Μετάβαση στο περιεχόμενο


Αποστολή στην IFA 2014
Φωτογραφία

ποσοι αλλοι ειναι συνδεδεμενοι στο ασυρματο μου;


  • Παρακαλούμε συνδεθείτε για να απαντήσετε
12 απαντήσεις σ'αυτό το θέμα

#1 roula

roula

    Member

  • Members
  • 104 μηνύματα

Δημοσίευση 04 February 2011 - 04:51 PM

καλησπέρα σας!!!
εχω συνδεση ιντερνετ απο την wind. ασυρματο router...το οποιο γινεται και ενσυρματο... με 2 laptop να ειναι σνδεδεμενα σε αυτο. θα ηθελα να μου πειτε -αν γνωριζετε- πως μπορω να δω αν ειμαστε συνδεδεμενοι παραπανω απο 2 pc??
δεν γνωριζω σε ποιο site θα πρεπει να μπω για να γραψω user name και password για να μπορεσω να το τσεκαρω.και αν το τσεκαρω θα ηθελα να κανω μια αλλαγη κωδικου. για να γινει αυτο πρεπει να κανω πρωτα ενσυρματη συνδεση;
σημειωση : εχω σταθερο κινητο και ιντερνετ μεσω wind. στην σελιδα της wind.com.gr δεν μπορεσα να καταλαβω αν γινεται αυτο που ζηταω.
απορια σε κατι που διαβασα πριν αλλα δεν καταλαβα...: με δυο λαπτοπ ή pc -οπως θελετε τα λετε- ειναι καλυτερο ποιο απο τα παρακατω :
1. WPA
2. WPA - PSK
3. WPA2
4. WPA2 - PSK

σας ευχαριστω ολους.

Ad Bot

Ad Bot

#2 SpirtouLisS

SpirtouLisS

    Senior Member

  • Members
  • 1059 μηνύματα

Δημοσίευση 04 February 2011 - 05:03 PM

αν και δεν μας λες ποιο ρουτερ εχεις (οποτε θα μπορουσε καποιος που το εχει να σου πει που θα δεις ακριβως το home network σου/συνδεμενα pcs)γνωμη μου ειναι να αλλαξεις την κρυπτογραφηση σε wpa2 να αλλαξεις τον κωδικο σε εναν δικη σου εμπνευσης (και οχι πχ τον εργοστασιακο που ειχε το ρουτερ γτ αυτοι βγαινουν με αλγοριθμους και μπορουν να σπασουν)

και μετα να κοιμασαι ησυχη για το ασυρματο δικτυο σου. θα χρειαστουν δεκαδες χρονια δοκιμων για να σπασουν τον κωδικο σου. οπως καταλαβες με δοκιμες κωδικου σπαει το ρουτερ σου/ασυρματο δικτυο. οχι με καποιο αλλο μαγικο τροπο απο οτι ξερω

edit: στο ονομα του ασυρματου δικτυου σου καλο ειναι να αλλαξεις και να μη φαινεται ο τυπος του ρουτερ σου. οποτε αν ειναι πχ thomsonbla bla bla
καντο σκετο bla bla bla;)

#3 roula

roula

    Member

  • Members
  • 104 μηνύματα

Δημοσίευση 04 February 2011 - 05:23 PM

[quote name='SpirtouLisS' timestamp='1296828210' post='3844162']
αν και δεν μας λες ποιο ρουτερ εχεις (οποτε θα μπορουσε καποιος που το εχει να σου πει που θα δεις ακριβως το home network σου/συνδεμενα pcs)γνωμη μου ειναι να αλλαξεις την κρυπτογραφηση σε wpa2 να αλλαξεις τον κωδικο σε εναν δικη σου εμπνευσης (και οχι πχ τον εργοστασιακο που ειχε το ρουτερ γτ αυτοι βγαινουν με αλγοριθμους και μπορουν να σπασουν)

ενα router που μου εδωσε η wind εχω - wireless adsl router-...και γραφει oxygen router!
αυτα που λες για να αλλαξω κρυπτογραφηση και κωδικο....ναι συμφωνω μαζι σου, αυτο αλλωστε ειναι το ζητουμενο....αλλα θα πρεπει και να μου πεις εσυ ή καποιος που να ξερει ....πως αλλαζουν.
και επιμενω αν γνωριζει καποιος το πως μπορω να δω αν υπαρχουν και αλλοι που να χρησιμοποιουν το δικο μου ιντερνετ.

