Προς το περιεχόμενο

Αυστραλία - Τι χρειάζεται για να πάω?


isspro

Προτεινόμενες αναρτήσεις

πριν ποσο καιρο το ειχες ψαξει? για δες εδω. τωρα το κοιταζω και εγω. παντως σε αυτο με τους ελληνες που λες μπορει να εχεις και δικιο δεν αντιλεγω...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Για αλλο προγραμμα λεω εγω! Ειναι ενα που πας διακοπες και σου δεινει την δυνατοτητα να δουλεψεις μεχρι και για ενα χρονο εκει!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

και μετα τον 1 χρονο αναγκαστικα την κανεις? ποιος ο λογος τοτε? γιατι εγω ας πουμε δε θελω για ενα χρονο. εκτος αν σου ανοιγει καποια πορτα αυτο...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 1 χρόνο αργότερα...

απο μια έρευνα κατέληξα εδώ:

http://www.immi.gov..../#vw=#a_results

 

Νομίζω ανοίκω στην κατηγορία της skilled independent visa καθώς δέν έχω βρεί εργοδότη.

Ερώτηση... διαβάζω και λέει: Visa application charge

  • 1st instalment - 3060 Australian Dollars (AUD3060)
  • 2nd instalment - 4250 Australian Dollars (AUD4250)

The 1st instalment of the visa application charge must be paid at the time of application and is generally not refundable.

The 2nd instalment of the visa application charge for dependents aged 18 years or over with less than functional English must be paid before the visa is granted.

There may be additional costs associated with your visa, such as medical examinations (if required).

Visa application charges are reviewed on 1 July each year.

 

Δηλαδή πρέπει να πληρώσω 7300 AUD για να την αποκτήσω? εγώ ετοιμάζομαι να παντρευτώ, η γυναίκα μου απο Ρωσία, θα θέλει και αυτή άλλα 7300 AUD??

 

για εμένα τώρα:

 

Έχω σπουδάσει Γεωτεχνολόγος Περιβαντολόγος Μηχανικός αλλα δυστυχώς δέν έχω δουλέψει την ειδικότητά μου καθώς ως γνωστόν στην Ελλάδα δέν υπάρχει εξειδίκευση (τα κάνουν όλα οι πολιτικοί μηχανικοί ).Έχω δουλέψει σε διάφορες δουλειές, έχω εμπειρία σε Security, σε Τεχνική εταιρία ως εργοδηγός, και ως διοικητικός στον δήμο Ηρακλείου, γνωρίζω αρκετά καλά Αγγλικά και υπ/η. Ετοιμάζομαι να παντρευτώ με την γυναίκα μου η οποία είναι Ρωσίδα, και το σκεπτικό μας είναι να πάμε σε μια άλλη χώρα. Το καλύτερο είναι Αυστραλία γενικότερα με σκοπό να εργασθούμε και να μείνουμε εκεί, βέβαια υπάρχει και το ενδεχόμενο περεταίρω σπουδών κτλ. Έχω σκοπό να πάω με 10.000 ευρώ στην τσέπη. Η γυναίκα μου είναι Graphic Designer, μια ειδικότητα η οποία είναι πιο εύκολο να βρει δουλειά σε αντίθεση με εμένα όπου σκοπεύω σε εταιρίες με πετρέλαια, περιβάλλον. Αλλα γενικός μπορώ να κάνω οτιδήποτε! (μιλάμε αγγλικά και οι 2).

 

Οι ερωτήσεις που προκύπτουν είναι οι εξής:

 

- με βάση την περίπτωσή μου, την εμπειρία σας και τις συνθήκες που επικρατούν εκεί για τώρα και για το μέλλον, κατα πόσο είναι εύκολο να βρούμε δουλειά ( έστω και με γραφείο ευρέσεως εργασίας ).

 

- Θα μπορούσα να δουλέψω σε κάποιο σώμα ασφαλείας η στρατό κτλ? η όχι (προϋποθέτει εθνικότητα) Υπηρέτησα Ελλάδα σαν δόκιμος οπότε κατέχω βαθμό αξιοματικού εφεδρου αυτή τη στιγμή (δεν ξέρω αν μετράει)

 

- Ζητάω μια αξιοπρεπή ζωή (όχι πολυτέλειες) που να μήν στερούμε τα βασικά και να κάνω και μια μικρή αποταμίευση.

 

- Φαντάζομαι είναι πιό εύκολο με την γυναίκα μου καθώς το να δουλεύουν/προσπαθούν 2 είναι καλύτερα απο ότι μόνος, αν και το να βρούμε και οι 2 δουλειά εξ αρχής είναι ότι καλύτερο.

 

- Τι θα μέ συμβουλεύατε για την κίνηση που θέλω να κάνω?Και κατα πόσο είναι εύκολο να πάμε εκεί σαν οικογένεια, διάβασα κάπου οτι υπάρχουν προγράμματα στήριξης Ελλήνων μεταναστών. Αληθεύει? ισχύουν κάποια επιδόματα? Αλλάζει κάτι οτι αν πάω θα πάω σαν οικογένεια (εγώ και η γυαίκα μου) και όχι μόνος για παράδειγμα?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Φυσικα και θελει και η γυναικα σου βιζα ειδικα απτη στιγμη που μιλας για ειδος βιζας ωστε να μπορει να εργαστει εκει.

Επισης το γεγονος οτι ειναι απτη ρωσια δυσκολευει τα πραγματα γιατι το θεωρω πιο πιθανο να γινονται πιο ευκολα αποδεκτες οι αιτησεις απο μελη της ΕΕ παρα απτην Ρωσια.Δωσε προσοχη στο σημειο "The 1st instalment of the visa application charge must be paid at the time of application and is generally not refundable. "

Αν δεν γινει αποδεκτη η βιζα τα λεφτα αυτα τα χασες.Επισης εχε υποψη σου οτι καθε χρονο γινονται πολυ λιγες αιτησεις για βιζα με δικαιωμα εργασιας αποδεκτες και μαλιστα αν δεν εχει αλλαξει το συστημα πριν 2 χρονια που ειχα διαβασει μεσα στις προυποθεσεις ηταν και οι γνωσεις αγγλικων που ειχες οποτε στο "αρκετα καλα αγγλικα" θετω διπλα ενα ερωτηματικο.

Τελος σε σχεδον καμια χωρα του κοσμου δεν μπορεις να εργαστεις σε σωματα ασφαλειας χωρις μινιμουμ υπηκοοτητα.(εξαιρεση κανενας μισθοφορος σε αραβικα κρατη φυσικα..) και σε αρκετες ακομη και εντος ΕΕ δεν μπορεις να εργαστεις ουτε καν στο δημοσιο αν δεν εχεις υπηκοοτητα.

Για επιτυχημενη μεταναστευση αυστραλια εχω ακουσει συνηθως απο μηχανικους ειτε οικονομολογους που πηγαν μετα απο προσκληση της εταιριας που κανονισε τις βιζες τους.

Θα σου προτεινα να αναθεωρησεις και να ψαξεις προς κεντρικη ευρωπη τουλαχιστον εκει εσυ θα εχεις δικαιωμα να εργαζεσαι χωρις βιζες και αδειες κλπ και μην ξεχνας στην αυστραλια δεν ειναι χυμα στα θεματα αυτα , αν σε πιασουν χωρις την καταλληλη αδεια παραμονης εχεις μπει σε κεντρο μεταναστων προς απελαση

ps : θελω να πιστευω οτι εχεις ψαξει κατα ποσο αναγνωριζεται το πτυχιο σου και απο ποιους φορεις γινεται αυτο

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...