Μετάβαση στο περιεχόμενο


Φωτογραφία

Ασυρματο ιντερνετ (αποριες)


  • Παρακαλούμε συνδεθείτε για να απαντήσετε
11 απαντήσεις σ'αυτό το θέμα

#1 ChaosMasterGR

ChaosMasterGR

    Junior Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 56 μηνύματα

Δημοσίευση 06 January 2011 - 10:16 PM

Θελω να εχω ανοιχτο το ασυρματο ιντερνετ στο σπιτι μου για να μπορει να μπαινει και το λαπτοπ που εχουμε στο ιντερνετ αλλα οποτε ανοιγω το ασυρματο η ταχυτητα πεφτει (μαλλον μου κλεβουν σημα) και φοβαμαι να το ανοιξω.. (υπαρχει περιπτωση η ταχυτητα να πεφτει χωρις να μου κλεβουν σημα μονο και μονο επειδη ανοιγω το ασυρματο ασχετα με το αν συνδεεται αλλος υπολογιστης στο δικτυο η οχι?)
Πως μπορω να κανω νεο λογαριασμο στις ρυθμισεις του ρουτερ (νεο username δηλαδη) και να βαλω δικο μου κωδικο?
Κατι ακομα.. αν βαλω αλλο username και εναν "δυνατο" κωδικο προσβασης υπαρχει περιπτωση με καποιο προγραμμα να μου σπασουν τον κωδικο?
Και κατι τελευταιο.. επειδη σκεφτομαι να βαλω ενα πολυ μεγαλο κωδικο προσβασης αρκετα συνθετο και πολυπλοκο μπορω να κανο στο λαπτοπ να μπαινει αυτοματα στο ασυρματο δικτυο του σπιτιου μας χωρις να πληκτρολογω συνεχεια τον κωδικο και το username?
Αυτα τα λιγα.. σορρυ για το μεγαλο κειμενο

Ad Bot

Ad Bot

#2 cosmos000

cosmos000

    Senior Member

  • Members
  • 1382 μηνύματα

Δημοσίευση 06 January 2011 - 10:18 PM

Ποιό router έχεις?
Βάζεις έναν καλό κωδικό και πρωτόκολλο ασφαλείας wpa2 και καθάρισες.
edit:Στο λαπτοπ βάζεις απομνημόνευση για τον κωδικό και έτσι δεν χρειάζεται να τον πληκτρολογείς κάθε φορά.

#3 Gi0

Gi0

    .

  • Moderators
  • 13436 μηνύματα
  • LocationΘεσσαλονίκη

Δημοσίευση 06 January 2011 - 10:19 PM

Θελω να εχω ανοιχτο το ασυρματο ιντερνετ στο σπιτι μου για να μπορει να μπαινει και το λαπτοπ που εχουμε στο ιντερνετ αλλα οποτε ανοιγω το ασυρματο η ταχυτητα πεφτει (μαλλον μου κλεβουν σημα) και φοβαμαι να το ανοιξω.. (υπαρχει περιπτωση η ταχυτητα να πεφτει χωρις να μου κλεβουν σημα μονο και μονο επειδη ανοιγω το ασυρματο ασχετα με το αν συνδεεται αλλος υπολογιστης στο δικτυο η οχι?)
Πως μπορω να κανω νεο λογαριασμο στις ρυθμισεις του ρουτερ (νεο username δηλαδη) και να βαλω δικο μου κωδικο?
Κατι ακομα.. αν βαλω αλλο username και εναν "δυνατο" κωδικο προσβασης υπαρχει περιπτωση με καποιο προγραμμα να μου σπασουν τον κωδικο?
Και κατι τελευταιο.. επειδη σκεφτομαι να βαλω ενα πολυ μεγαλο κωδικο προσβασης αρκετα συνθετο και πολυπλοκο μπορω να κανο στο λαπτοπ να μπαινει αυτοματα στο ασυρματο δικτυο του σπιτιου μας χωρις να πληκτρολογω συνεχεια τον κωδικο και το username?
Αυτα τα λιγα.. σορρυ για το μεγαλο κειμενο

Ποιο ρουτερ εχεις?Οι αποριες σου μπορουν πιθανοτατα να λυθουν αν διαβασεις το manual του router, στο section για το ασυρματο δικτυο.

