Προς το περιεχόμενο

πλυντηριο πιατων


AnatoliGR

Προτεινόμενες αναρτήσεις

μετα απο χρονια ξαναγραφει κπ σ'αυτο το θεμα και θελω να ρωτησω τα κριτηρια παραμενουν τα ιδια που ειπαν παραπανω η εχουν αλλαξει;καμια προταση εχετε;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 1 χρόνο αργότερα...

ι επιλογες παρα πολλες.

εχω μπερδευτει.

 

θελω ενα πλυντηριο πιατων 45εκ.

 

περα απο ενεργειακη κλαση και σταθμη θορυβου τη αλλο πρεπει να εχω υποψη μου??

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ΒΑσικά να έχεις κατα νου πως μάλλον δεν αξίζει η αγορά τέτοιου μεγέθους πλυντηρίου για κανένα λόγο.

 

Δεν χωράει τίποτα και ουσιαστικά το να τα πλύνεις στα χέρια, καταλήγει να είναι πιο ευκολο απο το να βάλεις πλυντήριο για 4 πιάτα και 5 πιρούνια τα οποία έχεις ήδη ξεβγάλει πρίν.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Γράφτηκα μόνο και μόνο για να σου πω για το πλυντήριο - λολ!

 

Λοιπόν, εγώ έχω 45άρι, είναι αυτό εδώ:

http://www.skroutz.gr/s/310696/Hotpoint-Ariston-LSF-723-X.html

Το έχω 2 χρόνια, και το λειτουργώ κάθε μέρα.  Ειμαστε μόνο 2 άτομα αλλά παρ'όλα αυτά γεμίζει, σπάνια να μην το δουλέψω καμια μέρα (βέβαια εγώ βάζω και διάφορες συσκευασίες που πάνε για ανακύκλωση, κυπελλάκια από γιαούρτια, κονσέρβες και τέτοια).  Σαφώς χωράει πολύ περισσότερα από 4 πιάτα και 5 πηρούνια που λέει ο φίλος πιο πάνω.  Στο κάτω καλάθι χωράει 9 μεγάλα ρηχά πιάτα, 6 βαθιά, καμιά κατσαρόλα, μπολ, μαχαιροπήρουνα και στο πάνω γύρω στα 15 ποτήρια συν τα έξτρα ραφάκια που έχει δεξιά αριστερά για φλυτζανάκια/κουτάλες, κλπ.  Η αλήθεια είναι ότι το καλαθάκι για μαχαιροπήρουνα που βάζουν είναι αρκετά μεγάλο, το ίδιο με αυτό που έχουν τα 60ρια πλυντήρια, και πιάνει κάμποσο χώρο, γι'αυτό εγώ το έχω βγάλει και έχω βάλει στη θέση του ένα μικρότερο που είχα από το παλιό μου πλυντήριο του πάγκου και είναι πολύ πιο ευέλικτο.  Κατά τα άλλα μια χαρά χωράει ακόμα και ταψιά του φούρνου. 

 

Τώρα για το συγκεκριμένο μοντέλο που έχω εγώ, μια χαρά καθαρίζει κανένα πρόβλημα, συνήθως το βάζω στο καθημερινό πρόγραμμα που διαρκεί μία ώρα.  Έχω δοκιμάσει και τα μεγαλύτερα προγράμματα αλλά δεν είδα καμιά διαφορά, οπότε χρησιμοποιώ το σύντομο.  Οι κατσαρόλες και τα ταψιά/τηγάνια πολλές φορές χρειάζονται μετά λίγο τρίψιμο με σύρμα αναλόγως τι έχεις μαγειρέψει, αλλά είναι ελάχιστος κόπος σε σχέση με το να πλύνεις όλη την κατσαρόλα με τα λάδια στο χέρι.  Να πω επίσης ότι τα πιάτα δεν χρειάζονται καν ξέπλυμα πριν τα βάλεις μέσα, απλά να τα αδειάζεις από μεγάλα κομμάτια φαγητού, αν έχουν ψίχουλα, λάδια και τέτοια τα ρίχνεις κατευθείαν στο πλυντήριο. 

 

Τώρα τα μειονεκτήματα που έχει το δικό μου το μοντέλο είναι τα εξής:

1. Στο κάτω ράφι οι ορθοστάτες για τα πιάτα δεν πέφτουν, ούτε βγαίνουν και αυτό κάνει δύσκολη την άνετη τοποθέτηση κατσαρολών, μπολ, κλπ.  Αν ξαναγόραζα πλυντήριο θα φρόντιζα να έχει αυτό το χαρακτηριστικό οπωσδήποτε γιατί είναι πολύ εκνευριστικό.

