 ωρες μεσα σε μια ταξη σχολειου κλεισμενος μεσα στα κομματοσκυλα.:eek:

 

Α ρε...Αα ρε...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μόλις τώρα γύρισα , μιλάμε έχω έναν πονοκέφαλο απίστευτο . Πήγαμε στις 6 η ώρα και μας βάλανε 7.30 ώρα το πρωί , ο αστυνομικός περίμενε να μας φωνάξει η δικαστικός και η δικαστικός να μας φωνάξει ο αστυνομικός .

 

Ήμασταν 4 άτομα , 2 τακτικά και 2 αναπληρωματικά ( αναπληρωματικό ήμουν εγώ ) και κάναμε ένα διάλλειμμα μόλις για 2 ,5 ώρες το μεσημέρι γιατί έπρεπε οι γραμματείς να πάνε να ψηφίσουν ( και αυτές μακριά ) . Ούτε στον κόπο μπήκε η δικαστικός να ανοίξει τη λίστα με αυτούς που δεν ήρθανε μήπως τσιμπήσει κανέναν όταν θα ερχόταν να ψηφίσει . Όταν τη ρωτήσαμε τι κυρώσεις έχουν αυτοί που δεν πάνε είπε ότι δεν κάνουνε τίποτα παρά μόνο εάν δεν έχει έρθει κανείς.

 

Κάναμε τα πάντα , πάκους ψηφοδέλτια , αναπλήρωση στις γραμματείς για όταν έλειπαν , καταμέτρηση ψήφων , συμπλήρωμα κάτι βιβλίων για την αρίθμηση των ψηφοδελτίων κ.λ.π. Πάνω απ'όλα είχαμε και τους κομματικούς αντιπρόσωπους που μας τα πρήξανε , άλλος έκανε παρατηρήσεις συνέχεια επί των διαδικασιών ,δεν υπήρχε συμφωνία του τι είναι άκυρο και τι όχι και στο τέλος γύρω στις 12 παρά μας πρήζανε γιατί δεν είχαμε βγάλει ακόμα αποτελέσματα γιατί βιάζονταν τα κουρασμένα παλικάρια από το πολύ κουτσομπολιό ολη μέρα.

 

Και εμείς χαβαλέ είχαμε αλλά η κούραση κούραση ( που να μην είχε και αποχή πότε θα τελειώναμε ) + ότι δεν είχα άτομο να κάνει τη βάρδια μου που δούλευα το μεσημέρι και το τι ήταν ένα άτομο από τις 10 η ώρα στο μαγαζί χωρίς ούτε ένα διάλλειμμα.

 

Δε θα παραλείψω να ξαναπάω :devil:

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Οσοι ηταν σημερα ειναι και στον 2ο..

 

Παντως συμφωνω γενικα με τον arcanloth,πολυ καλα τα λεει..

Όντας σε καθε εκλογικη διαδικασια γραμματεας,πανω κατω την ιδια αποψη εχω..Συνηθως απο την εφορευτικη επιτροπη ερχονται 1-2 ατομα που τρωνε το λουκι ολη μερα ενω αν ερχοντα ολοι θα μπορουσε πολυ καλα να μοιραστει ο χρονος..

Παντως το γελιο κλπ ειναι σε κατι χωρια που ολοι γνωριζονται μεταξυ τους,σχολιαζουν και γινεται καλαμπουρι συνεχεια..

 

Απ οσες φορες εχω παει,μια δεν ειχε εμφανιστει κανενα μελος εφορευτικης και η δικαστικος καλεσε την αστυνομια και τσακωσε 2-3 αν θυμαμαι σπιτι και τους εφερε!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Υπέροχα παιδιά κάποιος πρέπει να κάνει τη βρώμικη δουλειά, σας αξίζει ένα μπράβο που κάνατε το χρέος σας σε αντίθεση με τους λουφαδόρους που ξέρουν μόνο να κρίνουν χωρίς να συμμετέχουν.

Και δεν μιλάω για τη τρέχουσα μόνο διαδικασία. ((Δεν μπορείτε να φανταστείτε τι έχουν ακούσει τα αυτάκια μου αυτή τη περίοδο)).

Όλοι κατηγορούν το κράτος λές και αυτό δεν είμαστε εμείς... (άλλη κουβέντα αυτή).

Μπράβο ξανά στους συμμετέχοντες.

 

Θα συμφωνήσω με τον Arcanaloth πιο πάνω.

1. Σπαστό ωράριο.

2. Αμοιβή για όλους . Αδικαιολόγητη αμοιβή για δουλειά 1 ημέρας για τον δικαστικό και τις γραμματείς.. Μετά σου λένε μείωση μισθού λόγω ΔΝΤ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μια ερώτηση γιατί απορία το έχω. Αν έχεις επιλεγεί για εφορευτική, πας κανονικά στην ώρα σου, με κανένα ipod/psp/netbook/whateveh και λες στον δικολάβο, "τράβα πηδήξου, ήρθα για να μην έχω τρεχάματα αλλά τον υπηρέτη δεν τον κάνω" τι γίνεται :rolleyes:?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Super Moderators

Όλες οι απόψεις(*) είναι σεβαστές. Προσέχετε, όμως, τον τρόπο που εκφράζεστε και κυρίως όταν αναφέρεστε σε άλλους χρήστες.

 

Ευχαριστώ.

 

(*) Εντός λογικών ορίων και πάντα σύμφωνα με τους κανονισμούς.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αλλα 120 εκατομμύρια ευρώ πεταμένα στη θάλασσα.Στην Εσθονία έχουν ψηφίσει ήδη 2 φορές μέσω Internet.Συνεχίστε έτσι και το τέλος είναι κοντά.

 

---------- Προσθήκη στις 13:55 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 13:53 ----------

 

επειδή το κράτος δεν ξέρει ούτε καν τους υπαλληλους του πρέπει αφού σε καλέσουν και είσαι δημόσιος να πας και να σε εξαιρέσουν. και τότε καλείται ο αναπληρωτής για χώσιμο

 

Για την ακρίβεια από φέτος τους ξέρει (βλέπε απογραφή).

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αλλα 120 εκατομμύρια ευρώ πεταμένα στη θάλασσα.Στην Εσθονία έχουν ψηφίσει ήδη 2 φορές μέσω Internet.Συνεχίστε έτσι και το τέλος είναι κοντά.

Έλα ντε. Να μια εξυπνη λύση.

Καιρός να αλλάξει επιτέλους αυτό τό απαρχαιωμένο σύστημα που και οικονομική αιμορραγία αποτελεί και τον κόσμο ταλαιπωρεί...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πολυ σωστα..Και ειδικα οποιοι εχετε συμμετασχει στην διαδικασια μετα το ανοιγμα της καλπης καταλαβαινετε οτι εχουμε ακομα το ιδιο συστημα με το 1800..

Πραγματικα τραγικο,τετοια γραφειοκρατια να γραφεις κουτακια ενα ενα 3 φορες ολους τους σταυρους με τν αριθμο των ψηφοδελτιων..

Φανταστειται τι γινεται καθε μερα στις δημοσιες υπηρεσιες οπου παντου υπαρχει το ιδιο απαρχαιωμενο συστημα..Ε λογικο τοτε να εχουμε τοσο προβληματικο δημοσιο και τοσα χρεη

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...