#4 pournaras

pournaras

    Senior Member

  • Members
  • 3066 μηνύματα
  • LocationΑρτα

Δημοσίευση 06 January 2011 - 10:21 PM

Κατ αρχην δε θα βαλεις τον περιεργο κωδικο στην εισοδο του ρουτερ, εκει δηλαδη που βαζεις και το username. Αν ο οποιοςδηποτε φτασει μεχρι εκει τοτε ηδη ειναι στο δικτυο σου.
Εκει που πρεπει να βαλεις τον κωδικο ειναι μεσα στο ρουτερ, θα πας στα μενου θα βρεις το wireless (ισως να εχει και υπομενου security) θα επιλεξεις wpa2 σαν ειδος κωδικοποιησης και θα βαλεις τον κωδικο σου.
Αν ολα γινουν σωστα, τοτε οταν θα παει να συνδεθει το λαπτοπ σου, θα σου ζητησει τον κωδικο, τον οποιο θα αποθηκευσει και πλεον θα μπαινει χωρις να σε ενοχλει εσενα.

#5 ChaosMasterGR

ChaosMasterGR

    Junior Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 56 μηνύματα

Δημοσίευση 06 January 2011 - 10:40 PM

Το μοντελο του ρουτερ που εχω ειναι το discus wireless voip ag v1-t.
Αυτο που θελω ειναι να ειμαι καλυμμενος απο καποιους που κλεβουν σημα.


Κατ αρχην δε θα βαλεις τον περιεργο κωδικο στην εισοδο του ρουτερ, εκει δηλαδη που βαζεις και το username. Αν ο οποιοςδηποτε φτασει μεχρι εκει τοτε ηδη ειναι στο δικτυο σου.
Εκει που πρεπει να βαλεις τον κωδικο ειναι μεσα στο ρουτερ, θα πας στα μενου θα βρεις το wireless (ισως να εχει και υπομενου security) θα επιλεξεις wpa2 σαν ειδος κωδικοποιησης και θα βαλεις τον κωδικο σου.
Αν ολα γινουν σωστα, τοτε οταν θα παει να συνδεθει το λαπτοπ σου, θα σου ζητησει τον κωδικο, τον οποιο θα αποθηκευσει και πλεον θα μπαινει χωρις να σε ενοχλει εσενα.


Πως το κανω αυτο? Μπαινω στο 192.168.*.* κανω Login και πειραζω απο εκει καποια ρυθμιση? Το μοντελο του ρουτερ μου ειναι το discus wireless voip ag v1-t μπορει καποιος να μου εξηγησει πως το κανω αυτο γιατι ειναι η πρωτη φορα που ασχολουμε με ασυρματο δικτυο?

#6 pournaras

pournaras

    Senior Member

  • Members
  • 3066 μηνύματα
  • LocationΑρτα

Δημοσίευση 06 January 2011 - 10:53 PM

Ναι, θα μπεις στο 192.... και θα πας στα αριστερα σου στο μενου να βρεις το wireless, θα σου ανοιξει ενα υπομενου, θα πατησεις security, θα διαλεξεις wpa/wp2 στο authentication θα βαλεις pre-shared key και απο κατω θα γραψεις τη φραση κλειδι.

http://www.adslgr.co...ad.php?t=160771

#7 ChaosMasterGR

ChaosMasterGR

    Junior Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 56 μηνύματα

Δημοσίευση 06 January 2011 - 11:07 PM

Ναι, θα μπεις στο 192.... και θα πας στα αριστερα σου στο μενου να βρεις το wireless, θα σου ανοιξει ενα υπομενου, θα πατησεις security, θα διαλεξεις wpa/wp2 στο authentication θα βαλεις pre-shared key και απο κατω θα γραψεις τη φραση κλειδι.

http://www.adslgr.co...ad.php?t=160771


Ευχαριστω. Κατι τελευταιο που δεν αναφερεται στο παραπανω λινκ.. Ο κωδικος που θα βαλω στις ρυθμισεις του 192... θα ειναι ο κωδικος προσβασης οσων θελουν να μπουν στο δικτυο οχι ο κωδικος που πληκτρολογω για να μπω στις ρυθμισεις του ρουτερ σωστα? Και κατι τελευταιο.. το username μπορω να το αλλαξω και αυτο (το ονομα που θα φαινεται σε καποιον που συνδεθει στο δικτυο μου δηλαδη)?