2. Το πάνω ράφι ρυθμίζεται σε 2 θέσεις κατά ύψος αλλά εντελώς χειροκίνητα, πρέπει να είναι άδειο και να το βγάλεις όλο έξω απ'τους οδηγούς για να το ξαναβάλεις στους άλλους οδηγούς με υπομονή και προσοχή.  Σε άλλα πλυντήρια πιο ακριβά το κάνεις αυτό με ένα κλικ ακόμα και με γεμάτο το ράφι.  Ευτυχώς δε χρειάζεται να το κάνω συχνά οπότε δεν το θεωρώ και απαραίτητο χαρακτηριστικό.

3.  Δεν έχει κάποιο χρονόμετρο να σου δείχνει πόσος χρόνος απομένει μέχρι να τελειώσει.  Όχι και πολύ σημαντικό για μένα.

4. Όταν τελειώνει το πρόγραμμα δεν κλείνει εντελώς, μένει ένα ενδεικτικό λαμπάκι αναμμένο και πρέπει να πατήσεις εσύ το off.

5. Δεν έχει ηχητική ειδοποίηση όταν τελειώνει.  Και πάλι δεν είναι τίποτα σημαντικό αλλά θα ήθελα να το έχει.

 

Εμένα με έχει βολέψει πάρα πολύ και το μέγεθός του είναι ιδανικό για τη δική μας χρήση.  Δε θα έπαιρνα μεγαλύτερο, έχω χώρο αλλά προτιμώ να τον αξιοποιήσω αλλιώς.  Τώρα αν εσείς είστε μεγάλη οικογένεια ή ξέρω γω μαγειρεύετε δύο φορές την ημέρα ίσως χρειαζεται να το βάζετε και 2 φορές, αλλά αν δεν έχετε και χώρο τι πειράζει;  Σε καμία περίπτωση δεν προτείνω το πλύσιμο στο χέρι έναντι ενός μικρότερου πλυντηρίου.  Επίσης αν είσαι από αυτούς/αυτές που θέλουν τα πιάτα να πλένονται αμέσως μετά το γεύμα φρόντισε να έχει λειτουργία μισής φόρτωσης (να πλένει μόνο στο κάτω καλάθι), αν και νομίζω όλα το έχουν τώρα αυτό. 

 

Αυτά τα ολίγα από μένα, αν θες να ρωτήσεις τίποτε άλλο, ελεύθερα.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Γράφτηκα μόνο και μόνο για να σου πω για το πλυντήριο - λολ!

 

Λοιπόν, εγώ έχω 45άρι, είναι αυτό εδώ:

Σαφώς χωράει πολύ περισσότερα από 4 πιάτα και 5 πηρούνια που λέει ο φίλος πιο πάνω. 

 

Λέγοντας 45 άρι εννοεί στο ύψος! Όχι στο πλάτος!!! Για μεγάλο πλυντήριο είμαι υπέρ, για τέτοιο όχι:

 

c10106766-1.jpg

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλησπέρα σας.

 

Έχω το εξής πρόβλημα.Έχω το Indesit idl 40 το οποίο παρουσιάζει το εξής.Με το που πατήσω το κουμπί όχι να βάλει μπρος το κουμπί stand by ρίχνει το ρελέ.Κατευθείαν.......να πω ότι πριν μια εβδομάδα καταλάθος έβαλα μέσα ένα ποτήρι με στημένο χυμό και όταν το έκανε πρώτη φορά παρατήρησα μια κρούστα από στημένο χυμό στο πάτο του πλυντηρίου.......και επίσης μόλις πριν λίγο βρήκα ένα κουτάλι ανάμεσα στην αντίσταση και τον πάτο του πλυντηρίου,...δεν δοκίμασα να δω αν φταίει αυτό.

 

Ευχαριστώ εκ τον προτέρων

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 3 χρόνια αργότερα...

Για να μην ανοιγω νεο θεμα συνεχίζω αυτό.

Ψάχνω για αξιόπιστο και οικονομικο (αγορα και χρήση) πλυντηριο πιατων 60αρι. Ειμαστε 5μελης οικογενεια.

Δεν ειμαι "κολλημενος" με φιρμες και πολλους φραμπαλαδες.

Θα ήθελα συγκεκριμενα μοντελα.

Ευχαριστώ.

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...