#4 At0m0

At0m0

    Junior Member

  • Members
  • 412 μηνύματα

Δημοσίευση 04 February 2011 - 05:48 PM

καλησπέρα σας!!! .....


Έχεις ...
1) ενσύρματη σύνδεση στο internet, aDSL από την Wind.
2) έναν adsl-router που μπορεί να παρέχει πρόσβαση στο internet, σε Υπολογιστές (ή και και άλλες συσκευες π.χ. smartphones) που συνδέονται σε αυτόν Ενσύρματα ή/και Ασύρματα.
3) 2 laptop στο τοπικό σου δίκτυο, τα οποία δεν μας ενδιαφέρει πως συνδέονται στον adsl-router σου.

Για να αλλάξεις οτιδήποτε αφορά το ασύρματο κομμάτι του τοπικού σου δικτύου πρέπει να έχεις πρόσβαση στον adsl-royter σου.

Για να έχεις πρόσβαση στον adsl-router σου πρέπει να έχεις ...
1) το username και το password του (OXI ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ της WIND) που συνήθως (by default/από μαμά) είναι κάτι απλό όπως Username: admin και Password: admin ή κενό ή 1234 και συνήθως το γράφει το εγχειρίδιο του adsl-router ή ακόμα και ένα αυτοκόλλητο στο κάτω μέρος του adsl-router.

2) Πρέπει να ξέρεις την διεύθυνση IP του adsl-router σου, η οποία επίσης πρέπει να αναφέρεται στο εγχειρίδιο του adsl-router. Εάν για οποιονδήποτε λόγο η Wind παραδίδει adsl-routers με "πειραγμένες" ρυθμίσεις τοπικού δικτύου, τότε μπορεί να το γράφει σε κάποιο δικό τους εγχειρίδιο. Τέλος, ο πιο εύκολος (για εμένα) τροπος να δείς την IP του adsl-router σου είναι να δείς σε ένα από τα laptop την IP που αναφέρεται ώς "προεπιλεγμένη πύλη/default gateway" στις ρυθμίσεις του "προσαρμογέα ethernet" ή του "προσαρμογέα ασύρματου δικτύου", ανάλογα με τον τρόπο σύνδεσης του laptop με τον adsl-royter.

Αν υποθέσουμε...
ότι ο adsl-router σου έχει την IP 192.168.0.1 τότε από το laptop και σε έναν οποιονδήποτε φυλλομετρητή (browser) γράφεις στην διεύθυνση http://192.168.0.1 και πατάς Enter.
Θα εμφανιστεί το γραφικό περιβάλλον διαχείρισης του adsl-router σου και θα σου ζητήσει Username και Password (ΟΧΙ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ της WIND).
Αφού τα δώσεις, θα σου εμφανίσει ένα σωρό επιλογές (ανάλογα με τον adsl-router) από όπου θα πρέπει να βρείς ποιό menu αφορά το ασύρματο δίκτυο και τι επιλογές έχεις εκεί (γενικά, ασφάλεια, access-lists, connected users, κ.λπ.).

end of δαιδαλώδες message :)

#5 SpirtouLisS

SpirtouLisS

    Senior Member

  • Members
  • 1059 μηνύματα

Δημοσίευση 04 February 2011 - 05:49 PM

για να το δεις πρεπει να πας στο ρουτερ σου. δεν εχω το μοντελο σου αν και ειναι γνωστο το oxygen
αν θες να ψαξεις μονη σου θα προτεινα να ψαξεις μονη σου στο μενου του ρουτερ οπου εκει θα βρεις (αν βεβαια υποστηριζει κατι τετοιο το μοντελο) το ποιοι ειναι συνδεδεμενοι στο ασυρματο δικτυο σου και φυσικα εκει θα βρεις το μενου που αλλαζει την κρυπτογραφηση του κωδικου σου σε WPA2

αν δεν ξερεις πως να μπεις στο μενου του ρουτερ
πατας εναρξη-εκτελεση- ''cmd'' χωρις αποστροφους
στο μαυρο παραθυρο της γραμμης εντολων που θα ανοιξει πατας
ipconfig /all
και κοιτας ποια ip εχει στα Default gateway/DHCP server
αυτην την ip αν την εισαγεις σε ενα browser IE (http://ip) πχ θα μπεις στο μενου διαχειρισης του ρουτερ σου.