#8 pournaras

pournaras

    Senior Member

  • Members
  • 3066 μηνύματα
  • LocationΑρτα

Δημοσίευση 06 January 2011 - 11:13 PM

Ναι οι κωδικοι ειναι διαφορετικοι, αλλος αυτος στο login screen (για να εχεις προσβαση στη συσκευη), και αλλος αυτος του wireless ) που θα βαλεις μεσα στο security.
Αυτος που συνδεεται στο δικτυο (το λαπτοπ σου ας πουμε), δε θα του ζητηθει username, μονο ο κωδικος θα του ζητηθει. Αρα username θα εχεις μονο οταν θες να μπεισ το 192....
Τωρα βεβαια αν εννοεις το ονομα του δικτυου που θα βγαινει οταν συνδεεσαι, αυτο λεγεται ssid και το αλλαζεις απο το πρωτο μενου του wireless.

#9 ChaosMasterGR

ChaosMasterGR

    Junior Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 56 μηνύματα

Δημοσίευση 06 January 2011 - 11:21 PM

Ναι οι κωδικοι ειναι διαφορετικοι, αλλος αυτος στο login screen (για να εχεις προσβαση στη συσκευη), και αλλος αυτος του wireless ) που θα βαλεις μεσα στο security.
Αυτος που συνδεεται στο δικτυο (το λαπτοπ σου ας πουμε), δε θα του ζητηθει username, μονο ο κωδικος θα του ζητηθει. Αρα username θα εχεις μονο οταν θες να μπεισ το 192....
Τωρα βεβαια αν εννοεις το ονομα του δικτυου που θα βγαινει οταν συνδεεσαι, αυτο λεγεται ssid και το αλλαζεις απο το πρωτο μενου του wireless.


Α μαλιστα ευχαριστω για την βοηθεια! Θα το δοκιμασω αυριο και αν παει κατι στραβα θα ξαναγραψω. Και παλι ευχαριστω

#10 ChaosMasterGR

ChaosMasterGR

    Junior Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 56 μηνύματα

Δημοσίευση 27 January 2011 - 03:36 PM

Απορια.. Αν καποιος δεν μπορει να βρει τον κωδικο που εχω βαλει στο ρουτερ μου αλλα μπορει να βρει τον κωδικο που εχω στον υπολογιστη μου μπορει να μου κλεψει σημα η να μπει στον υπολογιστη μου?

#11 Mika

Mika

    Senior Member

  • Members
  • 1059 μηνύματα
  • LocationΑθήνα

Δημοσίευση 27 January 2011 - 04:16 PM

τι εννοεις τον κωδικο του υπολογιστη, το password των windows? Αν δεν εχει τον κωδικο του δικτυου (και αρα δεν μπορει να συνδεθει στο δικτυο) δεν μπορει να κανει τιποτα στο pc σου.

#12 Gi0

Gi0

    .

  • Moderators
  • 13436 μηνύματα
  • LocationΘεσσαλονίκη

Δημοσίευση 27 January 2011 - 04:21 PM

O κωδικος που εχεις για το interface του router σου δεν επηρρεαζει καποιον που ξερει τον κωδικο του ασυρματου σου,θα μπει ανετα στο δικτυο.
Αν παλι δεν ξερει τον κωδικο του ασυρματου δικτυου σου,δεν σε νοιαζει αν ξερει τον κωδικο απο το router σου ή αυτον του υπολογιστη σου ( υποθετω πως εννοεις τον κωδικο των windows).M αλλα λογια, το μονο που μετραει ειναι ο κωδικος που εχεις για το ασυρματο για να μπορεσει καποιος να το χρησιμοποιησει.