Μετάβαση στο περιεχόμενο


Μεγάλος Διαγωνισμός
Κερδίστε 3 κορυφαία τροφοδοτικά

Φωτογραφία

Μετατροπη SATA σε IDE


Το θέμα αυτό έχει αρχειοθετηθεί επειδή είναι αρκετά παλιό. Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορείτε να απαντήσετε σ'αυτό το θέμα.
29 απαντήσεις σ'αυτό το θέμα

#1 steli000s

steli000s

    Junior Member

  • Members
  • PipPip
  • 23 μηνύματα

Δημοσίευση 10 Νοέμβριος 2010 - 07:41 μμ

Γεια σας παιδια....να σας ρωτησω λιγο πηρα ενα 2 σκληρο δισκο(εσωτερικο)και θελω να τον συνδεσω στο pc μου...Ομως η μητρικη μου εχει μονο 2 εξοδους για SATA και εκει εχω τον 1 σκληρο και το dvd-rom..τι μπορω να κανω..??εχω μια θεση IDE υπαρχει καλωδιο μετατροπης ωστε απο την μητρικη να φευγει IDE και να γινεται μετα SΑΤΑ στον σκληρο..??(αν υπαρχει κατι οικονομικο για εχω ακουσει πολλα)...σας ευχαριστω πολυ..

Ad Bot

Ad Bot

#2 TheELF

TheELF

    Senior Member

  • Members
  • 17.002 μηνύματα

Δημοσίευση 10 Νοέμβριος 2010 - 07:47 μμ

Αν και γίνεται αυτό που λες δεν είναι και το καλλίτερο,αφού χάνεις πολύ σε ταχύτητα το καλλίτερο είναι να πάρεις ένα controller και να συνδέσεις εκεί τον σκληρό σου.

#3 steli000s

steli000s

    Junior Member

  • Members
  • PipPip
  • 23 μηνύματα

Δημοσίευση 10 Νοέμβριος 2010 - 07:49 μμ

να συνδεσω τους 2 σκληρους μεταξυ τους δεν παιζει ετσι..???μου ειπαν και για καρτα pci express με εξοδουσ SATA να παρω...

#4 weirdo

weirdo

    Senior Member

  • Members
  • 632 μηνύματα

Δημοσίευση 10 Νοέμβριος 2010 - 07:52 μμ

εμένα με είχε βολέψει αυτο : http://cgi.ebay.com/...=item2eacf7f600

#5 cabdik

cabdik

    Senior Member

  • Members
  • 5.117 μηνύματα

Δημοσίευση 10 Νοέμβριος 2010 - 08:53 μμ

καλυτερα αυτο που προτεινει ο ELF. μπορει αργοτερα να βαλεις και αλλον δισκο!

#6 weirdo

weirdo

    Senior Member

  • Members
  • 632 μηνύματα

Δημοσίευση 10 Νοέμβριος 2010 - 08:57 μμ

και αυτό που προτείνω εγώ βγάζει 2 θύρες sata, επίσης στοιχίζει μόλις 3 euro, δεν ξέρω βεβαια τι παίζει με το θέμα της ταχύτητας, εγώ το είχα βάλει σε έναν πέντιουμ 3

#7 WoodSell3r

WoodSell3r

    Senior Member

  • Members
  • 439 μηνύματα

Δημοσίευση 10 Νοέμβριος 2010 - 09:00 μμ

weirdo οντως πρακτικο και οικονομικο αλλα λεει για δισκο μεχρι 160gb :-(

#8 weirdo

weirdo

    Senior Member

  • Members
  • 632 μηνύματα

Δημοσίευση 10 Νοέμβριος 2010 - 09:03 μμ

συγγνώμη δεν το πρόσεξα :$

#9 TheELF

TheELF

    Senior Member

  • Members
  • 17.002 μηνύματα

Δημοσίευση 10 Νοέμβριος 2010 - 09:14 μμ

και αυτό που προτείνω εγώ βγάζει 2 θύρες sata, επίσης στοιχίζει μόλις 3 euro, δεν ξέρω βεβαια τι παίζει με το θέμα της ταχύτητας, εγώ το είχα βάλει σε έναν πέντιουμ 3


2 in 1 IDE to SATA / SATA to IDE Converter Adapter


δύο σε ένα IDE σε SATA / SATA σε IDE που το είδες το 2 θύρες sata;;; άσε που μετατρέπεις το sata δίσκο σου σε IDE.
edit:
OK, άκυρο το είδα,άλλα πάλι δεν λέει ταχύτητα IDE.

#10 weirdo

weirdo

    Senior Member

  • Members
  • 632 μηνύματα

Δημοσίευση 10 Νοέμβριος 2010 - 09:18 μμ

Specifications:

100% BRAND NEW
One 40pin IDE port
Two Serial ATA port

εγώ είχα βάλει 2 ογδοντάρηδες πάνω, όπως k να χει δεν βολεύει πλέον, δεν είχα προσέξει το όριο στα gb

#11 JIMBOAthens

JIMBOAthens

    Senior Member

  • Members
  • 2.880 μηνύματα

Δημοσίευση 10 Νοέμβριος 2010 - 09:29 μμ

να συνδεσω τους 2 σκληρους μεταξυ τους δεν παιζει ετσι..???μου ειπαν και για καρτα pci express με εξοδουσ SATA να παρω...


Aυτήν ακριβώς την κάρτα είχα στο προηγούμενο pc μου. PCI-Xpress που δίνει 2 εσωτερικές SATA θύρες και 2 εξωτερικές (π.χ. για e-sata σύνδεση εξωτερικού σκληρού) σε οποιονδήποτε συνδυασμό τους.

Δουλεύει κανονικότατα σε full sata ταχύτητες χωρίς περιορισμό στην χωρητικότητα των σκληρών και υποστηρίζει και raid. Την έχω ακόμα. Αν σε ενδιαφέρει pm me...

Δημοσιευμένη Εικόνα

#12 steli000s

steli000s

    Junior Member

  • Members
  • PipPip
  • 23 μηνύματα

Δημοσίευση 11 Νοέμβριος 2010 - 09:37 πμ

http://viewitem.eim....0468566149/item

Αυτη παιδια πως την βλεπετε λετε να με βολεψει..???

#13 rafail1994

rafail1994

    Senior Member

  • Members
  • 8.787 μηνύματα

Δημοσίευση 11 Νοέμβριος 2010 - 10:54 πμ

Ναι μια χαρά είναι...Και από ότι βλέπω δεν έχει και περιορισμό στα gb

#14 jim_p

jim_p

    Senior Member

  • Members
  • 9.598 μηνύματα

Δημοσίευση 11 Νοέμβριος 2010 - 11:16 πμ

Το καλυτερο ειναι να βρεις ενα eide optical drive για να συνδεσεις στο eide καναλι ωστε να εχεις τις 2 sata υποδοχη ελευθερες.

Στο κατω κατω, δεν κερδιζεις και πολλα απο αποψη ταχυτητας με ενα sata drive, ενω μια sata ειναι υπερπολυτιμη.

#15 steli000s

steli000s

    Junior Member

  • Members
  • PipPip
  • 23 μηνύματα

Δημοσίευση 11 Νοέμβριος 2010 - 05:49 μμ

Τελικα συνεδεσα τον σκληρο αλλα μου βγαζει αυτα τι να κανω..??τωρα..??

Συνημμένα Αρχεία