το πως θα αλλαξεις την κρυπτογραφηση και που θα δεις το οικιακο σου δικτυο (οπου θα φαινεται και καποιος πιθανος εισβολεας) δεν μπορω να στο πω. καποιος που εχει το ρουτερ θα σου πει που ακριβως στο μενου του πρεπει να πας

#6 TheELF

TheELF

    Senior Member

  • Members
  • 16343 μηνύματα

Δημοσίευση 04 February 2011 - 06:01 PM

http://192.168.1.254 username:admin password:admin όπως λέει η ίδια ή εταιρία στο εγχειρίδιο εγκατάστασης.

http://www.wind.com....gen_Gennet.aspx

#7 roula

roula

    Member

  • Members
  • 104 μηνύματα

Δημοσίευση 04 February 2011 - 11:16 PM

http://192.168.1.254 username:admin password:admin όπως λέει η ίδια ή εταιρία στο εγχειρίδιο εγκατάστασης.

http://www.wind.com....gen_Gennet.aspx


λοιπον ....βρηκα ακρη...και το χρωσταω σε εσας!!!!!!
μπηκα καταρχην σε αυτο το "site" ας το πω...και ειδα στο περιπου τι παιζει!!ειχα user και pass...τα ειχα γραμμενα σε ενα χαρτακι...το οποιο το εψαχνα ολο το απογευμα και τελικα το βρηκα!!αφου μπηκα ειδα ποσοι ειναι συνδεδεμενοι....εγω και το αλλο μου λαπτοπ.ειδα επισης καποια αλλα πραγματα που δεν τα καταλαβαινω! οπως ας πουμε "διεπαφες"...τι σημαινει αυτο??δεν πειραξα τιποτα απλα αλλαξα το pass εισοδου σε αυτο το site!
για να αλλαξω κωδικο για την συνδεση ή οπως αλλιως το λενε key θα πρεπει να γινω ενσυρματη ε????
και δεν μου ειπατε τι να διαλεξω.....wpa, wpa2, wpa-psk, wpa2-psk???

#8 TheELF

TheELF

    Senior Member

  • Members
  • 16343 μηνύματα

Δημοσίευση 04 February 2011 - 11:35 PM

Ναι ενσύρματα καλλίτερα,και μην ξεχάσεις πριν κάνεις την αλλαγή να ανοίξεις μια σελίδα που σου δείχνει πώς να αλλάξεις της ρυθμίσεις ασφαλείας μέσα στα windows π.χ. εδώ http://windows.micro...ireless-network
γιατί μόλις τα αλλάξεις από το router δεν θα έχεις internet μέχρι να φτιάξεις της ρυθμίσεις από τα windows, για αυτό και καλλίτερα ενσύρματα.
Το καλλίτερο για προσωπική χρήσει θα έλεγα είναι το wpa2-psk επειδή δουλεύει με κωδικό μια πρόταση (ή τέλος πάντων λέξεις)οπότε αν κάτι συμβεί μπορείς να το θυμηθείς,λέμε τώρα αλλά από το να έχεις κάτι σαν
kh%LOP#dmO1oy/vuHgVONT$JgK4yzh%ZExucCl6y-6cw6MgN\1lFTdY-xbxm9qA
καταλαβαίνεις ότι δεν πρόκειται ποτέ να το θυμίσεις ενώ ακόμα και μια μεγάλη πρόταση την θυμάσαι π.χ.

Το δικαίωμα να λες τη γνώμη σου δεν συνεπάγεται αυτόματα το δικαίωμα να σε παίρνουν στα σοβαρά.



#9 SpirtouLisS

SpirtouLisS

    Senior Member

  • Members
  • 1059 μηνύματα

Δημοσίευση 05 February 2011 - 09:27 AM

λοιπον ....βρηκα ακρη...και το χρωσταω σε εσας!!!!!!
μπηκα καταρχην σε αυτο το "site" ας το πω...και ειδα στο περιπου τι παιζει!!ειχα user και pass...τα ειχα γραμμενα σε ενα χαρτακι...το οποιο το εψαχνα ολο το απογευμα και τελικα το βρηκα!!αφου μπηκα ειδα ποσοι ειναι συνδεδεμενοι....εγω και το αλλο μου λαπτοπ.ειδα επισης καποια αλλα πραγματα που δεν τα καταλαβαινω! οπως ας πουμε "διεπαφες"...τι σημαινει αυτο??δεν πειραξα τιποτα απλα αλλαξα το pass εισοδου σε αυτο το site!
για να αλλαξω κωδικο για την συνδεση ή οπως αλλιως το λενε key θα πρεπει να γινω ενσυρματη ε????
και δεν μου ειπατε τι να διαλεξω.....wpa, wpa2, wpa-psk, wpa2-psk???

βρε ρουλα εισαι σε καλο δρομο αλλα δεν ειναι ''site'' οπως νομιζω το εννοεις αυτο που μπαινεις αλλα το μενου ελεγχου του ρουτερ σου. στην ουσια δλδ μπαινεις μεσω ενος φιλικου για το χρηστη μενου και πειραζεις την πλακετα του ρουτερ σου το hardware του δλδ.
οχι κωδικο αλλαζεις στις περισσοτερες φορες και χωρις να εισαι ενσυρματα συνδεμενη αλλα καλυτερα να εισαι ενσυρματη.
σου ειπαμε ηδη προτιμησε ή wpa2 ή wpa2-psk

#10 TheELF

TheELF

    Senior Member

  • Members
  • 16343 μηνύματα

Δημοσίευση 05 February 2011 - 11:38 AM

*/smartass mode on
Ρε SpirtouLisS σε Html δεν είναι το menu;σελίδα που πρέπει να ανοίξει με browser δεν είναι;άρα μια χαρά site είναι απλά δεν είναι ιντερνετικό site αλλά τοπικό του router.
/* smartass mode of

#11 SpirtouLisS

SpirtouLisS

    Senior Member

  • Members
  • 1059 μηνύματα

Δημοσίευση 05 February 2011 - 01:18 PM

*/smartass mode on
Ρε SpirtouLisS σε Html δεν είναι το menu;σελίδα που πρέπει να ανοίξει με browser δεν είναι;άρα μια χαρά site είναι απλά δεν είναι ιντερνετικό site αλλά τοπικό του router.
/* smartass mode of


ειπα δεν ειναι site οπως ισως το εννοεισε και καλοπροαιρετα ειπα να απαλειψω οποιαδηποτε παρεξηγηση ισως ειχε δημιουργηθει
αλλα ας μην τρολλαρω στο ξενο θεμα δεν υπαρχει λογος.
για αυτο να συμπληρωσω οτι το γεγονος οτι δεν ειναι site οπως τα αλλα μπορει ποιο προχωρημενα να μπει μεσω telnet πρωτοκολλου
telnet ip στην γραμμη εντολων μια κονσολας
και να εισαγει εκει κωδικο και username του μενου διαχειρισης
ή διαχειριστει το ρουτερ με καποιο telnet client.
πωπω τι λεμε τωρα....too much information θα λεει η κοπελα την κουρασαμε:D:D

#12 roula

roula

    Member

  • Members
  • 104 μηνύματα

Δημοσίευση 05 February 2011 - 08:22 PM

ok παιδια....μην διαφωνειτε .... μια χαρα τα καταφερα....την ιδια γλωσσα μιλαμε....σχεδον ...χεχεχεχε!!!ολα καλα λοοιπον....με βοηθησατε αρκετα....αν ποτε θελετε κατι...εδω ειμαι εγω...!!!!χεχεχεχεχε!! δεν μπορω να φανταστω βεβαια σε τι θα μπορουσα να σας βοηθησω....!!!???
ευχαριστω!!!!

#13 Tony_Montana

Tony_Montana

    Member

  • Members
  • 579 μηνύματα

Δημοσίευση 05 February 2011 - 08:26 PM

Εγώ έχω το netfaster iAd της hol και στο security έχει wpa/wpa2 και wpa2 only. Ποια είναι καλύτερη επιλογή;


Sent from my iPhone using Insomnia